Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

geçmiş olsun canım inşallah daha iyisinizdir.

canım size de geçmiş olsun. sakınan göze çöp batar misali ne kadar dikkat edersek edelim başımıza böyle şeyler gelicek galiba. allah hepimizin yavrularını korusun.

aşılarımızı yaptırdık canım gece 38,6ya kadar çıktı ateşi
çok şükür bu aşıyı da atlattık

ah canım ahh hazirana kadar sabredicem sonrası allah kerim.
artık iyice bunaldım. ha bu arada kb benim altınlarımı kasadan almış evde tutuyorlar.
ben bunu tesadüfen öğreniyorum
eşime alalım dedim alıp napıcaksın
5 gün daha iznimiz var o zaman gittiğimizde altın hesabına koyarız dedi
kafamda bununla ilgili bir sürü senaryo var
hırsız girdi altınlar çalındı vs gibi...

yok canim biz kasim 16 da tasinicaz daha vaktim var, toplanmaya baslamadim ama daha oglani uyutunca yemek bulasik geciyor vakit uyanikkende firsat vermiyor nasil yapicaz artik bakalim, haftasonu esimle yavastan baslariz insallah
canım allah kolaylık versin sana da. bizde haziranda taşınıcaz ben nisan gibi başlamayı düşünüyorum
ev toplamaktan korkmuyorumda yeni evin temizliğinden korkuyorum

kızlar bana akıl verin nolur
oğlum hiçbişey yemek istemiyor
cumartesi kontrole gittik
izinde olduğumuzdan gidememiştik
1,5 ayda 400 gr almış kilosu 6800 gr boy 69
dr d3 vitamini bıraktırdı onun yerine başka bir vitamin ilacı verdi
içinde d vitamini de var. bir de karbonhidrat ve protein takviyesi için
protifar ve fantomalt diye toz halinde yiyeceklerine katılan vitamin verdi
sütüm çok azaldı, devam sütünü de kesinlikle içmiyor
ne yapacağımı şaşırdım artık.
sadece meyve filesinin içine meyve koyuyorum onu yiyor
bir de milupanın kavanoz meyve pürelerinden yiyor
kv zorla yoğurt yediricem diye tiksindirdi çocuğumu
kaşık görünce ağlamaya başlıyor
gece 20 dk da bir uyanıyoruz memeyi tutmadan kesinlikle uyumuyor
emmiyorda emzik niyetine kullanıyor
yorgunluktan bitap haldeyim bütün gün kucakta geziyor sağolsunlar ona da alıştırdılar
ne yapacağımı şaşırdım artık. uyku düzeni yemek düzeni hiçbişey yok
eline müzikli oyuncaklar veriyorum hiç ilgilenmiyor 5 dk oturtamıyorum
oda oda kucakta geziyoruz o zaman hiçbir sorun yok.

canım saolasın.
biz ilk çok güzel başladık kahvaltılar yapıyoduk yoğurt püre yediriyodum şimdi kaşıkla verince tükürüyor almıyor sebze filesine meyve koyunca kendi tuttuğu için yiyor.bende anne sütü ve mamayla devam ediyorum şimdi ek gıda meyveden başka bişey vermiyorum tükürme olayını unutur diye bekliyorum,bide benimkide memede kalmak istiyor hemen emziği ağzına veriyorum öyle uyuyor, aynı enes gibi elifde zayıf 7 kilo şuan sağlıklı olsunlar inşallah napalım artık

devam sütlerinin farklı markalarından al dene bakalım yememesi kötü olmuş ama mutlaka çaresi vardır ben geçen gün kızıma tavuklu şehriye çorbası verdim doktor ver demedi ama 6. aydan sonra et tavuk verilebilirmiş blendırdan geçirdim ve yedi dene bakalım farklı yiyecekleri kendin yerken onada yedir eline ekmek falan ver ben su içiyorum kızım atlıyor içmek için bende veriyorum içiyor birde böyle dene benimkide ilaç vereceğiz sanıyor kaşığı görünce istemiyor su bile içmek istemiyor ilaç zannettiği için ama ben yiyip içince içiyor umarım seninkide içer kucak olayı zor iş valla bel dayanmıyor kitap falan koy bakalım önüne ne yuapacak ilgienir belki yırtın falan öyle öyle büyüyecek bunlar bizde çökeceğiz sanırım

aaumut o bulaşık süngeri mevzusuna takıldım ben.
bim den ucuzlardan 1-2 paket alıp benim adıma banyo lifi diye hediye etsen acayip mutlu olurum.
aklıma geldikçe kadına hırslanıyorum

Ben voltajın tavsiyesine uyup porçöz alacağım, yanına birde sünger eklerim. Kv ciğime feda olsun.
Ya kızımla ilgileniyor şimdi Allah için, üstüne çok düşüyor ama çokta abartıyor.
Bunaltıyor beni. Bitişik dairelerde oturuyoruz sabah kızımın sesini duymuş ben çıkmadan geldi. Üzerini değiştiriyordum.
Ben atlet yerine çıt çıtlı badilerden giydiriyorum sırtı açılmasın diye. Atlet olacakmış. Onda beli açılıyor bu daha derli toplu oluyor dedim. İnadı ile baş edemedik hem atlet hem badi üstüne kazak onun üstünede yelek giydirdi. Birde battaniyeye sardı evin içinde gezdiriyor. Lahana gibi oldu kız

Ben kocana acıdım, çocukken ne çitiledi kimbilir:)) haslamistir suyla kesin:))
Bana göstermelik yapıyor canım. Onda beş tane yaşları peş peşe çocuk, haftada bir yıkayıp çıkarıyordur. Özendiğini sanmıyorum

Fenaymış canım. Çok geçmiş olsun....

işe yarar mı bilmiyorum ama bizim yemek saatlerimiz 3 saatte birdi. Çok zor yediriyordum. Hafta sonundan beri 4 saate çıkardım şimdi daha çok acıkıyor sanırım. iki kaşık arasında hıııımmmmm diye sinirli sinirli sesler çıkarıyor geç kalıyorum diye :)
daha kolay yiyiyor.
Seninki emdiği için ek gıdayı öğün aralarında 2-3 tatlı kaşığı kadarda versen yeterli olur sanırım. Üzme kendini toparlar, yeterki hasta olmasın.

pekmezi sulandırıp biberonla veriyroum onuda seviyor benimki.
Birde devam sütünü muhallebilerine, yoğurduna, kahvaltısına katıyorum toz halinde.
Bazende biberon maması hazırlayıp içine bebe bisküvisi koyuyorum. Kaşıkla yediriyorum.
Bunlarıda deneyebilirsin.

Nasılsın canım, Mercan kız nasıl oldu?
Doktorumuz bize sadece tavuğun göğüs etini yedir demişti. Aklında olsun canım

Nasılsın canım, Mercan kız nasıl oldu?
Doktorumuz bize sadece tavuğun göğüs etini yedir demişti. Aklında olsun canım

teşşekkürler canım iyiyiz allaha şükür ateş olayını atlattık ama popomuz pişik oldu iğnenin yan etkisiymiş birde ishal var antibiyotik kullanımındqan sonra ishal olurmuş yaşadıkça öğreniyoruz. fileto tavuktan yapmıştık zaten oda gögüs kısmı oluyor sanırım yine de teşekkür ederim bilgi verdiğin için kendini toparlasın diye tavuk sulu çorba verdim zaten 2-3 yemek kaşığı kadar yiyor

canım hep sağlıklı olsun diyorduk drumuzda öyle diyordu ama son kontrolde zayıf deyip vitamin verince telaşlandık. vitamin ilacı iştah açıyormuş inşallah faydası olur.emzik versemde almıyor enes illaki memeyi tutacak

bi de dediğin gibi yapayım canım aptamil bitmek üzere zaten. yoğurt için mama alıyordum evde hem 1 hem 2 numara vardı birkaç kez vermeyi denedim almadı.artık 2 numara alıcam dimi canım.

ah canım o biberonu bir türlü veremiyorum içmeyi de beceremiyor zaten
damaklarını kaşıyor sıpa. devam sütünü bende muhallebilerine kattım canım ama yemiyor inat ediyor.
bu sabah kahvaltıda mama hazırlar gibi yaptım bende
içine 2 cicibebe, 1 kaşık labne peyniri, 1 çay kaşığı pekmez bir de yumurta sarısının 2/8sini koydum biberonun içine
biberonun ucunu da kendim ısırdım büyüttüm azar azar ağzına döktüm
pekmezin hatrına birkaç yudum böyle içirdim.
biraz öncede cennet hurmasını rondodan geçirdim
neredeyse yarısını yedi ona bile seviniyorum valla

siz nasıl biberon kullanıyorsunuz canım.biberon siparişi vericem
bir de suluk kullanıyor musunuz?

suyu şu çok minik biberonlar varya 30cc lik onlarla ama normal biberon ağzı ile veriyorum. pekmezide onunla içiyor.

Kızlar çok şükür annemlerin evi tuttuk.bulduğumuz yer olmamıştı,şimdi benimle aralarında 3 blok var :) annem çok seviniyor çok duygusal takılıyor zor geliyor ...işe de girdi az görüşüyoruz ama yetiyor.Perşembe günü geliyor eşyalar,evlerine geçiyorlar artık :) artık evin düzenin yerine gelsin diyor ama ben şikayetçi değildim.

Hmm bu arada
Dertsiz; Zehra sadece beni emer ve hero baby kavanoz meyvelerden yerdi.sonra devam sütü ve bebe bisküvisi yedi.çorbalardan az yerdi oda şehriye veya yayla olacak...Zehra gayet sağlıklı ve çitlenbik gibi iştah çok yoktu ama hiç yemeyen değildi iyiydi.

Şimdi bu kızımın maşallah iştahı yerinde.yemek pişerken kokusunu alınca ağlıyor.tabak görünce heyecanlanıyor.hiç bir mama yemiyor ama.kavanoz mamalarını da tek tük.
Ben öyle çok abartmıyorum kendi sütümle yoğurttur ne bileyim blenderdan püre vs yapmıyorum.misal yoğurtlu çorba yaptıysam taneli oluyor çatalla eziyorum .tuz baharat koymuyorum .oyalarken eline soyup ikiye bölüp salatalık ,ekmek veya keçiboynuzu veriyorum
Bizim yemeklerden yemek daha çok hoşuna gidiyor.püskürtme bizde de var.ağzına bir kaşık verince kaşığın arkasıyla hafif bastırıyorum o kadar yapmıyor.biberon hiç kullanmadım.kaşık çok istemezse elimle tutam tutam veriyorum.
Birde ben herşeyine pekmez ve irmik katmaya özen gösteriyorum.bazen sadece meme istiyor bazen memeyle oyalanıyor.yani hergün değişik birşeyler yapıyor.biraz daha kendi beslenmene özen göster.sütün azalmış gelse de göğsün çok sert vs olmasa da çok azalmamıştır.diş dönemi ek gıda dönemi iniş çıkış oluyor öyle.

Şimdi esas mevzuya gelince,
Hani reklamda diyor ya "ek gıda , ektir"
Mideleri çok küçük.bu kadar saysam da benim kızın gıda tabağı bir avuç var yok.
Birde dışarı çıkma şansın varsa en azından biraz evin etrafında arabasıyla gezdir .benim kız dışarda olmayı çok seviyor evden çıkmadığı günü belli ediyor.işlerim aksıyor ama kızım huysuzken beni daha çok aksatıyor.

süper olmuş, çok sevindim annenin yakınına gelmesine.
yük olmaz tabiki anne, ama bir an önce düzen kursunlarda stresleri btisin. taşınmak hele başka bir şehire çok stersli olsa gerek.
ben bir kase yedirmeye çalışıyorum. bitiremiyor tabi. aç kalıyor diye üzülüyorum sonra. çok şey mi bekliyorum kızımdan?

Çok güldüm ya :))))
Benim babam da üşümesine sarıyor "sırtı çıplak" Allah'tan başımda beklemiyor daralırım ben.

voltajım annenin yanına gelmesine sevindim hasretin bitti ne güzel:)

dertsiz ben bide meziği vitamin ilacını sürüp öyle tutturuyom öylede dene istersen

aumut senin ve chosy'nin kv. ne çok gülüyorum ya alem kadınlar

Benim kızım da sadece yoğurt yiyor.1 kilo ver yer yani acayip bişey..
Ama sebze meyve kahvaltıyla arası yok.
Bir de eli ayağı durmuyor.
Bugün buzdolabının içindeki salçanın sarılı olduğu streci eliyle çekip içindeki yağı pantolonuma dökmeyi başardı!:95:

Ben de bu ek gıda karmaşasında çırpınanlardanım, illa kaşıkla verin diyorlar alışssın diye benim bambamın gözü yok kaşıkla onla mı uğraşcam tiribinde. Küçük kavanoza yoğurt mayalamıştım kaşıkla almadı ama kavanozdan fondipyaptı kerata, yiyecekleri kaşıkla değil kavanozla vericem bundan sonra :)

kızlar bn evde pisen her seyde verıyorum bakmayın doktorkara ooo onlara kalsa aclar bebeler yaptıgım bıber dolmasının icinden bıle verdım dün ama tuzu az cok az atıyorım yaparken yemeklerı

selam herkes iyidir umarım düzenli okuyorum sizleri ama yazmaya vaktim olmuyor
voltaj çok sevindim annenlerin taşınmasına...
bende ek gıdaya başladım kafama göre ne olursa veriyorum...
kv cif sünger olayına çok güldüm
lena hamilelik yoktur inşallah...
chosy güle güle otur evinde
kızlar valla unuttum önemli olaylar yoktur inşallah aklımda kalanlar..
dertsiz sen nasılsın canım eşinle....

ben okadar çok giydirmiyorum, o kat kat giydiriyor. hasta olacak böyle yavrum.
Sağol canım Rabbim kimseyi ayrı koymasın.
Aslında bir kase çorbaya ekmek basıp yedirsek içimiz ancak öyle rahat eder değil mi :)))
Bize az geliyor ama bir çay-kahve fincanı fazlasıyla yetiyor işte.hem aç olsa durdurmaz merak etme annesi sen böyle yaptıkça kv gözü açılır falan ne bulursa teper bu sefer:))
Sağol canım çok şükür geldiler bakalım.kv atar yapmış tlf falan açmamış çok zorrruna gitmiş demekki :))))
Kız senin kuş duruyor mu? :))
Sağol canım Rabbim cümlesini kavuştursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…