- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #1.161
canım hastaneye normalde 850 verdik,ama 1 gün fazladan kaldım,onun için 350 daha ödedik...epidural olsaydı,500 fark daha ödüycektik ama genel anestezi oldu onun için fark ödemedik...sezeryandan önce tahlil için kan alıyorlar,sondayı da odada takıyolar,canım biraz yandı ama olayın heyecanından çok sıktığımdan...heyecan,korku elbette oluyor ama kendinizi sıkmayın..Allaha dua edin,kendinizi Allaha emanet edin...bebeğinizi ilk kez göreceğiniz anı hayal edin yeter...[/QUO
paricim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz.insan herşeyi bilmek istiyor.ama gerçekten çok zor olsa gerek doğum heyecanı sonra ilk defa yapılacak lavman sonda falan insanı çok geriyordur.ya doktora desek taktırmasa olmazmı acaba.birde canım ameliyathane önlüğü giydirip mi ameliyata alıyorlar yoksa sen evden uzun gecellik götürüp onumu giyiyorsun.zübeydede sen götürüyormuşsun orasıda öylemi canım.bu arada 1 gün için350 çok değilmi 2 gün özel oda 300 diyorlardı bildiğim kadarıyla.neyse cnm bebeğine iyi bak.sıkma kendini hiçbirşeye.
canım sonda takılmazsa olmaz,öncelikle onu söyleyeyim...ameliyattan kısa süre önce lavman yapıyolar,1-1,5 litre kadar sıvıyı,bir plastik boru vasıtasıyla makattan veriyolar,bi miktar içinde tuttuktan sora tuvalete koşturup hacet gideriyosun...canını yakan bişey değil,aksine rahatlatan bişey...sezeryandan yaklaşık 1 saat önce ameliyat önlüğünü giydiriyolar,öle giriyosun ameliyata...canım hastaneye normalde 850 verdik,ama 1 gün fazladan kaldım,onun için 350 daha ödedik...epidural olsaydı,500 fark daha ödüycektik ama genel anestezi oldu onun için fark ödemedik...sezeryandan önce tahlil için kan alıyorlar,sondayı da odada takıyolar,canım biraz yandı ama olayın heyecanından çok sıktığımdan...heyecan,korku elbette oluyor ama kendinizi sıkmayın..Allaha dua edin,kendinizi Allaha emanet edin...bebeğinizi ilk kez göreceğiniz anı hayal edin yeter...[/QUO
paricim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederiz.insan herşeyi bilmek istiyor.ama gerçekten çok zor olsa gerek doğum heyecanı sonra ilk defa yapılacak lavman sonda falan insanı çok geriyordur.ya doktora desek taktırmasa olmazmı acaba.birde canım ameliyathane önlüğü giydirip mi ameliyata alıyorlar yoksa sen evden uzun gecellik götürüp onumu giyiyorsun.zübeydede sen götürüyormuşsun orasıda öylemi canım.bu arada 1 gün için350 çok değilmi 2 gün özel oda 300 diyorlardı bildiğim kadarıyla.neyse cnm bebeğine iyi bak.sıkma kendini hiçbirşeye.
arkadaşlar..
uzun zaman oldu sizleri görmeyeli konuşmayalı.. bilgisayarımıda tabi :) yarın akşam girebileceğim diye tahmin ediyorum. o zaman kaldığı yerden tek tek okuyacağım.. ben ve bebişim iyi. yarın akşam görüşmek üzere. öpüldünüz..
arkadaşlar..
uzun zaman oldu sizleri görmeyeli konuşmayalı.. bilgisayarımıda tabi :) yarın akşam girebileceğim diye tahmin ediyorum. o zaman kaldığı yerden tek tek okuyacağım.. ben ve bebişim iyi. yarın akşam görüşmek üzere. öpüldünüz..
hem sılanın hem annesinin iyi olmasına sevindim zaman oldukça gel özletme kendini sende bebişinde öpüldünüzopuyorumnanaktan
hoşgeldin canım. ohhhhhhhhhhh ne güzel sende bebişte iyisiniz. allah sonuna kadar böyle olmayı nasip etsin canım.
yapraknil canım seninle karşılaşamadık .umarım sende iyisindir. görüşmek üzere.
sağol canım.ikimizde iyiyiz bebeişimin hele maşallahı var. doktorun verdiği vitamini falan doğru düzgün içemememe rağmen çok iyi. geçen hafta kontrolüm vardı. 2 hafta daha büyük görünüyor. 17 haftalık ama 19 haftalık bebekler gibi maşallah dedi doktor bey. bende sevindim.her gittiğimde dahada büyüyor. 294 gr olmuş minnoşum. şimdiden çok özledim.eşimle doğsada sevsek diye bekliyoruz.. inşallah sonuna kadar bir aksilik çıkmaz. allah hiç bir anneyi üzmesin :Saruboceq:
canım merhaba. bebeişim kısmetiyle geldi çalışmaktan kafamı kaldıramıyorum.dün akşam girecektim güya eve saat 10da geldim yine yorgun bir halde. bugünde iş güç ne varsa kaldı gitmedim. bugün mola verdim kendime. sılamla dinlenelim biraz. sizin fıstıklar5da iyilerdir umarım.öpüyorum hepinizi. a.s.
canım sonda takılmazsa olmaz,öncelikle onu söyleyeyim...ameliyattan kısa süre önce lavman yapıyolar,1-1,5 litre kadar sıvıyı,bir plastik boru vasıtasıyla makattan veriyolar,bi miktar içinde tuttuktan sora tuvalete koşturup hacet gideriyosun...canını yakan bişey değil,aksine rahatlatan bişey...sezeryandan yaklaşık 1 saat önce ameliyat önlüğünü giydiriyolar,öle giriyosun ameliyata...
evet kızlar sonda ve lavman olmazsa olmaz. doğum esnasında tuvalet ihtiyacınız olabilir. sonrasında da hemen ayaklanamıyorsunuz o yüzden bunlar ufak tefek ayrıntılar bunlara takılmayın siz, bebişlerinizi düşünün. onlar sağlıklı doğsun da sonda neymiş, lavman neymiş.
tabi insan ister istemez takılıyor. ben de çok araştırmıştım bunları doğum öncesi. lavmanı evde yapıp gitmiştim hatta hastaneye ordaki şartlara çok güvenemedim açıkçası. devlet hastanesi olduğu için insan biraz şüpheli oluyor malesef. ama medical özel orada daha özenlidir herşey. sonda takılırken de biraz canım yanmıştı. ama olsun artık o kadar da.
mesela zübeydede sen alıyorsun ameliyatta giyeceğin geceliği, ayrıca önlük verilmiyor, ama özellerde ameliyat önlüğü giydiriyorlar evet. doğum yaklaşınca oradaki hemşire ve ebelerle de gidip görüşürsünüz kendiniz ve bebek için gerekli ihtiyaçları.
evet canım sizlerden allah razı olsun .bu dönemde öyle destek oluyorsunuz ki bize anlatamam. insanın kafasındaki sorulara yanıt bulması insanı çok rahatlatıyor. allah hepinizden razı olsun valla.
canım benim sizde olmasanız kim moral verecek bana...annem çok yoruluyor o yüzden bebeğin bakımını onun omuzlarından alayım istiyorum,ama sanırım daha zamana ihtiyacım var tam toplayamadım,daha iyiyim ama,iştahım açılmaya başladı...sütüm az canım ya,ona üzülüyorum,mamayla takviye ediyoruz şimdilik...günde 100 cc kadar ancak anne sütü alıyo..birazını emiyo,birazını da sağıp veriyorum..sütün artması için ne önerirsiniz yaa?ne yapayım?başta moral lazım biliyorum,artık hiçbişeyi kafama takmamaya çalışarak,unutmaya çalışarak halletmeye bakıyorum...bi de elifimin yüzüne bakarak...
kızlar nasılsınız herbirinize teşekkür ederim gözünaydın dediyiniz için uzun yazamayacam malum misafirim var annemler yani bol bol konuşuyoruz öpüyorum herkesi
evet kızlar sonda ve lavman olmazsa olmaz. doğum esnasında tuvalet ihtiyacınız olabilir. sonrasında da hemen ayaklanamıyorsunuz o yüzden bunlar ufak tefek ayrıntılar bunlara takılmayın siz, bebişlerinizi düşünün. onlar sağlıklı doğsun da sonda neymiş, lavman neymiş.
tabi insan ister istemez takılıyor. ben de çok araştırmıştım bunları doğum öncesi. lavmanı evde yapıp gitmiştim hatta hastaneye ordaki şartlara çok güvenemedim açıkçası. devlet hastanesi olduğu için insan biraz şüpheli oluyor malesef. ama medical özel orada daha özenlidir herşey. sonda takılırken de biraz canım yanmıştı. ama olsun artık o kadar da.
mesela zübeydede sen alıyorsun ameliyatta giyeceğin geceliği, ayrıca önlük verilmiyor, ama özellerde ameliyat önlüğü giydiriyorlar evet. doğum yaklaşınca oradaki hemşire ve ebelerle de gidip görüşürsünüz kendiniz ve bebek için gerekli ihtiyaçları.
ne derlerse onu yapacaz arkadaşımda içim bi acayip oluyo. bu sonda nereye takılıyor peki? düşündüğüm gibi bişeyse ohhhh aciyosun her yeri. onlar takıyolar. :kedi:ben şimdiye kadar hiç alttan muayene olmadım. büyük ihtimallede sezeryan olacağım için diyordum ki ohhhhh hiç acmicam orayı utanmaktanda kurtulacağım. ama galiba bundan kaçış yok. acacağız malum bölgeyi. ayyyyyyyy çok utandım yawwwwwww.
evet yapraknilcim pek takılmamak lazım bunlara ama insan ister istemez düşünüyor.başımıza ilk defa gelecek şeyler umarım kolayca atlatırız o kadarda zor değilmiş deriz.ama işte o anda hem ameliyat stresi hemde onları düşünmek o gün baya zor birgün olsa gerek.ama bebişleriimizi görünce rahatlarız heralde,herşey geride kaldı deriz.ameliyat acısıda öyle böyle çekilir biter inşallah.zaman yaklaştıkça insan telaşlanıyor.hele son haftalar nasıl olur bilmiyorum.
paricim senin kaç kaftalık iken sezeryanı yaptı ahmet bey 40 haftayı bekletmiyordur heralde.birde ameliyattan sonra kalçadan iğne kaç defa yapılıyor,daha kalçadan bile hiç iğne yemedim valla benim işim çok zor bakalım nasıl çekeceğiz o acıları.allah yardımıcımız olsun herşeyin kolayını nasip etsin.sizlerede teşekkürler kızlar hem moral hemde bilgi veriyorsunuz.bu topiğin olması gerçekten bizler için çok iyi oldu
sen de anan geldi diye sattın ha bizi :roflol:
şaka diyorum tabi ki ilgilenip hasret gidereceksiniz. kadın o kadar yoldan gelmiş, bırakıp da nete girmek olmaz. ama arada fırsat bulunca gel böyle. sensiz olmaz buralar biliyorsun.
selam canım, uzun zamandır yoktun özlettin kendini,
ben de iyiyim sağol canım. bebişle uğraşıyorum, evde de iş güç falan.
ilayda diş çıkarıyor şu ara, bi de emekleme falan epey peşinde koşturuyorum. dişlerden dolayı çok huzursuz .o yüzden ben de çok sık gelemiyorum. ancak uyuduğunda gelip yazabiliyorum.
oh maşallah canım bebişine, epey büyütmüşsün.
inşallah hiçbir aksilik çıkmaz ve sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
canım aman dikkatli ol, çalışmak güzel tabi de çok yorma kendini
artık tek kişi değilsin, mutlaka saat başı mola ver.
arada da böyle evde dinlen tabi. sıla bebeğe iyi bak annesi.vereliniortak
slm kızlar nasılsınız ecrine banyo yaptırdım annemde uyutmaya çalışıyo bende bi gireyimde kızlar napıyo bakayım dedim limoncum sondadan sonra daha neler sonda çıkarılacak orda görülecek üzerine bi sıvı sürüp temizliyolar seni adı dilimin ucunda ama aklıma gelmiyo şimdi ama bunları hiç düşünme inan bana o durumda utanmak gelmiyo insanın aklınakaydirigubbakcemile3biri utanacak olsa inanın ben utanır yerin dibine girerdim ama napalımki doğanın kanunu bu normal doğumdada öyle sezeryanlada öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?