- Konu Sahibi arzuerturk
-
- #1.921
yok canım ilk önce anne dedi anneyi epeyidir diyo şimdi baba demeyi öğrendi o yüzden sürekli tekrarlıyo erken mi konuşur bilemem ama ben ecrine hamile kaldım onunla konuşmaya başladım kuvözde konuşuyodum eve geldi sürekli konuştum ama bebek sever gibi deyil büyük biriyle konuşur gibi tabi yumuşak bi ses tonuyla hastanedeyken gelişimi içinde konuşup ona masallar anlatmanın gelişimleri içinde çok önemli demişlerdi
bakalım bizde konuşup masallar anlatacakmıyız canım.ben dershaneye gittiğim için heralde bolbol ona tarih coğrafya ders kitaplarından okurum kendim çalışırken masal kitabı yerine.daha doğmadan ders almaya başladı zaten benim oğlum.hafta sonları dershanede hocalar konu anlatırken hiç durmuyor hep kıpırdıyor ama hafta içi hareketleri azalıyor.heralde hep birileri konuşsun istiyor şimdiden. ecrin maaşallah erken öğrenmiş anneyi babayı o zaman.bazı çocuklar yaşında bile söylemiyor.senin cadı çok açıkgöz belli zaten
olsun sonuçta sesler duyuyo o ona masal gibi gelir tam demiyo heceliyo an nee bab baa de dee ama biz seviniyoruz tabi ecrin anne dedi baba dedi diye benim kızımın herşeyi erken zaten normal doğmuş olsaydı şimdi 6 ay 1 hafta falan olcaktı
evet çok cadı oldu şu anda bilgisayarın klavyesine gözünü dikti vermeyince sinir oluyo bu aralarda baba demeyi öğrendi gece baba gündüz baba
sen bugünmü gidecektin ahmet beye sevinçcim nasıl heyecanlısınız dimi ayyy yeni doğmuş bebek kokusunu özledim vallahi yakın olsaydınızda gelip koklasaydık bebişlerinizi gaz çıkarmadada iyi sayılırım ona görekaydirigubbakcemile5kısmet olursa yazın inş görüşürüz belki tabi yapraknille bizim kızlarımız abla olmuş olacaklar o zaman siz yeni dişleri kaşınıyo dişi çıkacak olayında olacaksınız allah kısmet ederse
yapraknilcim sana bişey sorcam ilaydaya kıyma yedirebiliyomusun ben ne şekilde yaptıysam inat etti yemiyo ecrin çorbada denedim köfte denedim ama inatla yemiyo bide meyveyi yediremiyorum ne püresini ne suyunu ilayda taneli yiyecekleri rahat yiyebiliyomu bide deyişik çorbe tariflerin varmı çok oldum ama:) ne çorbası yapacağımı şaşırdım inan ki
ya eşim evde deyil benimde canım sıkkın sizlerdende kimse yok bende öyle yazıyorum bugün yün aldım tunik örcem kendime kızlar tabi ecrin hanım izin veerirse
meraba kızlar.dün doktor amcamıza gittik.doruk beyin sağlığı iyi ama doktor amcası zayıf dedi.2,350 olmuş kızlar karnı çok zayıfmış, sağlıklı bir bebek sadece zayıf dedi.artık haftada bir bakalım dedi.bide kafası doğum kanalına girmiş yüzünü hiç göremedik çocuk kanala epey inmiş baskı yapıyor dedi.belkide o yüzden haftada bir çağırdı erken doğarmı diye.yüzünü falan hiç göremedik kızlar bi elini yumruk yapmış onu görebildik.çok aceleci benim çocuk galiba hemen doğmak için ğozisyon almış.doğumla ilgili konuşmadı ahmet bey daha,heralde haftaya konuşur artık.çocuk zayıf kaldı diye annemler eşim kızıp duruyor bana bakamıyorsun düzneli beslen diye.ama çok geç kalkabiliyorum sonrada düzene girmiyor yemek saatlerim bakalım bu bir hafta biraz daha çok yiyelim besleyebilecekmiyiz minik doruğu.
bu arada limonnnn yok 2 gündür.doktora gidecekti gittimi bişeymi oldu çok merak ettim.o girmeden durmazdı.inşallah önemli birşey yoktur.
ilayda ve ecrin prensesi kocamannn öpüyorum.
sevinç bu arada benide haftada bir çağırdı. sanırım benimde suyum fazla olduğu için. ama bişey demedi şu sebepten bu sebepten diye.
slm kızlar bizde salı günü gidebildik acele acele. benim kızında boynuna kordon dolanmış bir kez. suyum fazlaymış benimde ama tehlikeli boyutta değilmiş. korkulacak bişey yok dedi. hastalık boyutunda değil dedi ama benim kafama takıldı bir kere. acayip oldum. durmadan ağlayasım var. eşimde kızıyor evham yapıyorum diye. doktor önemli bişey yok dedi sen hala üzüyosun kendini diye. tehlikeli olsa söylerdim hiç sıkıntı yapma dedi ama ben şimdi doğana kadar böyle dolaşırım. 49 cm 3001 gr olmuş. sağlıklı görünüyor çok şükür ama su konusu benim kafama takılıyor. bebek doğum pozisyonu almış. bugün doğsa normal doğacak durumda dedi. baş gelişliymiş. boynundaki kordon normal doğmasına engel değil dedi. bende ben zaten normal istemiyorum dedim. bişey demedi. ama sezeryan istediğimi anladı artık normal doğum konusunda ısrarcı davranacağını sanmıyorum. ayyyyyyyy kızlar ya. nerden çıktı şimdi bu su olayı. allahım inşallah önemli bişey olmaz.
canım maaşallah bebeğine.benimki zayıf ve susuz,seninki kilolu ve bol sulu.tam ters durumlar olmuş seninle bende.ya bebekler doğum pozisyonu almışlar artık doğmak istiyoruz diyorlar.korktum o yüzden çok bide erken doğarda normal yapacaksın derslerse hastanede yandık.devlette yasaklamaya çalışıyor sezeryanı zaten. aşağı baya baskı yapıyor dedi doktor.ablamda diyor 37.haftada bile doğabilir doğum kanalına erken girmiş.hiç yüzünü bile göremedik.siz görebildinizmi canım
evet canım bizim bebişler tam ters durumdalar. normal doğacak pozisyonda baş aşağıda dedi. doğum kanalına girmiş demedi. ama bilmiyorum kanala girmişmidir girmemişmidir benim kız ama dönmüş baş aşağı duruyor. yok normal yapacaksın diyeceğini sanmıyorum. ben sezeryan istiyorum dediğimde derdi sezeryan yasak diye. hem sezeryana yasak gelene kadar biz doğururuz canım ya. ne kaldı bebişler sabrederse 1ayımız var belki daha az 3 hafta. biz yüzünün önünden kordon geçtiği için tam göremedik. ama yinede gördük sayılır. anneye benzemeye başlamış dedi. ama bilmiyorum. benim kafam o kadar takılmıştı ki su muhabbetine doya doya bakamadı bile.
canım su olayını kafana takma zaraarı olsa önlem alırdı.bak bana 15 gün önce az dedi bu sefer yine idare edecek kadar var dedi.ben güveniyorum sorun olsa müdehale eder yoksa bugün alalım dese artık çocuklar sağlıkla doğabilirler.gerçi benimki biraz miniş olacak ama bana çekti heralde.bende doğduğumda ablamın oyuncak bebeğinin elşbisesini giydirmişler o kadar küçükmüştüm ki annem sen 2 kilo bile yoktun diyor.yinede tabi üzüldüm zayıf kaldı diye.canım ya sen süt içiyormusun.süt içmiyorum diye zayıf oldu diyor evdekiler bende sevmiyorum sütü
evet canım yasak gelmeden doğursak.ama haftaya der sanada sezeryan yapmayalım muayene edelim ilk önce diye.benimki epey aşağıda hiç yüzü görünmeyecek şekilde başaşağı inmiş canım.çok korktum bende artık her an bişey olabilir diye diken üstündeyim sanki korkudan.haftaya doktorla konuşayım da acil birşey olursa da sezeryana alsın yoksa orda derdimi anlatamam.zaten bu şekilde 37.haftada bile doğabilirmiş.benim oğlum 38i bile bekleyemeyecek galiba ya.dur oğlum diyorum daha küçüksün hazırlanamadık,beşiğini bile almadık daha diye ama bakalım dinleyecekmi beni.evdekilerde diyor çocuk ne yapsın içerde açlıktan.çıkayımda çıkınca doyururlar beni diyormuşşşş
bence evham yapma nstye beğladımı seni peki doğum kanalında korkulacak durum olsa nst ye bağlar sancılarına kasılmalarına bakardı. sezeryan konusunda hiç bişey demedi. daha bol bol zamanımız var gibi konusuyo bende anlamadım. ama demedi dur bakalım önce muayene edelim diye haftada bir takip edelim sezeryan diyorsan ona göre bakarız dedi. suyun geldiği zaman hemen hastaneye gelirsiniz dedi bide. yok canım doktora söylersin sezeryan istediğini telde oda hastaneye bilgi verir zorla normal yaptırmazlar canım ya. sende kilo konusunda takılma. sağlıklı olması önemli olan hem bu haftalarda kanala gimesi normal diye biliyorum ben bakalım kısmet son haftalar çok stresli bunalıyorum bende. evdede yalnızım. annemde memleketten daha gelsin istemiyorum. bebek doğduktan sonra kalsın uzun uzun diye. oyyyyyyyyyyy oyyyyyyyyy kafam çok karışık. kafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?