BURSA'da bebek sahibi olmak isteyenler gelin deneyimlerimizi paylaşalım

Bebişin büyümüş Allah kucağına almak nasip etsin. Gittin hiç yazmadın buraya merak ettim seni ...
Amin canim insallah.darisi senin ve tum burdaki arkadaslarin basina.cok dua ediyorum senin icin.buyuyoruz yavas yavas isten ve kayinvalidemin rahatsizligindan pekte giremiyorum buralara.hamileligi bile yasayamadim dogru duzgun.rabbim herkese hayirlisini versin ins.

Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bana doktor " sana yumurta takibi yapmak istiyorum " Dedi. Ben de kaç aydır erteliyorum bugün akşam dokuz da randevum var. Bu ay ilk defa doktor kontrolünde ilişki olacak. Eğer olmazsa ilaç tedavisi o da olmazsa çatlama iğnesi o da olmazsa eşinizi de görmem gerekiyor Dedi.

Rica ederim :) hayırlısı olsun inşallah tez zamanda ne zamandır bebek istiyorsunuz peki?

Rica ederim :) hayırlısı olsun inşallah tez zamanda ne zamandır bebek istiyorsunuz peki?
Merhaba, biz tam anlamıyla çalışmalara başlayamıypruz eşim çok yoğun bir tempoda çalışıyor şehir dışına öok çıkıyor biz denk getiremiyoruz o yüzden yumurta takibine başladık salı akşam tekrar bakılacak bakalım inş tutar tutmaz ise ilaca başlayacağız

doktorunuz kim

Anladım. Hani 1 yılı geçince bazı testler yapılıyor oyüzden sordum.testler yapılmadan ilaca başlamak bazen zaman kaybı olabiliyor

Arkadaşlar merhaba, tavsiyelerinizi almak için buraya üye oldum.Lütfen sonuna kadar okuyun ve benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olun...
30 yaşındayım,bir yıl önce evlendim.Okul , kariyer derken evlilik hayatı geç başladı.Bu yaşıma kadar adetlerimde hiç bir düzensizlik yaşamamıştım fakat evlendikten üç ay sonra ara ara geç gelmeye başladı.Evlenmeden önce de jinekoloğa gidip bi sorun olup olmadığına dair muayene oldum fakat gittiğim bütün doktorlar küçük çaplı bi kist olduğunu endişelenmemem gerektiğini söyledi.Evlendikten sonra hiç korunmadım.Fakat adetlerim hala düzensiz geliyordu.Tekrar Bursadabaşka doktorlara gittm ve bana polikistik over tanısı koyuldu.Adet söktürücü verdi fakat hiç bi işe yaramadı adetim hala gelmiyordu.En sonunda bi tanesi hormon testi yapmayı akıl etti ve tak FSH değerlerim fırlamış görünüyordu.FSH 50lerde geziyordu. Bu hormon değerlerine göre erken menopoza girmişsin dediler!! Acilen Uludağ Üniversitesinde detaylı muayene olmam gerektiğini söylediler. Onca zaman doktora gidip polikistik demelerini aklım almıyor gerçekten polikistik over hastalarında ultrason muayenesinde küçük küçük kistler görünürken, benim rahmim de yumurta bile kalmamıştı!Bu ayrımı nasıl yapamıyorlar anlayamıyorum cidden.
Tabi yeni evlenmişim bebek isterken böyle bi şokla karşılaşmak takdir edersiniz ki psikolojim bozuldu günlerce ağladım fakat bunun bi işe yaramayacağını kabul ederek bulduğum ne kadar yazı makale varsa bilgi toplamaya çalıştım.Uludağ üniversitesinde her bölüm için ayrı muayene tetkikleri verdiler.ultrason,kromozom analizi,testler derken çok uzun vadede sonuçlancak gibi görünüyordu. Vakit kaybetmemek adına işinde uzman başka doktor arayışına girdim.Bi kaç farklı doktora gitsem de hepsi değerlerimin çok yüksek olduğunu,yumurtamın kalmadığını bu durumda yapcak çok da bişey olmadığını söyledi.Pembe mavi hastanesinde İsmail Beye gittim. Bana biraz daha umut verir gibi konuştu biosterona ve folik asite başlattı ara ara muayene olmam gerektiğini söyledi. Bi yandan ilaçları kullanırken bir çok doktora gidip fikir almak istiyordum. Osman Develioğlunun işinde uzman olduğunu duydum ve bi ümit ona muayene olmaya gittim.Sonuçları gördükten sonra kesinlikle umut etme hiç bişey olmaz diyerek kestirip attı tek çaren yumurta donasyonu dedi.Bunu o kadar normal ve kesin bi şekilde söyledi ki oradan ayrıldığımda sanki benim için hayat bitmişti. Günlerce kendime gelemedim. Sonra etraftan aldığım duyumlara göre biraz olumsuz ve direk konuşan biri olduğu kanısına vararak başka bir Prof.a daha gitmeye karar verdim..Belki umut vermemek adına haklı adam olmayacak bişeyi neden söylesin ama mucize diye de bişey var değil mi?Sonra Gürkan Uncuyla tanıştım.İki kez muayeneye gittim aynı şekilde ilaçlara devam et şua aşamada yapılacak çok bişey yok başka şeylerle ilgilen dedi.Tüp bebek olayını sorduğumda ise kendiliğinden hamile kalma olasılığınla tüp bebek olma ihtimali aynı boşuna kendini yıpratma dedi.Bu durumda aslında tıp ilerlemiş gibi görünse de aslında öyle bişey olmadığını sadece Allah isterse olabilceğini bi kez daha anladım..
Bu arada soğan kürleri,incir kürleri,ot çöp,sülük tedavisi,kaplıca okuduğum ne varsa uyguladım. Ama yok tedavinin üzerinden neredeyse 7 ay geçti ve hala durum aynı.Üstelik son iki aydır adetim de tamamen kesildi. Sadece menopoz sıkıntılarını hafifletsin diye arada bi ot çöp bişey içiyorum o kadar.İlaçları da bıraktım tamamen kader diyerek şu an hiç bir çaba göstermiyorum.Fakat kendi sağlığım için düzenli bi şekilde yine muayene olmam gerekiyor.Şu an yine düzenli gidebileceğim bir doktor arıyorum..Yaşadıklarımla ilgili deneyimi,doktor tavsiyesi ya da görüşleri olan varsa bana cevap yazarsanız çok sevinirim..
Allah herkese hayırlısını versin kimsenin kucağını boş bırakıp bu çaresizlikle sınamasın..

ben de varım arkadaslar bursalı
medicabilde nisan ayında bır ay klomen kullandım
oktay bey ile

bbek olmadı

hazıran ayında da tıp fakultesınde tüp bebek bolumune basvurduk
temmuz ayında asılamam yapıldı
cuma gunu test gunum
beklemedeyım

Geçmiş olsun kötü bişey yoktur inşallah. Çok saol canım çok dua et bana çookk. Uğraşmaya devam ediyoruz biz de işte vaktini bekliyoruz

merhaba
açıkçası bu durumla karşılaşan birini tanımadım
osman hoca işinde iyi ama sert ve ters biri diye çok duydum olumsuz konuşması seni üzmesin
jimerde suat hoca iyi diyorlar yaklaşımı falan .... yani sana bi tavsiyem olamadı9 malesef ama dediğin gibi Allah ol derse oluyor doktor hastane biyerde bahane vesile falan.... sen ümidini yitirme....geçende birşey okudum ama nerde okudum hatırlamıyorum tamamen erken menopoza girmiş bir kadın ama tekrar adet görmeye başlamış ve gebe kalmıştı bi ilaçlamı neydi bakayım bulabilecekmiyim. inşallah yakın zamanda güzel haberler alırsın

Allah yardımcın olsun. Rabbimin vardır bir bildiği demekten başka elden bişey gelmiyo bazı durumlarda. Şimdi size ne kadar stres yapmayın desem malesef olmuyo yapıyoruz ister istemez. Tüplerini bağlattıran biri bile hamile kalabiliyosa Hiçbir zaman ümit kesilmez. Allah babasız çocuk yarattı kısır kadından çocuk yarattı elbet var bi hayır. Dua edin sadece :)

Merhaba ben Osman hocaya da Suat hazere de gittim. Osman hoca gerçekten çok sert biri uğraşmak istemiyorlar kestirip atıyorlar. Gürkan hoca da çok iyi diye duydum. Suat beyi de öneririm pozitif bi doktor jimerde tüp bebek bölümünde çalışıyor belki farklı bişeyler söyler. Rabbim ol dedikten sonra hepsi hikaye inşallah size de nasip eder

İnşallah pozitif sonuçlar alırsınız tüp bebeğe başvuru için neler istediler acaba?

İnşallah pozitif sonuçlar alırsınız tüp bebeğe başvuru için neler istediler acaba?
inşallah canım
tüp bebeğe basvuru için eşim eylul ayında tıp falkultesının ürolojı bolumunden rapor alacak
onun dısında ıvır zıvır seyler tam anımsayamadım sımdı
nufus orneği
aile cuzdanı fotokopisi
çalışma hizmet dökümü gbi belgeler.

Merhaba cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Evet Osman Beyin işinde iyi olduğunu duyarak gittim ama en ufak ümit bile vemedi bana.Bu kadar nam salmış hocalar ya başarısız olursam endişesiyle de sanırım ugraşmak istemiyolar.Ama benim gibi insanlarda üstelik henüz 30 yaşındayım,en ufak bi tedaviyi bile uygulama zahmetine girişmezse doktorun başarısı nerde o zaman değil mi pratisyen hekim de yapacak birşey yok diye göndermesini bilir.Suat Beye hiç gitmedim araştırayım.İlaç isimlerini bulabilirseniz çok sevinirm teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…