Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

slm kızlar
bende üzülüyorum hamileliğim boyunca girip konuşup takip ettiğim arkadaşlarım şimdi dağıldılar gelinde iki lafın belini kırak be hem kızımda arkadaşlarını merak ediyor neler yapıyolar diye:))

gaz bitti (bizim ara ara oluyor yine de) şimdide diş başladı. geçen kontrolde dr dişlerinin yerleri belli olmaya başlamış demişti bize de. hatta jel verdi günde 1 kere sürüyorum,bazende elimi yıkayıp parmağımı sürtüyorum. diş kaşıyıcıyı almıyor. bende dönenceyi açıp yatağına bırakırdım kendi kendine uyurdu. emziği atıyor ağzından ya parmağını sokuyor ağzına ya da battaniyeyi sokuyor. diş çıksada yine devam edecek diğer dişler çıkana kadar hiç mi uyku düzenimiz olmayacak ki :26:

ycl canım bende gelmelerini umut ediyorum. gerçekten çok alışmışız birbirimize.senin cimcime napıyor diş falan var mı?

canım elif ne bulsa ağzına götürüyor ayaklarını bile sokuyor malesef , salı günü dr. gittik diş çıkmasına daha varmış.dünde 8 de emzirdim uyudu sevindim 2 saat sonra uyandı mızırdayarak yine emzirdim uyumayınca oturma odasına getirdim döndü durdu her döndükçe afedersin alttan gaz çıkarttı rahatladı sonra uyudu gece yine 3 saatte kalktık.bakalım bu gece nasıl olucak.

canım 3 saat yine iyi değil mi? ben her saat başı kalkıyorum.sanırım oğlum doymuyor sadece anne sütü veriyorum.ek gıdaya geçmiştim 1 hafta kadar verdim sonra çok bilmiş eşim 6 ay anne sütü deniyor niye veriyorsun diye söylenmeye başlayınca ek gıda vermedim. off hiçbir şeye yardım etmeyen ama herşeye karışan bir eşim olunca herşey daha da zorlaşıyor.

Canim surekli boyle devam edende var sadece dis pstlayacagi zaman huysuzluk eden bebeklerde var bi nevi buyume atagi gibi oluyor kisa sureli huysuzluk. Buyuk oglumda hic bisi olmamisti 2 gun keyifsiz olurdu bi bakmisiz dis cikmis hatta bi keresinde dr kontrole gittik 8 disi var dedim dr 9 olmus fark etmeden cikmis insallah butun bebisler sorunsuz atlatir bu donemide

VOLTAJJJJJ, MEZOPOTAMYAAAAA, BEBECİİİİİ,HANİPEKSSSSS geri dönün lütfen bu topiğin sizsiz tadı olmuyor.

oftelyammmmm,ofpufyaaaaa,tunçsssss kızlar siz de gelin ya.

gerçekten herkes dağılmış... ben de sık sık memlekete gidip uzun kalınca hep geri kaldım...

bebeğim 4 ay 20 günlük 8 kiloyu geçti... sadece emziriyorum ama doymak bilmiyor sürekli emmek istiyor.. kilo alımı iyi ama niye hep aç bilmiyorum.. ne yapmam gerek 2 saate bi emmek istiyor??

selam kızlar uzun zamandır nete giremedim sorunlar yüzünden.
daha önceden bahsetmiştim arada kısa süreli çalışsa da eşim 15 aydır işsiz.
sürekli psikolojik sıkıntı geçiriyorum diyor. ki haklı ona çok destek oldum. bu süre zarfında
evin tüm giderlerini ben karşıladım. hamile kalınca ( tüp bebek ) kv çok yardımcı oldu. ( aynı bina da oturuyoruz ).
eşim bu süre zarfında benim durumumdan dolayı sürekli annesine indi. özellikle son zamanlarda iyice orda kalmaya başladı.
tüm ramazan boyunca orda yattı kalktı. toplasan evde bulunduğu saat 2 saati geçmedi. annesi hazırlasın o yesin. gitme ben hazırlayayım desemde sen bebekle ilgilen diyor ve doğruca annesine iniyordu. bir kere tartıştım o gün geldi ertesi günü gene aynı.
neyse bayramdan sonra tatile yazlıklarına gittik. tabi ki kv ve biz.
kv de yemek ve hizmet işleri için götürüyor. buraya kadar iyi dersiniz. ama orda da beyefendi televizyon izliyorum diye annesi ile aynı odada yattı. bir gece bebek uyanınca ben aldım bebeği balkona çıktım. hava çok sıcaktı. sinirlerimde bozuk. kv damladı hemen ardımdan aldı bebeği kucağına sen git yat ben bakarım diyor. yok dedim zaten uykum kaçtı git sen yat rahatına bak dedim. hala ısrar edince kucağından çocuğu çekip aldım. vayy sen misin bunu yapan. kv açtı ağzını yumdu gözünü. ne aptallığım ne gerizekalılığım kaldı. olmadı hırsını alamadı geldi tekrar bana çok olduğumu saçımı başımı yolacağını söyledi. sese eşim uyandı annesi ona o bana öyle dedi de ondan ben de dedim dedi. adam hiç yanıma uğramadı. sinirden uyuyamadım sabaha kadar. sabah dedim eşime ben gidiyorum. bunun üzerine kv tekrar laf söyleyince ben de konuştum. onun gibi hakaret etmedim ama yanlışlarını söyledim ve eşimin gözünde suçlu oldum. o gün bugündür eşimle konuşsakta iyi değiliz. adam bu olayın üzerine 10 gün yatağa gelmedi. en iyi bildiği şey karısına dokunmamak. şimdi de yatağa gelirken yastık getiriyor sarılmak için. önceden bana sarılırdı.
ha birde ben ev için ne yapmışım. hem ev hem çocuk bakamıyormuşum. kendisi çocuğa baksa ben istediği zaman istediği herşeyi yaparım. şuan evimde yapıyorum yemeği temizliğide yapıyorum. daha ne olsun. evin kirası faturalar gıdası hep bana bakıyor. buna rağmen ben ne yapıyorum. annesi de iyilik yapar ama kızdığında herşeyi yüzüne vurur. ne anladım o iyilikten hiç yapmasın daha iyi.
şimdi psikoljim pek iyi değil. ben bu adama nasıl davranmalıyım

canım, o daha önce nickini ble duymadığımız insanlar dedikoduya geldi, bütün cahilliklerini gösterip kaybolup gittiler.
arada olan yine bize oldu. fırsat buldukça girip bakıyorum ama online kimseyi görmeyince yazmakta istemiyorum. kendi kendime konuşuyormuşum gibi geliyor.

en azından bizler daha sık girmeye çalışalım. diğer arkadaşlarda zamanla katılırlar belki

bu kv. lerin hepsini koy çuvala at denize.
benim kuzum dün üşüttü galiba burnu akıyor kuzumun. benim ki hemen üşütmüşsün çocuğu dedi. ben akşam 7 de aldım zaten kızım 8 de uyudu sabah burnu akıyordu. ben hangi arada hasta etmiş olabilirim.
gelişimi güzel dediklerinde o iyi bakıyor, hasta olunca ben yapıyorum. ben sanki düşmanıyım kızımın
Allahım lotodan totodan bir yerden bir para çıksın kurtulayım borçtan. kızıma kendim bakmak istiyorum

Haklısın canım, benim de pek içimden gelmiyor. Ama kızıyorum da bi taraftan. Neden girmiyorlar ki? Bi tek o insanlar mi var burda. Bizde varız demi? Ama ben ümidi kestim zaten. Geleceklerini zannetmiyorum hiç. Vardır bi bildikleri ne diyelim..

Eren hala ara ara agliyo. Şimdiye kadar aglayinca gitmiştim ama, dersler başlayınca gidemem de. Üzülüyorum hala

Ben birinin nick ini hatırlıyorum. Mezo ya mezos yazmıştı, çok gülmüştüm:) kavgaya gelmiş ama samimi yani..
Bide 9 ay geçmiş üye olmamış, cocuklar 3, 4 aylık olmus, yine olmamış. Cacaron üstüne vazife olmayan bi konudan dolayı üye olmuş. Böle biri vardı. Bana da gelir kavgaya belki:) okuyasa gizli gizli..

VOLTAJJJJJ, MEZOPOTAMYAAAAA, BEBECİİİİİ,HANİPEKSSSSS geri dönün lütfen bu topiğin sizsiz tadı olmuyor.

oftelyammmmm,ofpufyaaaaa,tunçsssss kızlar siz de gelin ya.

ben o şahıslara küsüm dargınım kırgınım

gerçi tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı olur benim ki

vatımız da yok sapımız da yok diye niye dışlandık anlamadım arkadaş

benim kız da öyle dişlikler kenarda duruyo, kendi el ayak parmakları, benim ve babasının parmakları, emzik ve battaniyeyle kaşıyo dişlerini

nickini duymadıklarımızın kendilerini zaten bildiğimiz kişiler olduğuna % 100 eminim,

mezoş yazmasından belli

sürekli yazmasam da hep okuyordum keyif alıyordum bazen kv lere kocalara sinir olup laf ediyordum kendimce:)hakketen tadı gitti yaa(girip yazmak benim için zor oluyor okul oğlum ev yorucu oluyor ama muhabbet aksa eminim fırsat yaratırım. muhabbet nerde ben orada zira:) hadi artık şenlensin buralar..
benden de bi kv incisi: sabah öpüp kokladım oğlumu sınava çıktım okula 2 saatlik işim var.aradım evi bakıcımız ve kv var.napıo dedim eren nezle oldu burnu akıo hapşırıyo diyo bana.benim okuldan çıkıp eve gelmem dr a yetiştiriyim öğle olmadan diye ışınlanmak gibiydi..geldim oğlumun keyfi yerinde burnu akmıyo bişey yok.meğer burnunda sümüğü kurumuştu aldırmamıştı yumurcak kaşınınca hapşırmış da o çıkmış hemen nezle oldu diye ortalığı ayağa kaldırdı çatlak yaaa...
geçen akşam da uyuyan çocuğuğn yanına girmiş zorla emzik sokmuş ağzına bi de ben vermedim kendi almıştır diyo uyanıkken ağzını bulamayan çocuk uyurken mi bulacak destekli at be kadın...
zaten sinirliyim antika örtüme ağzını sildi diye...

Selam hanımlar

bebeğin uykusunda bence en önemli etken önce huzur, sonra süt, mama vs.
Eşimle tartıştığımız gün kizima bir haller oluyor.
Eğer biz keyifli huzurluysak kızım da öyle.
Elbette arada düzeni şaşıyor, normal. Sonuçta o da insan. Kurulu saat ya da robot değil ki tekdüze gitsin hayatı.

Hasılı evde önce huzur keyif olacak, bebek 22-23 de uyursa biz de uyuyoruz. Sanki onunla beraber yatıp kalkınca kızım daha mutlu oluyor.

Allahim herkese ve bebislerine huzur ve sağlık versin.

Doğru walla bildiğimiz kişilerdir.
Benim vatim var banane banene..

Allahım hiç çocuk buyutmemisler sanki. Eren de güneşe çıkınca, bide kiyafet değiştirince tozdan illa hapsurur. Hemen ay hasta mi oldu, hasta mi olacak. Ya 24 saat beraberiz oğlumla. Hasta olursa müsaade et, ben anlarım:) bizimkinin koridordan eee e deyişi hala gözlerimin önünde, tüylerim diken diken şu an, brr..

Uyku uyku uyku..şimdilik tek problemimiz
Tracy hogg un kitabını okuyorum. 30-45 dk da uyanan bebekler yorgunluktan uyaniyomuslar. Uyutmaya gec kaldık demekmiş. Geceleri aynı saatte uyananlar alışkanlıktan, farkli saatlerde uyananlar açlıktan uyaniyomus. Gündüz iyi beslenen bebekler gece iyi uyurmus. Gündüz uykuları 2 saati geçerse gece uykusundan calarmis. Bide EASY yöntemi var. Eat Aktivite Sleep Your time. Uyanınca beslicen, beslenme uyku arası en az 15 dk aktivite olmaliymiski, ikisini iliskilendirmesin. Yatır kaldır zor gözüküyor bana. Ciddi bi sabır ve zaman lazım. En az 2 hafta calismican, biyere gitmicen, kimse gelmicek vs vs. Bide erkek bebeklerde, büyüme ataklarında, dis çıkarırken vs vs geri dönüşler oluyormuş. Şimdi başladım mesela, 2 hafta uğraştım, az çok oldu diyelim, bi dis çıkaracak hoop gitti. Zaten dişler bi başlayınca, arka arkaya gelecek. Hep bu yontemlemi ugrasacam, diyorum kendi kendime. Yazin alsaymisim kitabi denerdim. Bol vaktim vardı.

Şu an eren ilk defa bir gündüz uykusunu kendi yatağında uyuyor:) once ayağımda salladım ama:) yine de yarım saattir besiginde. Bi saskiniz tabi.. 3, 4 gündür salıncak kullanmiyo. Kaldiricam artık inşallah.

Uyku düzeni konusunda ben de pek çok yazı okudum. Senin de belirttiğin gibi diş cikarmasi, hastalığı vs var. Düzen kısa süreli olacak ve hop dön başa. O yüzden en az 1,5 sene uyku düzeni ummuyorum kızımdan. Şu an uyuduğu her saate şükrediyorum. Dişler kolay çıkar inşallah evlatlarımızın.

hımmm şimdi herşey yerine oturdu, uyku zamanını kaçırınce hakketen böyle oluyo,

çoğu zman memede uyusun diye uyanır uyanmaz emzirmiyom ben yaaa, kötü anneyim galiba,

memede uyumuştu, tırnaklarını keseyim dedim hazır uyumuşken hooooppp uyandı sanarsın gece uykusundan kalkmış çocuk faltaşı gözler,
ama felaket huzursuz 1 saatten fazladır uğraştım,

benim kıza su içeremiyodum, mama yaparkenki gibi suyunu ısıttım, biberonla verdimmm

annaaaaa ne göreyim lıkır lıkır içti, sonra da uyudu

2 gün önce dışarda bi kadın geldi oturdu yanımıza bu çocuk susamış su ver annesi benim hislerim kuvvetli dedi, falcıymış

ama nasıl ısrarla diyo kadın, gözleri aça aça,
- su ver suu
-bu çocuk susamış
- ver ver susamış ,

su veriyorum almıyo dedim kadına

kadının taklit edip eşimle baya gülmüştüm, meğer hissleri kuvvetliymiş gerçekten

Ben kendi kendine uyusun derdinde değilim şimdilik zaten. Uyutunca yerine yatirabileyim ve en az 1 saat uyusun. Derdim bu:)

Bizimkide içmiyor bu ara. İlık veriyorum bende ama alistirmaya çalışıyorum oda sicakligindaki suya. Biraz daha sıcağa yakın vereyim bakalım ne yapacak. Bide ben diyorum sutum çok sulandıracak galiba:) zaten sıklaştı emmesi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…