burun ameliyatından sonra yapmamız gereken uygulamalar.

Benim içtekilerin hepsi eriyenmiş, hatta bugün ilki düştü nedendir bilmem sevindim:) Yarın dıştakiler alınacak bakalım nasıl olacak, acısı, görüntüsü vs az çok belli olacak, ok teşekk
rler tecrübelerini paylaştığın için, burnun gayet hoş durmuş, güle güle kullan :)

kızlar benim yüzümde burnumda pek şişlik yok ta...burnun içindeki görünen dikişler burnumda yara görüntüsü oluşturuyor..sonra makyaj yapmak silmek vs canımı yakar diye eve hapsoldum resmen(dışarı çıkmak istiyorum ama ben... ne yapsam???

ben cumartesi günü yani 11.gün bantlar çıkınca makyaj yaptım,silerken hiç zorlanmadım,burnuma pek ellemedim tabi(moral olsun diye yapmıştım ama((((()

ben cumartesi günü yani 11.gün bantlar çıkınca makyaj yaptım,silerken hiç zorlanmadım,burnuma pek ellemedim tabi(moral olsun diye yapmıştım ama((((()

dışarı çıkmaya başladın mı sen canım...sanırım benim gibi sadece doktora gitme oldu dışarı hayatın:))
benim kırığım vardı 10 yıl öncesinden..ne işse o kırık şimdi inanılmaz ağrıyo..yeni kırılmış gibi..dokunmam ne mümkün..burdaki en tırsak hasta benim galiba:)))

dışarı çıkmadım,bandajlar alındığı gün kendim için yaptım,yükleyim istersen onlardan,bende beyninizi yedim günlerdir demi,nasrettin hoca misali,eşşekten düşünce doktor çağırmaya kalkmışlar,bana eşşekten düşen birini getirin demiş ya o hesap,çevremdekilerde yorum yapıyor ama,bizler daha çok bu konuyla ilgili deneyim sahibi olduğumuz için daha iyi anlarız birbirimizi

kesinlikle haklısın canım..çok güzel oldu burda birbrimizi tanımış olduk..kimle konuşssan bu kadar uzun süre burunla ilgili kafayı yerdi:)) bir de zirt pırt doktor da arnmıyor..işleri güçleri var..her aklımıza takılan şey için ararsak komik duruma da düşeriz.aynı dönemde olanlarla bu anı,daha eski arkadaşlarla da ne zaman bu durumların geçiceğini konuşuyoruz..
senin fotoğraflar da yüklendi kalktı galiba..biz kaçırdık

çok fazla bi şok yaşamadım ya psikolojik olarak hazırladım kendimi ben çok detaylı araştırdım bu burun olayını öncesi sonrası herşeyiyle.inanmazsın ama ameliyat videolarını bile izledim,doktora söyledim bi de bunu utanmadan adam da bana ameliyatı sen değil ben yapıcam ne gerek vardı buna falan dedi

kızlar alçım alındı ben tabi sabah baya panik oldum yamuk mu olcak kemik nasıl çok mu düz çok mu kavisli diye diye harap ettim kendimi dağçiçeği yine kızıcak bana ama alçı çıkarken de canım yanmadı hatta dikişlerimi alırken çok az bişey hissettim doktor masaj yapmadı bana biraz bant yapıştırırken mıncıkladı onda da bi sıkıntı olmadı.burnumu gördüm şiş olmasına rağmen bayıldım tam istediğim gibi bi kavis var zatn çok büyük bi burnum yoktu bu da fındık kadar olmuş kalkıklığı falan süper aşırı değil şu an çok mutluyum hayal kırıklığı yaşamadım doktorumun ellerini öpesim geldi yalnız şimdilik sol burun deliğim sağ tara göre daha şiş duruyo ucunda ödem var ve sanırım solda daha fazla ama yamukluk yok inceledim çünkü ordayken bi hafta da bantlarım durcak salıya kadar öf ben okula bu bantlarla mı gıtcem ya :S çocuklar korkmasın benden

Geçmiş olsun,, şuna bak şuna ya; burnuşu güzelce olmuş memnun, çocukları dert ediyor şimdi de :) Çok geçmiş olsun, güle güle kullan :) Çok sevindim senin adına:)
Ya bir de şeyi soracağım bantları doktor mu çıkarıyor yoksa kendimiz mi? Çünkü benimde yarın dikişler, atel vs. alınacak ertesi gün Kocaeli'ye bir hafta sonra da oradan Ankara'ya döneceğim, eğer doktor çıkartırsa geri dönmek zorunda kalacağım boşuna git gel olacak pöfff

Darısı benim başıma da demeden geçemeyeceğim :))

darısı başına canım,çocukları dert ediyorum salı günü doktor çıkarcak benim bantları tekrar çağırdı sanırım masaj falan yapıcak yoksa bantları kendim de çıkarabilirim sen doktorunla konuş bakalım belki kendin çıkarabilirsin

Aman neyse, yarın şok yaşamayayım da eski burnumu aramayayım yeter:)

hayırlı olsun canım:)) heroes kahramanım benim:)))ben bir hafta rapor alıcam..okula gitmeyi düşünmüyorum..toz toprak, bir de soğuk..şimdi gerek yok riske atmaya..
burnunu beğenmşsin..süper bu..benim de çok tatlı oldu..hiç bir yamukluk ve çıkıntı yok çok şükür:))mutluyum halimden.. tek sıkıntım bursaya evime gelemedim bu ameliyat yüzünden

selam kızlar. konuyu okumayım okumayım dedim ama kendimi tutamadım :)) benim de tam bir hafta sonra, 6 şubatta ameliyatım var. istanbulda yaşıyorum ve çalışıyorum, ailem ankarada. doktorum da ankarada. işyerinden sadece 2 hafta izin alabildiğim için 2 hafta sonunda mutlaka istanbula, ailemden ve doktorumdan uzağa ve işimin başına dönmek zorundayım. mesleğim de parfümerlik, yani koku tasarlıyorum. aylarca tıkalı kalacak bi burunla nasıl olacak bilmiyorum ama benimki sadece estetik değil, birincil olarak sağlık amaçlı bir ameliyat olduğu için mecburen olacağım. beni korkutan şeyler var, daha da korkmamak için doktorumla ilgili topik hariç hiçbir topiği okumuyodum aslında ama faydalı şeyler öğrendim sizden. en azından hazırlıklı olayım karşılacaklarıma, şoka girmeyim di mi :) işte benim korkularım...

* En büyük korkum nefes alamamak... Nefes alamamayla ilgili fobik bir durumum da olduğu için, grip olduğum zamanlarda bile ağlayacak noktaya geldiğim için, en çok bundan korkuyorum.

* Koku alamamak.. Bu ciddi bir mesleki endişe.. umarım böyle bi şey yaşamam.

* Aynada bambaşka bi insan görmek... Ben kendimi seviyorum çünkü, bakışlarım, mimiklerim değişecek diye korkuyorum. tamam, burnum güzelleşsin ama bu da beni bambaşka bi insan yapmasın istiyorum :)

Eğer normal, sorunsuz bir ameliyat olursa, bunun dışındaki sıkıntılara katlanabilirim gibi geliyo. bi de 6 ay sonra, temmuzun ilk haftası düğünüm var, şiş suratlı bi gelin olmak istemiyorum :)) doktorum olmazsın merak etme dedi ama :) var mı 6 aylık ameliyatlı aramızda? ne durumda oluyo insan merak ediyorum. bana şans dileyin kızlar

miska bu sayfaları okumamakla en büyük hatayı yapıyorsun. Buradaki yorumlar çok faydalı oluyor. Mesela benim atel çıktıktan sonra görüntü kötüydü ama herkesin yaşadığı bir duyguymuş ondan üzülmedim. Zaten sonra da geçti. Doktorun kim senin ankarada? Benim fotoğraflarıma bakabilirsin. 2 aylıkken çekildim onları şimdi de 4 ay oldu. 6 aya kadar haydi haydi geçer şişlikler.

Koku sorunu üzgünüm ki oluyor, ilk 1-1.5 ay istediğin gibi koku alamıyorsun. Ama benim kuzenimde de ilginç bir şey olmuştu. Kokuya hassasiyet kazandı, aşırı koku alıyordu burnu tıkalı olmasına rağmen. Aynı doktora ameliyat olduk ama bünya meselesi işte...

Ilk başta sanki başka birisini görüyor gibi oluyosun aynada. Mimiklerle ilgisi yok ama görüntü oldukça değişiyor. Benim kardeşim 2-3 hafta yüzüme bakamadı, sen kimsin diyip duruyordu. Ama alışınca herkesten olumlu tepkiler aldım. Burnun kötü değil kafana takma diyenler şimdi iyi ki yaptırmışsın diyorlar :d

bol şanslar sana :)

benim doktorum da seninki gibi serdar öztürk canım, diğer topikte de takip ediyorum seni :)) hatta az önce sana o topikte bi soru sormuştum, burda diğer arkadaşlarımıza da sorayım: kızlar burunda oluşan deri problemleri (yağlanma-deride kalınlaşma-siyah nokta-pütürlenme gibi) yapılan ameliyatın açık ya da kapalı teknikle oluşuyla alakası var mı? kapalı teknikle olduğu halde benzer problemleri yaşayan var mı?

yani canım bazı korkuların hepsi hepimizde var:)) biz de çoğumuz öğretmeniz mesela ve resmen toz toprağın içine dalıcaz..ikide bir susun diye bağırırken ağzımız burnumuz kayacak bi yana:)))
aynada yabancılık çekececeğiz..mimiklerimizi bir süre kullanamayacağız..göze alarak geldik işte bu duruma:)) güzeliz ama gözümüz daha yukarda..sen de bizdensin:))))

teknikle ilgisi olup olmadığını çok bilmiyorum ama diğer topikte dediğim gibi serdar bey hiç tavsiye etmiyor açık ameliyatı. Zaman zaman serdar beyin söylediklerine inanmadım ben. pimpirikli davrandım ama zamanla her şey onun söylediği gibi çıktı. :) işinle ilgili bi süre sıkıntı yaşayabilirsin. yıllık izin kullanarak 1 aylık süreyi geçir istersen. yani tabi eğer mümkünse. koku konusunda ben zorlanmıştım.

:)) yaa benim aslında büyük bi burnum var ama hiç beni estetik olacak kadar rahatsız etmemişti açıkçası. ama yaşadığım deviasyon ve burun eti büyümesi problemleri beni ameliyata mecbur edince, dedim o da aradan çıksın bari :) neyse bindik bi alamete, allah sonumuzu hayretsin :)

canım bu yaz düğünüm var, üstelik 2 ayrı şehirde 2 ayrı düğün... hem de düğünlerin ikisi de yaşadığım şehirlerde olmayacak. hazırlıklar, iki düğün arasında kaybolacak zaman, balayı vs derken, yıllık iznimin her saniyesine ihtiyacım olacak :) işe dönüp koku alamadan gidip gelicem boş boş sanırım :) koku alamadığımı çaktırmayım da patronlar beni kapı dışarı etmesin bari, kafamdan atayım bi müddet :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…