Burun Ameliyatı Oldum !

gizlikiz22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
1.306
2.444
133
İstanbul
Şuanda hastaneden yazıyorum.Öğlen 12 de ameliyata alındım 2 bucuk gibi odama geldim.Öncelikle kalın deriliyim.Burnumun ucu çok büyüktü ve hafif bir kemer vardı.asıl şikayetim ucunun geniş olması.
Ameliyathaneye alındım
Anestezi olurken canım cok yandı o 5 sn. İçerisinde o acıyı çekip bayıldım.
Daha önce midemden 4 işlem geçirdim sedasyon almıştım ama bu genel anestezi gerçekten çok farklıymış canım gerçekten çok yandı.
Uyandığımda odadaydım ve kan kustum çok fena narkozu attım. Tam olarak atamasamda.
Burnumdaki silikonlar canımı cok yakıyor düşünün sabah 6 da uyandım gece saat kaç hala uyuyamadım
Bu silikonlarla nasıl yasıcam birkaç gün hiç bilmiyorum.
Yemek yiyemiyorum cok az yedm hem canım istemedi hem midem bulanıyo hemde ağrım var
Su içerken midem bulanıyor cok
Ağrı kesici serum veriyorlar ama ben bi faydasını göremedim
Uyandıktan sonrada öyle sacmalamamısım zaten normal bilincim yerindeyd.
Dış etkenlere karşı iradeleyim
Şuan yolunda gitmeyen şey tamponların canımı çok yakması.

Ve burnunuzdan kesinlikle çokta şikayetçi değilseniz ve kalın derili isteniz ameliyst olmayın bence
Bunun acısını katlanılmaz bişi
Nerde yorum okuduyssm cok rahat atlatmıslar ama hiçte öyle değil
Dualarınızı bekliyorum çok ağrım var

Son düzenleme:
Bende jel tampon kullanmışlardı. Canım tamponlardan yanmadı ama devamlı ağızdan nefes alıp vermek ilk üç gün gerçekten rahatsız etmişti ve uyumakta zorlanmıştım.
Hastanede 2. günün galiba, neden kalışını uzattılar?
Genel anestezide nasıl canın yandı? Kolundan damar yolu açıyorlar, anestezi ilaçlarını o şekilde veriyorlar diye biliyorum.
Tamponların canını yakması belki burnunun çok şişmesinden ve basınç oluşturmasından. Şu an maksimum şişlikte olman lazım, yarına inmeye başlar büyük ihtimal.

İlk gecem dün sabah ameliyat oldum bir gece kaldım acıyla artık ne yazdığımıda bilmiyorum :) 3 defa ağrı kesici yapmak zorunda kaldılar ve en son gece 4 te yapılan iyi geldi az önce hemşirenin gelmesiyle uyandım tansiyon nabız ölçtü.
Burnumdaki tampınların rahatsız ediciliği azaldı fakat dün çoo fenaydı.şuanda o kadar rahatsız etmiyor
Yemek yiyemiyorum sadece tek sıkıntım o

Burnumun derisinde inceltmeye gitti doktor çok fazla işlem oldu bu yüzdende derim hassaslastı ve dün canım çok yandı.
Anestezi olayıda şöyle beni aldılar ameliyathaneye hazırladılar sol koluma biri bişi soktu o sırada 5 sn acı duydum uyıuyacaksın dedi ve uyudum.
Sonrasında kolum morarmış ve şişmiş zaten.anestezi orada 5 sn canımı yaktı.
Sonrasında uyanınca kan kustum.ve tamponlar canımı cok yaktı.
Dün acım 10 ise şuanda 5. Daha rahatım çok şükür.
Meltem hastanesi gökalp dizdara oldum
3750 tl.yarısını kart yarısını peşin verdim.
Doktorum ve hemşireler gayet ilgili bir sıkıntı cıkmadı.
Fakat doktoru tavsiye etmek için çok erken daha 1.günüm ameliyat gününü saymazsak
Kalın derili oldugum içinde iyilesme süreci uzun olacak.

çok geçmiş olsun değmiş ama acılarınıza harika olmuşsunuz maşallah Acil şifalar dilerim.

Cok cok gecmis olsun, benim de 3 gün agrim ve sizim vardi özellikle konusunca veya su ictigimde cok agriyodur yaniyordu resmen ama tampondan dolayimis. Tamponlar ciktiktan sonra inanilmaz rahatladim bütün agrilarim gecti. Allah acil sifalar versin insallah bu süreci kolaylikla atlatirsin :)

Kişiden kişiye değişiyor bunlar sanırım ben oldum gram acı agrı hissetmedim tek hissettigim ayıldıgımda sızlamaydı o da igneyle geçti tampon alınırken falan hic acım olmadı ama eger kırılmamıs olsa burnumu yaptırmazdm ameliyat degilde ameliyat sonrası cok zorr

Ameliyattan sonraki 1.günüm şuan.çorba ve su içerken canım yanıyor burnum zaten tıkalı.sızlıyor sürekli.dünden iyiyim ama genede ağrım var.
Gerçekten deli cesareti bu iş.benim burnuma çok işlem yapıldı.doktor iyi bile gördüm seni dedi
Derimi inceltmek için çok uğraşmış bayada etliydi zaten çok uğraşıldı
Pazartesi tamponlar cıkacak tek dileğim günlerin çabucak geçip ağrılarımın bitmesi
Şuan gözlerim şişik ve morarmış

valla kırk yıldır burnumdan nefes almıyorum nasıl alınır onuda bilmıoyorum

2 amelıyat geçirdim ikiside beceremedı , % 100 garinti veren dr bulsam hiç düşünmem yenıden olurum ,

5 sn acıyı ne kadar çok anlatmışsın bu kadar büyütülecek birşey oldugunu sanmıyorum ,

geçmiş olsun güzel olmuş burnun

Bence de ameliyat sonrası süreç çok zor size katılıyorum. Herkesin anesteziye verdiği tepki farklı komşumun kızı da kusmuş morarmış ağrısı da olmuş. Ama benim hiç ağrım olmadı kusmadım sonrasında rahat yemek de yedim. Benim burnumda kemer vardı ama küçükken araba çarptığı için burun içi karışık kaynamış kemer ondandı sanırım. Ama doktor da ameliyatta tekrar kırınca eşitlemesi zor oldu. Doktorum iğne yapacakmış Mart ayında şişlik işin. Ben çok beğenemedim burnumu Ma doktora beğendim dedim alışmaya çalışıyorum çünkü zaten kırıktı ameliyat bir kere daha olmak korkutucu.süreç çok zor çünkü.şimdi üç ay oldu ameliyat olalı. Bakalım alışırım inşallah

Resmimiz var mı?

İnsallah istediginiz gibi olur herşey. Bende asıırı ödemliyim iğne yaptırdım ama bu hali bile güzel en azından nefes alabiliyorum rahatlıkla. Anestezi cok kötü etkiledi sadece mide bulantısı yaptı kan kusmadım ama mahvetti beni. Katı yiyemedigim icin ilk üç gün cok kötüydüm. Sonra yumusak katı gıda yiyince normale döndüm. Sanırım ödemde az su ictiğim ve Yürümediğim içindi simdide bitki cayı arıyorum ödem atıcı

Yeşil çay yeterli bence ödem için

bildiğiniz bir dr varmı onumu önereceksınız ,
sebebnı ögrenebilirmiyim
Burnunuzun resmimi merak ettim çöküntü nasıl duruyor diye benim burnum trafik kazalı ve ameliyat sonrası doktor bu kadar eşitleyebildim dedi benim de mi çökecek korkuyorum

Gözlerim şişti çok buz tutuyorum sürekli deneyimli olan arkadaslar kaç güne geçer bitirdi beni şişlik
Ne zmaan oldunuz ki ameliyat? Doktor şişlk icin krem vermedimi? Buzu direk uygulamayın yüzğnüz suan uyusuk his kaybı yapmasın ilerde İkinci günden sonra zaten uygulamak anlamsız şişecek olan şişiyo morarıyor :)

Bugün 4.günüm.Şişlikler indi düne nazaran fakat gözlerim yine şiş.yarın tamponlar cıkacak.sabır çekiyorum.tüm bu süreç bitsin detaylıca atacağım fotoğraflar merak edenler için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…