- Konu Sahibi dagcicegi33
-
bugün benimde alcım cıktı yehhuuuuunasılsın arkadasım?
Burası çok güzel cidden, bütün sorularıma cevabın yanı sıra neler yaşayabileceğimi önceden sayenizde biliyorum o yüzden sabrim daha da fazla hepinize teşekkürler, umarım mutlu olacağınız sonuçlar alırsınız hepiniz...Kaşıntı durumum olmadı benim.Ama ufak tefek sivilcelenmeler oldu burnumun üzerinde.O da bölgenin kapalı kalmasından kaynaklanan bir durum.Burun deliklerinin eşit olmaması da şuan için çok normal.Şişlikler ve ödemler inmeden pek eşitlenmiyor zaten.Benimki de o şekilde.
Burası çok güzel cidden, bütün sorularıma cevabın yanı sıra neler yaşayabileceğimi önceden sayenizde biliyorum o yüzden sabrim daha da fazla hepinize teşekkürler, umarım mutlu olacağınız sonuçlar alırsınız hepiniz...
inşallah dediğiniz gibi olurgüzel düşünmek için elimden geleni yapıyorum
İkinize de hayırlı olsun kızlar:))Garip hissediyorum epey değişmişim :) alışamadım daha sen nasılsın ?
Bugün alçım çıktı alçı alerji yapmış kaşıntıdan duramıyorum bir merhem ismi verdi doktor ama hemen kesmiyor sanırımbi önerisi olan var mı?
Ayrıca burun deliklerim eşit değil, panik yapmıyorum :) bekliyorum sabrediyorum (değil mi?)
İkinize de hayırlı olsun kızlar:))
Bu arada bandımın çıktığında benim de burnum çok yağlanıyordu ve arada bi hafif kaşınıyordu, doktorum yavaş yavaş temizleyebileceğimi söyledi yoksa sivilcelenme dönemi oluyormuş. Temizlemek için de eczacıya iyi bir tonik, temizleme jeli sorduğumda "gül suyu"nu önerdi, haklı da daha önce de kullanmıştım, gül suyu gerçekten çok iyi temizliyor duştan sonra yaptığınızda bile illa az da olsa kir çıkartıyor ve rahatlatıyor, ki saf , katkı maddesi yok içinde. Alerji için bilmem ama temizlemek için yüzünüzde, burnunuzda kullanabilirsiniz:)
:) Teşekkürler sana da geçmiş olsun, benim de alçıdayken öyle tatlı tatlı kaşınıyordu ama senin ki değildir inşallah, aman benimde başıma gelir deme bence çünkü ben dedim :) birkaç yorum okumuştum ve korkmuştum benimde başıma gelir mi diye, kötü düşünüp düşünüp çağırdım alerjiyi de:) Benim en büyük şansım etrafımdaki insanların bana moral vermesi,evet mecburen aynaya bakıyoruzgeçmiş olsun. benim de alçımın altı kaşınıyor ince ince, inşallah alerjik bi reaksiyondan değil de, havasız kaldığı için falandır, seni okuyunca korktum şimdi.
burun delikleri için de, benim doktorum uzun bi süre burnunu inceleme dedi. şişliklerden dolayı oluşabilecek asimetriler canını sıkabilir, bunu sık yaşıyoruz dedi. çoğu kez burun deliklerine hiç dokunmadığımız hastalar bile, kendi orijinal burun deliklerine eşit olmamış diyolar dedi :) o yüzden o şişlikler inip de burnumuz bi düzen tutturana kadar, yani en az 1-2 ay, burnumuzu detaylı inceleyip canımızı sıkmamamız lazım sanırım. ben şu anda burnumu temizlerken mecburen aynaya bakıyorum. herhangi bi asimetri yok görünürde ama o aşırı kalkık ve ucu şiş hali bile endişe hisleri uyandırıyo. hemen aklımdan kovuyorum bu endişeleri, sabredicez diyorum kendime :)
bi de kardeşimden aldığım bi tavsiye var, sizle de paylaşayım. o da 5-6 ay önce ameliyat oldu. alçıdan sonra, atel de çıktıktan sonra; burnunda hiçbir örtücü kalmadığında çok yadırgamış. burnunun şiş hali, kalkıklığı onu rahatsız etmiş. en azından alçı ve atel dikkatimi dağıtıyodu, onlar gidince kaşlarımın arasındaki şişlik, burnumda hiçbir hat olmayışı kendimi çok kötü hissettirmişti dedi. bunun üzerine, sıhhı bantlardan ince bi şerit kesip, burnunun üzerine yapıştırmış. böylece hem o bant dikkatleri çektiği için şişlikleri daha az dikkat çekmiş, hem de insanlar burnunda bi operasyon olduğunu anlayıp daha temkinli yaklaşmışlar. o bantla 3 hafta kadar durmuş. ve 1 hafta alçı, 1 hafta atel, 3 hafta incecik bi bantla gezerek; toplamda 5 haftada şişlikleri hiç de rahatsız edici olmayan bi burna kavuştuğunda rahat etmişti. ben de bu yöntemi uygulamayı düşünüyorum.
:) Teşekkürler sana da geçmiş olsun, benim de alçıdayken öyle tatlı tatlı kaşınıyordu ama senin ki değildir inşallah, aman benimde başıma gelir deme bence çünkü ben dedim :) birkaç yorum okumuştum ve korkmuştum benimde başıma gelir mi diye, kötü düşünüp düşünüp çağırdım alerjiyi de:) Benim en büyük şansım etrafımdaki insanların bana moral vermesi,evet mecburen aynaya bakıyoruzhepimiz aynı durumdayız ne kadar geçeceğine inansak, bilsekte birşey fark etmiyor takınca takıyoru işte:) Kesinlikle sabredeceğiz, bu arada bant olayı cidden güzelmiş bi zararı olmaz herhalde, çıkarınca da şişlik falan olmamışsa bende kullanırım:):)
Çokk teşekkürler, bugün kaşıntı daha az, gül suyunu da aldım kullanmadım daha ama temizlemek için güzel fikir cidden,senin fotograflarına bakmıştım bence burnun güzelmiş zaten daha da güzel olmuş :), benim baktığımda iki delik birbirinden farklıydı ne durumda merak ediyorum, bende de şu anda aynı durum söz konusu şiş olduğu için diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim durumunu:)
yarın ameliyat olalı tam 1 hafta olmuş olacak. göz altlarımdaki morluklar çok hafif sarartı halindeler, göz kapaklarımdaki de azıcık kaldı, göz kalemi gibi :) yüzümdeki şişlikler bi hayli indi, beni rahatsız etmiyolar artık. muhtemelen burnum şiş, ama alçıda olduğu için onu göremiyorum :) yarın sabah 10'da çıkacak alçı, doktor atel takacak, aynaya bakmama izin vermeyecek diye düşünüyorum, moralin çok önemli olduğunu düşünüyo çünkü. bakalım, şimdilik tıkanıklıklarım ve ara sıra çok hafif sızlamalar dışında bi sıkıntım yok.
merak ettiğim, alçı alınırken acıyo mu, nasıl çıkartıyolar?
Benim plastık bir alcıydı doktor bir aletle kenarlarını kaldırarak çıkardı biraz acıdı tabı kemikler ama öyle abartılacak boyutta değil burun hassas olduğundan acıyacak korkusu oluyor ama çok acımıyor geçmiş olsun
Kızlar bisey sormak istiyorum ameliyattan kaç saat önce yemeyi içmeyi kestiniz?doktorum akşam mı sabah mı 6 ne demişti oruç gibi dedi ama saati tam algılayamadım heyecandanperşembe arayacağım gerçide siz ne yaptınız?Su bile içmediniz mi tatlılar?
benim ameliyatım sabah oldu, doktor gece 12 den sonra yemeyi içmeyi kes dedi, su bile yasaktı oruç gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?