işte bende bunu istiyorum. onlardayken bana atılsın, beni istesin :)
çok mu hayinim
blendırı prenses uyanıkken çalıştırma, korkusunun üstüne gitme canım
ikincide böyle oluyor demekki
2 lemeyi düşünen arkadaşlar ne kadar ara vermeyi planlıyorsunuz?
Burda okudukça aklıma geliyor, hatta demir eksikligide huysuzluk yapıyormuş. Dr bize 8. Ayda tahlil yapicaz, şimdi kullanmayın demir damlası dedi. Acaba mi diyorum.
Anlamadım ki. Birde uykusu gelince kuduruyo ole sipa, ark. Bebeği anasının koynuna yatıyor uykusu gelince ne güzel. Ya bide şımarık olacak galiba, ben çok kinardim başıma mi gelecek ne.. bi sağa saldırıyor, bi sola. Herşeye uzanıyor. Inşallah bu normaldir, simariklik belirtisi değildirkollarim kopuyor uyanıkken, uyuyunca da dinlenilmesi ki, hatta ev işlerinden ancak bi tanesini yapabiliyorum. Herkes bölen demi? Evet deyin rahatliym biraz:)
Benimki de kucak istiyo hepşimdi gördükleri herşeye atılıyorlar, ellemek istiyorlar. böyle öğrenecekler normal şeyler bunlar şımarıklık değil.
bana göre hep kucak istemesi şımarıklık
benimkide kucaktan inmek istemiyor
:) supermis. Bende bugün ara kapıyı kapatıp salon ve mutfağı temizledim. Biraz ütü yaptım. Yemek filan ışte. Yarın da diğer taraftlari supurup, banyoyu filan temizleyip, kalan utuleri yapicam. Inşallah tabi:)canım inan evle ilgilenmeyince çok fena sıkıntıya giriyorum başım ağrıyor ev üstüme geliyor sanki ama bu hafta yaptığımı söyliym pazartesi akşam süpürgeyi açtım evi süpürdüm çarşamba tozu aldım ütü yaptım bugün inşallah paspaslıcam.ne güzel demi !
Bu benim de hoşuma gidiyo kv nin kucagindayken bana gelmek istemesi:)Bir kiskanc anada burda:) kendi ailemden ve esim haricinde herkezden kiskaniyorum...hatta kvnin kucagindayke kizim bana bakip agladiginda seviniyorum :); benim kizim cogu zsmsn yerde yuvarlaniyor cok az kucakta ama ben odadan ciktigim anda bagiriyor birde blender sesinden cok korkuyor calistigi anda basiyor cigligi..
Allah kolaylık versin canım sana. Bi tane bile zor yaBende ayni durumdayim cnm sabahtan beri bisi yapamadim biri bitio biri baslio 2 sinin isteklerine yetismekten firsat bulursam yemek yapcam simdi ins. Sen bide calisiyorsun cok normal bence
Inşallah canım, bazen diyorum ya psikolojisi bozulursa, bole erkenden çalışmaya başladım diye..benim kızımda küsüyor bende üzülüyorum ama bu küsmeleri bizi çok sevdiğini gösterir insan sevmediğine küsmez :)
Hoşgeldin ofelyam, geçmiş olsun çok, ya nolcak bu depresif hallerimiz bizim, geçecek mi ki, ne zaman geçer ki?canım selam , saol canım,
çok özledim sizi, geçen gün dertsiz de yazmıştı canım benim:)
napiiym kızım hastaydı bi 20 gün kadar , şimdi iyi çok şükür, önce boğaz enfeksiyonu dediler 1 hafta antibiyotik kullandı gittik hiç bişe yemiyo dedim idrar tahlilinde iltihap çıktı 1 hafta da onun için ilaç kullandık, yavrum erkenden tanıştı ilaçla, çok şükür şimdi iyi, ama ek gıdayla başım dertte, aslında benim doktor başlama dedi ama ben tattıriyim diye başladım, sebze püresiyle başım dertte, mümkün diil yemiyo yoğurdu da elmayla karıştırınca anca, işe başladım, çok özlüyorum yavrumu, sabah babası bırakıyo 6da çıkıyolar, ben 6,45de evden çıkıyorum o saate kadar battaniyesine sarılıp yatıyorum kokusunu içime çeke çeke, akşam alıyorum, araba kullanma maceralarım da dillere destan oldu bu vasitayla:)öle geçinip gidiyoruz çok şükür, sen neler yapıyosun, kuzn nası?
bebişleri hasta olan herkese Rabbim acil şifa versin inşallah
bende demirini vermiyorum, ondan mı huysuzluk ki?
evimde pamuklar uçuşuyo canım, süpürmeye vaktim yok,
eşim 5 de işten geliyo, o geldikten sonra yemek yapıyorum,
ona da yemek denirse tabi, makarna çorba cacık salata, hazır paneli tavuk, kızartma,
eğer çok yemek yaparsam ertesi güne kalacak kadar , ertesi gün süpürebilirim
bide benim süpürgem sulu sistem, evi süpürmekten daha çok,
iş bittikten sonra süpürgeyi temizlemek bi işkence, sallıyorum o yüzden
şöyle doya doya mutfağa girip 3-5 çeşit özenli yemek hazırlamayı özledim,
mutfakta vakit geçirmeyi feci severim,
veee kitap okumayı özledim ben yaaaa,
ikindi vakti kahve - çay ve kitap, ohhhhh hayali bilem güzellll
benim kız 1 haftadır nerdeyse kakasını yapmıyordu,gece emmeye uyandığında z. yağı içirdim,
sabah 4 de emmeye uyandığında kıvranıyodu yavrum,
önce z. yağıyla masaj yaptım sonra kulak çubuğuyla biraz genişlettim, yarım saat uğraştım
çok şükür 5-6 günlük kakasını yaptı, nasıl macun gibi olmuş yaptıkça rahatladı bebişim yaaa,
o kadar şey nasıl o küçük bedenden çıktı şaştım kaldım
biraz hala var gibi bugünde kıvranıyo gibi sesler çıkardı hep, aynı işlemleri yaptım ama bişey çıkmadı
ve bu bakım örtüsünü çıkaranlar baya büyük iş yapmışlar, etrafı batırmadık
benim kız 1 haftadır nerdeyse kakasını yapmıyordu,gece emmeye uyandığında z. yağı içirdim,
önce z. yağıyla masaj yaptım sonra kulak çubuğuyla biraz genişlettim, yarım saat uğraştım
çok şükür 5-6 günlük kakasını yaptı, nasıl macun gibi olmuş yaptıkça rahatladı bebişim yaaa,
biraz hala var gibi bugünde kıvranıyo gibi sesler çıkardı hep, aynı işlemleri yaptım ama bişey çıkmadı
ayy şımartıyorsun beni teşekkür ederim canım yakında yapar paylaşırım fotolar çekerim sizlerde yaparsınız.diş çıkınca yapılıyor canım.
bizde baştan ayağa giydirilecek diye brişey yokta dişi ilk gören bir hediye alıyor. görüpte görmezdende gelebilirler:)
sen becerikli hatunsun, neler yapacaksın anlat bizede bizim dişlerin gelmeside yakındır.
seni, ayakta alkışlıyorum iki çocuk bu kadar kısa sürede nasıl olacak nasıl yetişeceksin eli öpülecek kadınsınCanım eşim de çok istiyor ben kontrolume gittigimde dr sormustum ne kadar sonra gebelik düşünebilirim diye 6 aydan sonra sıkıntı olmaz demişti, sezaryenle dogum yaptim.suan elifle tam düzenimizi oturtalim inşallah en yakin zamanda istiyoruz bakalım hakkınızda hayırlısı olsun
illa anneanne görür babaanne zaten görse de görmez :)diş buğdayı bizde şöyle olur,
dişi ilk gören hediye alır olayı sanırım yok ama illlaki ilk ananesi görür
gün yapar gibi herkesi diş buğdayına çağırırsın,
pastalar börekler yenir, çaylar içilir,gelenler bebeğe hediye getirir onlar açılır bakılır,
sonra bebek büyük bi tepsiye oturtulur,
tepsiye, makas, kalem, defter, cetvel vs. konur, çocuk neye uzanırsa o mesleği seçer derler,
buğday haşlanır üzerine, pasta süslenen şekerlerden, fındık nohut konup servis yapılır
Selam kızlar nasılsınız? sizleri çok özledim.ben 2 haftadır Tr'de tatildeydim.bebişim ilk kez hasta oldu üşütme gibi.
ya benim kızım çok çabuk hastalanıyor galiba.hemen hapşuruyor.burnu falan tıkalı gibi hır hır nefes alıyor.sizin de öyle mi ?
bir de bizimki herkese gülüyor ya.Ama herkese :) bugün uçakta adamlara falan bakıp bakıp güldü bide insanlar ona bakmasa da gülüyor:) arsız şey.
çok hareketli oldu.hep birşeylere uzanmak istiyor.asla sırtüstü yatmıyor hemen dönmeye çalışıyor.ama buna karşılık oyuncaklarıyla daha ilgili olmaya başladı sanki.yani galiba.(tam emin olamadım:))
Ben demir damlası kullanıyorum.f..rr.. sa..n.l diye bir şurup.doktor ver dedi yüzü bembeyaz dedi.başka kullanan var mı ?
Selam kızlar,
Yazacağım çok şey var kızım uyuyor umarım o uyanana kadar yazıp bitirebilirim.
Geçtiğimiz hafta idrar tahlili, idrar kültürü ve böbrek ultrasonu yapıldı. Israr tahlilinde lökosit 500, kültürü steril, böbrek ultrasonunda ise sol toplayıcı sistemde grade 2 genişleme görüldü antibiyotik tedavisine başlandı sonrasında 3 ay düşük dozlu olarak antibiyotik tedavisine devam edileceği söylendi bu Cumartesi başka bir Dr a daha gittik oda böbrekteki durumun doğumsal olabileceğini k. Doğum Dr umuzun böyle birşey söyleyip söylemediğini sordu bizde böbrekte su var dediğini sonrasında organ taraması yapan Prof a durumu söylediğimizde hiç bir problem görmediğini bir sonraki kontrolde kendi Dr umuzada tekrar baktırdığımızı ve Problem yok dediğini söyledik. Dr un cevabı doğumdan önce ve sonra takip edilmesi ve her ay idrar tahlili yapılması gerekirdi. Ayrıca 3 aylık düşük dozlu antibiyotik tedavisi bu büyümenin ilerlemesi veya ortadan kalkmaması durumunda en son baskılara yöntemi olarak uygulanır dedi ve çocuk nefrolojisi uzmanlarına yönlendirdi kızım için ikisi konsültasyon yapacaklar. Şimdiki tedavimiz 10 gün antibiyotik 2 gün ara sonrasında idrar tahlili ve kültürü ona göre böbrek ultrasonu ve her ay tahlil ile izlem... Şimdi gelelim sonuca
Eyy kadın doğum Dr um ben sana şu zaman gel dediğinde 1 defa aksattımmı hatta heyecanlanıo daha da erken gelmedimmi o ultrasonlar vesikalık resim olup hatıra kalsın diye çekilen basit bir fotomuydu sen nereye baktın?
Eyy organ taraması yapan Prof bozuntusu sen nasıl Prof oldun benim çocuğumun neresine baktında bu sorunu göremedin?verdiğim onca para 2 kare renkli ultrason içinmiydi?
Eyyy çocuk Dr umuz 2,5 aydır sana şikayetlerimizi anlatırken benim çocuğum idrar yolu enfeksiyonu diye kanıtlamak için elimde tek eksik idrar tahliliydi bunuda benmi yapacaktım?kaldıki küçücük yavruma uygulayacağın tedavi yöntemi nefroloji uzmanları tarafından son nokta sen en başta yapmaya kalktın nerde senin Dr luğun?
Bu saatten sonra ben kime nasıl yavrumu emanet edeyim hangi Dr a inanayım? Kaldıki kaç aydır çocuğumun ağlamaları yenemedi uyumaması ızdırabının hesabını hanginizden nasıl sorayım?hangi birinizi nerelere şikayet edeyim ki başkalarının canını yakmayın!
Ben çocuğumun iyi yetişmesi için bütün işimi gücümü bıraktım aylardır karşısında oturuyorum zekası gelişsin becerileri ilerlesin ve bir sürü şey işte üstüne titriyorum sen hangi hakla aldığın paradan yaptığın meslekten utanmadan bunca şeyi göz ardı edip benim evladımın sağlığıyla oynuyorsun?
Çok doluyum kızlar günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum evladım tabiki iyileşecek Rabbim daha kötüsünden korusun ama bu ihmaller silsilesini bir türlü yediremiyorum günlerdir şikayet için araştırıyorum çıldırıyorum.
Kızlar size yazınca yine sinirim oynadı az önce Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini arayıp herşeyi anlattım izleyeceğim yolu öğrendim. Cuma günü çıkacak sonuca göre doğumsal ise tek tek 3 Dr uda şikayet edeceğim ... Doğumsal değil sonradan olmuş ise de çocuk Dr umuzu şikayet edeceğim.
Selam kızlar,
Geçtiğimiz hafta idrar tahlili, idrar kültürü ve böbrek ultrasonu yapıldı. Israr tahlilinde lökosit 500, kültürü steril, böbrek ultrasonunda ise sol toplayıcı sistemde grade 2 genişleme görüldü antibiyotik tedavisine başlandı sonrasında 3 ay düşük dozlu olarak antibiyotik tedavisine devam edileceği söylendi bu Cumartesi başka bir Dr a daha gittik oda böbrekteki durumun doğumsal olabileceğini k. Doğum Dr umuzun böyle birşey söyleyip söylemediğini sordu bizde böbrekte su var dediğini sonrasında organ taraması yapan Prof a durumu söylediğimizde hiç bir problem görmediğini bir sonraki kontrolde kendi Dr umuzada tekrar baktırdığımızı ve Problem yok dediğini söyledik. Dr un cevabı doğumdan önce ve sonra takip edilmesi ve her ay idrar tahlili yapılması gerekirdi. Ayrıca 3 aylık düşük dozlu antibiyotik tedavisi bu büyümenin ilerlemesi veya ortadan kalkmaması durumunda en son baskılara yöntemi olarak uygulanır dedi ve çocuk nefrolojisi uzmanlarına yönlendirdi kızım için ikisi konsültasyon yapacaklar. Şimdiki tedavimiz 10 gün antibiyotik 2 gün ara sonrasında idrar tahlili ve kültürü ona göre böbrek ultrasonu ve her ay tahlil ile izlem... Şimdi gelelim sonuca
Eyy kadın doğum Dr um ben sana şu zaman gel dediğinde 1 defa aksattımmı hatta heyecanlanıo daha da erken gelmedimmi o ultrasonlar vesikalık resim olup hatıra kalsın diye çekilen basit bir fotomuydu sen nereye baktın?
Eyy organ taraması yapan Prof bozuntusu sen nasıl Prof oldun benim çocuğumun neresine baktında bu sorunu göremedin?verdiğim onca para 2 kare renkli ultrason içinmiydi?
Eyyy çocuk Dr umuz 2,5 aydır sana şikayetlerimizi anlatırken benim çocuğum idrar yolu enfeksiyonu diye kanıtlamak için elimde tek eksik idrar tahliliydi bunuda benmi yapacaktım?kaldıki küçücük yavruma uygulayacağın tedavi yöntemi nefroloji uzmanları tarafından son nokta sen en başta yapmaya kalktın nerde senin Dr luğun?
Bu saatten sonra ben kime nasıl yavrumu emanet edeyim hangi Dr a inanayım? Kaldıki kaç aydır çocuğumun ağlamaları yenemedi uyumaması ızdırabının hesabını hanginizden nasıl sorayım?hangi birinizi nerelere şikayet edeyim ki başkalarının canını yakmayın!
Ben çocuğumun iyi yetişmesi için bütün işimi gücümü bıraktım aylardır karşısında oturuyorum zekası gelişsin becerileri ilerlesin ve bir sürü şey işte üstüne titriyorum sen hangi hakla aldığın paradan yaptığın meslekten utanmadan bunca şeyi göz ardı edip benim evladımın sağlığıyla oynuyorsun?
Çok doluyum kızlar günlerdir düşünmekten uyuyamıyorum evladım tabiki iyileşecek Rabbim daha kötüsünden korusun ama bu ihmaller silsilesini bir türlü yediremiyorum günlerdir şikayet için araştırıyorum çıldırıyorum.
Rezene de rahatlatiyo canım, içindeki potasyum bagirsak hareketlerini arttiriyomus. Ben kesmistim bi ara yeniden başladım. Hala gaz var bizde de. Uyandırıyor hep. Ek gidalardan sanırım. Su niyetine bazen rezene veriyorum. Korkuyorum bi taraftan tembellestirir bağırsakları diye ama..
Canım benim bebiş de bir kabız olmuş ki zorla yapıyor ııııh diye ses çıkarıyor yaparken :) ya ek gıdaya geçtik ya annem sağolsun birçok şeyi aynı gün verdi.acaba ondan mı diyorum.
Selam kızlar,
canım selam , saol canım,
çok özledim sizi, geçen gün dertsiz de yazmıştı canım benim:)
napiiym kızım hastaydı bi 20 gün kadar , şimdi iyi çok şükür, önce boğaz enfeksiyonu dediler 1 hafta antibiyotik kullandı gittik hiç bişe yemiyo dedim idrar tahlilinde iltihap çıktı 1 hafta da onun için ilaç kullandık, yavrum erkenden tanıştı ilaçla, çok şükür şimdi iyi, ama ek gıdayla başım dertte, aslında benim doktor başlama dedi ama ben tattıriyim diye başladım, sebze püresiyle başım dertte, mümkün diil yemiyo yoğurdu da elmayla karıştırınca anca, işe başladım, çok özlüyorum yavrumu, sabah babası bırakıyo 6da çıkıyolar, ben 6,45de evden çıkıyorum o saate kadar battaniyesine sarılıp yatıyorum kokusunu içime çeke çeke, akşam alıyorum, araba kullanma maceralarım da dillere destan oldu bu vasitayla:)öle geçinip gidiyoruz çok şükür, sen neler yapıyosun, kuzn nası?
evet canım tüp bebek. bende çok beklemek istemiyorum. yaş 35 olmadan ikileyelim :)Hakkinizda en hayirlisi olsun cnm..tüp bebebeklemi hamile kaldin?? Bende 2yil tedaviden sonra hamile kalmistim
bebişleri hasta olan herkese Rabbim acil şifa versin inşallah
bende demirini vermiyorum, ondan mı huysuzluk ki?
evimde pamuklar uçuşuyo canım, süpürmeye vaktim yok,
eşim 5 de işten geliyo, o geldikten sonra yemek yapıyorum,
ona da yemek denirse tabi, makarna çorba cacık salata, hazır paneli tavuk, kızartma,
eğer çok yemek yaparsam ertesi güne kalacak kadar , ertesi gün süpürebilirim
bide benim süpürgem sulu sistem, evi süpürmekten daha çok,
iş bittikten sonra süpürgeyi temizlemek bi işkence, sallıyorum o yüzden
şöyle doya doya mutfağa girip 3-5 çeşit özenli yemek hazırlamayı özledim,
mutfakta vakit geçirmeyi feci severim,
veee kitap okumayı özledim ben yaaaa,
ikindi vakti kahve - çay ve kitap, ohhhhh hayali bilem güzellll
diş buğdayı bizde şöyle olur,
dişi ilk gören hediye alır olayı sanırım yok ama illlaki ilk ananesi görür
gün yapar gibi herkesi diş buğdayına çağırırsın,
pastalar börekler yenir, çaylar içilir,gelenler bebeğe hediye getirir onlar açılır bakılır,
sonra bebek büyük bi tepsiye oturtulur,
tepsiye, makas, kalem, defter, cetvel vs. konur, çocuk neye uzanırsa o mesleği seçer derler,
buğday haşlanır üzerine, pasta süslenen şekerlerden, fındık nohut konup servis yapılır
Selam kızlar,
10 gün kadar önce çok huysuz diye eşim rahatlatıcı çaydan verme dedi, hipp'in rezene papatya anasonlu çayı, mamasına katıyodum rahat gaz çıkarsın diye,
heralde ona alıştı bağırsakları vermeyince direk kabız oldu, onun dışında yeni yeni su vermeye başlamıştım, su veriyorum diye kadız olmaz dimi çocuk?
bizim kızın ki tembelleşmiş galiba:26:
çok geçmiş olsun
hemen düzelir inşallah, çok zor yaaa, ıkın ıkın mahvoluyolar, poposu tahriş olmuştu en son baktığım da krem sürdüm
çok geçmiş olsun ofpufcum, nereye şikayet etmen gerekiyosa et bencede,
özellerde devlet hastanesi gibi sanki, günlük hasta sayısı nasıl arrtar onu hesap ediyolar,
azcık özel ilgi göstereyim, anlayayım dinleyeyim yok,
bende hala iyi bi çocuk doktoru bulmuş değilim:44:
çok çok geçmiş olsun canım. doktorla tartışıp başka bir doktora götürmek istemesen haberin bile olmayacak ve belki yanlış tedavi uygulanacak... insan değil bunlar... el kadar bebeğe ver antibiyotiği çık kenara
kesinlikle peşini bırakma canım. şikayetçi ol mutlaka
bu arada kızının huzursuzlukları geçti mi biraz daha? şimdi nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?