Bütün evlilikler kötü mü? Ya yine mutsuz olursam?

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Beni bilenleriniz var 2 aylık çok kötü bir evlilik geçti başımdan 4 yıl önce. Dibe vurdum çıktım. Şimdi bireysel olarak çok mutluyum Allah'a şükür. Karşıma da biri çıktı beni sahiplendi nişanlıyız. Yalnız beni aldı evlilik korkusu. Gördüğüm bütün huyların evlilikteki halini sonunu tahmin edip boğuluyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum diye korkuyorum. Öbür zevatta vazgeçmemiştim diye şimdi vazgeçmezsem ilerde pişman olur muym diye korkuyorum.

Bunu bana düşündüren şeyler de var elbet. Biraz bahsetsem içimi rahatlatabilir misiniz?

Nişanlımın çok iyi yönleri de var çok kötü yönleri de. Mesela o hiç evlenmemiş ama benim evlenip ayrılmamı hiç sorun etmedi. Ben kòtü hissetsem sakın kendine bunu yapma dedi. Ben seni sahiplendim artık kimse üzemez dedi. Ailesiyle de aram çok iyi maşallah. Aileler uyum sağladı çok uçurum yok arada.

Nişanlım zeki esprili de. Yanında eğleniyorum. Istedigim erkeksi yònler de onda var. Koruyucu vs. Çok da söz dinliyor huyuna gidince. Ailesinden biri bana karışmak istedimi karıştırtmıyor. Anneci değil. Buraya kadar her şey iyi. Yalnız kötü huyları gözümü korkutuyor.

Nişanlandığımzdan beri pek buluşmamaya başladık. Sürekli bahane üretiyor. Çalışmadığı içi maddiyatı bahane ediyordu ama işe girdi yeni. Bundan sonraki tavırlarına göre karar vereceğim. Bi de klasik erkekler gibi sallama huyu da var. İş başvuruları yaptı kesin olur yüzde yüz olur filan. Ama olmayan çok iş oldu. Veya buluşma saati veriyor hep geç kalıyor. Anlaştığımız saatten hep 3-4 saat sonra arıyo hazırlan diye ya da arayıp gelmiyor. 5 dakika sonra arayacağım diyor iki üc saat sonra mesaj atıyor. Sorumsuz bir yapıda. bunlar ona olan güvenimi çok zedeledi.

İlk başlardaki gibi aradığım bu işte diyemiyorum. Korkuyorum. Aile içinde de tavırlarını görüyorum şımarık ve rahat büyütülmüş. İş hayatında başarı tutturabileceğine emin değilim ama ailesi arkasında. Bilemiyorum. Acele etmeyeceğim evlenmek için. Hatta gerekirse ayrılacağım da.

Mesela çok nazlı nişanlım. Hiç de sevmem erkekte. Böyle değildi ama nişanlandığımızdan beri değişti. Sorunlarını benimle konuşmuyor üzmemek için. Ailesinden öğrendim bir ara evlilik stresine girmiş filan ama bana bir kere bile strese girdim de korkuyorum filan da demedi yansıtmadı. Bana ilgisizlik olarak geri döndü bu durum.

Bir iki kere de ayrılmaya kalktım bırakmıyo da.

Şimdi sizlerden ricam bana nolur yardım edin ben yine çok mutsuz mu olacağım? Ya yine dibi görürsem? Öbür evliliğimde şahsın cinsel problemleri vardı nişanlıyken elime bile değmemişti ten uyumu yoktu. Nişanlımla ten uyumum da çok iyi. Cinsel bi sorun da yaşayacağımı düşünmüyorum o sorun da beni çok boğmuştu.

Yorumlarınıza çok ihtiyacım var teşekkürler şimdiden...

Evlendikten sonra iyi huylar kotuye, kotu huylar da daha kotu huylara donusur. Adam kartlarini acik oynuyor aslinda ve blofu gorup gormemek senin elinde.

Bi de bi erkekten/kadindan mukemmel olmasini beklemekte utopik. Erkekleri sonradan degistirmek mumkun degil bunu kabul edip evlendikten sonra da ona gore davranmak gerek. Kimse mukemmel degil . Onemli olan senin bu erkegin kotu huylarina tolere edip edemeyecegin.

Evliligin ilk zamanlarinda ben cok mutluydum diyen bir tek insan görmedim. Evlilik caba gerektiren bir surec ozellikle kadına is düşüyor bu durumda. O imzayi attiktan sonra huy değişimi olmasi cok buyuk ihtimal ama simdiden evliliginizin kurallarini koymaya çalışın. Ben 6 ay kadar çektim o sıkıntılı süreci. Kurallari koyup sınırı aşmazsanız ve esinizin ailesiyle aranizda mesafe olursa belki sıkıntı yaşamazsınız bile.

Güzel anlatmışsın. Herkesin iyi huyları kötü huyları var fakat ben sizin beklentinizi tam karsılayamadıgını görüyorum. Sizin evlenmiş boşanmanın kabul etmis olması sizi etkilemesin böyle bir seyde sezdim sanki. Benimde esimin ikinci evliligi. Evlendikten sonra istemediği gibi giyinmeye baslamıs yabancı uyruklu biri. Esim cok sükür nasıl göründüyse öyle cıktı. Ama hic bir zaman eskisiyle beni karsılastırmadı bir sey dısında. Ben kötüsünü gördügüm icin iyisinin kıymetini biliyorum dedi. Bana göre dünyanın en iyi insanı. Tabi evlilik sans isi o zamana kadar belli etmez sonra ortaya cıkar belli olmaz. Simdi size karsı iyi olabilir nisandan sonra neden geri cekildi. Daha önce namusunuzla evlenmeniz mi zoruna gidiyor acaba bunu mu kafaya taktı ki. Milletin agzı torba degil ki büzesin bir sürü kisi demistir niye evlenmiş bosanmısla evleniyorsun diye. Sahsen ben bir dün bile takılmadım. Benimde basıma gelebilir dedim. Ailem olmaz dedi arastırdı bi baktılar pırlanta gibi aile onlarda istedi. Mutlu olmak sizinde hakkınız fakat ben anlattığınıza göre cok cok mutlu olacağınızı düsünmüyorum. (

Benim dikkatimi çeken kısım "ben seni sahiplendim" kısmı oldu. Mutlu olmak için bir erkeğin sizi sahiplenmesi mi gerekiyor? Bana çok itici geldi. Benim lugatimda evcil hayvanlar sahiplenilir...

Siz evlenecekseniz karşinizdaki erkeğe mecbur olduğunuz için değil, onunla olmayı tercih ettiğiniz için evlenmelisiniz. Çalışıyor musunuz, kendi ayaklarınız üzerinde duruyor musunuz bilmiyorum. Çalışmıyorsanız mutlaka is hayatına atılın derim.

Başlıktaki sorunuza gelecek olursam her evlilik kötü değil, mutlu evlilikler elbette var (genelde nazar olmasın diye mutlular anlatmaz)

kimse mükemmel değildir. karşınızdaki kişiyi ölçüp tartarken eksik yanlarına "bu benim için vazgeçilmez bir husus mu?" Diye sorarak yaklaşırsanız daha sağlıklı karar alabilirsiniz. Ornegin eşimin sigara içmemesi benim acimdan vazgeçilmez bir kaideydi. Bu durumla evlilik öncesi karşılaşmış olsam eşimden sigarayı bırakmasını isterdim. Bırakmıyorsa da ayrılırdım. Siz de sınırlarınızı net cizin. Daha evlenmeden birkaç kere ayrılma noktasına gelmişsiniz ama sizi bırakmamış ne demek oluyor? Siz onun tutsağı mısınız ki o sizi bırakmayınca gidemiyorsunuz? Sizin kırmızı çizgilerinize uymayan birsey görürseniz önce bunu düzeltmesini talep edersiniz. Baktınız değişmiyor, ayrilirsiniz. Bu kadar basit yani...

Bu adam evlenince de çalışmaz gibi geliyo bana. O çok büyük bi sorun. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çalışmadığı içi maddiyatı bahane ediyordu

klasik erkekler gibi sallama huyu da var

buluşma saati veriyor hep geç kalıyor.

Sorumsuz bir yapıda

şımarık ve rahat büyütülmüş

İş hayatında başarı tutturabileceğine emin değilim

Bu adamla evlenme. Cok net soyluyorum. Is konusunda guven vermeyen erkek kadar sikintili bir sey yok. Simarik erkeklerin tamaminda vardir bu, nasil olsa ailem arkamda diye is begenmezler, azicik sikiya gelseler isi birakirlar. Ailenin destegini kaybettigi anda dibe batarlar.

Geleceğini göremediğin, içine sinmeyen bir insanla evlilik yapma. Evleneceğim diyorsan da baya bir gözlemlemelisin.

BEn pek isik goremedim bu adamda anlattiklarina gore
Ki evlenince daha da olumsuza gider bazi yonleri

Saft canım evlenme eksileri artılarını ezip geçmiş valla aileme ezdirmem sözüne de inanma çalışma da dikiş tutturamayan bir tip hal böyle olunca ailesine bağlı olacaksınız maddiyat olarak ve aileme ezdirmem sözü bir süre sonra buhar olacak bir de adam yüzüğü takar takmaz değişmiş nikah kıyıldıktan sonrasını düşünemiyorum

Dört dörtlük insan olmaz. kusurları kaldırılcak gibi mi ona bakmak lazim. Mesala o geç gelme huyu benim eşimde de vardır. 5 dk sonra der yarım saat sonra gelir. Bin defa söyledim yarım saatse yarım saat de diye ama değişmedi :) sorun oluyo mu oluyor. Ama bunun için evlenmemezlik de yapmazdım. O bol keseden atma huyu çoğu erkekte var. Ama sorumluluk sahibi olmaması, çalışmakta gözü olmaması dersen bu çok çok önemli. Hatta ayrılık sebebi. İyi değerlndirmeli.

yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar. gerçekten artıları çok çok fazlaydı aradığımı buldum diyordum ki hiçbir isteğimi de çaktırmadım oynamasın diye. karşıma çıkanlar hep oynadı çünkü görebiliyodum bunda hiç öyle bir şey sezmedim. ondan güvendim ama şu an kafam çok karışık gerçekten. ve sorumsuz olması haklı olarak korkutuyor ilerisi ne olacak bilmiyorum. bunu konuştum onunla düzelme var gibi ama hep şey derim. erkekler evlendikten sonra değişmez, evlenmeden önce değişir :) yani kısa süreli bi değişimse diye korkuyorum. benim için dua edin olurmu?

Herkesin iyi tarafı ve kötü tarafı vardır ama senin pek içine sinmemiş gibi. Ben de boşandım en çok korktuğum şey evlilik şu anda, ya içime sinmeyen biriyle evlenirsem diye sebepsiz bir korku var :)
Nişanlıyım demişsin düğün ne zaman? Hemen oldu bittiye getirip evlenmeyin de. İş konusunda sorumsuz biri mi yani, o da çok önemli ömrünü yer sorumsuz adam.

Adam basbas bagırıyor ben sorumsuzum, umursamazım diye.
Bir de ben seni sahiplendim ne demek? Sanki sen boşandıgın için seni kimse almazdı da bak ben sahiplendim, her seyinle kabul ettim der gibi.

yok 'sahiplendim' kelimesini o anlamda kullanmıyor hani artık benim korumamdasın gibilerinden. karşıma başka bekarlar da çıktı benim çünkü biliyor bunu. hiçbir şekilde de yüzüme vurmadı ailesinden bile en ufak bi bakış olumsuz bişey sezmedim belki söylemedi bile bilmiyorum. yüze vuracak biri değil yani görmüş geçirmiş bi çocuk

Ben pek olumlu göremedim malesef tabloyu ya Yani çok seviyor musunuz, aşık mısınız bilemiyorum ama...sorumsuz diyorsunuz. İlerde çocuk oldu mu sorumsuz bir kocayla yapamazsınız bence

düğüne daha rahat bi sene var. aceleye getirmiyorum hiç işini görmeden evlenmek istemiyorum. iş konusunda iş beğenmeyen biri. bu yaşına kadar da bi sorumluluk vermemiş ailesi bunlardan dolayı yaşadığınız korkunun aynısını yaşıyorum şu an kafam karışık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…