- 24 Eylül 2018
- 100.713
- 299.149
- 898
- Konu Sahibi endoplazmikretikulumcu
-
Aynen canımDemirtaş'ta mutlaka tahinli çörek yiyin. Tophanede Sümbüllü Bahçede seyir terasında Türk kahvesi...
Yoo,mis gibiyiz, has Bursa'lıyızÜzüldüm be hemşomeski ev görmesek kabada değiliz olay çıkmasın da ,böyle anilmak üzdü
Kurban olsunlar bize yahu ne kabalığımızı görmüşler
Bursa’yı bilirim evleri eski derken sizin gördüğünüz semtler eskidir..birkaç seneye kadar baya yerler tekrar yapılacak yapılanması bana göre iyi bir bursalı olarak bunu diyorum..artık her şehirde fiyatlar uçuk kira ve ya satılık farketmez..evet bursa eskisi gibi yeşil değil beton yığını ama bu kadar kötülenecek birşey yok..bir bursalı olarak bende bursayı pek sevmem ama bu kadar kötülenecek bir durumu da yokBursayi bilirim. Evleri eski. Yapılanması iyi değil. Bazı semtleri güzel. Kiralar uçuk. İstanbul'dan kira fiyatları açısından hiçbir farkı yok. Arabanız varsa iyi. İlçelerini rahatlıkla gezersiniz. İlçeleri çok güzel. Merkezinde de bazı semtleri güzel. Araba yoksa tren ile ulaşım var. İstediğiniz yere tren ile gidersiniz. Mudanya tarafına dolmuş var. Biner gidersin. Ama Bursayi şöyle bir gezeyim dersen araba şart. Sanıldığı kadar yeşil bir kent değil. İlçeleri yeşil. Merkezde öyle birşey beklemeyin. İstanbul'a nazaran daha sakin bir şehir. Ama ben Bursa'da sıkılıyorum. Çok sevdiğim söylenemez. Eğitim açısından,sağlık açısından sorun olmaz tabii ki. Ama İstanbul mu Bursa mi derseniz kesinlikle İstanbul derim.
Heyy maşallah kıskandımkeşke enlerden en azından birkaç şey paylaşsanız
Bursayi kötülemedim. Ben gözlemlerimi aktardım. Evet bazı semtleri cidden çok kötü. Evler dip dibe. Ama çok lüks semtleri de var. Nilüfer gibi.. Doğruları söylemek kötülemek değildir.Bursa’yı bilirim evleri eski derken sizin gördüğünüz semtler eskidir..birkaç seneye kadar baya yerler tekrar yapılacak yapılanması bana göre iyi bir bursalı olarak bunu diyorum..artık her şehirde fiyatlar uçuk kira ve ya satılık farketmez..evet bursa eskisi gibi yeşil değil beton yığını ama bu kadar kötülenecek birşey yok..bir bursalı olarak bende bursayı pek sevmem ama bu kadar kötülenecek bir durumu da yok
Size ayrıca teşekkür ederim. Tüm öneriler özellikle extreme park mükemmel çıktı. Heyecanlandım:)Gündüz çocuklarla kütür park, akşam tophane sanırım herkesin önerebileceği şeyler. Biraz bütçe ayırırım derseniz extrem park çocuklar için daha eğlenceli olabilir. Karagöz müzesi, çikolata müzesi gibi yerler belki ilgilerini çekebilir.
Tahtakale fırını meşhurdur hele ki üzümlü kurabiyesi. Tarihi taş fırının önünde uzun bir simit kuyruğu olur her seferinde ama ben tahanlıyı tercih ederim. Abdal fırın ve taş fırın arasında herkes bir kararsızlık yaşar. Bence ikisinden de paket yaptırın.
Koza Han'da sahlep klasiktir. İskender için sorduğunuzda çoğu insan mavi dükkanı önerecektir ancak Bursa'ya has olsun salaş olsa da sorun değil derseniz Uludağ Kebapçısı Cemal Celil'in küçük dükkanını tercih edin. Yok çocuklarla rahat etmek isterseniz de ortalamanın üstünde ama rahat bir yer Yavuz İskenderoğlu..
Pideli köfte için Kayhan'daki "Güven" yalnız aşırı salaştır , Pidecioğlu'nda Cantık.. Süt Helvası genel olarak sevmem o yüzden onun en iyisi nerede öneri yapamayacağım
Vaktim var derseniz Mudanya, Tirilye, Cumalı Kızık turistik yerler. Camiler ve türbeleri tek tek saymıyorum bile çok var.
Bulunduğunuz yere göre değişiyor ben nilüfer de büyüdüm mesela asla öyle bir durum yoktu ama bazı ilçelerinde olabilir o yüzden genellememek lazımBana Bursa biraz fazla muhafazakar geliyo
Annem uzun seneler Nilüfer de yaşadı. O yüzden Bursayi biliyorum. Herkes Nilüfer diyor zaten. Ben halkin çoğunlugundan bahsediyorum. Hepsi öyle değildir elbetBulunduğunuz yere göre değişiyor ben nilüfer de büyüdüm mesela asla öyle bir durum yoktu ama bazı ilçelerinde olabilir o yüzden genellememek lazım
Bursalı konusuyor:)eksısı Surıyelısı Afganı .Merhaba herkese öğretmenim yazın tayin hakkımız var Bursa’yı hiç görmedik ama giden bilen arkadaşlardan duyduğum kadarıyla güzel şehir..
En çok çocuklarımızın eğitimi için buralardan gitmek istiyoruz.(Bulunduğum şehir Büyükşehir aslında ama eğitim kültür açısından yeterli olduğunu düşünmüyorum)
Eşim özel sektörde çalışıyor Bursa’da kendi işiyle ilgili bi kuruma başvuruda bulundu kabul edildi görüşmeye gideceğiz
En kötü ihtimalle gezip geliriz diyorum ama sizce sadece eğitim için gidilir mi kurulu düzen bozulur mu ?
Eşimin ailesi de bulunduğumuz memlekette,Bursa’da akraba açısından yapayalnız olacağız.Evimiz şuan bizim orda kiracı olacağız..Kiralar buraya göre uçuk,iyi bi semtte oturmak istiyorum çabuksan kötü bi yerde oturmak istemiyorum,o da iki katı kira ödemek demek..
Eksileri daha çok gibi ama yine de sizlere de sormak istedim dediğim gibi en kötü ihtimalle gezip geliriz,hiç gitmedik Bursa’ya,gidince şuralara gidin diyenler de not düşebilir zahmet olmazsa
Dıyarbakırdan Bursayı mı soruyorsun ablacım gşlgflgflDiyarbakır
Has Bursalılar sok:)has bursalilar maalesef aşırı kaba ve kötü kalpli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?