Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Nedir bu çektiğimiz bir anlasam benimkide döndü...
Beni ikna etmeye çalışıyor ama lafla peynir gemisi yürümez dimi :S
Davranışlarına bakıcam gerçekten değiştiğini görmem lazım
Tam kendime geldim derken oldu aynı şeyleri yaşıyoruz seninle
Şuan çok dağılmış değilim bırakmadım kendimi olursa olur olmazsa olmaz modundayım
Ama ister istemez insanın canı sıkılıyor kafası takılıyor
Offf offf..

ben de ne olursa olsun modu da yok,bize bi sans ver kulun kopegin olayim diyor:ssz:
gelmiyor burayaa:ssz:
bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. ne istedgini bilmiyor. aslinda biliyor " sorgusuz sualsiz, sevgime yenilip onu hayatima almami istiyor"
ne denli seversem seveyim ben bunu yapamam. hayir kafamda zaten bitmisti ama 3 saat oyle bi konustuk ki her sey gercekten degismis dedim icimden.
biraz naza cekeyim dedim. sen degismezsin diyerekten geri gitti:2:
hattimi degistircektm ama artik beni kesinlikle unutacagini soyledi arayacagni sanmiyorum. zaten psikopat, ne yapar eder ulasir o bana. annemin ve ablamin numarasini bile sakliyor hala.
cecenn resmen dagildim ve yine kendimi degersiz hissettim :((
sen anlatsana biraz sizinki nasil gelisti? sana tavri nasil?

Hic olmadigim kadar buruk bir haldeyim. Ne ariyor ne de soruyor. Her seyin sorumlusu benmisim gibi soguk davraniyo. Anzer bazen dusunuyorum da senin ki gene cabaliyo bak bize.? Suclu biziz sanki, aciyi cekende biz gibiyiz. Her uyandigim da kalbim oyle ağrıyor ki yalnizliga boguluyorum . Benden birseyler bekliyor hangi gurursuzlukla gidim ki kapisina. Kendi bilir ne kadar da yuregim acisa da unutucam. Unutulmiycak hic kimse yoktur. Güzel günleri mi ağlayarak geciremem herhalde :) yanlışharfler varsa kusura bakmayin uyku sersemligi ve telefondan giriyorum.

Canım benim üzülme ya kıyamam :(
Benimki arar canım çünkü onu terk edeceğimi hiç düşünmedi, beni ciddiye almadı bu konuda.. Tamam terk eden bendim ama bu noktaya getirende oydu bu yüzden aslında o çoktan vazgeçmişti bizden.. Bencede toparlan canım sana moral veren aktiviteler yap.. Onu hiç düşünmeyeceğin meşgaleler bul kendine.. Gerçekten iyi geliyor ben hiç bişey bulamazsam temizliğe veriyorum kendimi mesela :1: Dediğin gibi en güzel günlerini üzülerek ağlayarak geçirme..

Anzer insan anlıyor demi ! Geç olsada anlıyor tek taraflı bir çabayla olmuyor

Seviyorlarmış bide o zaman lanet olsun onların bu sevgisine

Biz böyle yarım yamalak sevilmelere muhtaç değiliz !

Seven adam herşeyi göze alırda yaparda ... kılını bile kıpırdatmayan bir adam sevgi kelimesini ağzına alıp onuda kirletmesin !!!

Çünkü ounun ki sevgiden başka herşey ama sevgi DEĞİL !

Aynen dediğin gibi onların sevgiden anladığı buysa lanet olsun o sevgiye.. Seven insan böyle mi yapar ya ben en azından etrafıma bakıyorumda tamam kimsenin ilişkisi güllük gülistanlık değil ama bir çaba var ya.. Hayır çabalasalar olmasa biz neden pes edelimki? Çabalıyorda olmuyorsa ben sonuna kadar yanında olurdum herkesten çok ben destek olurdum.. Başlarda oldumda.. Herkes benim ex e baba parası yiyosun sen ne zaman adam olacaksın dediğinde onlar kimki boşver önemli olan seninle benim ne düşündüğümüz ben senin boş bi insan olduğunuda düşünmüyorum derdim iş araıyodu çünkü o zaman.. Sonra baktım ben anlayış gösterdikçe bu rahatladı boşladı herşeyi bende desteğimi çektim bu sefer bana hani sen en çok beni savunurdun noldu sana
:53: bile diyebildi.. Ya be adam dön kendine bak neden çektim acaba desteğimi..

onunla aynı okulda öğretmeniz daha ilk gittiğimde dikkatimi çekmişti.ben de hayatında biri varmı yokmu öğrenmek için sahte profilimden onu ekledim.öyle konuşmaya başladık ilerledi gün geçtikçe.cümlelerim fikirlerim onu çok etkiledi. bu arada gerçek beni tanımıyo tabi.macım bu değildi böyle olucağını bilemezdim. gerçek banada ilgisi var hissediyorum.ama şimdi ne yapıcağmı bilmiyorum itiraf etmeyi düşndüm ama aynı okuldayken olmaz diyorum ya ters tepki verirse ikimiz açısından da kötü olur..napıcam karar veremiyorum...bunca yıl aşk acısı çektikten sonra ilk defa birinden hoşlanamya başladım...siz olsanız ne yapar:2:d :25:fikirlerinize ihtiyacım varrr

onunla aynı okulda öğretmeniz daha ilk gittiğimde dikkatimi çekmişti.ben de hayatında biri varmı yokmu öğrenmek için sahte profilimden onu ekledim.öyle konuşmaya başladık ilerledi gün geçtikçe.cümlelerim fikirlerim onu çok etkiledi. bu arada gerçek beni tanımıyo tabi.macım bu değildi böyle olucağını bilemezdim. gerçek banada ilgisi var hissediyorum.ama şimdi ne yapıcağmı bilmiyorum itiraf etmeyi düşndüm ama aynı okuldayken olmaz diyorum ya ters tepki verirse ikimiz açısından da kötü olur..napıcam karar veremiyorum...bunca yıl aşk acısı çektikten sonra ilk defa birinden hoşlanamya başladım...siz olsanız ne yapar:2:d :25:fikirlerinize ihtiyacım varrr

Ben olsam sahte profili kapatırdım.. Ve reelde bana nasıl davrandığına bakardım eğer ilerde aranızda birşey olursada biraz zaman geçtikten sonra gerçeği söylerdim.. Seni daha yakından tanımak için yaptım vs vs diye..

Ben olsam sahte profili kapatırdım.. Ve reelde bana nasıl davrandığına bakardım eğer ilerde aranızda birşey olursada biraz zaman geçtikten sonra gerçeği söylerdim.. Seni daha yakından tanımak için yaptım vs vs diye..

dün akşam ititraf etmemnin şuan için doğru olmadığını kabul ettim. özelini anlattı bana düşünsenize iş arkadaşıyım.tepkisini kestiremiyorum. ben de dediğin gibi akşam kendi profilimden istek yolladım hemen kabul etti. diğer sahteyi de ilk önce konuşmaları azaltıcam sonra kapatıcam belli olmasın şimdi.eninde sonunda itiraf edicem. niyetim kötü değildiki benim...

Evet bencede dediğin gibi yap.. Bence yaptığında kötü bi niyet yok sonuçta zaman kötü onu her yönüyle tanımak istemişsin gayet normal bu..

Neden hayatında biri yok diye soranlara;
Hani bazen durakta belli bir otobüsü beklersiniz ya on dakika, onbeş dakika, yirmi dakika beklersiniz gelmez.
Bu arada başka alternatifler de geçer ama binmezsiniz. Ne de oLsa "beklemişsinizdir o kadar" boşa gitsin istemezsiniz.
Sormayın artık bana.!
Herhangi biriyle değil, beklediğime “değecek” olanla devam etmeliyim bu yola!..
Durakta yaşlanmak olsa da işin ucunda...

Can Yücel

ben de ne olursa olsun modu da yok,bize bi sans ver kulun kopegin olayim diyor:ssz:
gelmiyor burayaa:ssz:
bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. ne istedgini bilmiyor. aslinda biliyor " sorgusuz sualsiz, sevgime yenilip onu hayatima almami istiyor"
ne denli seversem seveyim ben bunu yapamam. hayir kafamda zaten bitmisti ama 3 saat oyle bi konustuk ki her sey gercekten degismis dedim icimden.
biraz naza cekeyim dedim. sen degismezsin diyerekten geri gitti:2:
hattimi degistircektm ama artik beni kesinlikle unutacagini soyledi arayacagni sanmiyorum. zaten psikopat, ne yapar eder ulasir o bana. annemin ve ablamin numarasini bile sakliyor hala.
cecenn resmen dagildim ve yine kendimi degersiz hissettim :((
sen anlatsana biraz sizinki nasil gelisti? sana tavri nasil?

Canım benimkide nasılsın diyerek döndü basit bir mesajla yani tekrar birlikte olmak istediğini anladım sözlerinden
Ben ne dersem her sorunu çözmeye yönelik konuştu ben mutlu değildik dedim
Zaten kimse tam anlamıyla mutlu olamaz benim gözüm onda değil tarzı konuştu
Özledim dedi görmek istedi netten ama ben soğuk ve duygusuzdum
Bunu o söyledi bana
İşte sorunları çözebilceğimizi benim çok farklı olduğumu falan söyleyip duruyor

Deniyorum şuan bakalım ne kadar değişmiş bakalım ne kadar istiyor beni
Çaba göstersin istiyorum kolay olmasın istiyorum bazı şeyler
Hayırlısı olsun ya...

Ama şunuda söylim hiç bi zaman yalvarmadı bana daha sakin yapıyor bu işi yani

Canım benimkide nasılsın diyerek döndü basit bir mesajla yani tekrar birlikte olmak istediğini anladım sözlerinden
Ben ne dersem her sorunu çözmeye yönelik konuştu ben mutlu değildik dedim
Zaten kimse tam anlamıyla mutlu olamaz benim gözüm onda değil tarzı konuştu
Özledim dedi görmek istedi netten ama ben soğuk ve duygusuzdum
Bunu o söyledi bana
İşte sorunları çözebilceğimizi benim çok farklı olduğumu falan söyleyip duruyor

Deniyorum şuan bakalım ne kadar değişmiş bakalım ne kadar istiyor beni
Çaba göstersin istiyorum kolay olmasın istiyorum bazı şeyler
Hayırlısı olsun ya...

Ama şunuda söylim hiç bi zaman yalvarmadı bana daha sakin yapıyor bu işi yani

ben denemesine izin bile vermedim. direkt konustum saydim boyle boyle. unutturabilecek misin diye. onun da gucu yok bu laflarimi duymaya..
sonuc itibaryle tamamen kapattik bu davayi.. ama ilk aradiginda gercekten degismis demistim olmadi:ssz:
gelmiyor da ya 1.5 saatlik yolu gelmiyor. gelse baksa gozlerimin icine boyle boyle dese.. yok kabul et bu iliskiyi gelicem diyor.
onu mu bekliycem ben :19: icim aciyor. sag olsun kendisini unutturmuyor bana :43: cidden birden aci cekmeye basladim sanki. oooff off dua et bana cecenn:( hakkimizda hayirlisi olsun.
uzaklik sorununa ne dedi seninki?

merhaba jelibon:ssz: açıkçası yazacak birşey bulamıyorum artık ama sizlerin mesajlarını okuyor, gelişmeleri takip ediyorum. benim durum aynı, sanki hiç varolmamışım gibi 4 aydır yüzümü görmek istemeyen bir adam karşımdaki:ssz: seninki de geri dönme çabaları içinde anladığım kadarıyla. geçen yıl da ayrılık yaşamıştık telefonda tekrar deneyelim diye ağlar ama kalkıp yanıma gelip yüzyüze konuşmaya gerek duymazdı:ssz: işi garantiye almadan:ssz: böyle adamlardan hayır gelmez nitekim gelmedi de ne diyeyim ki:ssz:

merhaba jelibon:ssz: açıkçası yazacak birşey bulamıyorum artık ama sizlerin mesajlarını okuyor, gelişmeleri takip ediyorum. benim durum aynı, sanki hiç varolmamışım gibi 4 aydır yüzümü görmek istemeyen bir adam karşımdaki:ssz: seninki de geri dönme çabaları içinde anladığım kadarıyla. geçen yıl da ayrılık yaşamıştık telefonda tekrar deneyelim diye ağlar ama kalkıp yanıma gelip yüzyüze konuşmaya gerek duymazdı:ssz: işi garantiye almadan:ssz: böyle adamlardan hayır gelmez nitekim gelmedi de ne diyeyim ki:ssz:

donme cabaları vardı ama devamı gelmedı atlantis:ssz:
bu kadar garantici bi adam gormedim. haksiz miyim guvenmemekte ama ona bunu anlatamiyorum.. o da ban hak vermiyor nitekim. en son kendini hakli gordu ve gitti.
kafami karistirmayi gercekten cok iyi basariyor ama ondan sogumak nefret etmek ve gozumde kucultmek icin elimden geleni yapacagm ben de..
benimkinin ilk donusu 4 ay sonundaydi. ikincisi de 10 ay sonunda. ama iki donusunden de hayir gelmedi.
ne ben ne zaman, "oooohh unutuyorum ya bitti gitti" desem o gun ya da sonrasinda aradi. ikisinde de boyle oldu. beklersin gelmez emin ol.
ne zaman gozden cikarirsin o zaman geliyorlar.
buralarda gormemeyi iyi olmana yoruyorum. en azindan daha iyi.. Allah yardimcimiz olsun hepimizin.

donme cabaları vardı ama devamı gelmedı atlantis:ssz:
bu kadar garantici bi adam gormedim. haksiz miyim guvenmemekte ama ona bunu anlatamiyorum.. o da ban hak vermiyor nitekim. en son kendini hakli gordu ve gitti.
kafami karistirmayi gercekten cok iyi basariyor ama ondan sogumak nefret etmek ve gozumde kucultmek icin elimden geleni yapacagm ben de..
benimkinin ilk donusu 4 ay sonundaydi. ikincisi de 10 ay sonunda. ama iki donusunden de hayir gelmedi.
ne ben ne zaman, "oooohh unutuyorum ya bitti gitti" desem o gun ya da sonrasinda aradi. ikisinde de boyle oldu. beklersin gelmez emin ol.
ne zaman gozden cikarirsin o zaman geliyorlar.
buralarda gormemeyi iyi olmana yoruyorum. en azindan daha iyi.. Allah yardimcimiz olsun hepimizin.

iyi miyim bilmiyorum ama kabullendim diyeyim. aslında kabullenmek mi emin değilim ya da kabullenmek ne demek... sağlıklı düşünebiliyorum ama ona asla hak veremiyorum nasıl vereyim ki benimle konuşmak yerine kendi karar verip istemeden bir hafta sonra terk edip bir de beni suçlamaya başladı. karakter olarak çok kötü birisi olduğunu düşünüyorum. eğer bana gelip evlilikten korktuğunu bile söyleseydi yine anlayabilirdim ya da oturup konuşarak ayrılık kararı alsaydık ama bir gün öncesine dek evleneceğiz diye heyecandan ölen adam bir gün sonra değişiyor. büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum ve içim soğumuyor ama nedenleri, niçinleri daha az sorgular haldeyim. biraz da yoğunum, en azından gündüzleri daha az aklıma geliyor, ama geceler her zamanki gibi tekinsiz ve eziyet dolu:)

haksız mıyım demişsin ya evet haksızsın:ssz: biz hep haksızız jelibon. beklenti içinde oluruz, haksızızdır, onlardan bir hareket bekleriz haksızızdır, sevgilerini göstermelerini isteriz doyumsuz oluruz... onun gözünde hep sen haksız olacaksın. kendi eksikliklerini hep seni suçlayarak telafi edecek, asla kendine dönüp ben ne yapıyorum bu kızın derdi ne demeyecek. neden böyle adamları tercih ettik bilmiyorum ama erkeklerin hepsinin böyle olmadığına eminim. sanırım herkesin hayatta böyle bir acı tecrübesi oluyor ve biz de bunu yaşadık.

aylarca en büyük hatam kendimi suçlu hissetmek oldu oysa aslında onlar bizi suçlamıyorlar, bizimle değil dertleri vicdanlarını rahatlatmak ve kendi hatalarını örtbas etmenin derdindeler. bu nedenle onun sözlerine kulak asma sakın. o suçluluk psikolojisine girersen kurtulamazsın. sende hiçbir hata yok, tek hatan belki eğer içinden bir an olsun geçtiyse acaba değişir mi demen olmuştur içten içe:ssz:

uff onlar geri gelmesinler ya..

Yaralanmamis iliskilere ozeniyorum. Biz cok uzulduk, yiprandik.. Simdi uzulseler ve geri donseler ne olacak? Hep bi guvensizlik, hep mazideki bu yara.. Pisman oldugunu gormeyi bende istiyorum benimkinin ama kirlenmis bu sayfada tekrar onunla birseyler karalamak istermiyim hic bilemiyorum. iliskilerimiz yaralandi, kirlendi.. artik onlari eskide birakmaliyiz.

Ben aksine guvenebilecegim bir adami diliyorum artik.. Eskisine guvenemem. Nasil guveneyim? Sevdigini soyleyerek birakti gitti.. Tekrar sevdigini soylerek geri gelse bu neyi degistirir? Ben hem guvenip hem sevebilecegim yeni birini istiyorum hayatimda. yaralarimin cogu iyilesti, kimisi duruyo ama onlar ufak tefek yaralar.. gecmise bi sunger cekip herseye bastan baslamak istiyorum. Bembeyaz bir sayfa istiyorum..

Kirlenmis, sinanmis ve bunu gecememis iliskileri geri istemeyin kizlar..

iyi miyim bilmiyorum ama kabullendim diyeyim. aslında kabullenmek mi emin değilim ya da kabullenmek ne demek... sağlıklı düşünebiliyorum ama ona asla hak veremiyorum nasıl vereyim ki benimle konuşmak yerine kendi karar verip istemeden bir hafta sonra terk edip bir de beni suçlamaya başladı. karakter olarak çok kötü birisi olduğunu düşünüyorum. eğer bana gelip evlilikten korktuğunu bile söyleseydi yine anlayabilirdim ya da oturup konuşarak ayrılık kararı alsaydık ama bir gün öncesine dek evleneceğiz diye heyecandan ölen adam bir gün sonra değişiyor. büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum ve içim soğumuyor ama nedenleri, niçinleri daha az sorgular haldeyim. biraz da yoğunum, en azından gündüzleri daha az aklıma geliyor, ama geceler her zamanki gibi tekinsiz ve eziyet dolu:)

haksız mıyım demişsin ya evet haksızsın:ssz: biz hep haksızız jelibon. beklenti içinde oluruz, haksızızdır, onlardan bir hareket bekleriz haksızızdır, sevgilerini göstermelerini isteriz doyumsuz oluruz... onun gözünde hep sen haksız olacaksın. kendi eksikliklerini hep seni suçlayarak telafi edecek, asla kendine dönüp ben ne yapıyorum bu kızın derdi ne demeyecek. neden böyle adamları tercih ettik bilmiyorum ama erkeklerin hepsinin böyle olmadığına eminim. sanırım herkesin hayatta böyle bir acı tecrübesi oluyor ve biz de bunu yaşadık.

aylarca en büyük hatam kendimi suçlu hissetmek oldu oysa aslında onlar bizi suçlamıyorlar, bizimle değil dertleri vicdanlarını rahatlatmak ve kendi hatalarını örtbas etmenin derdindeler. bu nedenle onun sözlerine kulak asma sakın. o suçluluk psikolojisine girersen kurtulamazsın. sende hiçbir hata yok, tek hatan belki eğer içinden bir an olsun geçtiyse acaba değişir mi demen olmuştur içten içe:ssz:

haklısın , kendimi suclamamaliyim. daha ne yapabilirdim ki daha ne? vicdanimi rahatlatmak adina hep onu da suclamadim. en dogrusu onun da benim de eksilerimizi dusunmek, yargilayacaksam ikimizi de yargilamak olurdu.. benim iliskim bi anda sorunlu hale gelmemissti evet,ayrilik canlari caliyordu, evet gormezden de geldim bu da kabul ama hic bir ayrilik sebebi seni seviyorum ama bitmeli diyecek kadar gaddarca ahlaksizca olamazdi.. bi seviyor bi sevmiyor beni. ben yumusak konusursam ikimizin de suclarini hatalarini konusuyor, ben biraz karsi ciksam " e ben zaten hep boyleydim, degismezdim...".

karsindakinden degismesini beklemek cok yanlis.. uzuldugum noktalardan bi tanesi de, ben bu kadar cabaladim, bari gururum benle kalsaydi onu bile sirf icimde aklimda soru isareti birakmamak adina kaybettim yaranamadim. bi baskasiyla cok mutlu olacak onun degeri bilinecek ona aciyorum ya gercekten.. artik defolsun gitsin istiyorum.

uff onlar geri gelmesinler ya..

Yaralanmamis iliskilere ozeniyorum. Biz cok uzulduk, yiprandik.. Simdi uzulseler ve geri donseler ne olacak? Hep bi guvensizlik, hep mazideki bu yara.. Pisman oldugunu gormeyi bende istiyorum benimkinin ama kirlenmis bu sayfada tekrar onunla birseyler karalamak istermiyim hic bilemiyorum. iliskilerimiz yaralandi, kirlendi.. artik onlari eskide birakmaliyiz.

Ben aksine guvenebilecegim bir adami diliyorum artik.. Eskisine guvenemem. Nasil guveneyim? Sevdigini soyleyerek birakti gitti.. Tekrar sevdigini soylerek geri gelse bu neyi degistirir? Ben hem guvenip hem sevebilecegim yeni birini istiyorum hayatimda. yaralarimin cogu iyilesti, kimisi duruyo ama onlar ufak tefek yaralar.. gecmise bi sunger cekip herseye bastan baslamak istiyorum. Bembeyaz bir sayfa istiyorum..

Kirlenmis, sinanmis ve bunu gecememis iliskileri geri istemeyin kizlar..

gelsinler ama boyle dalga gecmek icin degil, kendilerinden emin olarak ne istediklerini bilerek gelsinler geleceklerse.
hepimiz istiyoruz ki pisman olsunlar kiymetimizi anlayip donsunler -belki tekrar baslamak icin belki degil- ama istiyoruz. boyle bi donus olunca da insanin yeniden sinirleri yipraniyor,
icten ice sitem ediyorum hayatima, kaderime..
ben de tertemiz yeepyeni bi sayfa dilerken her gece kendime, psikopat gibi aramalari ve yalvarmalari sonucnda "acaba" dedim ama benim malim ayni. degismemis,
pismanligi da ancak bu kadar, istemiyor cani mi skliyor nedir anlamadim ariyor dusunmeden..
Allahim kurtarsin artk beni bu kisir donguden. onun pisman olmasini beklemekten gectim yine, ben artik bi duzluge rahatliga feraha cikayim yeter. tek istegim bu.:14::14:

Kızlar size söylemiştim ya beni tanımak isteyen birisi var diye.. En son "aşkımız 3 hece mi" dedi bende sinirlendim "pardonda ne aşkı? sen uçmuşsun biraz.. ya biz en iyisi arkadaş kalalım hem benden 2 yaş küçüksün hemde ben uzun süre birini hayatıma almayı düşünmüyorum.. ama kırılma olur mu?" demiştim.. buda "yok ya ne kırılcam saçmalama :) sen hayatına bak" dedi.. bende dedim oh iyi bu kırılmadı sevindim üstümden yük kalktı hemde bunu kırmadım diye..ama o mesajı yazdığından beride sesi çıkmadı merak ettim bi bakim dedim silmiş beni :1:

ben denemesine izin bile vermedim. direkt konustum saydim boyle boyle. unutturabilecek misin diye. onun da gucu yok bu laflarimi duymaya..
sonuc itibaryle tamamen kapattik bu davayi.. ama ilk aradiginda gercekten degismis demistim olmadi:ssz:
gelmiyor da ya 1.5 saatlik yolu gelmiyor. gelse baksa gozlerimin icine boyle boyle dese.. yok kabul et bu iliskiyi gelicem diyor.
onu mu bekliycem ben :19: icim aciyor. sag olsun kendisini unutturmuyor bana :43: cidden birden aci cekmeye basladim sanki. oooff off dua et bana cecenn:( hakkimizda hayirlisi olsun.
uzaklik sorununa ne dedi seninki?

Uzaklık konusuna dediki bunu sakın senden duymayayım çünkü sen hiç sorun etmemiştin uzaklığı ilişkimiz boyunca
Aslında tam tersi bizi yıpratan bu oldu
Keşke 1.5 saat olsa jelibon ya 10 saati geçgin bir yolumuz var
2 gündür seside çıkmıyor ne yapcam bilmiyorum canım sıkıldı :19:

Back
X