Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Limonluparfe hoşgeldin, kv konusunda sanslisin gerçekten, Allah bozmasın inşallah.. ole kv ye soru bile sorulur. Benimki o kadar mudahele ediyor ki.. ama çaktırmadan, şunu yapiyomusun, bunu yapıyomusun, istersen şunu yapalım, bunu yapalım vs vs. Ama ben hiç pas vermiyorum:)

Bu arada bende bayramin ilk günü adet oldum, 4 ayi 1 hafta geçmişti. 2.sini daha olmadım ama inşallah olurum. Yoksa eşşek kocama yapacaklarim var:)

Allah yardımcınız olsun canım inşallah biran önce düzene girer .

günaydın canım.bende obür grupta sana yazdım.nasıl oldun oğlun diye?

oğlum çok şükür dün daha iyiydi kızlar.antibiyotiği 10 gün kullandık. sonra kontrole gittik tekrar tahlil yapıldı enfeksiyon geçmişti.ama oğlumun huzursuzluğu devam ediyordu o zaman drumuz birde böbrek ultrasonu istedi. acaba böbrekte mi sıkıntı var diye. ultrasonu henüz çektirmedik. taş veya kum olabilir dedi. inşallah yoktur.diş yerleri belli olmaya başlamış dedi belki onun huzursuzluğu da vardır dedi. dün daha iyiydi emmeye de başladı.

enfeksiyon, kakanın pipiye bulaşmasıyla oluyormuş. koli bakterisi tespit edilmişti. bu bakteri sünnetsiz yere yerleşip orda çoğalırmış.idrarını yaparken yanma olurmuş. dr sünnetle bu sıkıntı geçer dedi. bezini hemen değiştiriyorum hiç bekletmiyorum nasıl oldu böyle anlamadım dedim. bekletmesenizde olabilir, bu bakteri her kakada olur dedi. sünneti araştırmaya başladım ama hemen hemen bütün hastanelerde genel anesteziyle yapılıyor biz genel anestezi istemiyoruz.

bu arada ben hala oldum 2 günlük oldu çınarımız.

Gunaydin arkadaslarim ve minnaklari hayirli cumalar
günaydın canım, sana da hayırlı cumalar.
kardeşimlerde oğlunun ismini çınar koydular. çınarın adaşı oldu.

Tunç hoşgeldin seni de özledik canım.

Son düzenleme:
Tuncs sanada gecmis olsun.Allahim korusun yavrularimizi.
Detrtsiz sanada gecmis olsun
Senin oglunun neyi vardi onu kacirmisim?benim oglumun da bikac kez kakasi pipisine degdi,nasil anladin enfeksiyon kaptigini?
Bu arada gozunuz aydin,20 kusur haftada erken suyu gelmisti sanirim o mu?Allahim saglikli sihhatli huzurlu buyutmeyi nasip etsin ins.

Hayirli oldun dertsiz cinara uzun saglikli omur diliyorum...oglunada tekrar gecmis olsun insallah dahada iyi olacak. .

canım benim oğlumda geçirmiti aynı enfeksiyonu
doktorumuz 10günlük antibiyotik bittikten sonra 2gün ara verip zorunlu sünnet yaptıracaksınız dedi.
yaptırmazsanız enfeksiyon yeniler çocuk huzursuz olmaya devam eder dedi.
iyi bir çocuk cerrahı bulamadığımız için yine doktorumuzun tavsiyesiyle üroloğa yaptırdık.
bebek çok hareketlenmi genel anesteziyle yaparım dedi.
sünnetten bir gece önce hiç uyumadım sonuçta genel anestezi...
ertesi gün sünnet öncesi tekrar doktorla konutum genel anesteziyle ilgili tedirginliğimi anlattım.
her ameliyatta kullanılan anestezi farklıymı.
sünnette kullanılan en hafifi imiş falan filan biraz konuşunca içim rahatladı.
sünnet günümüz biraz kötüydü ama ertesi gün hiç bişey olmamış gibi devam ettik hayatımıza.
için rahat olsun, erken sünnet olmaları en iyisi.
doktorumuz bize yeni doğan sünnetini önermişti.
pek önemsememiştik.
o zaman yaptırsaydık ne anestezi olacaktı ne de oğlum enfeksiyon kapacaktı.

Selam kızlar ya benim kız öğle uykusunda 10 dk uyuyor ağlıyor emziğini veriyorum yine 10 dk uyuyor emziği düşünce ağlıyor yatağıyla oda arasında mekik dokuyorum elli sefer uyanıyor ya

sağol canım benim oğlum bir anda emmeyi reddetmeye başladı.
gece çığlık atarak uyanıyordu, uyutamıyordum, çok huzursuzdu, huysuzdu
bir de idrarı ve kakası kötü kokuyordu.
2,3 gün bu şekildeydi sonra 4 aylık kontrole gittiğimizde
emmek istemiyor deyip diğer şikayetleri sıralayınca dr idrar tahlili istedi
bütün şikayetler enfeksiyonun belirtisiymiş.
enfeksiyon çıktı, sonra idrarı üreme olacak mı diye kültüre gönderdi
kültürde de e.coli bakterisi çıktı.

Hayirli oldun dertsiz cinara uzun saglikli omur diliyorum...oglunada tekrar gecmis olsun insallah dahada iyi olacak. .
amin canım çok sağol.

off çok zor canım ya
sende gurbettesin benim gibi... yardım eden yok, gelen giden yok
oğlumla birlikte bende ağladım durdum.
narkoz uzun bir süre vücuttan çıkmıyor bu süreç bebeklerde daha da uzun
o yüzden tereddüt ediyoruz ama local olmazsa mecburen genel anesteziyle olacak.

Napican esine napican??:) benim kvde takmis ha bire kilosu normalmi ilerde obez olmaz demi diye cok sinirleniyorum ozaman!!

Dertsiz ve temmuz geçmiş olsun çok. Bizde sünnet yaptiricaktik ama narkoz filan kiyamadim ben. Hamileligim sırasında böbrek sorunu vardı. Dogunca ultrason çekildi, sorun çıkmadı, ama tekrar çektirmek istiyorum ben. Dr yapılmasını uygun görürse yaptiricaz artık.

Dertsiz hala olmuşsun, hayırlı olsun.

Napican esine napican??:) benim kvde takmis ha bire kilosu normalmi ilerde obez olmaz demi diye cok sinirleniyorum ozaman!!

Görür o zaman oyun oynamayı:) 1 tane daha gelirse vay halimize:)

Son düzenleme:
Bu arada benim kv bu son gidisimizde ne mama nede ek gıda konusunu hiç açmadı.
Bizde kalırken bi akşam yemeğinde durmayinca emzigini recele batırıp vermiştik, durmuştu. Esim gülerek nasıl emiyor filan diye anlatti. Onlarda kahvaltı ederken kucağımda gayet sakin otururken eren, atladi emzigi recele bandirdi verdi. Ya sabır çektim, bi şey demedim. Bide bana reçel yada bal yemezmi azıcık dedi. Bende 1 yaşına kadar bal verilmez bebeklere dedim. Yok ben sana dedim diyo, sen erene mi anladın diyo. Sofrada peynir var, domates, biber, zeytin var, tesadüf sadece balı sordu bana, uyanik. Bende yemezmi dedin ya dedim, yok yemezmisin dedim dedi. Daha uzatsam uzucak muhabbet:)

Hoşbulduk canım, senin kvnin pırt muhabbetine koptum. Allah akıl fikir versin :)
Ben de illaki müdahale bekliyordum, 3 tane büyütmüş, illaki karışır diyordum, bu aralar herkes ağzına bişeyler tıkmaya pek meraklı kesin onlarda masadaki bişeyleri tattırmaya calışırlar fln diye dedim ama olmadı çok şükür, böyle de devam eder inşallah.

Bugün doktora gittik biz de, ben zararı olur diye şimdiye kadar hiç ayaklarını bastırmaya çalıştırmamıştım. Doktor bir denedi, hiç güç yok bizimkinin ayaklarında tembel raziye poposunu taşıyamıyor hemen pes ediyor. 6. Ayda basabilmeleri gekiyomuş, b 12 vitamini eksikliğinde böyle olabiliyormuş ama bence basmayı hiç öğrenmediğinden öyle çünkü sırtüstü baya güçlü tekmeler atabiliyor. Şimdi 1 ay daha bekleyeceğiz bana sen yediklerine dikkat et dedi, et-yumurta vs. ve bebeği de hafif hafif çalıştırıcam. Yoksa tahlil yapıp vitamin verecekmiş. Acaba ayakları güçlensin diye zıpzıp fln mı alsak, alan-kullanan var mı aranızda?

sağol chosycim.böbrekte sorun çıkmadıysa bişey yoktur canım.sen içini ferah tut. bende baya bir araştırdım sünneti. sadece yenidoğanda lokal anestezi yapılıyormuş. off napıcaz bilmiyorum. genel anestezide 8 saat aç kalması gerekiyormuş

temmuz canım sizinde böyle mi oldu?

Super ya uyaniga bak sen..yanlarinda anlatmaya gelmiyorki hemen bi denemek istiyorlar.gecen kahvaltida kv menemen suyuna ekmek batirip verecekti yapma dedim sus diyo verme istemiorum diyince kb kizdi milletin cocuguna verme akilli ol diye..tzz milletin cocuguymus

Artık mecbur kalmadıkça yaptiramam herhalde, bide 8 saat aç nasıl dursun benimki hayatta duramaz. Ilk zamanlar yaptirsaydik, biz doğumdan once dusunuyoduk ama karar verememistik, doguncada gevsekligimize geldi ışte..

Benim eltimin kızına bi ara bakmıştı kv. 3 buçuk aylıkken filan direk biberondan tarhana çorbası verdiğini biliyorum. Benim kv nin derdini biliyorum ben, kompleks yapiyo, bende biliyorum demeye getiriyo. Bi gün eren kucagimda kaka yapıyordu, bende bekliyorum bitirsin diye, tesadüf odaya geldi laf atıyor, e yaptın mi sen diye poposunu öpmeye çalışıyor, yapmış dedi bana, biliyorum dedim, ya biliyomuydun diyo bide, ben bostan korkuluguyum ya:) kadın harbi şaşırdı ya..

geçmiş olsun canım benim allah şifa versin.

Senin kvnin bazi hareketlerini benimkine cok benzetiyorum:) tuhaf olan onceden coo severdim en az kendi annem kadar..beraber alisverise gitmeler gezmeler kahve icmeler..dogumdan sonra tuhaflasti gecen yil boyle yazacagim hic aklima gelmezdi

Seam kızlar diğer topiğe sürekli yazıyorum doğumdan sonra keşfedenlerdenim kk'ı. Farkettim ki buraya taşınanlar olmuş ben de bi selam vereyim dedim ama burası mayın tarlası gibiydi zemn pek sağlam değildi. Şimdi sular durulduğuna göre bi selam vereyim dedim. Pek bebelerin vizvizlarından konuşulmuyomuş amma benim kv den yana anlatacak pek bişey yok, hiç kızı yok o yüzden bana gelinim demez kızım der. Garip gelen huyları var ama seviyeli bir ilişkimiz var diyeyim :)

Ben o yüzden yine bebeğe sardırıcam. Uyku tekniklerini araştırıyorum. bir türlü karar veremiyorum. saatlerce kucağımda gezdiriyorum dik vaziyette basını omzuma yaslayarak. o yüzden daha ilk çocukta pert olmaktan korkuyorum. memeler zaten dirsek hizasında ( Aranızda ağlayarak uyku eğitimi veren ve başarılı olan var mı?

Cnm ben kesinlikle bebegin aglayarak uyutulmasina karsiyim...o dedigin 8aylik olduktan sonra gecerli..ama ozamanda yapamazdim galiba..tabi senin kararin ama bi ise basladiginda yarim birakma!! Neye baslarsan sonunu getir ozaman sonuc alip alamadigini ogrenirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…