- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #1.181
kızlar cuma günü mevlüdümüz var tontiş kızımın beklerim hepinizi
kızlar bide yılbaşından sonra özel hastanelerin katkı payları %70 olacakmış. bakalım doğum bize kaça çıkacak.
hadi ya canım yüzde 70 de çok yüksek bir rakam ben bu devleti anlayamıyorum zaten devlet hastanelerinde hastalara yetişemiyorlar yoğunluktan özel hastaneleride böyle yaparsa millet artık ne yapacak bilmiyorum
kızlar nasılsınız bugün,birazdan doktora gideceğim oluşumu görmeye bakalım büyümüşmü.herkes iyidir umarım. mecburecim mevlüdün şimdiden hayırlı olsun.gelmeyi çok isterdik inşallah güzel geçer
evet yapraknilcim pek takılmamak lazım bunlara ama insan ister istemez düşünüyor.başımıza ilk defa gelecek şeyler umarım kolayca atlatırız o kadarda zor değilmiş deriz.ama işte o anda hem ameliyat stresi hemde onları düşünmek o gün baya zor birgün olsa gerek.ama bebişleriimizi görünce rahatlarız heralde,herşey geride kaldı deriz.ameliyat acısıda öyle böyle çekilir biter inşallah.zaman yaklaştıkça insan telaşlanıyor.hele son haftalar nasıl olur bilmiyorum.
paricim senin kaç kaftalık iken sezeryanı yaptı ahmet bey 40 haftayı bekletmiyordur heralde.birde ameliyattan sonra kalçadan iğne kaç defa yapılıyor,daha kalçadan bile hiç iğne yemedim valla benim işim çok zor bakalım nasıl çekeceğiz o acıları.allah yardımıcımız olsun herşeyin kolayını nasip etsin.sizlerede teşekkürler kızlar hem moral hemde bilgi veriyorsunuz.bu topiğin olması gerçekten bizler için çok iyi oldu
canım tabi, sen de haklısın.
dediğin gibi ayrıntı da olsa insan ister istemez takılıyor bu konulara.
herşeyi bilmek öğrenmek istiyor. ben de epey sorup araştırmıştım
ama demek istediğim çok takılmayın, bunlar bir şekilde halloluyor merak etmeyin.
en önemlisi sizlerin ve bebeklerin sağlığı.
canım pariye sormuşsun ama ben de cevap vereyim, benim sezeryanım 38+4 de oldu. benimki geç döllenmeydi satla tam uyumlu değildi. sata göre 39 bide artısı vardı sanırım. yani 40 ı pek beklemezler sezeryanda.hastanede yattığın sürece sabah akşam iğne olmuştum kalçadan. bi de elinde serumun katateri var, arada oradan da ilaç salıyorlar. ağrın olursa ağrı kesici falan da yapılıyor yani merak etme. katlanırsın canım, hele ki bebeğin yanında olunca çok hissetmezsin ağrını.
ne derlerse onu yapacaz arkadaşımda içim bi acayip oluyo. bu sonda nereye takılıyor peki? düşündüğüm gibi bişeyse ohhhh aciyosun her yeri. onlar takıyolar. :kedi:ben şimdiye kadar hiç alttan muayene olmadım. büyük ihtimallede sezeryan olacağım için diyordum ki ohhhhh hiç acmicam orayı utanmaktanda kurtulacağım. ama galiba bundan kaçış yok. acacağız malum bölgeyi. ayyyyyyyy çok utandım yawwwwwww.
canım hiç takılma bunlara, o heyecanla, o telaşla kim nereyi açıyor, nereye bakıyor hiç umrunda olmuyor. ama genelde ebeler yani bayan personel yapıyor bu işi. ama sezeryan da olsan belden aşağısı açık oluyor yani. sadece karnın açıkta kalmıyor. ama baticon sürülüyor dezenfekte etmek ve mikrop kapmasını önlemek için. amaaan limoncum ya günde kaç kişininkini görüyor onlar, ben de ilk önce senin gibi düşünüyordum, ilk gittiğim erkek doktor da ahmet beydi, baktım adam benden daha utangaç :roflol: sonra zamanla yendim ben de bu duyguyu. önemli olan bebeklerimize kavuşmak, gerisi faso fiso.
slm kızlar nasılsınız ecrine banyo yaptırdım annemde uyutmaya çalışıyo bende bi gireyimde kızlar napıyo bakayım dedim limoncum sondadan sonra daha neler sonda çıkarılacak orda görülecek üzerine bi sıvı sürüp temizliyolar seni adı dilimin ucunda ama aklıma gelmiyo şimdi ama bunları hiç düşünme inan bana o durumda utanmak gelmiyo insanın aklınakaydirigubbakcemile3biri utanacak olsa inanın ben utanır yerin dibine girerdim ama napalımki doğanın kanunu bu normal doğumdada öyle sezeryanlada öyle
yok canım işte günde bi kere uğramaya çalışıyorum fırsat buldukça cuma günü mevlüdüm var onun telaşı var bi taraftanda beklerim sizleeride mevlüdüme
canım geçmiş olsun diliyorum. bu dönemi bebekler ve dolayısıyla anneleri zor geçiriyorlar. inşallah inci gibi dişleri olsun fıstığın. öpüyorum ikinizide.
canım hiç takılma bunlara, o heyecanla, o telaşla kim nereyi açıyor, nereye bakıyor hiç umrunda olmuyor. ama genelde ebeler yani bayan personel yapıyor bu işi. ama sezeryan da olsan belden aşağısı açık oluyor yani. sadece karnın açıkta kalmıyor. ama baticon sürülüyor dezenfekte etmek ve mikrop kapmasını önlemek için. amaaan limoncum ya günde kaç kişininkini görüyor onlar, ben de ilk önce senin gibi düşünüyordum, ilk gittiğim erkek doktor da ahmet beydi, baktım adam benden daha utangaç :roflol: sonra zamanla yendim ben de bu duyguyu. önemli olan bebeklerimize kavuşmak, gerisi faso fiso.
ayyyyyyyyyy çok tatlısınız kızlar ya sizler böyle yazdıkça rahatlıyorum. dediğim gibi artık kaçış yok bi şekilde olacak. utansamda bunların hepsi yapılacak ne yapalım doğumun yolu bu. ama sezeryanda karından alınıyor ya insan daha rahat oluyor hiç bi yerim açılmayacak diye ama ondada macbur açacağız artık. :kedi:bakalım tecrübe edip görcez. şimdiden böyle heyecan var bakalım son zamanlar ne olacak özelliklede son gün nasıl olacağım merak ediyorum. ama tek istediğim şey herkes gibi bebeğim sağlıklı doğsun ve zamanında gelsin. erken doğum olacak diye korkuyorum. rabbim en uygun zamanda kısmet etsin. sağlıkla alalım kucağımıza. şimdi annemi öyle iyi anlıyorum ki. bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren başlıyor annelik.
evet yapraknilcim pek takılmamak lazım bunlara ama insan ister istemez düşünüyor.başımıza ilk defa gelecek şeyler umarım kolayca atlatırız o kadarda zor değilmiş deriz.ama işte o anda hem ameliyat stresi hemde onları düşünmek o gün baya zor birgün olsa gerek.ama bebişleriimizi görünce rahatlarız heralde,herşey geride kaldı deriz.ameliyat acısıda öyle böyle çekilir biter inşallah.zaman yaklaştıkça insan telaşlanıyor.hele son haftalar nasıl olur bilmiyorum.
paricim senin kaç kaftalık iken sezeryanı yaptı ahmet bey 40 haftayı bekletmiyordur heralde.birde ameliyattan sonra kalçadan iğne kaç defa yapılıyor,daha kalçadan bile hiç iğne yemedim valla benim işim çok zor bakalım nasıl çekeceğiz o acıları.allah yardımıcımız olsun herşeyin kolayını nasip etsin.sizlerede teşekkürler kızlar hem moral hemde bilgi veriyorsunuz.bu topiğin olması gerçekten bizler için çok iyi oldu
benim 38 doldu,op oldum canım,acil bişey olmasın diye...38 den sonra konuşur yaparsınız,dr.bey uyumlu bu konuda...kalçadan kaç iğne yaptılar saymadım,ama günde 3 kez falan yapıyolar...korkma ama bişey hissetmiyosun o an...stres olmayın hiç,Allah yardım ediyor,herşey bebeklerimiz için...
slm kızlar teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. dün gittim ahmet beye oğlum 1533 gram olmuş boyuda 40 cm.artık fazla kılo aldıramıyorum.evdekilerde kızıyor çocuğa iyi bakamıyorsun diye,ama gerçekten bu sıralar biraz bakamadım,süt bile içmedim günlerdir.neyse,bebeğim fazla hareket etmiyordu ahmet beye söyledim nst ye bağlan bakalım dedi.boynunda da kordon dolalı imiş ondan kıpırdamıyor olabilir dedi.nst sonuçlarını ise iyi sorun yok dedi ama bebeğin kalp atışları 120 den 170 e çıkıkyor 2 dakikada bir.biraz stresli olduğunu gösterirmiş heralde.daha doğmadan stresli oğlum ya. domuz gribi aşısını yaptırabilirsin dedi zararı yokmuş.birtek sağ tarafımdaki şişlik ağrı yapıp büyüyor dedim onunla pek ilgilenmedi ultrasonda bakmadı bile yada unuttu bilmiyorum.bidahaki gidişte tekrar söyleyeceğim bakalım.bizden bu kadar kızlar.umarım herkes iyidir tabi bebişlerde.
saolun kızlar mevlüt dilekleriniz için herbirinize ayrı cevap yazmak isterdim ama malum zamanım kısıtlı fırsat buldum geldim gelmiş kadar sevindirdiniz beni inş yazın tanışırız çocukla biliyorum çok zor kışın çıkmak öpüyorum hepinizi kendinize iyi bakın öptümmmmm
ayyyyyyyyyy çok tatlısınız kızlar ya sizler böyle yazdıkça rahatlıyorum. dediğim gibi artık kaçış yok bi şekilde olacak. utansamda bunların hepsi yapılacak ne yapalım doğumun yolu bu. ama sezeryanda karından alınıyor ya insan daha rahat oluyor hiç bi yerim açılmayacak diye ama ondada macbur açacağız artık. :kedi:bakalım tecrübe edip görcez. şimdiden böyle heyecan var bakalım son zamanlar ne olacak özelliklede son gün nasıl olacağım merak ediyorum. ama tek istediğim şey herkes gibi bebeğim sağlıklı doğsun ve zamanında gelsin. erken doğum olacak diye korkuyorum. rabbim en uygun zamanda kısmet etsin. sağlıkla alalım kucağımıza. şimdi annemi öyle iyi anlıyorum ki. bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren başlıyor annelik.
rahat ol rahat, boşver dediğin gibi kaçış yok mafoldumben
bebeğinin ve senin sağlığın önemli olan.kaydirigubbakcemile5
maşallah canım bebeğine, son haftalarda hızla kilo alıyorlar merak etme.
kilodan ziyade sağlığı önemli zaten, ki gayet de sağlıklı olduğunu söylemiş ahmet bey de.
sen bol bol süt iç, kaşar peynir, meyve falan da çok kilo aldırıyor bebeğe. özellikle sabahları 500 ml süt iç mutlaka, yanına da kaşarlı tost oh mis gibi cokacimcoook
benimki de ultrasonda çok hareketli görünmüyordu, hatta genelde uyuyordu ama şimdi canıma okuyor valla kaydirigubbakcemile, takma kafaya sen bunları. kalp atışı benim de zaman zaman yüksek çıkıyordu bebekden ziyade senin stres ve heyacanın yorgunluğun falan da bebeğin kalp atışlarına yansıyor kafamçokkarıştı. sen beslenmene dikkat et, bol bol dinlen. gerekirse grip aşını da ol. gripli kişilerden uzak dur,üşütmemeye bak.
diğer sorunun neydi bilmiyorum ama tekrar tekrar sorsaydın keşke. belki de ahmet beyin uzmanlığıan girmiyorsa o yüzden ses çıkarmamış yorum yapmamış olabilir. ama o durumda da ilgili uzmana yönlendirmesi gerekli tabi. umarım önemli bişey değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?