Büyük yüzü olan bir insanın yüzüyle orantılı olarak büyük bir burna sahip olmasında bir sorun yok zaten. Estetikteki altın kurallarda da zaten insanın yüzünün uzunluğuna, alnının ve çenenin genişliğine bakarak burun boyu belirleniyo. Yüzü büyük bi insanın ideal burnu da zaten çok küçük olmayacaktır. Asıl sorun kemerli, eğri ya da sarkık burunlarda. Bu tip burunları olduğu halde güzel olan insanlarda var tabi ki. Ama bu insanlar bu burunlar
sayesinde güzel diyemeyiz, bu burunlara
rağmen güzel diyebiliriz. Yani ağzı, kaşı, gözü o kadar güzel ki, çirkin bir burun bile kızı çirkin yapmaya yetmemiş deriz. ağzı gözü çirkin ama neyseki kemerli burnu kıza güzellik katmış demeyiz yani. Ben de mümküm olduğunca
estetik olunmaması gerektiğine inanan bi insanım ama güzel bir burnun herkesi olduğundan daha güzel göstereceğini de kabul etmek lazım bence.
Ama şöyle bi şey var tabi, herkes çok mu güzel olmalı, herkes kusursuz mu olmalı. hayır bence. Amerikada kişiye özgü kusurlar moda olmaya başladı artık. Çok problem yoksa "ben doğalım" demek kadar güzel ve özgüvenli birşey yok bence. Ben o şansı kaybediyorum mesela ve üzülüyorum aslında bu duruma. Deviasyon ameliyatı olacaktım, bu vesileyle kemerli ve sarkık burnuma da elveda demeye karar verdim. Deviasyon için ameliyat olacak olmasaydım sadece estetik yapmaya cesaret edemezdim. Estetikle daha güzel olacağımı bilsem de cesaret edemezdim. Ünlü güzeller hakkında "ne var canım, bende onun gibi estetik yaptırsam ben de onun kadar güzel olurum" deme lüksümü de kaybediyorum. Neyse artık "bana da o kadar photoshop yapılsa, ben de o kadar güzel görünürüm" iddiasıyla kaldığım yerden devam ederim:)