Bursa’yı bilenler yorumlarınızı bekliyorum..

Diyarbakırdan gelen için cennet olur Bursa. Özellikle Nilüfer ilçesinde oturursanız zaman makinesinde 75 yıl ileriye gitmiş olursunuz. Kiralar burada çok yüksektir. İyi bir semtte oturacağım derseniz 5binden başlar en küçük ev. Sağlık ve eğitimde sorun yaşanmaz. Dağı var denizi var. Güvenli bir şehir.

Bursa’yı bilirim evleri eski derken sizin gördüğünüz semtler eskidir..birkaç seneye kadar baya yerler tekrar yapılacak yapılanması bana göre iyi bir bursalı olarak bunu diyorum..artık her şehirde fiyatlar uçuk kira ve ya satılık farketmez..evet bursa eskisi gibi yeşil değil beton yığını ama bu kadar kötülenecek birşey yok..bir bursalı olarak bende bursayı pek sevmem ama bu kadar kötülenecek bir durumu da yok

Heyy maşallah kıskandım keşke enlerden en azından birkaç şey paylaşsanız

Gündüz çocuklarla kütür park, akşam tophane sanırım herkesin önerebileceği şeyler. Biraz bütçe ayırırım derseniz extrem park çocuklar için daha eğlenceli olabilir. Karagöz müzesi, çikolata müzesi gibi yerler belki ilgilerini çekebilir.
Tahtakale fırını meşhurdur hele ki üzümlü kurabiyesi. Tarihi taş fırının önünde uzun bir simit kuyruğu olur her seferinde ama ben tahanlıyı tercih ederim. Abdal fırın ve taş fırın arasında herkes bir kararsızlık yaşar. Bence ikisinden de paket yaptırın.
Koza Han'da sahlep klasiktir. İskender için sorduğunuzda çoğu insan mavi dükkanı önerecektir ancak Bursa'ya has olsun salaş olsa da sorun değil derseniz Uludağ Kebapçısı Cemal Celil'in küçük dükkanını tercih edin. Yok çocuklarla rahat etmek isterseniz de ortalamanın üstünde ama rahat bir yer Yavuz İskenderoğlu..
Pideli köfte için Kayhan'daki "Güven" yalnız aşırı salaştır , Pidecioğlu'nda Cantık.. Süt Helvası genel olarak sevmem o yüzden onun en iyisi nerede öneri yapamayacağım
Vaktim var derseniz Mudanya, Tirilye, Cumalı Kızık turistik yerler. Camiler ve türbeleri tek tek saymıyorum bile çok var.

Yarın Bursa’ya gidiyoruz ailece. Annem trilyeli ancak Bursa merkeze pek hakim değilim. Günlük gezi rotaları yapmadan önce bir tur kk ya gireyim dedim. Başta konu sahibine ve diğer yazarlara dua edip çıktım. Çok işime yaradı. Bir buçuk İskender için bir buçuk saat Google restorant yorumu okumaktan kurtardınız beni:)

Bursayi kötülemedim. Ben gözlemlerimi aktardım. Evet bazı semtleri cidden çok kötü. Evler dip dibe. Ama çok lüks semtleri de var. Nilüfer gibi.. Doğruları söylemek kötülemek değildir.

Size ayrıca teşekkür ederim. Tüm öneriler özellikle extreme park mükemmel çıktı. Heyecanlandım:)

Klasik camiler,cumalikizik falan gezilir zaten.
Ben de eğer yolunzuun üstü olursa mudanya'da tirilye diye Rum mahallesi var. Çok tatlı,film seti gibi bir yer. Hem kıyısında denize de giriliyor hem tepesinde çok tatlibir çay bahçesi var. Enerjisi şirin,sokakları tarihi , keyifli bir yer.
Onun dışında yine yolunuzun ustuyse iznik de çok hoş. Hem inanılmaz uygun fiyata el boyamasi çini alabilirsiniz, hem de kano var,tam çoluk çocuk aktivitesi . İznik kano yazarsaniz çıkar telefonu, 75 liraydı geçen sene bir kişi.
İznik gölünde özellikle gün batim saatine denk gelirseniz kanoda, çok güzel olur. Bir çocuk bri ebeveyn olarak binersiniz,iki kişilik kanolar. Güvenli de. Unutulmaz bir deneyim olabilir:)

Bursa'da bir süre yaşadım çok sevdim severim. Pahalı olması bir gerçek tabi. Çok gezilecek yer var her fırsatta bir yere gitseniz uzun zaman içinde ancak bitirirsiniz. Ulu çınar i görmenizi orada kahvaltı yapmanızı tavsiye ederim.
Her yönden güzeldir Bursa. İnsanları iyidir yalnız çok göç almış ve Bursalıyim diyen çoktur. Bence öyle birilerine denk geldi bazı arkadaşlar. Mesela toplu ulaşımda çalışan full başka yerden gelen insanlardı ben oradayken öyle düşünün.
Muradiye semti külliyesi benim için ayrı önem arz eden bir yer orada tekrar yürümek o uzun ağaçlı yoldan giderek kulliyeye ulaşmak isterdim. Ulu cami civarında güzel İskender yapan yerler var sonra tophane ye çıkıp çay içebilirsiniz. Sonra inin aşağı heykele doğru yürüyun gokdereye gidin. Orada da çay için derenin müthiş sesi şehrin göbeğinde bir yer ama sanki çok uzakta gibi sakin sessiz
Bursa'da yaşama durumum olsaydı Nilüfer ilçesinde yaşamak isterdim. Orası yeni yapılasmanin yoğun olduğu yerdi en son. Ve güzel bir yer de aynı zamanda.

Bulunduğunuz yere göre değişiyor ben nilüfer de büyüdüm mesela asla öyle bir durum yoktu ama bazı ilçelerinde olabilir o yüzden genellememek lazım
Annem uzun seneler Nilüfer de yaşadı. O yüzden Bursayi biliyorum. Herkes Nilüfer diyor zaten. Ben halkin çoğunlugundan bahsediyorum. Hepsi öyle değildir elbet

Bursalı konusuyor:)eksısı Surıyelısı Afganı .
Osmangazı tarafı daha karısık.Nilufer kıralar yıuksek ama daha nezıh.
Gezıp gorulecek yerler,Tirilye,Uludag,Heykel ,Setbası,Kestel ,selaleri falan bayagı genıs alanı var gezılecek.
Tahınlısı meshur onun ıcın Muradıye de ınanc fırın tavsıyem.
ıskenderı meshur,kent meydanı avm karsısı kucuk ara bı dukkan Uludag kebapcısı(burda bıraz sıra beklersınız)
Mudanya Yıldıztepe,tirilye manzarası guzel.Cumalıkızık var ama esnafına kefil olamam kahvaltısı guzel.
Bursa oyle 3 gunde gezılecek yer değil,her delikten bı tarıh cıkıyor.Ben 35 senedır Bursadayım daha bılmediğim okadar yer varkı.

has bursalilar maalesef aşırı kaba ve kötü kalpli
Has Bursalılar sok:)
Bursa da has Bursalı yok bıkere fklfdlk genelde gocmen Macır:)Ben varım yerlısı kotü kalplı oldugumu nerden cıkardınız.
Kendılerinden olmayanı kabul etmez dedıklerınız,macırdır onlar.O Hurrıyet tarafında cok var.O da soyle ,kabalık değil mesela bı is yapacaklar,bı alısverıs yapacaklarsa gıder yıne Macırdan alırlar o kazansın,bızım ınsanımız dıye.Onların oyle bı huyları var,birlik olurlar.Kabalık demiyelım de uslup sorunları var bıraz evet.Dan dan soyluyorlar akıllarındakını.Dag koylerınde bıraz kabalık var onlar da bıze normal gelıyor artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…