aynı eşim ve kv gibi.Arkadaşlar merhaba,
Herkese akıl verirken kendime akıl bulamadım.
Güzel giden bir evliliğim var.
Daha evlenmeden önce bunun için bir konu açmıştım ve gün geldi hamile olduğum haberini aldım.
Eşim ve sevgili kayınvalidem eşimin babasının ismi konulması GEREKTİĞİNİ dile getirdiler.
Bu arada eşimin babası hiçbirşeye karışmayan, vasıfsız, konuşmasını bilmeyen, herşeyi benim babamdan bekleyen kendisi hiçbirşey yapmayan çıkarcı bir adam.
Keşke seve seve tamam diyebilseydim ayrıca Allah affetsin ama çokta kötü bir ismi var. Bir de nedense aynı isim de olursa aynı kişilikte olur gibi geliyor çocuğum çıldıracağım
İçime dokunuyor gerçekten.
Şimdiden herşeyden soğudum.
Sizce eşimi kırmadan nasıl ikna edebilirim.
İki isime de karşılar bu arada. Ve benim eskiden beri hayalim olan bir isim vardı.
Çok mutsuzum
Hadislerde geçiyor.
Efendimiz (a.s.m.) “Çocuğun, babası üzerindeki hakkı ismini ve edebini güzel yapmasıdır” buyurmuşlardır. Efendimiz’in (a.s.m.) bu hadisinden de anlaşıldığı gibi çocuğa güzel isim koymak önemlidir. Çünkü isim, çocuğun mensup olduğu din ve milliyetini belirten bir âlemdir. İsim, aynı zamanda bir duadır. Allah’tan, çocuğun o ismin büyüklerinin ahlakıyla ahlaklanmasını dilemektir. (Alıntıdır)
Ayrıca Peygamberimiz kendi evlatlarına da isimlerini koyduğu için, sünnet olarak geçiyor.
Ben demiyorum kaynaklar diyor !
bu kaynaklar neler acaba?
Kur'an 'da geçmiyorsa doğru olduğu kesin değildir.
isim hakkı erkeğin bilmem ne erkeğin kadınlar ne kaldı acaba?
Ayy peygamber torunu olan hasan huseyin in ismi olarak koyduğunu düşün çok güzel bir isimEşim de saygısızlık olarak görüyor ya adam gerçekten biraz BABALIĞINI gösterseydi tamam derdim.
İsmi Hüseyin- Hüseyin ismini çok sevenler olabilir arkadaşlar bana hiç uygun değil belki kayınbabamı sevmediğimden bu kadar gıcık alıyorum bilmiyorum.
Yani hüseyin isminde eşi dostu olanlar alınmasın lütfen.
Ya kızlar bilmiyorum nasıl ikna edeceğimi düzgün konuşmaktan anlamıyor eşim bu knu
Zaten ortada bir babanın adı konulacaksa o da benim babamınki olmalı.
Bir de kayınvalidem gelmiş iki babanın ismini koyalım dedi bende benim babamın ismi olmayacak diyebildim sadece.
O da sadece benim babamın bir sürü şey yapmasından kaynaklı ayıp olmasın hesabı bence.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim düne kadar kendi kocasını kötüleyen kayınvalidem bebek geleceğini duyunca eşini tövbe şıh ilan etti. Yere göğe sığdıramıyor adamın ismi konulsun diye.
Sanırım eşimle kavga etmeyi göze alacam.
Fakat konulmazsa ailesiyle de kötü olunur diye düşünüyorum. O tarafla da yararları bize olmasa da kötü olmak istemiyorum.
İçi ucu pis değneğin anlayacağınız.
Mutluluğum içimde patladı resmen.
aynen ya çocuga ne küfürü edebilirsin ki..çok çok şaşırdım şuançocuğuna hele de el kadar çocuğa küfür eden bir anne isim konusundan daha trajik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?