Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

saolsun eltinler:)

canım peki sen süt iznini sabahmı kullanıyosun?

umut fıkra çok güzel...
benim kv dün diyor ki
un kavurcakmışım sonra su koycakmışım bi de tuz
çorba gibi olcakmış onu yedircekmişim oğluma
oldu canım dedim içimden tabi

hem un, hem tuz
iyiki başka şehirdeler, mümkünse ülke değiştirsinler

saolsun eltinler:)

canım peki sen süt iznini sabahmı kullanıyosun?

ah ah açma yaramı...
benim süt iznimi yediler canım. hiç kullanamadım. doğum iznimi bile zor verdiler. raporlu olduğum halde çalıştım.

sabahları 5 gibi kalkıyoruz, ben 8:30 da evden çıkıyorum da öyle vakit geçirebiliyoruz.

hadi ya insafsız insanlar Allah yardımcımız olsun canım

benim mesaim bitti, elifime kavuşmaya gidiyorum:))

yes hem titiz hem takintili sen diyon ya sut kutusunu bari yerine koy, benimki sutu ister, koyarim ardindan hemen, sutu dolaba kaldir da bozulmasin

"hizmet ettire ettire köle oluyorsun.bitmiyor ne kadar yapsan da bitmiyor" aynen katiliyorum, varsin evim daginik olsun ama cocugum da bende mutlu olayim ne olacak yani

Son düzenleme:

İlk defa ranada mi olmus diger cocuklarindada var miydi? Gecmis olsun bu arada.benim anlamadigim
Herkesin kullanmasiydi senin durumunun bi aciklamasi varda diger hepsinin mi birden demiri eksik diye ama saglik bakanliginin uygulamasiymis.ama ya cocugun ihtiyaci yoksa eksik degilse? Fazlasi kar mi anlamadim.
Birde sebzelerle de dikkat ediyor musun yoksa ilac verdigin icin hergun sebze yemesine gerek kalmiyor mu?
Bu helikobakter sadece hamilelik doneminde mi vardi sende yoksa hep olan birsey mi?
Senin evde 3 cocuk olunca ev savas alanina donuyodur ama tek ve emekleyemeyen yurumeyen bir cocukla daha kolay salinabiliyor isler diye dusunuyorum.benimde 3 cocugum olsaydi bende sallayamasaydim
İsleri, o evdeki neseleri curcuna paha bicilmezdir maasAllah.

Canim biberonu kacinci aydan sonra verdin ilk gecmi basladin acaba ?ben bu biberon reddetme olayini denk gelmistim ve arastirmistim oglum dogmadan once olurda reddederse diye simdi tekrar bi goz attimda hangi biberonu kullaniyorsun degisik biberon denedin mi? Turkiyede difrax var mi onu bi denendee fayda var, veya aventin yeni cikan modeli veya medela calma. Canim bikac sey daha yazdim
Cok uzun oldu ozel mesaj atiyorum bende tlfdan becerebilirsem.
Birde sutunun yeterli olmadigini nerden biliyorsun? Bende emziriyorum goguslerim sert fln dehil ilk baslardaki gibi ama
Emerken duyuyorum sut geliyo ozellikle aciktiginda.doymasa zaten durmaz.
Suyu direk bardaktan vermeyi denesene.

Aumut peki sen neden demir ilaci vermedin? Senin doktorun mu onermemisti? Bende bunu anlamiyorum turkiyede her doktor farkli birsey soyluyor burdan okudugum kadariyla.
chosy snn oglunda mi sisman? Kac kiloda sakincasi yoksa?

canım biberon hiç vermedim ben.
4.ayda idrar yolu enfeksiyonu olmuştu o zaman memeyi emmiyordu
ilk kez o zaman mama yapıp vermeyi denedim
ama hiç içmedi. ek gıdaya geçtikten sonra su vermeye çalıştım yine almadı.
sütüm yeterli değil diyorum çünkü bazen emsede sütüm gelmiyor
sinirleniyor,kızıyor,garip garip sesler çıkarıyor söylenir gibi, göğsüme vuruyor
birde kilosu 6,800
kaşık mamalarından veriyorum bende. kahvaltılarına toz devam sütü koyuyorum
gece yatarken enjektörle ağzına mama sıkıyorum az da olsa içiyor
suyuda bardak ağızlığıyla biraz içmeyi öğrendi, mamayı onda vermeyi denedim yine içmedi
başka marka mama aldım yine yok içmiyor. bi de ağzını bi kapatıyor kafasını iki yana sallaya sallaya bir hal oluyor
suyu içerken görmeniz lazım elleri öne doğru uzatıyor, derin nefes alıp ağzını açıyor
su gelince nefes almaya çalışıyor boğulacakmış gibi oluyor

özel mesajında gelmiş canım çok teşekkür ederim. eşimde biberonu denedi ondan da almadı
bakalım bu ay kaç gr alıcaz. karbonhidrat, protein ve vitamin takviyesi de verdi drumuz
persentilde kilosu %10 çıkıyor ek vitaminler verdi.

ben ilacın içinde paraben olduğu için vermek istemediğimi söyledim.
bizim doktorumuzda demir ilacının standart bir uygulama olduğunu, sebzesi, meyvesi, etini düzenli yedirebilirsen kullanmasına gerek yok dedi.
kahvaltılarına pekmez katıyorum ve her gün mutlaka sebze çorbası yediriyorum.

anladim canim banada mantikli gelen bu, eger sebzesini etini iste yemesi gerekenleri yiyorsa yeterince aliyordur diye.ama sacma gelen her doktor farkli dusunuyo gordugum kadariyla.pekmez ben daha hic vermedim onuda burdan okudum disardan hazirmi alip veriyorsunuz guvendiginiz bir yerden mi getirtiyorsunuz?

Son düzenleme:

kiyamam ya.cocuk yemeyince gercekten zor.benim oglumda su icerken boguluyo gibi oluyordu hala yapiyo bazen 4-5 aydan sonra yavas yavas su vermeye baslamistim hic icmiyordu yeni yeni biraz olsun iciyor ama anne sutunden yeterince su aliyor zaten diye ustune gitmiyorum su icsin diye.
o eme sirasinda anlattiklarinida yapiyo oglum arada ilk basta bende sut mu gelmiyor mu diye dusunmustum s1k1nca geliyodu ama aciktiginda ictiginde yutma sesinide duyuyordum sonra anladim ki o anlarda aslinda ac olmuyor,birazda oyun haline geldi biraz gogsume bakip agzini aciyo biraz emiyo donuyo oynuyo tekrar donuyo emiyo tekrar oyuna donuyo seklinde gidiyo.ins seninkide oyledir.kiloda bazi cocuklar zor kilo alir ya oda ins oyledir.

Gunaydin guzel anneler ve tatlimi tatli bebekler

Muhabbet koyulasmis iyice kv deler cosmusda cosmus allah islah etsin onlari ne diyim sanki hic cocuk buyutmemis gibi davraniyorlar.ben artik tinlamiyorum kv deyi evde yokmuş gibi yasiyorum yoksa artik katlanmak mumkun degil surekli bi surat ne yapsak ne alsak bi ima bi laf sokmalar burnumuzdan getiriyor.hic aramazdi bursaya geldigimden beri durmadan ario ameliyat olcam ya bisi olcak zannedio herhalde vicdan rahatlatio akli sira ben de tik yok mesafe belli bundan sonra boyle yuz verdik noldu ben kaybettim.lafimi bile esirgemiyorum dan dan konusuyorum boyle yapmak gerekiyormus amma doluymusum ya daha yazsam arkasi gelir burda birakayim...

Artik ameliyat gunum belli korkuyla o gunu bekliyorum en cokdw cocuklarim icin endişeliyim insallah sorunsuz hallederiz. 17 kasımda yatis yapilcak 18 ibde ameliyat emzirmeye devam edicem insallah ilk 2 gun sagip aticam mecburen dr oyle dedi oglumda reddetmez umarim beni emzirmeye devam ederim. Eşimde gelicek inşallah cok izin verirler de yanimizda kalir ona cok ihtiyacim olacak varligini hissetmek bile bana yeter çocuklarıma ve bana cok düşkün allah basimizda eksik etmesin..

Kusura bakmayin ruh halim biraz sikintili korkudan galiba :26:

Şimdiden çok çok geçmiş olsun canım, senin için dua da ederiz senin için ferah olsun. Hem çocuklarının sevgisi seni iki günde ayağa kaldırır, ne demişler kadın güçsüzdür ama anne güçlüdür.

Bizim küçük bey 9.30 da kalktı anneyle oynadı o arada anne süt sağdı kahvaltısını hazırladı, beyimiz kahvaltısını yaptı kalan sütü içti sonra oyuncağında azcık takıldı kakasını yapmasını bekledik yaptı altını değiştirdim uyuttum ve ben anca kahvaltı masasına oturdum.

canım benim geçiçek gidicek inşallah Allah şifa versin senide eşinide çocuklarına bağışlasın Rabbim.

oohhh maşallah annesi ne güzel akıllı olmuş kahvaltısını yapıp uyumuş :)
sen geç kalmışsın ama olsun için rahattır o yediği uyuduğu için

kızlar hazır sütten yoğurt mayalayan varmı ben denedim tutuyodu fakat iki gündür çöpe gidiyor yaptığım yoğurt tutmadı bi türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…