Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Ruveyda canım üzüldüm durumuna.Allahım hayırlı bol kazançlı işler nasip etsin eşine iyi geçimler versin evinize huzur bereket versin Rabbim.en kısa zamanda atlatırsınız bugünlerinizi inşallah

Kızlar herşey bi kenara şu an moralim sıfır
Bildiğiniz gibi bi süredir kızım huysuz uyku ve yeme problemi var demiştim. 2 ay önce Dr kontrolünde idrarı azaldı ve saraydı demiştim kilosu gelişimi falan iyi diye Dr problem yok bol su ver demişti. Geçen ay yine aynı şeylerden bahsettim bu defa yemesi, uykusu düzensizleşti demiştim Dr problem olduğunu sanmıyorum ama bi idrar tahlili yapalım demişti poşet bağlandı bekledik bekledik yapmadı eşimin işlerinin yoğunluğundan idrarı daha fazla beklemedik nasıl olsa Dr proble. Yok dedi diye neyse bugün Dr kontrolümüz vardı huysuzluğumuz uykusuzluk ve yeme bozukluğumuz artık hat safhaya ulaşmıştı ben hep diş çıkarıyordur diye düşünüyordum Dr a artık yine diş yok dersen bu bebişim bende çekeceği var uykusuzluktan ölüyorum artık dedim Dr baktı diş yok dedi bebeğiniz huysuz bi bebek olabilir dedi bitkisel bi şurup verdi. Her ihtimale karşı da idrara bakalım dedi 09:30 dan 13:30 a kadar bekledik en sonunda idrarını yaptı yavrum. 5 gibi sonuç çıktı 7 de sonuca baktı hemen idrar kültürü yapmamız lazım pazarteside böbrek ultrasonu yapacağız dedi evde tekrar idrarı bekledik sonrada hemen hastaneye gittik o arada biraz netten baktım çıldırmak üzereyim benim yavrumda belirtiler olduğu halde ben hiç bişey anlamamışım aslında değişikliklerin farkındaydım ama nasıl önemsememişim şimdi Pazartesi günü bu enfeksiyon böbreklere bi zarar vermişmi diye bakılacak
Dr a sordum ateşi olmadığı için böbreklerde sorun olmayabilir ama yinede bakınca görünmez dedi ölüyorum şu an içim parça parça evladım huysuzlandıkça içten içten kızıyordum ama meğer derdi varmış kuzumun o ağrısı sızısına ağlarken ben fazla ilgiden dedim durdum oyyy allahım sen yüzümüze bak yardım et bize iyi haberler duyur inşallah

canım inşallah eren alışır ya. böyle aklın sürekli onda kalıcak. allah yardımcın olsun tatlım.[/B] bir anda nerden haber aldıysalar bir anda kavgaya geldiler. girmedikleri için eminim başkaları seviniyordur. lafımızı söyledik gelmeye yüzleri yok diyorlardır. kızlar biz sizi biliyoruz, amacınızın ne olduğunu biliyoruz. lütfen sohbete gelin.

diş sıkıntısı gazdan daha mı zor ne????

antika örtünden dolayı kvne bende kızmıştım.

rüveyda canım allah yardımcın olsun. evin içinde huzursuzluk olunca gerçekten çok zor oluyor.
bebeklerimizde anlıyorlar,herşeyden etkileniyorlar.
benim durumumda senden farklı değil.
inşallah eşin en kısa sürede iş bulur ve tekrar mutlu huzurlu günlerinize dönersiniz.

canım aynı şeyleri bizde yaşadık. enfeksiyon deyip geçme, gerçekten bütün düzen bozuluyor.
bence sen kendinde suç arama canım. ben drunuza kızdım. nasıl olurda farketmez. idrar tahlilini mutlaka yaptırın demez.
oğlumunda huyu suyu değişmişti, emmek istemiyordu. biz huysuzlandıktan 3 gün sonra dra gittik. 4. ay kontrolümüz vardı.
şikayetleriniz var mı önce onları dinliyeyim diyor drumuz. huysuz, huzursuz, uyumuyor, emmek istemiyor dedim
idrar tahlili yapalım dedi poşet bağladı.
(emmeyi bir anda kesiyorsa bunun nedeni enfeksiyon olabilirmiş.birçok anne bunun farkında olmaz diyor drumuz)
1 saat sonra baktık idrarı yapmış tahlile verdik.onda bişey çıkmadı.
bu tahlili tekrar yenileyelim idrar az gelmiş microcerrahiyle bakılamamış dedi.tekrar poşet bağladı kaç saat bekledik hatırlamıyorum.
onda da lökosit 18-20 çıktı. sonra idrarı kültüre gönderdi. e-coli bakterisi üreme yapmış canım.(bu bakteri kakadan bulaşıyormuş ve kız çocuklarında daha fazla görülüyormuş)10 gün antibiyotik kullandık ve tekrar kontrole gittik. huysuzluğu geçmedi deyince böbreklere zarar vermiş olbilir dedi. böbrek ultrasonu çektirdik çok şükür bir sorun çıkmadı.inşallah senin kızındada bir sorun çıkmaz canım.

dünde aylık kontrolümüz vardı. tekrar idrar tahlili istedi. bundan sonra ayda bir idrar tahlili yaptırıcam dedi
o da temiz çıktı. idrarı yapana kadar saatlerce bekledik. oğlum bu ay sadece 200 gr almış. hasta olunca emmedi,mamayıda almadı.
çok zayıf bir bebek kilomuz 6400 boyumuz 66 cm. bende onun için çok üzülüyorum.boyu uzun olunca daha da zayıf duruyor.ek gıdaya başlıcaz artık. drumuz kitapçık verdi.tarifler falan yazıyor öğün saatlerini bile yazmışlar. çok işime yarayacak. 2 numara mama aldım bugün yoğurt mayalayacağım bakalım.

ayda bir merkeze gidiyoruz artık. o da oğlumun kontrolüne denk geliyor.
market alışverişi falan hepsi bir anda oluyor. dün o kadar çok yoruldum ki
bi de domates konservesi için domates aldım gece de onunla uğraştım.
köylü pazarından bir sürü kabak aldım onları da dondurucuya koyucam
bir arkadaş sormuştu kabak konur mu diye ben deneyeceğim bakalım.

dün eve çok geç geldik. eşim eve gelince kvye rapor veriyor
dr şunu dedi bunu dedi. bırakta onlar arasın her drdan sonra o arıyor.
bende bu arada 2 tane eriği rendeledim onu oğluma veriyorum.
dertsiz erik veriyor dedi. kv ooooo ne eriği erik vermesin başka meyve versin
ekşidir ishal yapar. duymazlıktan geldim verdim. sanane ne karışıyorsun dimi ama
zararı varsada ben onu vermeden nasıl anlayacağım.herşeye maydanoz oluyor.

off bugünde cümbür cemaat gelebilirlermiş. kaç gündür temizlik yapıyorum.
halılarımı sildim ya 1 hafta bile temiz kalmasın.

Geçmiş olsun canım, iyi haberlerle gelirsin, inşallah bi sorun çıkmaz. Kendini suçlama canım, dr.ların yönlendirmesi gerek, biz nerden bilicez. Bizim oglan da çok gazliydi, ilk dogdugu zaman dr bi damla verdi geçti. Şimdi diyorum niye başka bi dr a gitmedimki, belki faydası olacak bişey olurdu.
Belkide bizde de var enfeksiyon filan. Bu kadar uykusuz kalirmi bi bebek ya

Ay zırt pırt bu ne ya, bi rahat birakin. Başka kimseleri yokmu bunların. Kardeşleri filan? Ama olsada isterler mi bu kadını demi?
Canım sana Allah kolaylık versin, bişey dicem, bebegin küçük, ugrasmasan konserve filan, annen de yapmistir, aliverirsin ondan. Kendine yazık, hem çocuk hem ev işleri hem kışlık. Walla ben yemek bile doğru düzgün yapamıyorum. Salata çoğu zaman olmuyor. Pilav varsa corba yok mesela:)

off valla bıktım canım.kvler 8 kardeş 4ü ile iyi değiller.
dediğin gibi zırt pırt burdalar.dua etsinler gelmeden yemeği yapıyorum.
çorbası,pilavı,salatası,yemeği,tatlısı onu bile beğenmiyor hanfendi
eşimin dayısının karısıyla kıyaslıyor beni.zeytinyağlı yaparmış, salataları çeşitli olurmuş
onun çocukları eşşek kadar oldu. biri 8.sınıf biri 2.sınıf.
heryerim tertemiz kimseyi de aç bırakmıyorum. allah var yukarda deyip susuyorum.
aynı şehirde otursak bu kadar bunalmam herhalde.

canım annem uzun bir süredir rahatsız. ayak parmağında çıkan sivilce enfeksiyn kapıyor
parmak ayakla birlikte şişiyor 4 hastane gezdiler en son kangren olabilir dendi
morarmaya başlamış kalkmadan yatıyor üstüne basarsa daha kötüye gidermiş.
ayağın bile kesilebilir dendi. o yüzden anneme bişey diyemiyorum.
salçamı teyzem yaptı.kimseye bişeyde diyemiyorum.
kv yapar ama davulla yaptım diye haber verir.
5 kavanoz yaptım domatesi bulunsun dedim sadece.
10-15 güne kadar bursaya gidicem. o zaman babam oğluma bakar yaparım yine.

Geçmiş olsun annene canım, üzüldüm, inşallah atlatır, kesilecek duruma gelmeden.
Aman kv den iğne bile alma, ömür boyu söyler o, gerçi sen ona muhtaç duruma düşmediğini için uyuz oluyordur. Tek başına yetiyorsun ya onu hazmedemez bence.

Bizde ayri sehirlerdeyiz, Allahtan calisiyo. Aynı yerde olsak bizimki de zırt pırt gelir, hatta çocuğa bile bakmak ister. Gerçi bence şimdi de teklif etsek bence bırakır işi gelir, eltimin çocukları teklif ettiler ama bakmadı. Orda boyle rahat değil çünkü. Esim bazen diyo memlekete tayin isteyelim diye, hemen kapattiriyorum konuyu, kendi annemler orda olmasına rağmen. Üzülüyorum ama napiym. Ben takarim çok, bişey de diyemem, hasta olurum walla.

Geçti derken gaz problemi geçmedi, dr onemsemedi demek istemiştim:) voltaj olsa simdiii:) hey gidi gunler...

geçmiş olsun canım... o kitapçıktaki öğün saatleri ve tariflerden örnek yazarmısın bize de??

canım inş. bi sorun çıkmaz rabbim bebeğini korusun...

Dun kaynimin sozu vardi:) kendisini cok severim allah icin insallah sozlusude iyidir simdilik saf ve iyi bir kiza benziyor ama bakalim..

2hafta sonra kvler haciya gidiyor 1 ay onlarda kalcaz gorumcelere dikkat edicez insallah kizimin duzeni bozulmaz..azikti yemekti cocuktu derken umarim 1 ay cbk gecer
Birde esim isyerini degistirmek istiyor ama calismak istedigi baska bi ulke ayligi cok iyi nerdeyse 3 kati ama 3ayda bir gelecek yanimiza onsuz neyaparim nasil gecer zaman bilmiyorum...1yil sabredelim diyor ama yapamam gibime geliyor..kafam cok karisik kizlar...ya ben birde cok kiskancim tek istememe sebebimde o yani..iyi dusunmek lazim

Son düzenleme:

Sen anlatirke ben boguluyorum sanki...keske ismin gibi dertsiz olsan...allah sana sabir versin kvyede merhamet

geçmişe bakmadım.. bakamadım..
özledim mi çooookk..
bi yerlerde birileri benim de adımı anmış gelsin artık diye pek çok mutlu oldum..
ama yok elim gitmiyor.. elim gitse oğlum fırsat vermiyor.. yoğun günler geçiriyoruz..
kış geliyor yavaş yavaş eve kapanma zamanları gelecek daha çok geleceğim sanırım..

kaynanacığımla ilgili bombalar öyle çok ki..!
gelip hepinizi krizlere sokmama az kaldı..

herkes kendine ve bebişkolarına iyi baksın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…