- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
insanı en büyük yargıcı vicdanıdır...eğer vicdan sahibi insanlarsa elbet üzülürler...belki bugün belki yarın belki de Allah onların gönül gözünü açtığında....
tamam canlarim ozaman öyle degilim ben insallah :))
kizlar
exiniz belki cok iyi bir insandi,
belki gercekten imanliydi,
belki cok iyi bir arkadas olabilirdi, yada iyi bir kardes,
ama iyi bir sevgili olamadi demekki,
yani herkes iyi bir asik olamaz, bazilari uygun degil demekki diyorum kendi kendime
bide bu yönden düsünelim yani,
namaz kilyordur belki evet allahta kabul ediyordur onu biz bilemeyiz ama, iyi bir asik degildi demekki, kalplerimizi kirdilar yani
isteyerek yada istemeyerek
Ben sizin gibi sevmeyi bilen güzel yürekli insanların bu duygularla yaşadığına eminim
Ama sorun tamamen karşı tarafta işte
Onlar duygu yoksunu
HürremSultan senin hikayeni bilmiyorum sanırım, belki yazdın burada ama herkesinki karıştı bendeben kendi adıma iyi insandı diyemiyorum. çünkü eğer ben onun yaptıklarını yapsaydım insanlığımdan da şüpheye düşerdim. eğer kalp kırmamak için biz çırpınıyorsak, eğer kimseye boş yere ümit vermemek için çabalıyorsak, tek derdimiz inancımız doğrultusunda elimizden geldiği ölçüde yaşamımızı sürdürmekse, sevgimizin kıymetini biliyorsak ( ki biliyoruz ki hala arkalarından bu kadar konuşup, üzülüyoruz, ilk günden yeni aşklara yelken açmaya çalışmıyoruz ki terk edilen biziz bunu da bir insan yapabilir o acıyla ya da öfkeyle vs. ) fedakarlık yapıyorsak karşılığında - kendi adıma - ihanet, yalanlar bir de üstüne terk edilmek ve pişkinlik görüyorsam onun iyiliğinden de inancından da şüpheye düşerim. kandırıldığımı öğrenene dek travmatik bir şekilde terk edilmeme ve aradığımda asla bir insana yakışmayan bir karşılık vermesine rağmen hep iyiliğini diledim ne zaman ki arkamdan dönen oyunları öğrendim o anda bende tüm ipler koptu.
Yani şu yazdığın satırları ibret alarak okudum
Biliyomusun bende böyle bir insan istiyodum hayatımda
Aynı şu vurguladığım satırlar gibi
Hani sözün bittiği yer mi dersiniz ne derseniz diyin , yok ya bu kadar olmaz diye haykırasım geldi !!
canım benim kırgınlığını çok iyi anlıyorum...
bir gün elbet birine gönlün kayacak ama ya güven? sanırım kaybettiğimiz ya da kırılan en büyük duygu güven....
insanı en çok acıtan da en hassas noktasından yara alması...basit ayrılıklar değil bunlar...çünkü bizler basit yaşamadık sevgilerimizi...öyle olsaydı aman der yeni heyecanlar peşinde koşardık..hala yasını tutmamız üzülmemiz ve düşünmemiz de bundan...
Allah bundan sonra senin önceliklerine uygun,hem kalbinin hem mantığının aynı yerde birleştiği insanı nasip eder sana ....
canim aynisini bende dedim inanki,
ben onunla ayrildigimda ( ki terkeden bendim)
hala onun iyi bir insan oldugunu savunuyordum,
onada bir iki mail attigimda öyle söylemistim,
ben hala senin arkandan iyi bir insan oldugunu söylüyorum herkese, güzel bir ask yasadik, düsman degilizki :) diyordum
taaki arkamdan dönen dolaplari ögrenene kadar,
beni 1 senedir kandirdigini aldattigini ögrenene kadar,
ben senden ayrilmam, yine baslama, ayrilmicaz diye direten adam,
ben tüm baglari zorla koparttigimda gidip 2 hafta gecmeden nisanlandi baska bir kizla,
e havadan düsmedi ya bu kiz
artik onun arkasindan nasil iyi bir insan oldugunu diyebilrimki ???
asla diyemem,
benden helallik dilemedikcede hakkimi helal etmiyecem ona
bir aciklama duymak bizim hakkimizdi..
:26: :26: :26: birşey diyemiyorum :26: benden diledi ben yine de helal edemedim. çok yanlış yaptığımı söyledi Allah bilir dedim, o helallik de gönülden gelirse verilir herhalde ancak gönlümüz soğuduğunda belki... yine de bir burukluk bıraksa da ardında... yaşadıkların senin de çok ağırmış. demek ki sende birşeylerin ters gittiğini hissettin ki bitirdin ilişkiyi. Allah kurtarmış aslında, evlendiğinde belki de çocuğun olduğunda aldatılmaktansa flört aşamasında olmuş. bir kez aldatan kuvvetle muhtemel tekrar aldatıyor, öyle bir insanın zaten mutlu olması epey zor. ne yaparsak kendimize yapıyoruz. insan nefsinin esiri olduğu müddetçe huzura eremez ki...
duygu yoksunu mu bilmiyorum inan canım...yani benim de elbet hatalarım vardır onu bu kararı almaya iten...o öğrencilere falan harçlık veren dershane parasını ödeyen birisidir...şimdi beni terk etti diye ona kötü diyemem...ben şunu diyorum...o bir defa bencillik yaptı o da çok ağır oldu....
bu onu korumak için falan değil...benim tek takıldığım nokta ayrılık şekli oldu...onu da yakışığı ile yapsaydı saygı duyardım...sevmeyene ne denir ki?
Hatasız kul olmaz zaten Elifcim
Ama ne diyordu bi sözde '' her kim bir insana onu sevdiğie inandırır ve yarı yolda bırakırsa iki dünyada da gönül sadaksını ödeyemez ''
İnandırmıcaktı,ümit vermicekti
Ama tabi kader çerçevesinde bakınca pekte böyle olmuyor her olayın bir sebebi vardır diye düşünüp,fazla yüklenmemek lazım karşı tarafada ..
bazen diyorum ki bir de ondan dinlesek olanları...galiba ona hak veririz...bence kendisi de hatasının farkında ve hani bazen özür dilemek için bile bi kapının açık olması gerekir ya,bizde o aralık yok...ve bence sessizce içimizden vedalaştık...
dediğin gibi elbet bi hayır vardır...benim ya da onun nedeni değil ilahi neden önemli olan...
seninki zorla helallik almak istemis ama öylede olmazki :)))
gönlümüz sogudugunda öyle bir ana gelecezki
amaan helal olsun beee diyecez :) cünkü artik umurumuzda bile olmiyacak o insanlar,
eminim buna..
insallah öyle olacak
sabredip allaha güvenmemiz lazim
evet yasadiklarim kolay degildi, baskalari olsa belki yataklara düserdi
dün daha arkadasim dedi, sen cok iyi atlattin cok iyi sabrettin dedi,
evet dedim cok sükür allah yardim etti
dagina göre kar veriyor iste...
tasiyamiyacagi yükü vermiyor kimse,
ben tasiyabilirmisimki verdi..
neden istediğini bilse yine belki verirdim de, adam 1 hafta arayıp nasılsın bile demeden feysbuka girdiğimi nerden öğrendin özel hayatıma nasıl karışırsın, istemeye gelmeden önce girdiysem de kendi hesabımdan mı girdim ne var bunda derse ( ki ne fark eder!) 1 haftanın sonunda da konuşup ayrıldık biz sen beni BAĞIRTTIN ( bağırmasının suçlusu da benim) ondan yapamadık derse haliyle insanın beddua edeceği yoksa bile dilinin ucuna kadar geliyor da yine kendini toplayıp etmeden soğukkanlılıkla sadece hakkımı helal etmiyorum demekle yetiniyor.
hürremsultan elbet seninki de yaptıklarının cezasını çekecek, bugüne kadar ektiklerin biçmeyen pek insan görmedim. eğer bu dünyada karşılığı verilmemişse biliyorsun ki bunun bir de öte dünyası var. Allahın adaletine inancım sonsuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?