- 27 Temmuz 2010
- 652
- 23
- 118
- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
- #2.081
oyun oynuyorlar sankihırs mıdır nedir ben de çözemiyorum bir türlü, çocuklukta görülür ya çok istediği bir oyuncak ya da eşya alınana dek gözyaşı döken, alındığında ise bir köşeye atanlar... sanki yetişkin bedenlerine rağmen çocukluklarında sıkışıp kalmışlar gibi, belki de yalnızca bir fetih gibi görülüyoruz bazen
Ya biz de öyle olursak,biz de yaralarımızı saralım derken başka yüreklerde yara açarsak,düşünmesi bile kötü.Benim sevdiğim de aldatılmış,aldatılma kompleksi olduğunu söylemişti bir keresinde.Bırakın fiili,gözle bile başkasına değmedim,ne oldu mükafatı,facede en basit kızlarla yazışmalarına şahit olmak ayrılışımızın ertesi günü.Yani aldatılmanın acısı,aldatmakla mı çıkarılır;hasta bu insanlar normal kesinlikle değiller...
anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum, tamam başlardaki heyecan, ilgi azalabilir zamanla ama sevgi bakidir; hayat gailesine dalınca eskiye oranla o jestler de azalır ama saf ve samimi duygular varsa insan kopamaz gibi geliyor bana ya da ben çok romantik düşünüyorum, bugünün ilişkilerinden kopuk yaşayıp filmlerdeki, romanlardaki gibi sevginin/ aşkın sürekliliğine yürekten inanıp kendimi kandırıyorum bilemiyorum... biz sorguluyoruz, anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyoruz karşı taraf zorluk gördüğünde kısmet değilmiş/ denedik olmadı diyip gidebiliyor, akıllarına geldiğimizde ise ya anlamsız bir mesaj geliyor ya da bir şekilde uzaklaştırabiliyor o düşünceleri zihninden, kadın- erkek farkı mı bu yoksa gerçekten sevginin kıymetini bilmekle mi alakalı anlamadım gitti...
çok güzel konuştun yine. evet sevgi bakidir. o ilk günlerin heyecanı elbette gidecek, o jestler azalacak( bize kalsa gitmez de, neyse!) ama sevgi bakidir. ben şunu anladım ki gerçekten sevmemiş. yüreği yanmamış anlıyor musun? filmlerde romanlarda belki idealize edilen bir aşk var.ama biz film karakteri miyiz, bak nasıl seviyoruzfilm roman falan deyince birden jane austen okuyasım geldi. teselli olurdum bir parça
insan elde ettiğinin nankörü elde edemediğinin delisidir çok doğru laf.
bu arada şu bayram msjını bende yaşadım.
toplu mesajmıydı bilemiyorum.
bekliyodum aslında silmicem numaranı demişti.face.ten silemem onca ay profiline uzaktan baktım kısıtlı şekilde bir msj bekledim gelmedi dedi.
profiline bakmazsam yapamam bile dedi ama niye gitti kendi halime gülüyorum artık
onların hep bir alternatifleri var aslında olmayabilir yapamayabilirim diyede bakıyolar bir taraftan bence.
biz yaşadıklarımızın büyüsüyle kıyıdan anlamadan yavaş yavaş ayrılıyoruz bir bakıyoruz okyanusun tam ortasındayız sonunda yalnızız.
onlar hiç gelmemişler.
Araf
Özetleyim mi?O'nsuzken mutsuz ama huzurluyum,O'nlayken mutlu ama huzursuz...O'nsuzken hayatımın tadı yok,O'nlayken fikrimin-beynimin.Başım çatlayacak gibi.Herşey bu kadar zor olmak zorunda mıydı...
Alimin birine sormuşlar:''Cehennemden daha kötü bir yer var mıdır?''Düşünmüş ''vardır'' demiş.''Cehennemden daha kötüsü,cennetle cehennem arasında kalmaktır...''İşte o hesap.O'nla da olmuyor,O'nsuz da olmuyor.Hatta bir ara ciddi ciddi psikolojimin bozulacağından korktum.Onsuzluk mu daha çetin,Onla bir hayat mı ah bir bilebilsem...
ne yaman çelişki değil mi? işte benim gerçeğim de tıpkı böyleydi. sana bu noktada söyleyebilecek hiçbir şey bulamıyorum. tam bir araf..
Benim beraberliğimi de ben bitirmiştim.O acaba mutlu olur muyduk sorusu da öldürüyor insanı bu kararı verdikten sonra.İşin ilginç tarafı,O'nunla çok mutluyum.Yani beraberken dünyanın bütün yükü üzerimden kalkıyor sanki.Ama kendimle kaldığımda,içimdeki huzursuzluk beni öldürüyor.Yani biz beraberken de böyleydi.İçimi kemiren bişeyler var ama koyamıyorum adını...Ayrılık 4 ay bu derece acı vermeseydi,bu arafta kalmazdım sanıyorum.Acıdan korkuyor insan...Günaydin kizlar, gecmisi okuyup geldim,
nevcim seni inan anliyorum,
hepimiz anliyoruz bence, cünkü hepimiz az cok ayni seyleri yasadik, Apayni!
bu duygulari taniyorum,
bu korkuyu, ha ben ikilemde kalmadim o ayri konu, bittiyse tamamen bitti, tamamen bitirdim, oda öyle tabi..
Ona dönersen mutlu olurmusun ? iste bunun garantisi yok, Huzurun olurmu ? Iste buna garanti verebilirimki olmiyacak.
Ne Akrabalari, nede annesi sizi rahat birakmiyacak, hele annesi, tepenizden ayrilmiyacak buna kalibimi basarim.
Ki zaten ona döndügün an ayni seyler tekrar bastan basliyacak,
bu adamin seni savunabilecek güce sahip olduguna inanmiyorum,
bu vefaya sahip degil, degiller..
Allahim hakkimizda en hayirlisini versin ve tez zamanda kurtarsin seni bu kararsizliktan.
Inan bana insani en cok kararsizlik bitirir/öldürür.
En kisa zamanda net bir karar vermen dilegiyle
(ben aylarca yasadim o kararsizlikla,
dilimle ayrildim ama baglari koparamadim hergün konustuk,
aylarca soguktu bana karsi, aylarca biliyordum bitmesi gerektigini,
aylarca dua ettim allaha, nolur hayirli degilse uzaklastir onu benden, sogut kalbimi, gitsin.. diye
en sonunda ayrildim evet, ayrilik cok koymadi bana, cünkü ben ayrildim, benim kararimdi, onunla farkliydik, mutlu olamazdik bu yüzden ayrilmistim,
ama sonradan ögrendiklerim beni daha cok yikti tabi o ayri konu..)
Çok haklısın çok.Benimki kaplumbağanın 4 ay ağır ağır yol alıp,4 aydan sonra ocağın altını açık unutmuşum diyip geri eve dönmesine benzedi.Kaçınılmaz sonu,ayrılığı ertelemekten başka ne olur ki yeniden başlamak...geçtiğimiz yıl da kısa süreli bir ayrılığımız olmuştu, tahammülümü zorladığı dönemlerde uzak kalma çabalarım ya da... baktım ki onsuz çok acı çekiyorum ve o da acı çekip gözyaşı döküyor, beni seviyor kimi sorunlarımıza rağmen onunla olmaya karar vermiştim yeniden çünkü ne huzurum vardı onsuz ne de mutluluğum... şimdi düşünüyorum da en fazla 3-4 ay gözyaşı döker, hiç olmadı 1 yıl ağlar ama unuturdum belki bugüne dek onu. o an acı çekmemek için ya da hislerimin yoğunluğu ile ona dönmeseydim daha büyük yıkım da yaşamamış olurdum. velhasıl kelam; nev çok zor bir karar aşamasındasın, sen kararını verdikten sonra zaten kimse seni etkileyemez, ama lütfen şunu da gözet kendi sevgisinden ziyade senin ona duyduğun sevgiyi özleyen ve zamanında istemeden de olsa seni kalbini kırmış birinin değişebileceğine gerçekten inanıyor musun? sular durulduğunda, ona yine koşulsuz sevgini sunduğunda ne görüyorsun ilersinde? aile konusu da çok hassas. ailem onu asla istemedi babamla aylarca mücadele ettim ve tüm bunları bilmesine rağmen istemeden bir hafta sonra terk edip gitti bu adam beni, çünkü bencil, çünkü kendinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen biri, karşısındakinin emeklerini hiçe sayabilecek kadar kıymet bilmez ve canı istediğinde yine arayıp soracak kadar densiz biri. aileme de mahçup oldum haliyle ve onlar beni uyarmıştı, maalesef aileler bir sorun görüyorsa ilişkide biz ne kadar karşısında dursak da sonunda onlar haklı çıkıyor...
Alimin birine sormuşlar:''Cehennemden daha kötü bir yer var mıdır?''Düşünmüş ''vardır'' demiş.''Cehennemden daha kötüsü,cennetle cehennem arasında kalmaktır...''İşte o hesap.O'nla da olmuyor,O'nsuz da olmuyor.Hatta bir ara ciddi ciddi psikolojimin bozulacağından korktum.Onsuzluk mu daha çetin,Onla bir hayat mı ah bir bilebilsem...
Benim beraberliğimi de ben bitirmiştim.O acaba mutlu olur muyduk sorusu da öldürüyor insanı bu kararı verdikten sonra.İşin ilginç tarafı,O'nunla çok mutluyum.Yani beraberken dünyanın bütün yükü üzerimden kalkıyor sanki.Ama kendimle kaldığımda,içimdeki huzursuzluk beni öldürüyor.Yani biz beraberken de böyleydi.İçimi kemiren bişeyler var ama koyamıyorum adını...Ayrılık 4 ay bu derece acı vermeseydi,bu arafta kalmazdım sanıyorum.Acıdan korkuyor insan...
Canım sen gerçekten çok sağlam bir duruş göstermişsin.Hele ki ayrılıktan sonra duydukların,ne kadar acı verse de kararının doğruluğunu sana ispatlamış.İnsan tahmin ettiklerinin çıkmasına üzülmüyor da,o verilen emeklere yanıyor değil mi...
Benim beraberliğimi de ben bitirmiştim.O acaba mutlu olur muyduk sorusu da öldürüyor insanı bu kararı verdikten sonra.İşin ilginç tarafı,O'nunla çok mutluyum.Yani beraberken dünyanın bütün yükü üzerimden kalkıyor sanki.Ama kendimle kaldığımda,içimdeki huzursuzluk beni öldürüyor.Yani biz beraberken de böyleydi.İçimi kemiren bişeyler var ama koyamıyorum adını...Ayrılık 4 ay bu derece acı vermeseydi,bu arafta kalmazdım sanıyorum.Acıdan korkuyor insan...
Canım sen gerçekten çok sağlam bir duruş göstermişsin.Hele ki ayrılıktan sonra duydukların,ne kadar acı verse de kararının doğruluğunu sana ispatlamış.İnsan tahmin ettiklerinin çıkmasına üzülmüyor da,o verilen emeklere yanıyor değil mi...
Zerre şüphen olmasın ki,duyacaksın.Daha bunun hiç istisnasını görmedim.Pişmanlıkla anılarınızın ayaklarına kapanacak,sen sabırla bekle...Ah o emekler, ah o bosa giden 2 sene !
O zorluklar, döktügüm gözyaslari,
bunlarin hesabini nasil verecek bilmiyorum,
en kötüsüde bunlarin hicbirinin kiymeti bilinmedi,
hepsi unutuldu,
onun sorunlu hallerini ben cektim,
depresyonda gibi, psikolojisi bozuk hallerini ben cektim,
benimle duruldu o, benimle mutlu oldu,
benden önce mutlu degildi, ben mutlu ettim onu, ben sevdim onu, sevilmeyi benimle ögrendi,
ama iste yetmedim ona yetemedim,
kendi secimini yapti, gitti 3 ay tanidigi kizi secti benim yerime,
ama benimle mutlu oldugu kadar, onunla mutlu olmasin insallah !
Mutsuz olsun demiyorum, ama bendeki mutlulugu onda yakaliyamasin.
Ömür boyuda olsa, aklinin bi kösesinde kalayim,
iste bunu istiyorum
Ayrılmandan korkusundan aklınca erken hamle mi yaptı acaba,bir an aklıma bu geldi.Arkadaşımın babası,sevgilisi ile evlenmesine izin vermiyordu.İkisi de perişandı.Nihayet baba ikna oldu,rızam yok ama seviyorsan arkandayım dedi.2 yıllık mücadeleden sonra,tam da bu cümleyi duyduktan 2 gün sonra terketti arkadaşımı.Sebep neymiş,zaten o ayrılmasa bile arkadaşım Ondan ayrılacakmış birgün,sonları yokmuş.Kolu kesmektense eli kesmek daha iyiymiş.Bu adamların böyle garip hastalıklı egoları olabiliyor...sorun aslında tam olarak bu, şimdi içinde bulunduğun durumu daha iyi anlıyorum, birlikteyken herşey kusursuzdu ve somut da bir neden yoktu son aylarımızda huzursuz olmam için ama inanır mısın aileler anlaştı, herşey çok güzel gidiyor, o çok sevgi dolu istemeye gelecekler sadece 3 gün kalmış, ağlıyorum sebebini bilmeden sanki cehennemi yaşıyorum ama o kadar kör ki gözüm aşktan başka birşey de düşünemiyorum ayrılığı aklıma bile getiremiyorum çünkü güçsüzüm, 1.5 yıl öncesine dek varlığından bile haberdar olmadığım biri sanki mutlu olmamın tek koşulu olmuş onca acıya rağmen. inan ilişki içindeki o huzursuzluk sebepsiz değil, bazen sezgilerimiz bize birşeyler anlatmak istiyor da biz bastırıyoruz kendimizi kandırmaya devam ediyoruz.
sisifosu bilir misin yunan mitolojisinden... tanrılar tarafından lanetlenmiş ve sonsuza dek bir kayayı dağın en tepesine taşımakla cezalandırılmış bir kral. ne acı ki cezası bununla da sınırlı değil o kaya tam tepeye ulaştığında ellerinden kayıp gidiyor ve sisifos yeniden aşağı inip o kayayı tepeye taşımaya çalışıyor, sonsuz bir azap, kısır döngü. şimdi baktığımda onunla olmak için verdiğim mücadeleyi tam da sisifosa benzetiyorum. mutluluğun doruğuna da ulaşsam yeniden elimden kayıp gideceğinin bilgisi hep saklıydı içimde ve beni kemiren bunun farkındalığıydı. eğer sorunlarımızı aşarsak mutlu oluruz, eğer o değişirse mutlu oluruz, eğer sevgimin kıymetini anlarsa daha özenli davranır vs. o eğerler maalesef asla gerçekleşmiyor ve seni sarmaşık gibi sarıp karanlığında boğan insanın zehriyle yalnızca kendinden veriyorsun, yitip gidiyorsun. ben de diyorum ki keşke o gün ben ayrılsaydım, hayatımı cehenneme benzettiğimde, keşke o kadar güçlü olsaydım en azından bu kadar onurum kırılmazdı, ailemin onuru kırılmazdı...ona beni terk etme hazzını yaşatmasaydım bir de...
İşte sır burda.Acıya nokta koyamamamızın sebebi bu yanılgı.İstisnasız hepimiz günlerini gün ettiklerini,belki uçuşarak yeni bir aşk yaşadıklarını düşünüyoruz.Bunun acısı,hazmedememek,O'nu başka bir bayanla hayal etme kabusu;acımızı noktalamıyor,yaranın kabuğunu kaldırıyor.Oysa bayramın 1. günü karşıma gelen adam tam bir enkazdı.Face'sine baktığımda acıdan eser görmediğim,listesine hayat dolu kızların günaşırı dahil olduğu adam;karşımda sensiz tükendim diyordu.Aslında doğru süreç,Onların yeni arayışlara girmeleri.Çünkü ancak kıyaslama yaptıkları anda anılarımızın ayaklarına kapanıyorlar.Kimi yalvarışlarla dönüyor benim olayımda olduğu gibi,kimi açık kapı yokluyor Black-Swan'ın olayında olduğu gibi,kimi evlenip gidecek ve hergün eşinin gözlerinde Sultan'ı arayacak.Kimimizin ahı erken çıkacak,kimimizinki geç.Ama illa ki çıkacak.Atlantis,senin boşluğunu dolduracak tek bir hemcinsin var mıdır yeryüzünde,mümkün değil.Çünkü bin kere de evlense bu adamlar,bin kere de deneseler;bu sevilme duygusunu bir daha asla yaşayamayacaklar.Biz O'nlara en büyük cezayı hayatlarından çıkmakla verdik...benim sevgime çok güvenirdi, ayrılabileceğimi düşündü mü bilmiyorum ama eğer böyle bir düşünceyle hamle yapsa bile bu kadar hesaplı kitaplı olabilmek de çok adice:s arkadaşının durumu da çok tuhafmış. burada duyduklarım okuduklarım... sadece kendimi sanıyordum bu kadar saçma, akıl dışı olaylar yaşayan... yalnız değilmişim bunu da bilmek ne acı. sanırım egoyla ilgili bir sorun bu. onay alana dek kendilerini parçalıyorlar ve onay geldiğinde rahata ermenin huzuruyla terk ediyorlar en çok da yaptıklarının yanına kar kalması canımı yakıyor. aylardır yaşadığımı bile hissedemezken ben o muhtemelen gezip tozuyor belki birileriyle görüşüyor. ne kırdığı kalbin ne de yaptıklarının karşılığında hiçbir acı, vicdana azabı duymadan...
İşte sır burda.Acıya nokta koyamamamızın sebebi bu yanılgı.İstisnasız hepimiz günlerini gün ettiklerini,belki uçuşarak yeni bir aşk yaşadıklarını düşünüyoruz.Bunun acısı,hazmedememek,O'nu başka bir bayanla hayal etme kabusu;acımızı noktalamıyor,yaranın kabuğunu kaldırıyor.Oysa bayramın 1. günü karşıma gelen adam tam bir enkazdı.Face'sine baktığımda acıdan eser görmediğim,listesine hayat dolu kızların günaşırı dahil olduğu adam;karşımda sensiz tükendim diyordu.Aslında doğru süreç,Onların yeni arayışlara girmeleri.Çünkü ancak kıyaslama yaptıkları anda anılarımızın ayaklarına kapanıyorlar.Kimi yalvarışlarla dönüyor benim olayımda olduğu gibi,kimi açık kapı yokluyor Black-Swan'ın olayında olduğu gibi,kimi evlenip gidecek ve hergün eşinin gözlerinde Sultan'ı arayacak.Kimimizin ahı erken çıkacak,kimimizinki geç.Ama illa ki çıkacak.Atlantis,senin boşluğunu dolduracak tek bir hemcinsin var mıdır yeryüzünde,mümkün değil.Çünkü bin kere de evlense bu adamlar,bin kere de deneseler;bu sevilme duygusunu bir daha asla yaşayamayacaklar.Biz O'nlara en büyük cezayı hayatlarından çıkmakla verdik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?