Merak etme, artik o teroristler ulkemizde yuvalaniyorlar. Sinirlari actik, suriye militanlarindan baslayarak ISID, El Kaide, ortalikta bilumum ne kadar Islami terorist ulkesi varsa ulkemizde cirit atiyorlar su an. Orgutlenmelerine de goz yumuluyor, bile isteye... Her taraftan adam toplamakla mesguller.. En terorist ulke biz olacaz yakinda, Afganistan taze bitti, hayde buyrun Turkiyeye..ah fransa ah doldurdu bütün terörist barbarları ülkesine barındırdı yanında , hatırlıyorum Erdoğan demişti siz saklayın o teroristleri ülkenizde bigün sizinde başınıza bela olcak diye, nitekim oldu yok insan hakları bilmem ne diye bizden kaçan butun teröristler orada saklandı ondan sonra da ölsün bütün müslümanlar felan oldu kurunun yanında yaş olarak bizde yanıcaz anlaşınlan, küçüklüğümden beri duyarım 3. dünya savaşı dinler yüzünden çıkıcak müslümanlar avrupayı işgal edecek , etse ne olacak vahşi hayata hoş geldiniz.
corafi etkilerde söz konusu olamazmı?insan haklarında geriyiz kesinlikle ama çok daha geri olan islam ülkeleride var..petrol olması Avrupa ve abd ve diğer ülkelerinin gözünün petrol ülkerinde olmasından olabilirmi..inan bu soruların cevabını bilmiyorum canım..Dunya atlasini onune actiginda hangi ulkelerde modernizm ve medeniyet odugu, hangilerinde olmadigini gormemek icin kor olmak gerekir. Cografya bu ulkeleri birbirinden kesin cizgilerle ayirir ve maalesef cogunlugun cizgilerini belirlerken muslumanlarin topluca yasadigi ulkeler ve Hristiyanlarin topluca yasadigi ulkeler arasindaki fark kendini kesinkes ortaya koyar. Inkar edilemez bir sekilde hem de...
Hristiyanlarin topluca yasadigi ulkelerde herkes kanunlar onunde esit haklara sahiptir ve milli hasiladaki dagilim cok daha adildir. Basbakanlarin, milletvekillerinin, senato uyelerinin haklari musluman ulkelerdeki gibi halkin cok otesinde degildir. Haklarinda iddia edilen bir suc varsa Bakan olmalari ve hatta basbakan olmalari yargidan kacmalarina olanak saglamaz. Devletin imkanlarini kendilerine satafatli bir hayat saglamak icin kullanamazlar, makam arabalarini eslerinin kuafor ihtiyacini gidrmek icin tahsis edemezler, her yil daha luks, daha yeni bir ucak yaptiramazlar, bu ozel ucaklari kendi sahsi gezilerinde kullanamazlar vesaire vesaire... Para halk icin harcanir, halkin refahi icin harcanir, milletvekili halkin refahini arttirmak icin hizmet etmek icin vardir. Musluman ulkelerde ise tam tersi... Halkin yaridan cogu surunur, iktidardaki secilmisler refah icinde, satafat icinde yasar. Kanunlar karsisinda suc bile isleseler dokunulmazliklari vardir. Makam arabalarinin dokunulmazligini degil sadece kendilerini, akrabalarini bile yargidan kacirmak icin rahatca kullanabilirler. Trafik polisi ile ya da polis ile milletvekili babam var deyip rahatca kanunlari deler hatta memuru azarlayabilir, isinden edebilirler. Hristiyan ulkelerde kadin degerlidir, esittir. Insan da degerlidir esittir. kimse kadina nerede kahkaha atacagini, kac tane dogurmasi gerektigini soyleyemez, iffetsizlikle, laf dinlememekle suclayamaz. Araba kullanma hakkini elinden alamaz, sokaga cikma hakkini, calisma hakkini sorgulayamaz. Hastasi olan kilometrelerce yolu karda kista dagda bayirda yurumez sirtinda cuval icinde evladini tasimaz, yol kapali ise aninda helikopter yollanir, paralar itibar arttirmak icin saraylara, ozel ucaklara degil halkin ihtiyaclarina harcanir. Daha sayayim mi?
Iste butun bunlar belki Islamin veya Hristiyanligin getirisi degildir, ama haritaya baktigimizda bu iki dini yasayan ulkelerdeki ucurumu belirleyen en buyuk ve kesin ozellik bu halklarin ayri dinleridir.
Suriyeliler kendi ülkelerinden kaçtı saraylım yarın burada bir durum olsa buradanda kaçarlar bence..bu şeklde alınmaları hataydı..Merak etme, artik o teroristler ulkemizde yuvalaniyorlar. Sinirlari actik, suriye militanlarindan baslayarak ISID, El Kaide, ortalikta bilumum ne kadar Islami terorist ulkesi varsa ulkemizde cirit atiyorlar su an. Orgutlenmelerine de goz yumuluyor, bile isteye... Her taraftan adam toplamakla mesguller.. En terorist ulke biz olacaz yakinda, Afganistan taze bitti, hayde buyrun Turkiyeye..
doğrudan olmasa da dolaylı olarak bahsedilmiş hz. isa dünyaya gelecekse mücadele edeceği kişi deccalde bahsedilmiş oluyor haliyle. Âhirzaman geldiğinde Hz. İsa yeryüzüne inecek, ihtilâfa düşen Ehl-i Kitap da ona inanacaktır. Kıyamet kopmadan önce ona iftiraya kalkacak derecede ileri giden Yahudîlerle, ilâh diyecek derecede ifrat eden Hıristiyanların iftiralarında yalancı oldukları ortaya çıkacaktır. 'Müslümanlr Avrupa ve abd nin kontrolü altında buna fırsat vermemek için bardağı Müslümanların üstünde hep kapalı tutuyorlar..deccal in bulunduğu ayati gösterebilirmisin ben anımsayamadımda
inan ben o şek,lde bir ayet hatırlamıyorum..kızkardeşim kuranı Türkçe ve Arapçadan hatim etti ve öyle bir ayatin olmadığını söyledi..doğrudan olmasa da dolaylı olarak bahsedilmiş hz. isa dünyaya gelecekse mücadele edeceği kişi deccalde bahsedilmiş oluyor haliyle. Âhirzaman geldiğinde Hz. İsa yeryüzüne inecek, ihtilâfa düşen Ehl-i Kitap da ona inanacaktır. Kıyamet kopmadan önce ona iftiraya kalkacak derecede ileri giden Yahudîlerle, ilâh diyecek derecede ifrat eden Hıristiyanların iftiralarında yalancı oldukları ortaya çıkacaktır. '
Suudi Arabistan petrol zengini.. Halki da nasipleniyor tabi bu isten... Ama ya insan haklari? Kadin haklari?Mercedesin olsa ne care, kullanmana izin olmadiktan sonra... Malikanen olsa ne care, manzarayi seyredecek penceren olmadiktan sonra... Altin kafeste bulbul gibi orada kadin olmak..corafi etkilerde söz konusu olamazmı?insan haklarında geriyiz kesinlikle ama çok daha geri olan islam ülkeleride var..petrol olması Avrupa ve abd ve diğer ülkelerinin gözünün petrol ülkerinde olmasından olabilirmi..inan bu soruların cevabını bilmiyorum canım..
Suriyeli halktan bahsetmiyorum, militanlardan bahsediyorum. Kamplarda Suriyeli Sunni militan yetistiriyorlar Turkiyede artik.. Esadla savassin diye, Alevilerin gozlerini oysun, bogazlarini kessin diye.. Mezhep savaslarina Tayyip katkisi..Suriyeliler kendi ülkelerinden kaçtı saraylım yarın burada bir durum olsa buradanda kaçarlar bence..bu şeklde alınmaları hataydı..
maalesef kadınlara eziyet yapılıyor ve ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor..ama bunu isteyen erkekler istemiyorlar Müslümanlık değil gibi geliyor canım arkadaşım bunun nedeni gelenek görenekleri yada işlerine öyle gelmesimi bilmiyorum ama bunlar hiç bir zaman düzelmez bence..Suudi Arabistan petrol zengini.. Halki da nasipleniyor tabi bu isten... Ama ya insan haklari? Kadin haklari?Mercedesin olsa ne care, kullanmana izin olmadiktan sonra... Malikanen olsa ne care, manzarayi seyredecek penceren olmadiktan sonra... Altin kafeste bulbul gibi orada kadin olmak..
onlara akıl dahi erdiremiyorum saraylım..daha kötüye gidiyoruz kesinlikle Davutoğlu bizzat kendi söyledi 2030 senesinde güvenlik sorunu yaşayacağız diyeSuriyeli halktan bahsetmiyorum, militanlardan bahsediyorum. Kamplarda Suriyeli Sunni militan yetistiriyorlar Turkiyede artik.. Esadla savassin diye, Alevilerin gozlerini oysun, bogazlarini kessin diye.. Mezhep savaslarina Tayyip katkisi..
Bu bir ask degil canim, durum tesbiti dersen daha uygun olur.. Benim yazdiklarimda mesela bu yanlis, bunun dogrusu bu dedigin bir yer var mi bu konu hakkinda? Varsa soyle, yok ise iftiraya girer yazdiklarin, askmis...hadi avrupa müslümanları öcü gibi göstermeye bayılıyor. bunu yapmayı iyide biliyor itiraf etmek gerekirse.
hatta kendi kurdukları islamafobi oluşturmaya çalıştıkları topluluklar şimdi başlarına bela oldu.
peki bizim içimizdeki buna inanan hristiyan aşıklarına ne demeli?
hristiyanlar çok iyiler. onlar çok hoşgörülüler. çok saygılılar. mükemmeller. müslümanlar mı? oowww owww owww.
cry kuranda deccalden açıkça bahsedilmiyor bildiğim kadarıyla. dolaylı olarak bahsediliyor. mesela kuranda hz. isa nın yeryüzüne ineceğinden ve yahudilerin iftira edeceği hristiyanlarınsa ilahlaştıracağı böylelikle fitne çıkacağından bahsediliyor. tefsir alimleri fitneyi çıkaracak olanan deccal olacağı yönünde tefsir yapıyor.Müslümanlr Avrupa ve abd nin kontrolü altında buna fırsat vermemek için bardağı Müslümanların üstünde hep kapalı tutuyorlar..deccal in bulunduğu ayati gösterebilirmisin ben anımsayamadımda
hayır ben o şekilde düşünmüyorum..Avrupa abd Müslümanlara karşı önyargılı..bunlar hiç bir zaman düzelmez..pkk yı başımıza musallat edelerde onlar..bizizm bizden başka dostumuz yok aslında..hadi avrupa müslümanları öcü gibi göstermeye bayılıyor. bunu yapmayı iyide biliyor itiraf etmek gerekirse.
hatta kendi kurdukları islamafobi oluşturmaya çalıştıkları topluluklar şimdi başlarına bela oldu.
peki bizim içimizdeki buna inanan hristiyan aşıklarına ne demeli?
hristiyanlar çok iyiler. onlar çok hoşgörülüler. çok saygılılar. mükemmeller. müslümanlar mı? oowww owww owww.
kesinlikle aynı şeyden bahsediyoruz.hayır ben o şekilde düşünmüyorum..Avrupa abd Müslümanlara karşı önyargılı..bunlar hiç bir zaman düzelmez..pkk yı başımıza musallat edelerde onlar..bizizm bizden başka dostumuz yok aslında..
niye üstüne alındın?Bu bir ask degil canim, durum tesbiti dersen daha uygun olur.. Benim yazdiklarimda mesela bu yanlis, bunun dogrusu bu dedigin bir yer var mi bu konu hakkinda? Varsa soyle, yok ise iftiraya girer yazdiklarin, askmis...
Cunki hristiyan ulkeler ve musluman ulkelerdeki insanlarin nasil yasadiklari, hatta yasatildiklari hakkindaki karsilastirmayi ben de yaptim.niye üstüne alındın?
GErcekten boyle mi diyor Kuranda? Ya yahudi dedigin toplumun dunyadaki nufusu 15-18 milyon arasi, yani Istanbulun nufusu kadar birsey... Nerden bulup kimle savasacak bu muslumanlar.. Bir kisim Yahudi Israilde yasiyor, onlar da dunyanin en guclu 4. ordusuna sahip.. Yillardir kimsenin de ilisebildigi yok zaten, nasil olacak bu?Aynen oldu , ben kuranda yazan bütün herşeyin gerçekleşeceğine inanıyorum haliyle ve daha çok zor günler dünyayı bekliyor , Kurana göre deccal çıkıcak (kendini göstermeyecek) savaşlar terorizm kanlı eylemler artıcak yahudilerle müslümanlar arasında savaş çıkıcak ve müslümanlar galip gelecek, hz. isa çıkıcak vs.. bende şimdiden olacakları izliyorum daha beterlerini görürmüyüz bilemem artık ne kadarını görürsek...
Misal vermek istiyorum. Bizde evimize gelen bir arkadasimizi veya dostumuzu nazar ediyorla suclayabiliyoruz. Böyle birsey baska hic bir dinde yok. Yani güvenmiyoruz kimseye, en yakin arkadasimizin, olaki evde bir esya kirildi, bize kem gözle baktigina inaniyoruz. Bu benim görüsümle bir dedikodu, yani yüzüne söyleyemedigini, arkasindan konusup düsünmek.Ben anlamiyorum sanki islamiyette dedikodu ,baskasiyla ugrasma varmis gibi yazmanin amaci ne?
Musluman olup dedikodu yapan tabi ki var ama bunun islamiyetle ya da hristiyanlikla alakasi ne? Hani toplumsal bir durumu neden dinle alakalandiriyorsun? Mesajlarin gerçekten akla zarar tutamadim kendimi.
ah arkadaşım bizmi ülkemizde kürt türk diye ayrıldık baksana..neden bu kadar yatkınız ayrışmaya?kesinlikle aynı şeyden bahsediyoruz.
keşke müslüman ülkelerle en azından barış içinde olabilsek ama onlar bile güven vermiyor. kendi içimizde birlik olmamız ve dik durmamız gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?