Bursa’yı bilenler yorumlarınızı bekliyorum..

endoplazmikretikulumcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
247
149
53
35
Merhaba herkese öğretmenim yazın tayin hakkımız var Bursa’yı hiç görmedik ama giden bilen arkadaşlardan duyduğum kadarıyla güzel şehir..
En çok çocuklarımızın eğitimi için buralardan gitmek istiyoruz.(Bulunduğum şehir Büyükşehir aslında ama eğitim kültür açısından yeterli olduğunu düşünmüyorum)
Eşim özel sektörde çalışıyor Bursa’da kendi işiyle ilgili bi kuruma başvuruda bulundu kabul edildi görüşmeye gideceğiz
En kötü ihtimalle gezip geliriz diyorum ama sizce sadece eğitim için gidilir mi kurulu düzen bozulur mu ?
Eşimin ailesi de bulunduğumuz memlekette,Bursa’da akraba açısından yapayalnız olacağız.Evimiz şuan bizim orda kiracı olacağız..Kiralar buraya göre uçuk,iyi bi semtte oturmak istiyorum, kötü bi yerde oturmak istemiyorum,burda oturduğum semt ve site temiz güvenilir,ancak emsal bi yer olsun da dersek iki katı kira öderiz sanırım.
Eksileri şuan için daha çok gibi ama yine de sizlere de sormak istedim dediğim gibi en kötü ihtimalle gezip geliriz,hiç gitmedik Bursa’ya..
Gidince şuralara gidin diyenler de yorum yaparsa aşırı sevinirim,zahmet olmazsa

Son düzenleme:
Bursayi bilirim. Evleri eski. Yapılanması iyi değil. Bazı semtleri güzel. Kiralar uçuk. İstanbul'dan kira fiyatları açısından hiçbir farkı yok. Arabanız varsa iyi. İlçelerini rahatlıkla gezersiniz. İlçeleri çok güzel. Merkezinde de bazı semtleri güzel. Araba yoksa tren ile ulaşım var. İstediğiniz yere tren ile gidersiniz. Mudanya tarafına dolmuş var. Biner gidersin. Ama Bursayi şöyle bir gezeyim dersen araba şart. Sanıldığı kadar yeşil bir kent değil. İlçeleri yeşil. Merkezde öyle birşey beklemeyin. İstanbul'a nazaran daha sakin bir şehir. Ama ben Bursa'da sıkılıyorum. Çok sevdiğim söylenemez. Eğitim açısından,sağlık açısından sorun olmaz tabii ki. Ama İstanbul mu Bursa mi derseniz kesinlikle İstanbul derim.

Son düzenleme:
Namazgah, Teleferik, piremir, teferruc gibi yüksek yerlerinin havasi şahanedir, hatta buralarda yaşayıp aşağı bölgelerinde nefes alamadığınızı bile hissedebilirsiniz:)

Merhabalar bir iki sene evvel bizde iş icin Ankara'dan bursaya geldik memur degiliz ama iş değişikliği yapip geldik evimizi komple topladik oglum esim ben geldik..evet kiralar pahali,alisveris pahali,bir tek tanidik bile yok ama bursa şahane bir şehir dağ orman deniz yeşillik cami türbe asla canınız sıkılmaz bugunde buraya gidelim diyebileceginiz bir şehir..ikokula giden oglum icin egitimi ogretmeni gayet iyi devlet olmasina rağmen özel gibi ilgi alaka..komsu acisindan bir tek sıkıntı çekiyorm has bursalilar maalesef aşırı kaba ve kötü kalpli..kendilerinden olmayanlari asl kabul etmiyorlar dedikodu cekememezlik ne ararsaniz var(herkes ayni degildir eminim ama karsima cikan herkes oyleydi maalesef) bu sebepten komsuluk yapmiyorum cocugumu okula kurslara götürüyorum bos vaktimizde asla canimiz sikilmiyor gezilecek inanılmaz yerler var.bask merak ettiginiz seyler vars sorbilirsiniz hakkinizda hayırlısı olsun bu arada inanılmaz huzurluyum herkesten uzak olunca arabamizda yok hicte gerekli degil durumunuz iyiyse taksi ile heryere gidersiniz yoksa otobus metro taksi dolmus ile yine heryere gidiliyor araba asla şart degil bursada

Teşekkür ederim 5 gün orda bulunacağız şuraya mutlaka gidin dediğiniz yerler varsa yazar mısınız ?
Komşuluk burda da yapabildiğim bişey değil akraba çocuklarım için lazım oluyor arada sıkılınca çöküp gidiyoruz mesela..
Eğitim konusunda başk arkadaşlarım da söyledi,özel gibi diye.

Ben bir kac yer yazayim siz arastirip karar verin deniz gormek isterseniz Tirilye ,orman gormek isterseniz Atatürk kent ormani,bursayi tepeden izlemek isterseniz teleferik, çarşı gezmek isterseniz istanbuldakinin aynisi Kapalıçarşı ,turbe gezmek isterseniz osmangazi orhan gazi emir sultan aziz mahmut hudayi hz , bu arada gidip muhakkak görün diyecegim Bursa'da aşik oldugum tek yer Misi köyü

Müthiş oldu bu çok teşekkür ederim

Evleri eski değil. Her büyük şehirde ne kadar eski ev varsa burada da öyle. Atanacağınız yer önemli burada. Yeşil bir bölgesinde de yaşayabilirsiniz. Kiralar pahalı evet. Arabasız da çekilmiyor burası. Güneydoğu‘ya göre her türlü iyidir bence ama maddi durumları etraflıca düşünmeniz lazım.

Niluferde yasamanizi tavsiye ederim. Kiralar çok arttı yalnız Bence seversiniz. Cumalikizik, ulucami,yeşil türbe,uzun çarşı tirilye görmenizi tavsiye ederim. Teleferige binip Uludağ havası almalısınız. Eğitim ve sağlık konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ulaşım konusunda da sıkıntı yok,arabanız olmasa bile her türlü imkan var.

Kaba ve kötü kalpli mi aslaaaa valla uzerime alındım

Bursa'da bir şeyden eksik kalmazsınız konser tiyatro gibi etkinliklerden. Onun dışında tekstil ve eğitim konusunda çok şanslı olursunuz. Çevresi gerçekten çok güzel. Her hafta sonu bir yere gezmeye vakit ayırabilirsiniz. Tren ile eskişehir gibi yerlere ulaşım sağlayıp gezebilirsiniz. İstanbula bbus var 1 saatte sabiha gökçende oluyorsunuz uçak açısından avantajlı. Ben Gemlik'te yaşıyorum sessizliği doğayı denizi daha çok sevdiğim için buraya aşığım. Komşu konusunda ben hep çok iyi insanlara denk geldim bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…