Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Ben de kararsızım aslında birçok yerde 3 aylıktan itibaren uygulanabilir diyor. Eşim de deneyelim diyor ama haklısın ya yapıcam ya yapmıcam öteki türlü yarım bırakınca her istediğine ağlayarak ulaşan çocuk haline geliyormuş. 5-10 dakkaya bir şekilde katlanırım da kimisi 2-3 saat direniyormuş.İşte o bana işkence gibi geliyor :/

Cnm daha cok ufaklar ve tek yapabildikleri aglamak..bu yasta bebegin agladiginda onu kucagina alip teselli etmessen sana guveni bozulur...ben yurt disindayim cogu yabancilar o yontemi uyguluyor ne garibki cocuklar az buyudugunde aradaki iletisim berbat..5-10dakika evet ama 8 ayliktan sonra cunki ozaman anne babayi kullanmayi ayirt edebilirlermis..ama daha fazlasina yazik gunah

Ben de bebekleri ağlatmaya karşıyım. Konuşamadıkları için dertlerini ağlayarak anlatıyorlar. Aç mı, kaka mı yapmış, ağrısı mı var, ilgi mi istiyor, hepsini ağlayarak bildiriyor. Ağladığında ilgilenmezsen sana değil de kime güvenecek, sen elini uzatmazsan kimden medet umacak?

Laftan sözden anlayacak hale geldiği zaman bence denenmeli. Acele etmemek lazım düzen konusunda.

Haklısınız beklemek en iyisi bence bir de diğer teknikleri deneyim bakalım kaldır yatırı olmazsa tekrar düşünürüm

Benim oglumda bu belirtiler yok cok sukur,huysuzluk vardi ama oda dis cikariyor sanirim ondan. sanada cok gecmis olsun.olacagi varmis iste.

Kızlar böyle anlatmışsınız ama ben birde şöyle anlatayım size. Bebişlerimiz nerdeyse 5. aylarına yaklaştılar. Artık hepimiz onların dilinden azda olsa anlıyoruz. Mesela acıktığı zaman ki ağlamasıyla uykusunun geldiği zamanki ağlaması farklı. Dışardan birisi belki bunu anlayamaz ama biz anlıyoruz. Benim kızın rutin uyku saatleri az çok belli oldu. Hatta bunun için bir hafta takip ettim. Bazen uykusu olduğu halde uyumak istemiyor buda onu daha huzursuz yapıyor. Uykusunun olduğunu hem saatinden hem de diğer ihtiyaçlarını giderdikten sonra hala bişeyler istiyorsa anlıyorum. Yatağına bırakıyorum müzikli bir uyku arkadaşımız var ilk aylarda almıştım küçükkende çok işe yaramıştı. Onu açıyorum hemen emziğini ağzına veriyorum bi süre sonra uyuyor. Ama eğer uykusu yoksa zaten ne yaparsanız yapın uyumaz çocuk. İlk günlerde bir kaç dakika ağlıyordu o da emziği düştüğü için ama şimdi uyku saatinde yatırırsam eğer maşallah sorun çıkartmadan uyuyor. Sizin bahsettiğiniz ağlatma olayı daha farklı. Bu arada ben en baştan beri asla sallamadım ya da başka yöntemlerle uyutmadım. Hep yatağında uyudu arada bir ben yatağıma alıp yanına uzandım. Her bebeğin düzeni ve istekleri başka başka. Onlarıda istekleri olan bir birey olarak düşünmemiz lazım kendimiz gibi. O nedenle bebeğiniz için en uygunu hangisiyse onu seçmek lazım.

Dertsiz geçmiş olsun canım. Allahım acil şifalar versin bir önce yavruna. Şanslısın ki doktorun çok çabuk farketmiş. Benim kızımda da ilk ayında idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koydu doktor. Allahtan üreme olmadı. Ama her kontrolde mutlaka kültür yaptırıyoruz inşallah olmazda. İkinci ayındaki tahlilinde de kum döktüğü ortaya çıkmıştı. Allahtan böbrek ultrasonu temiz ama her an tetikteyim. Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin çocuklarımızı

bizim miniği de 3.ayı dolduu gün sünnet ettirdik, ürologa götürmüştük ben loklalle yapmıyorum genel anesteziyle yapıyorum daha rahat bebek için falan filan anlattı biz de tamam biz bir düşünelim dedik çıktık. çocuk doktoruna sorduk o da lokal anesteziyle yaptırın bebek için diğeri çok fazla olur dedi sonra bir çocuk cerrahına gittik o da ben 6. aya kadar bebklere genel anesteziyi önermiyorm lokalle yapıyorum dedi hemen yaptırdık ona çokta rahat atlattı çok şükür umarım siz de kolay bir şekilde atlatırsınız..

Geçmiş olsun canım. İyi olmuş lokalle yaptırdığınız. Bende çocukların küçük yaşta sünnet olması taraftarıyım çünkü ilerde hiç bir şey hatırlamayacaklar. Sanırım doktorlar kendilerine kolay gelen şekilde yapıyorlar sünnet işini çünkü genel anestezi doktorun işini kolaylaştırıyordur.

Senin kvnin bazi hareketlerini benimkine cok benzetiyorum:) tuhaf olan onceden coo severdim en az kendi annem kadar..beraber alisverise gitmeler gezmeler kahve icmeler..dogumdan sonra tuhaflasti gecen yil boyle yazacagim hic aklima gelmezdi
Aynı bizde oyleydik, arkadas gibi, yuz buldu desem 3 senedir hiç böyle değildi. Ben diyorum artık, kimi evlenince kv oluyor, kimi de torun olunca demekki, bizimki gibi..

Ben sipariş verdim tracy hogg un kitabını, avrupai tarzları pek bize uygun gormesemde, okucam bakalım, belki faydası olur. Aglatmaya bende karşıyım bu arada. Bu kitapta sanırım farkli teknikler var, ayına yada yaşına gore.

Kızlar yarın ben işbaşı yapıyorum, yeni bi okul, ereni de goturcem. Nerde emzirir, nasıl uyuturum bilmiyorum.. ortam nasıl, kafa dengi varmı bakalım. Inşallah iyi olur. Bide piyangodan para çıksa da, çok beğendiğim bi ev var, onu alabilsek:)) hayırlı olmaz o para gerçi işin şakası ama hem cebimize hem gonlumuze gore bi ev bulamiyoruz

Son düzenleme:
hayırlı sabahlar güzeller
3 günlük tatilden sonra işe başlamak zor geldi, dün bide çöp poşeti alırken yan tarafıma doğru aniden çömeldim kalkarken belimden bi ses geldi kalakaldım öylece eşim krem sürdü masaj yapt ama hiç faydası olmadı şuan yürümek işkence gibi çok ağrım var.

elbette artık bazı şeyler düzene girmeli ama illa ağlatarak mı?
hiç kusmayan bebeği uyutmak için ağlamasına göz yuman anne, bebeği ağlamaktan kusunca vazgeçti bu işten.
yani bebekle inatlaşarak değil huyuna giderek öğretilmeli her şey.
uyku öncesi oyunla yormak mesela. ya da hoşlanıyorsa sadece geceleri uyku öncesi duş aldırmak ve bunu zamanla 2-3 günde 1 e düşürerek duş almadan da uyumasını sağlamak gibi.
yani her bebek farklıdır ve illa ki ona göre bir yöntem oluşturabiliriz.

Dertsiz gözün aydın canım, Allah analı babalı uzun ömürler versin Çınara
Chosy senin kayınvaldede süpermiş. kadında süper bir kıvırma yeteneği var. çokta yaratıcı:)

bizim bir akrabamız var çocuğu kendi kendine yatmayı öğrensin diye çocuğu odaya koyup üstüne kapıyı kilitliyor. ne kadar ağlasada kapıyı açmıyor. şimdi kocaman çocuk oldu 3-4 yaşlarında ama hala konuşmuyor çocuk. onlar farklı nedenlere bağlasad (ailede geç konuşanlar var onlara benziyor diyorlar) ben bu kapıyı kilitlemelerine bağlıyorum. korkudan konuşmuyor gibi geliyor.
ben asla ağlata ağlata birşey öğretmeye çalışmayacağım

geçmiş olsun canım

Son düzenleme:
Slm kizlar nasilsiniz bebisler nasil benimkiler iyiler cok şükür. Ama ben kotuyum yemeklerden sonra sirt agrim , mide agrisi bulanti kusma yataktan kalkamioyorum esim sirtima masaj yapinca gecio gibi oluo ama istifra etmeden toparlanamiyorum.az once biraz bakindim netten reflu ulser fln dio belirtiler icin hangi bolume gitmeliyim bunun icin yardimci olurmusunuz.

Ay geçmiş olsun canım ben de çok kötüyüm afedersiniz diyare olmuşum gece 4'te hastaneye gittik serum yedim ben böyle karın ağrısı görmedim halsizlik var İNŞALLAH bir an önce atlatırız...

Wosgi ve lena geçmiş olsun. Inşallah çabuk anlatırsınız.

Aaumut kv saf gibi duruyordu ama değilmiş, yada gözü açıldı. Benimde gözümun onune ben ereni uyutmaya çalışırken dikilip başımıza, hatta mutfağa giderken koridordan ee e diyesi geldi, tüylerim diken diken oldu şu an. Gulsemmi aglasammi?

Gül gec:) benimki dun mamasina bal kat diye tutturdu..birde eline tum muzu verdi kizim kopardi zor cikardim agzindan nasildi ilk okul gunu?

O bayani alip kapatacaksin bi odaya 3 gun salmican..bakalim nasil oluyormus.tuylerim diken diken oldu

Hamile olmayasin :) :) gecmis olsun

Emziren annelerin dikkatine:) sutu azaltan yiyecek icecekler okudum paylasiyim dedim

Adaçayı
Nane/
Mentol
Maydonoz.
KekikÇay/
Kahve
Kuzukulağı
Civanperçemi
Nişasta
.Acı baharatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…