Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

aaaaaa babanesi paralamı bakıcak torununa ne tuhaffff

Nisan anneleri olarak bir çok şeyi paylaştık anlastik demek artık temcit pilavı oldu.neden ortak noktada bulusamiyoruz anlamıyorum.adam akilli muhabbete duramiyoruz.herkesin dogrusu elbette kendine ama bakar kor olmak ne derece doğru bilmiyorum.kisilik yarışmıyoruz kabul yada 4/4 lük değil kimse ama olaylara da bu kadar kapalı kalmak ne demek anlamıyorum.
Ben kimseye sen gel sen gelme diye kısıtlama koyacak değilim yada bana kalmış birsey değil.isteyen nasıl gelmiyorsa isteyen de gelir.
Egomego ben hic bir zaman uç maymunu oynamadım.bende gordum seni.Seni geri plana atmak dislamak gibi niyet yoktu.Yaptiklarin bizlere garip geldi.bizim kültür farkımız da bu demekki.ozur dilenecek hic bir durum yok.herkes memnunmus.esas sen kusura bakma.Tahammülüm kalmadı benim.ben virgülü kaldırıyorum,noktayi koyan koysun bundan sonra.
Kaldığın yerden buyurabilirsin...

bebecinin yazdıklarına çok şaşırmıştım. şimdide senin ve voltajımın yazdıklarını okudum
bende facete seni buldum.
topiğe ilk geldiğinde ne yazacağımı şaşırdım sana
yazdım sildim, yazdım sildim
ama faceteki fotoğraflarını görünce bende sana diyecek bişey bulamıyorum.

benimde annem ve kv.bakıyor kv.le aynı apt.dayız daha çok o bakıyor gayette güzel.ama seninki bombaymış ya para istemeler falan nasıl diline getiripte söylüyor hayret valla insan canı gönülden bakar babaannesin sonuçta.

Benim garip geldiğim insanlar benim yasadıgımın zerresini yasamadınız yasamayın da istemem ne yapmamı bekliyordunuz intihar falan etmemi mi geçte olsa sağolun yani kesinlikle girmem daha benim içimde neler yasadığımı bilemezsiniz benim GERÇEK DOSTLARIM beni hiç yalnız bırakmadı yanlıs yapmama izin vermediler hep sürekli birseyler yaptılar eşim tatile götürdü kuzenim hiç yalnız bırakmadı gece olsun istemiyorum biliyor musunuzz gece olmasın gece yalnız kalıyorum çünkü ve tek düşündüğüm evladım siz evlatlarınızın uyumamasından ağlamasından isyan verirken ben evladımı kaybettim ama asla Rabbime isyan etmedim bana hep dediler ki sen üzüldüğünde meleğin üzülür ben polyannacılık oynuyorum ve tek dileğim biran önce ölmek isyan edersem ya kavusamazsam oğluma intihar etmemi falan mı bekliyordunuz ben anlamadım ki sizi bebecinin yazdıklarına neden şaşırdınız bilmiyorum arkamdan neler konustunuz onu da bilmiyorum ben sadece sizi çok yalnız tanımısımm ona üzülüyorum dostlarım var sanıyordum ya YOKmussunuz yalancı destekleriniz için çok sağolun çünkü gerçek dostlar dostunu güldürmeye mutlu etmeye çalışır ama siz bana tekrar gözyası döktürüyorsunuz ya suan sağolun evettt sırf size garip gelmesin diye ben kendim gibi davranmaya devam etmicem sanmayın ben yıkılsam bile diz çökmem dimdik dururum asla isyan edecek değilim yavrumu verende o alan da o hadi elinizden onun yazdığının dısında birsey yapacak güçte olan varsa buyursun geri getirsin evladımı bana keşke elimde olsa da şu yüreğimi açsam göstersem size kanayan yaralarımı ama insanlara gösterip kendimi acındırınca ne geçecek elimee selimimm geri mi gelecek bana yokk o gitti ama o iyi bir yerde cennette benim de onun yanına gidebilmek için isyana düşmemem gerekiyor neyse boşverinn beni anlarsınız umarım demicemmm rabbimm asla yasatmasın size bunu ve ben size garip gelmeye devam edeyimm allaha emanett olunn ben sizi gerçekten çok sevmiştim keşke sizde azıcık sevebilseydiniz

Ya yetti hakkaten ha. Dertsiz gibi yazsam silsem yazsam silsem ikilemi cok oldu. Dedim herkes edebiyle kenara çekilir ama yok arkadas..
Ben egoyu tanımam etmem burdan herseyimizi yazdık.. Şimdi nerden başlasam bilemedim de surdan başlayayım. Ego, Selim yada ayaz yavrunun ilk hasta olduğunu ogrendigimiz günden beri kendi adıma söylüyorum kızımı her kucağıma aldığıma gece sucluluk hissettim,,her emzirmeye kalktığımda dua ettim bir kez ya sadece bir kez bile unutmadım. Tanışıyor olsak akrabam olsan bu kadar olmazdı. Aklımdan bı an cikmadi..

Her gun dualar edildi burdan Yasin okuttuk tanıdığımız herkese.. Adını bile bilmem senin gündüz gece duam sen oldun.. Yavrunu kaybettiğini öğrendik burda herkes ihlaslar biriktirirken sen tuttun tatile çıktın. Sana ölseydim intihar etseydin diyen yok hic çarpıtma meseleyi bu tarafa da bir daha çekme.. Oyle sinirliyim ki su an ben. Sen bikini seçerken ben burda milleti fircaladim neden acımız tazeyken bebeğinizin gazını soruyorsunuz burda diye. Biz burda yas tutarken sen baska muhabbetin içindeymişsin . Ha kim öl dedi sana.kim sende göm kendini dedi.. Sana öfkem sundan ben kızımı bile suçluluk hissedip kucaklayamazken dilimde duamda sana sabır dilerken sen baska türlü yasadın. Karıncanın cenaze töreni icin eşarp takip foto cekerken bunu düşünemiyor olmanı hic anlamam kusura bakma. Bana istediğini dile . Rabbim biliyo. Senin o Facebook fotolarını görünce salak dedim kendime . Kime gece gündüz dua ediyorsun. Kandil gecesiydi. Esime herkese tembihde bulundum sana dua etsin diye. Sonra bı gördüm dedim noluyo ya.ben mı abartıyorum.

Kendini baska seylere vermeni, dikkatini dağıtmaya calışmanı acini bastirmani herseyi anlarım. Hayat devam ediyor.. Yakınımda olsan bende seni dışarı çıkarırdim baska türlü sohbetlere çekerdim ama şimdi görmeyen anlamaz o faceteki halleri anlamam anlayamam..yetmiyo benim icim gönlüm anlamiyo. bebeğin kırkı çıkmadan kendini o şekil gecelere vermeni Ve bunu teşhir etmeni hic anlamam..

Ben senin adına yas tutarken millet ihlas okuyup dua ederken sen çık tatiline. Ama dalga gecer gibi de o fotoları koyma arkadasım..
Elbet seni anlayamam acini hissedemem ama sende burda anlatılmaya calisilani anlamazsın..anlamadın..

Yazmasam icimde kalacaktı. Hani arkamdan konusmayim dediğin icin konuşuyorum şimdi.

Rabbim herkese hayırlısını versin..

Son düzenleme:
egomegocum, öncelikle başın sağolsun. lütfen acını anlamadığımızı ortak olmadığımızı düşünme. ben kendi adıma bebeğime kavuşmak için 6 sene doktor doktor gezip, her gün ve gece elimi açıp dua eden, çocuk hasreti çeken biriyim.
sokakta yürüken balkonlara asılan çocuk çamaşırlarına bile özenirdim. bende minik minik elbiseleri yıkayıp asabilecek miyim diye. hala her kızımın çamaşırlarını astığımda çocuk hasreti çekenler için dua ederim, onlarada bebeklerinin elbiselerini yıkayıp asmak nasip olsun diye. en çok ona özenirdim
evimde bilgisayarımda yok, akıllı telefonumda. sadece iş yerinden nete girebiliyorum. senin yaşadıklarını iş başı yaptıktan sonra öğrendim. bebeci ve senin mesajlarınızı peş peşe okudum ve başına geleni anlamakta zorlandım. ben yanlış mı yorumluyorum pot kırmayayım diye başın sağolsun bile diyemedim.
hiç birimiz seni görmedik, tanımıyoruz, adını bile bilmiyoruz ama emin ol bizim düşündüğümüz şeyleri çevrende düşünüyordur.
kendini onlara biraz daha doğru ifade etmeye çalış. yaşa acını, ağla, dök içini rahatla. böyle üstünü örtmeye çalışmakla düzeltemezsin. pisikolojini daha çok bozarsın.
inşallah en kısa zamanda kucağın dolar, rabbim bu acıları bir daha yaşatmaz sana.

ne kisti var merak ettim zira ben çikolata kistlerimle hamile kaldımda yani işe yarar gibi düşünme :)

polikistikover. kızım oldu 4 aylık 9 ayda öyle desek 1 yaşına geldiğinde ikinciyi kucağıma almış olurum bende. ikiz gibi büyütürüm.
gelsin bebişler

hamileliğimden beri takip ediyorum nisan annelerini, sonra bir kısmı buraya bölündü burayı da takip etmeye başladım o yüzden, egomego ile olan sürecin basından beri takipcisiyim yani..o evlat acısı yasadıgında burda herkes aynı acıyı yasamasalarda kendi evlatlarına bakıp o annenin neler yasamış olabileceğini hissettiler..ne tür fotolar paylaştı bilmiyorum ama insanları dışardan görünenle yargılamamak gerekir herşeyden önemlisi kalp kırmamak gerekir helede evladını topraga vermiş bir annenin kalbini hiç ve bu yüzden sizin yorumunuzu çok begendim kalp kırmadan ama yine de düşüncenizi paylaşmışsınız..keşke herkes sizin gibi ılımlı olabilseler . ben ne egomegoyu tanırım ne de diğerlerini ama şu 3 günlük dünyada neden üzelimki karşımızdakini...

haha sen halinden memnunmuşsun pardon, bende güvenip hamile kalmayasın diye yazdım

kızım daha çok küçük, mütemadiyen anamıda ağlatıyor. boğazıma kadarda borç içindeyim. kaldıki sezeryanla doğum yaptım aslında hiç sırası değil şimdi. sadece olmaz diye düşündüğüm için onun rahatlığı var.
2 tane konserve bebişim var, kızım 2 yaşına gelince onlarla tekrar denemek istiyorum. kendiliğinden gelirsede hayır demem.

biz 5 kardeşiz hep keşke 10 kardeş olsaydık derim. kızımda tek kalsın istemem. imkanım olsa 2 yada 3 dene kız isterim.

bende oğlum tek kalsın istemiyorum ve bende 2 yaşına gelince 2. çocuk için çalışma yapmak istiorum :) yaşım daha küçük olsa daha da beklerim ama yaşlanıyorummm. konserve bebiş çok güzelmiş

kızlar valla sabahtan beri moralim bozuk. egomego için üzüldüm. sadece 1 sn. gözleriniz kapatın ve evladınızı toprağa verdiğinizi düşünün. yazarken bile irkiliyor insan .o bir saniyeyi bile düşünemiyor demi. sizin düşünemediğiniz bir şeyi o kız yaşadı. odasına varana kadar her şey hazırdı. resimlerini paylaştı. 2,5 ay hastane ev yoğun bakım oğlundan bir mucize bekledi. ve şimdi elleri bomboş. acıdan nasıl yandığını tahmin edebiliyorum. ne olursa olsun ya keşke burda sen evladından sonra yas tutmadın tatillere gidip eğlendin, kakarakikiri pozlar paylaştın diye ortalığa dökülmeseydi. kimsenin içini bilemeyiz. herkes acısını farklı yaşar. kimi aylarca evden odadan çıkmaz. ağlar. kimi acıdan aklını kaybetmemek için bir an önce hayata karışır. kaldığı yerden devam ediyormuş gibi yapar. hem biz en kısa zamanda acısını unutsun, sabrını versin diye burda dualar etmedikmi. yavaş yavaş acısını unutmasına neden bu kadar kızıyoruz anlamıyorum. nasıl resimler paylaşmış, nasıl eğleniyor olursa olsun egomegoya bu şekilde yaklaşılmamalıydı. bu da benim düşüncem. alınmaca gücenmece yok.

Kac gundur mu desem kac haftadir mi yoksa haftalardir mi desem yazip yazip siliyorum.

İyiki de silmisim gordumki kimse ne anlatilmak istendigini anlamamis, daha da anlasilmaz zaten.

Kimsenin kimseyi hirpaladigi yok, sadece kendimizi ne cok hirpaladigimizi soylemeye calisiyoruz.

Dediginiz gibi herkes acisini farkli yasar, biz cok abartip kendi bebegimizi bile sevemezken sucluluk duyarken ne kadar kendimizi hirpaladigimizi gorememisiz, yeni farkettik. Bu da bizim aciyi yasama seklimiz. Hata varsa ortada bu hata bizim !

Dusuncelerimizi paylastik, taraf olusturmadik.

Ha bu arada bu meseleler 2-3 gunluk meseleler degil, haftalik da degil. Artik kisilerin acisini yasamasina duydugumuz sayginin bize agir gelmesi nedeniyle bu yasananlardan daha simdi haberdar oluyorsunuz.

Dış kapının mandalı olarak 3-5 kelam etmek istiyorum hanımlar müsadenizle.

Egomego ya Allah sabır versin, hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar versin.

Herkesin acısını dindirme şekli başka. Kimi günlerce ağlar, eve kapanır, sürekli depresyon halindedir. Kimi ise kaçar, kaçarak acıyı hafifleteceğini umar. Egomego'nun böyle yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Babam rahmetli olduğunda ağlayamadığım için -utanmıştım nedense- kendimi tv dizilerine vermiştim. Yüksek sesle saçma sapan müzikler dinlerdim. O zaman facebook vb platformlar olmadığı için kimse görmemişti neyse ki. Komşular görse kesin kınarlardı beni.

Evet hepimiz Selim bebek için üzüldük, kahrolduk, kendi evladımızı düşününce yaşadığımız anlık korku dünyadaki hiçbir şeye benzemiyor. Bu kadar büyük bir acının altından herkes kalkamaz. Belki egomego bizim beklediğimiz gibi bir yaslı ana profili çizmiyor, belki de yasını tutmasına müsade etmiyor eşi, ailesi, çevresi. Ama bence yanlış yapıyorlar. Hakikaten doya doya, kana kana ağlamak biraz olsun hafifletiyor insanı.

O yüzden egomego ne yaptıysa hoş görmek ya da görmezden gelmek daha makul geliyor bana.

Rabbim kimseyi böyle bir acı ile sınamasın.

van münüt diyorum,

muhabbetimize kaldığımız yerden devam edebilir miyiz?

benim vatsapım yok ablalar, nasılsınız merak ediyorum

Gorumceler hala bizde yarin birakacaz kvlere hic gitmeye niyetleri yok ama neyse:) ztn kvler haciya gidecek 1ay beraber kalicaz...bugun gorumcenin face girdim..ve bebeciyi gordum masallah cok guzelsin oglun dahada guzel veee senin kopyan:) bukadar olur yani..baskada kimseyi taniyamadim zaten

Bende defalarca yazdım yazdım sildim çünkü hiçbir gerginliği kaldıracak gücüm yok
Ama artık söylemek lazımAcıyı yaşamayana peşin hüküm vermek çok kolay birinci derece yakınlarını kaybedenler iyi bilir o psikolojik gelgitleri herkes farklı gösterir biraz daha insaflı olunsun artık
Görünene değil gidin o ana yüreğine sorun bakalım ne fırtınalar kopuyor içinde ne olursa olsun yüreği yanmış bir ananın kalbi kırılmamalı , hiç kimseye hiç birşey anlatmak zorunda değil
Buraya gelip bişeyler yazıp çiziyordu içinizdede tutabilirdiniz ayıplıyorsanız bile
emin olun onu daha da bunalıma ittiniz
Allah başa vermesin de kimse anlamasın insanın en yakınlarını erkenden kaybetmenin ne demek olduğunu
Hayat devam ediyor gerçeği öyle bir çarpıyorki insanın yüzüne kendinizi gülerken buluyorsunuz sonra bunun için bile üzülüyorsunuz ama o sizi o anda gülerken gören aa güldü bu üzülmüyor diyor ah ah ki şu hayatta hiç bir duygu yaşanmadan bilinmiyor
Allah yaşatmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…