- 8 Ağustos 2017
- 21
- 17
- 18
- 37
Allah yardımcın olsun. Rabbimin vardır bir bildiği demekten başka elden bişey gelmiyo bazı durumlarda. Şimdi size ne kadar stres yapmayın desem malesef olmuyo yapıyoruz ister istemez. Tüplerini bağlattıran biri bile hamile kalabiliyosa Hiçbir zaman ümit kesilmez. Allah babasız çocuk yarattı kısır kadından çocuk yarattı elbet var bi hayır. Dua edin sadece :)
Anladım canım çok teşekkür ederim cevabın için :) 2 yıl oldu bizim ama yaşım 27 tek tüplüyüm oyüzden şansım düşüyor benim dehım şart olarak mi neler istediler
öyle ise hiç hamile kalamamıs olmak
35 ya üzeri ve 3 yıldır cocuk olmaması dıye kalmıs aklımda
anladım inşallah rabbim nasip ederAnladım canım çok teşekkür ederim cevabın için :) 2 yıl oldu bizim ama yaşım 27 tek tüplüyüm oyüzden şansım düşüyor benim de
İnşallah hepimizeanladım inşallah rabbim nasip eder
Arkadaşlar merhaba, tavsiyelerinizi almak için buraya üye oldum.Lütfen sonuna kadar okuyun ve benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olun...
30 yaşındayım,bir yıl önce evlendim.Okul , kariyer derken evlilik hayatı geç başladı.Bu yaşıma kadar adetlerimde hiç bir düzensizlik yaşamamıştım fakat evlendikten üç ay sonra ara ara geç gelmeye başladı.Evlenmeden önce de jinekoloğa gidip bi sorun olup olmadığına dair muayene oldum fakat gittiğim bütün doktorlar küçük çaplı bi kist olduğunu endişelenmemem gerektiğini söyledi.Evlendikten sonra hiç korunmadım.Fakat adetlerim hala düzensiz geliyordu.Tekrar Bursadabaşka doktorlara gittm ve bana polikistik over tanısı koyuldu.Adet söktürücü verdi fakat hiç bi işe yaramadı adetim hala gelmiyordu.En sonunda bi tanesi hormon testi yapmayı akıl etti ve tak FSH değerlerim fırlamış görünüyordu.FSH 50lerde geziyordu. Bu hormon değerlerine göre erken menopoza girmişsin dediler!! Acilen Uludağ Üniversitesinde detaylı muayene olmam gerektiğini söylediler. Onca zaman doktora gidip polikistik demelerini aklım almıyor gerçekten polikistik over hastalarında ultrason muayenesinde küçük küçük kistler görünürken, benim rahmim de yumurta bile kalmamıştı!Bu ayrımı nasıl yapamıyorlar anlayamıyorum cidden.
Tabi yeni evlenmişim bebek isterken böyle bi şokla karşılaşmak takdir edersiniz ki psikolojim bozuldu günlerce ağladım fakat bunun bi işe yaramayacağını kabul ederek bulduğum ne kadar yazı makale varsa bilgi toplamaya çalıştım.Uludağ üniversitesinde her bölüm için ayrı muayene tetkikleri verdiler.ultrason,kromozom analizi,testler derken çok uzun vadede sonuçlancak gibi görünüyordu. Vakit kaybetmemek adına işinde uzman başka doktor arayışına girdim.Bi kaç farklı doktora gitsem de hepsi değerlerimin çok yüksek olduğunu,yumurtamın kalmadığını bu durumda yapcak çok da bişey olmadığını söyledi.Pembe mavi hastanesinde İsmail Beye gittim. Bana biraz daha umut verir gibi konuştu biosterona ve folik asite başlattı ara ara muayene olmam gerektiğini söyledi. Bi yandan ilaçları kullanırken bir çok doktora gidip fikir almak istiyordum. Osman Develioğlunun işinde uzman olduğunu duydum ve bi ümit ona muayene olmaya gittim.Sonuçları gördükten sonra kesinlikle umut etme hiç bişey olmaz diyerek kestirip attı tek çaren yumurta donasyonu dedi.Bunu o kadar normal ve kesin bi şekilde söyledi ki oradan ayrıldığımda sanki benim için hayat bitmişti. Günlerce kendime gelemedim. Sonra etraftan aldığım duyumlara göre biraz olumsuz ve direk konuşan biri olduğu kanısına vararak başka bir Prof.a daha gitmeye karar verdim..Belki umut vermemek adına haklı adam olmayacak bişeyi neden söylesin ama mucize diye de bişey var değil mi?Sonra Gürkan Uncuyla tanıştım.İki kez muayeneye gittim aynı şekilde ilaçlara devam et şua aşamada yapılacak çok bişey yok başka şeylerle ilgilen dedi.Tüp bebek olayını sorduğumda ise kendiliğinden hamile kalma olasılığınla tüp bebek olma ihtimali aynı boşuna kendini yıpratma dedi.Bu durumda aslında tıp ilerlemiş gibi görünse de aslında öyle bişey olmadığını sadece Allah isterse olabilceğini bi kez daha anladım..
Bu arada soğan kürleri,incir kürleri,ot çöp,sülük tedavisi,kaplıca okuduğum ne varsa uyguladım. Ama yok tedavinin üzerinden neredeyse 7 ay geçti ve hala durum aynı.Üstelik son iki aydır adetim de tamamen kesildi. Sadece menopoz sıkıntılarını hafifletsin diye arada bi ot çöp bişey içiyorum o kadar.İlaçları da bıraktım tamamen kader diyerek şu an hiç bir çaba göstermiyorum.Fakat kendi sağlığım için düzenli bi şekilde yine muayene olmam gerekiyor.Şu an yine düzenli gidebileceğim bir doktor arıyorum..Yaşadıklarımla ilgili deneyimi,doktor tavsiyesi ya da görüşleri olan varsa bana cevap yazarsanız çok sevinirim..
Allah herkese hayırlısını versin kimsenin kucağını boş bırakıp bu çaresizlikle sınamasın..
Allah yardımcın olsun.Umudunu kaybetme me.Kısmetinde varsa Allah muhakkak nasip eder.Eğer İstanbul a gitme imkanın varsa orda Mustafa Bahçeci adında bir doktor varmış birçok ümitsiz kişinin bile çocuk sahibi olmasını sağladığını duydum.Belki son çare olarak bunuda düşünebilirsin.Arkadaşlar merhaba, tavsiyelerinizi almak için buraya üye oldum.Lütfen sonuna kadar okuyun ve benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olun...
30 yaşındayım,bir yıl önce evlendim.Okul , kariyer derken evlilik hayatı geç başladı.Bu yaşıma kadar adetlerimde hiç bir düzensizlik yaşamamıştım fakat evlendikten üç ay sonra ara ara geç gelmeye başladı.Evlenmeden önce de jinekoloğa gidip bi sorun olup olmadığına dair muayene oldum fakat gittiğim bütün doktorlar küçük çaplı bi kist olduğunu endişelenmemem gerektiğini söyledi.Evlendikten sonra hiç korunmadım.Fakat adetlerim hala düzensiz geliyordu.Tekrar Bursadabaşka doktorlara gittm ve bana polikistik over tanısı koyuldu.Adet söktürücü verdi fakat hiç bi işe yaramadı adetim hala gelmiyordu.En sonunda bi tanesi hormon testi yapmayı akıl etti ve tak FSH değerlerim fırlamış görünüyordu.FSH 50lerde geziyordu. Bu hormon değerlerine göre erken menopoza girmişsin dediler!! Acilen Uludağ Üniversitesinde detaylı muayene olmam gerektiğini söylediler. Onca zaman doktora gidip polikistik demelerini aklım almıyor gerçekten polikistik over hastalarında ultrason muayenesinde küçük küçük kistler görünürken, benim rahmim de yumurta bile kalmamıştı!Bu ayrımı nasıl yapamıyorlar anlayamıyorum cidden.
Tabi yeni evlenmişim bebek isterken böyle bi şokla karşılaşmak takdir edersiniz ki psikolojim bozuldu günlerce ağladım fakat bunun bi işe yaramayacağını kabul ederek bulduğum ne kadar yazı makale varsa bilgi toplamaya çalıştım.Uludağ üniversitesinde her bölüm için ayrı muayene tetkikleri verdiler.ultrason,kromozom analizi,testler derken çok uzun vadede sonuçlancak gibi görünüyordu. Vakit kaybetmemek adına işinde uzman başka doktor arayışına girdim.Bi kaç farklı doktora gitsem de hepsi değerlerimin çok yüksek olduğunu,yumurtamın kalmadığını bu durumda yapcak çok da bişey olmadığını söyledi.Pembe mavi hastanesinde İsmail Beye gittim. Bana biraz daha umut verir gibi konuştu biosterona ve folik asite başlattı ara ara muayene olmam gerektiğini söyledi. Bi yandan ilaçları kullanırken bir çok doktora gidip fikir almak istiyordum. Osman Develioğlunun işinde uzman olduğunu duydum ve bi ümit ona muayene olmaya gittim.Sonuçları gördükten sonra kesinlikle umut etme hiç bişey olmaz diyerek kestirip attı tek çaren yumurta donasyonu dedi.Bunu o kadar normal ve kesin bi şekilde söyledi ki oradan ayrıldığımda sanki benim için hayat bitmişti. Günlerce kendime gelemedim. Sonra etraftan aldığım duyumlara göre biraz olumsuz ve direk konuşan biri olduğu kanısına vararak başka bir Prof.a daha gitmeye karar verdim..Belki umut vermemek adına haklı adam olmayacak bişeyi neden söylesin ama mucize diye de bişey var değil mi?Sonra Gürkan Uncuyla tanıştım.İki kez muayeneye gittim aynı şekilde ilaçlara devam et şua aşamada yapılacak çok bişey yok başka şeylerle ilgilen dedi.Tüp bebek olayını sorduğumda ise kendiliğinden hamile kalma olasılığınla tüp bebek olma ihtimali aynı boşuna kendini yıpratma dedi.Bu durumda aslında tıp ilerlemiş gibi görünse de aslında öyle bişey olmadığını sadece Allah isterse olabilceğini bi kez daha anladım..
Bu arada soğan kürleri,incir kürleri,ot çöp,sülük tedavisi,kaplıca okuduğum ne varsa uyguladım. Ama yok tedavinin üzerinden neredeyse 7 ay geçti ve hala durum aynı.Üstelik son iki aydır adetim de tamamen kesildi. Sadece menopoz sıkıntılarını hafifletsin diye arada bi ot çöp bişey içiyorum o kadar.İlaçları da bıraktım tamamen kader diyerek şu an hiç bir çaba göstermiyorum.Fakat kendi sağlığım için düzenli bi şekilde yine muayene olmam gerekiyor.Şu an yine düzenli gidebileceğim bir doktor arıyorum..Yaşadıklarımla ilgili deneyimi,doktor tavsiyesi ya da görüşleri olan varsa bana cevap yazarsanız çok sevinirim..
Allah herkese hayırlısını versin kimsenin kucağını boş bırakıp bu çaresizlikle sınamasın..
Merhaba evet moral çok önemli Suat bey çok iyi bu konuda inşallah hepimiz kısa zamanda hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize :)Merhaba bende yeni üye oldum. Benim yasimdan dolayi banada osman hoca %15 sansin var tüp bebekle . Başka sansin yok dedi. Tüp bebek dene dik. Sonuç negatif. Sonrasida hayal kirik ligi psikolojik bozukluk. Su anda. Suat Hazerin hastasiyim. Suat Hazer hasta psikolojisinden anliyor moralini yuksektiyor. Benim halka ümidim var. Ben inaniyorum benim bebeğim olacak. Burda bulunan arkadaşlar sizde umidinizi yitirmeyin.
haklısınız
bazen utanıyorum buraya yazmaya bile
çok şükür bitane var
6 aylıkken doğan 4 günlük kaybettiğim bi bebeğim var kızımın hep dilinde kardeşim diye
çok istiyor bende o istiyor diye istiyorum yoksa cesaretim kırıldı
Sindimeyin zaten tıp o kadar ilerlediki Hatta menopoza girenler bile hamile kalıyorsa siz hiç pes etmeyin. esinizede hak vermek gerek biz paylaşıyoruz hiç değilse onlar içinde yaşıyorlar daha zorlaşıyor durumları ama eminim oda hala çok istiyordur.
Merhaba bende yeni üye oldum. Benim yasimdan dolayi banada osman hoca %15 sansin var tüp bebekle . Başka sansin yok dedi. Tüp bebek dene dik. Sonuç negatif. Sonrasida hayal kirik ligi psikolojik bozukluk. Su anda. Suat Hazerin hastasiyim. Suat Hazer hasta psikolojisinden anliyor moralini yuksektiyor. Benim halka ümidim var. Ben inaniyorum benim bebeğim olacak. Burda bulunan arkadaşlar sizde umidinizi yitirmeyin.
Merhabalar, nerde tedavi gordunuz acaba? Mennun kaldiniz mi?Birincisini Gürkan Uncu yapmıştı ikincisi kısmet :/
Merhaba arkadaşlar 7 yılık evlilik ve ilk günden bu yana 7 yıllık iç sızlatan yürek yakan bir evlat hasreti benim hikayemde maddi imkansızlık sebebiyle aşılama veya tüp bebek yöntemini kullanamamış 30 yaşında imtihanda olan bi arkadaşınızımben nihayet gücümüzü toplayıp tüp bebek tedavisi için yaşadığım şehre 2 saat uzaklıkta bir merkeze bismillah diyebildik yalnız 2 aydır tedaviye başlayamadık minimum vitamin eksiklikleri ve çikolata kisti prolaktin yüksekliği yüzünden tedavideyim 2 aydır doğum kontrol hapı kullandım Perşembe günü bitti hapım şimdi Allah nasip ederse adet kanaması bekliyorum Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün. Doktor Suat Hazer e gidiyorum Bursa'da ama Bursalı değilim Balıkesir den gel git yapıyorum
Hayırlı olsun inşallah canım biz de 10 Temmuz'da başladık bakalım bugün beklenen adet kanamam başladı yarın kontrol var nasipseBen de önümüzdeki ay tüp bebek denemesini denemek istiyoruz. Doktor Suat Hazerde tedaviye başladık onunla devam etmek istiyoruz. Hayırlısı nasip kısmet
Merhaba ben de uludağ üniversitesindeHerkese merhabalar.. Uludag Universitesinde tedavi goren var mi aranizda? Bende bebek icin tedavi gormek istiyorum. Bugun randevu aldim 13 eylule verdiler asistablar bakacakmis? Prosudur nasil ilerliyor arkadsslar bilen eden giden varmi acaba?
Hayırlısı olsun inşallah. Rabbim bizimde kucağımızı doldursun inşallah. Gelişmeleri bildirirsinHayırlı olsun inşallah canım biz de 10 Temmuz'da başladık bakalım bugün beklenen adet kanamam başladı yarın kontrol var nasipse
Tesekkur ederim canim. Yasim gec 38. Ozelde bir kez klomen ile hamile kaldim baska da bir sey yasamadim. Verdiler randevu ama neler yasiyacagim bikmiyorum kiMerhaba ben de uludağ üniversitesinde
Tüp bebek tedavimi olucam inş...3.denemem olacak...randevu almışsın ne güzel...hiç aşılama denedin mi...eğer yaşın ve durumun aşılamaya uygunsa aşılama ile başlayabilirsin tedaviye...yani öyle uygun görebilirler...hakkında hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?