Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

canım benim çok geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz, hayırlı sonuçlar alırsınız.

canım iş konusunda böyle sabreden çok insan var ama bende olsam dayanamazdım eşim olmadan 2-3 günlüğüne ş.dışına çıktığında bile dayanamıyorum (çokta kıskancım). hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah.

sağol canım inşallah bir an önce iyileşir.

canım ayrı şehirlerde olmak en iyisi aslında. sizin şehirlerarası mesafeniz ne kadar?
ya artık çoluk çocuk sahibi olunmuş bırakın artık işimize karışmayı dimi ama...
bizim 1,5 saat o yüzden zırt pırt burdalar. hadi deyince yarım saatte evden çıkıyorlar toplam 2 saatte burdalar.
neyse ki dün gelmediler, onlarda bizim girdiğimiz kooperatife girdiler.maddi yönden pek iyi değiller galiba.
ben sessiz sedasız pusuda bekliyorum şu an.
geçen eşim telde kb ile konuşuyor.peşinata paraları yetmiyormuş.
eşimde diyor ki "dertsizin altınlarını bozalım"
benim memleketimde benim akrabalarımın taktığı takılar onlar
eşimin memleketinde de düğün oldu kv gelin odasında kurdeleyi boynumdan aldı
kaç bilezik, kaç altın var sormadım bile kurdeleyi çıkardı odadan çıktım.
masraf yapmışta borcu varmışta borç ödeyecekmiş.
kendi memleketimde salonun parasını bile benim babam ödedi.
misafir gibi 3 kişi geldiler.
benim ailem almadı takıları bana verdi ama şu an kbnın üstünde kasada.
bir laf söylesinler diye bekliyorum cıngarı o zaman çıkartıcam.

Geçti derken gaz problemi geçmedi, dr onemsemedi demek istemiştim:) voltaj olsa simdiii:) hey gidi gunler...
B12 eksikliğine devam

geçmiş olsun canım... o kitapçıktaki öğün saatleri ve tariflerden örnek yazarmısın bize de??

canım inş. bi sorun çıkmaz rabbim bebeğini korusun...
fırsat buldukça yazarım canım. çok bişey yok aslında, sebze çorbası, muhallebi,yoğurt mayalama gibi bildiğimiz tarifler var.tek farkı 100 mlde enerji ve protein miktarı yazıyor o kadar.

canım ben eşimden çok ayrı kalıyorum mesleğinden dolayı. hele doğuda 2,5 ay eve gelmediği oluyordu. ama dağda olduğunu biliyordum ve mesleği gereği gitmek zorunda.senin yerinde bende olsam kabul etmem. kızında 1 yılı babasından ayrı geçirecek. eşin kızının emeklediğini, yürüdüğünü göremeyecek daha bir sürü şey...kararı siz vereceksiniz canım.

Sen anlatirke ben boguluyorum sanki...keske ismin gibi dertsiz olsan...allah sana sabir versin kvyede merhamet
amin amin canım.

hoşgeldin canım
nasılsın? ali emir nasıl?
hadi bir an önce gel de anlat bakalım kvyi

İşin çok zor valla ne desek boş böyle bşr durumda ben çıldırır terk ederdim eşimi bana sırt çevirecek annesine uyacak onunla uyuyacak ama sesesiz ol sen konuşmayı dene sensiz daha mı mutlu olacak sor bebeğin etkilendiğini vicdan yaotır eşine kv ye bırakma
ben eşim gaza gelsin diye sen bizim babamızsın sensiz biz ne yaparız yaşayamayız sen olmasan beceremeyiz falan diyorum öyle cümleler kur o kendini eksik görüyordur ona da zor çalışmıyor sende tabi ki haklısın annesin bebek var ev var Allah sabır versin rabbim sana en doğru yolu göstersin işallah çok çabuk da eşin sana karşı mdüzelsin iyi olsun
ne oldu buralarda bilmiyorum ama tatsız şeyler olmuş boşverelim ve eskisi gibi burda sohbetlere paylaşımlara devam edelim bebekler büyüyor hergünleri değişiyor dişleri çıkacak emekleyecekler yürüyecekler bunları da beraber yaşayalım eski dostlar geri dönün
hanipeks mezo yüksekvoltaj tuncs ayy daha var ama hatırlayamadım malum B12 EKSİKLİĞİ :))

ayy çok güldüm küçüçük bebiş uykuda emziği bulacak da ağzına sokacak pes doğrusu ya ha uyanıkken belki olabilir dün kızım ağzından emziği çıkardı elinde salladı sonra geri taktı ben çok şaşırdım şu ana kadar beceremiyordu ha bir kere oldu ikincisi ne zaman olur bilmem ama bu kv leri allaha havale edelim rabbim gerekeni yapar
çok geçmiş olsun rabbim acil şifa versin işallah böbreklerde sıkıntı çıkmaz kızımda bayramda aniden memeyi bıraktı doktora söyledik hiç idrar tahlili bile yapmadı herşeyi demekki biz takip edeceğiz hep ilgisiz dikkatsiz doktorlardan dolayı sen kendini üzme nerden bileceksin doktorun ilgisizliği sen yavrun için uykusuzlağa açlığa dayanıyorsun hiç kendine kızma süper bir annesin sen

hoş geldin dünürüm bende buralardayım sende gel sensiz olmaz

hoşgeldin canım
nasılsın? ali emir nasıl?
hadi bir an önce gel de anlat bakalım kvyi

saol canım.. iyiyiz çok şükür..
bugün biraz burun akıntısı var ve sürekli hapşuruyor.. uyuyamıyor.. nefes alamayıp uyanıveriyor garibim..
serum fizyolojik sıktım ama bana mısın demedi.. pazartesi doktor kontrolümüz vardı ama sanırım biraz erkene alıcaz..
inşallah sıkıntılı şeyler olmaz ardından..
sen nasılsın? bebişin nasıl? kız çocuğun ismi ne oldu? en son kimliğe başka bişi yazılmıştı.. ben orda kaldım :)

hoş geldin dünürüm bende buralardayım sende gel sensiz olmaz

geldim geldim güzel gelinimin anası..

FADIL TAKİPTE :)

benimkide sen hasta ettin dedi. sanki analığım
aynı gün eşimde eve grip olarak geldi, belliki dışarıdan mikrop aldı.

neyseki bugün daha iyi kuzum

çok geçmiş olsun canım,kendini suçlama
asla onlara zarar verecek birşey yapmayız. inşallah çabucak atlatır kuzum

geçmiş olsun canım ya. bugün bizde iyi değiliz nefes alamıyordu burnu tıkalıydı sabah öksürükte vardı. eşimi aradım aile hekimine gittik. cumartesi kontrole gitmiştik bugün tekrar izin alamayacağımız için asmye götürdük.soğukalgınlığı varmış. ilaç yazdı gönderdi. ilacı aldık geldik netten bir araştırdım hiç tavsiye edilmiyormuş. kendi doktorumuzu arıyorum ulaşamıyorum. ilacıda vermedim inşallah çabuk atlatırız. oğlumun ismi enes oldu canım.

adı ile büyüsün Enes kuzusu..
bizde de ateş filan öksürük yok.. ama burun tıkalı sümükler akıyor.. yavrum arada yutuyor :))
az önce odasına gittim baktım burun tıkalı ya hırıltılı bir şekilde uyuyor..
inşallah tez vakitte düzeliriz.
hangi şurubu verdi ki? neden tavsiye edilmiyormuş ki? merak ettim bak. Ali Emirin de bi torba ilacı var acaba içlerinden biri mi? geçen bayram baya hasta olmuştuk o zaman her doktor başka ilaç vermişti :)))

hayırlı sabahlar kızlar
sabah belediyeye gelirken personel servisimiz kaza yaptı, pers.almak için durağa giricekti aniden bi araç çıktı yola ona vurmamak için park halindeki araca çarpıp, kaldırıma çıktı.Allahım korudu hepimizi, Rabbim hiçbirimize kaza bela vermesin yavrularımızı anasız babasız bırakmasın Rabbim.

sağol canım. dün bizde de ateş yoktu gece birden yükseldi ateşi.
sabaha kadar nöbetteydim.ben kendimde çok kötüyüm.
benimde soğuk algınlığı.
inşallah kuzularımız düzelir bir an önce.onlar hasta olmasında biz olalım ya...
ilacın ismi peditus canım. öksürük gibi şikayetleri kesiyormuş
ama balgama bir faydası yokmuş
balgam geçmediği için akciğere inip bronşite neden oluyormuş
kendi drumuzda içebilir dedi ama ben vermedim.
serum fizyolojik kullandık. birde balgam için bol su

büyük geçmiş olsun

dertsizim eksik dua etme,
Rabbim çocuklarımıza da bizlere de sağlık sıhhat afiyet versin inşallah,
zira migrenim tutunca kimseyi gözüm görmüyo benim,

annem de bizler hasta olunca, senin dediğin gibi derdi, babanemde çok kızardı,
gelin, çocuk hasta olsada sen bakarsın,
sen hasta olunca kocaaya çocuklara kim bakacak?
anne hasta olunca eş çocuklar perişan oluyo malesef

oyy kıyamam geçmiş olsun bizimkinin de burnu tıkalı hır hır yapıyor zor nefes alıyor kuzum hasta değil sümükleri çekemiyoruz bir türlü aspiratörle hemen çekerdik bir kere babasına raktım çekememiş serum fizyolojik ile toparlamaya calışıyoruz

geçmiş olsun allah kazadan beladan korusun hepimizi

geçmiş olsun canım hava değişikliği basladı çok hasta etmeden kışı atlatsak bari balgam için hafif ılık su içir canım oda ısısındaki soğuk gelebilir ona ılık olunca yumuşatır.

geçmiş olsun canım.verilmş sadakanız varmış allah korumuş.

haklısın canım ya yavrum bitkin bir halde 2 gündür sesi soluğu çıkmıyor.kıyamıyorum hiç.

sağol canım söylediğin iyi oldu kaynamış soğumuş hazır su veriyordum ılıtıp öyle vereyim.

senin miniğinde inşallah daha kötü olmadan geçer hemen. aspiratörle çekmek işkence gibi zaten. bizimkide çektirmiyor hapşurunca çıkıyor.

Son düzenleme:
bebişlere ek gıda veren anneler facebook tan bir anneden öğrendiğim çorba tarifini belki işinize yarar diye vermek istiyorum böyle faydalı bilgileri öğrendikçe paylaşalım

PATATES-HAVUÇ-KABAK ÇORBASI

1 patates
1havuç
1 kabak
1 yemek kaşığı pirinç yada irmik
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

öncelikle patates, havuç ve kabağı haşla pirinç yada irmiği ekle pişince ocaktan al 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekle blendırdan geçir. afiyet olsun. ( kabız olursa irmik koyulacak)

geçmiş olsun..

hmm peditusu çok duydum.. bize geçen hastalığımızda kongest dolven filan vermişti doktorumuz. ama bu adapazarındaki doktorumuz. ankaradaki ise çok gerekli bulmuyor ilaç kullanımını.. şimdi serum fizyolojik sıkıyorum müsade ettikçe.. sıpa durmuyo ki.. birde şu spreylerden de var.. hangisi denk gelirse onu pıslatıyoruz burnuna.. arada da şu otribebenin çekme aparatı varya çekmeye çalışıyorum ama yok anacım çocuk burnuna bişi değdiği basıyor yaygarayı :)))
iyi olacak inşallah.. ateş yok çok şükür. sürekli takip ediyorum.

benimki burnuna bişi yaptırmıyo.. çok uğraşıyoruz sprey damla vs için de.. çekme aparatı ile deniyorum arada müsade ettiği ölçüde ne çıkarsa bahtıma :))
iyi olcaklar inşallah. tam hastalık havası. bende de kırgınlık var.. hasta olmadan geçsek şu dönemi..

bizde yapıyoruz bu çorbadan.. doktorumuzun listesinde baş sırada.. bizde 3 fincan su diye ölçü vardı. birer sebzeye 3 fincan su ekleyip 45 dakika pişiriyorsun. ezip irmik ekleyip 5 dakika daha kanatıyorsun. bu arada pirinç yerine irmik daha sağlıklı demişti doktorumuz.

kızlar tek tek alıntı yapmayı bilmiyorum malesef çok sağolun verilmiş sadakamız varmış.

geçmiş olsun canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…