Herkese teşekkürler.. Tek tek değil de toplu cevap vereyim
1- Çocuğa küfür ederim kızarım bilmem ne diyemem eşime hiç hoş değil yani benden de böyle bir şey beklemez.
2- İsmi en başta bilerek yazmamıştım dini isim bilmem ne diyenler olmuş belki müslüman değilim arkadaşlar ya da ne bilim inancım farklı görüşüm farklı böyle şeylere inanmıyor olabilirim bu isim konusunun dine bağlanmasına karşıyım.
3- Çocugun cinsiyeti belli arkadaşlar erkek.
4- İki isim konulmasına da kayınvalidem birşey demiyor ama eşim istemiyor. Benim hayalimdeki isimle de zaten hiç uymuyor.
iyi de bu hadis i serifte ismi sadece baba koyar demiyor ki, ebeveynlerin evladina borclu oldugu seylerden bahsediyor.. siz yanlis anlamissiniz.. ve istişare etmek de sunnetir dinimizde.. hic bi yerde 'ismi erkek koyar, onun hakkidir' diye okumadim ben..Hadislerde geçiyor.
Efendimiz (a.s.m.) “Çocuğun, babası üzerindeki hakkı ismini ve edebini güzel yapmasıdır” buyurmuşlardır. Efendimiz’in (a.s.m.) bu hadisinden de anlaşıldığı gibi çocuğa güzel isim koymak önemlidir. Çünkü isim, çocuğun mensup olduğu din ve milliyetini belirten bir âlemdir. İsim, aynı zamanda bir duadır. Allah’tan, çocuğun o ismin büyüklerinin ahlakıyla ahlaklanmasını dilemektir. (Alıntıdır)
Ayrıca Peygamberimiz kendi evlatlarına da isimlerini koyduğu için, sünnet olarak geçiyor.
Ben demiyorum kaynaklar diyor !
hamileliğinizde çekeceğiniz sıkıntıları eşinize yansıtın o zaman daha yolun başındasınız bn öyle vazgeçirdim biraz duygu sömürüsü oldu yaşadıklarımız kolay değil şu an vücudum çatır çatlıyor ne diye sevmediğim adamın ismini koyayım ne diye ömür boyu o isimle sesleneyim olmaz bn kabul etmedim her gün ilmik ilmik işledim benHerkese teşekkürler.. Tek tek değil de toplu cevap vereyim
1- Çocuğa küfür ederim kızarım bilmem ne diyemem eşime hiç hoş değil yani benden de böyle bir şey beklemez.
2- İsmi en başta bilerek yazmamıştım dini isim bilmem ne diyenler olmuş belki müslüman değilim arkadaşlar ya da ne bilim inancım farklı görüşüm farklı böyle şeylere inanmıyor olabilirim bu isim konusunun dine bağlanmasına karşıyım.
3- Çocugun cinsiyeti belli arkadaşlar erkek.
4- İki isim konulmasına da kayınvalidem birşey demiyor ama eşim istemiyor. Benim hayalimdeki isimle de zaten hiç uymuyor.
Hiç bilmiyorum mizacım da yok ne bilim eşimle kavga çıkarıp ya da kayınvalidesi ile laf dalaşına giremem.ne yapmayı planlıyorsun?
Hiç bilmiyorum mizacım da yok ne bilim eşimle kavga çıkarıp ya da kayınvalidesi ile laf dalaşına giremem.
Anlaşılmayı bekliyorum sadece.
Dinen isim hakkı babanınmış. Ama baba olan nezaketen o hakkı anneye devretmeli.
Üff hangi devirdeyiz ya oh sen cefa çek 9 ay taşı başkası gelsin isim versin .2 ismi olsun hem secme hakkı olur babasınıda kırmamıs olur onun koyduğu isim ikinci isim olsun ben olsam gönlüm anne baba dururken başkasına razı olmazdı..Arkadaşlar merhaba,
Herkese akıl verirken kendime akıl bulamadım.
Güzel giden bir evliliğim var.
Daha evlenmeden önce bunun için bir konu açmıştım ve gün geldi hamile olduğum haberini aldım.
Eşim ve sevgili kayınvalidem eşimin babasının ismi konulması GEREKTİĞİNİ dile getirdiler.
Bu arada eşimin babası hiçbirşeye karışmayan, vasıfsız, konuşmasını bilmeyen, herşeyi benim babamdan bekleyen kendisi hiçbirşey yapmayan çıkarcı bir adam.
Keşke seve seve tamam diyebilseydim ayrıca Allah affetsin ama çokta kötü bir ismi var. Bir de nedense aynı isim de olursa aynı kişilikte olur gibi geliyor çocuğum çıldıracağım
İçime dokunuyor gerçekten.
Şimdiden herşeyden soğudum.
Sizce eşimi kırmadan nasıl ikna edebilirim.
İki isime de karşılar bu arada. Ve benim eskiden beri hayalim olan bir isim vardı.
Çok mutsuzum
Ay ne güzel konuştunuz keşke herkes böyle farkında olsaaaSoyismini seçebiliyor muyuz? Hayır! Dinen ve kanunen soyismini zaten baba koymuş oluyor, isim annenin hakkıdır....
Eşinize, canım tamam Hüseyin koyalım.
Ama babanların yanında çocuk yaramazlık yapsa ve ben bağırsam sen gerizekalı mısın aptal mısın Hüseyin?
Yada daha ileri gitsem küfür etsem ne kadar doğru olur? Çünkü sürekli iyi şeyler söylenmiyor kızıyorsun çocuğa biliyorsun sende.
Akrabalar hatta baban bile oğlana söylerken ona laf soktum sanar belkide alınır bu daha kötü değil mi? diyebilirsin.
Buarada cinsiyet belli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?