Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

Ooo maşALLAH bebişine.Benimki poposunu kaldırıyor sadece.çok yüzüstü kalınca da ağlamaya başlıyor.

Canım sen nerelerdesin bebiş doğdu bıraktın buraları =) annen döndü mü amerikadan? nasıl gidiyor :))

yaa giriyodum aslinda diger tarafa kimse kalmayinca yazasim gelmedi, burayi gormedim ki ben dedim bunlar whatsapptan falan konusuyor atik heralde

annemler doneli cok oldu temmuz ortasiydi, ilk cok zorladim oglanin da baya duzeni bozuldu uykulari falan yavas yavas topladim artik kendimi de onu da, bi cocukla evde aksam ediyorum napayim

:) Evet canım burayı voltaj açtı yeni bir başlangıç yapalım diyerek.ama artık görmüyoruz onları da.biz takılıyoruz:) sen de bendensin kızımla evde takılıyoruz çoğu zaman... :)

Kızlar arı mama kullandınız mı hiç? ben günde bir kere veriyorum.katı bir mama.hiç doktora da sormadım acaba kötü mü yapıyorum...

Canim hosgeldin ama ceee diyip kacma:)geçmiş olsun bebise, bakici işine sevindim canim
inşallah daha sık uğrayabilirim canım...öğlene kadar ev işiyle uğraşıyorum,öğleden sonra okul,gelince dokuza kadar kızımla ilgileniyorum,buraya ancak dokuzdan sonra bakabiliyorum,o zamanda kimse olmuyo

ben de başlıyım bunlara...diğer tarifleri de ara ara yazar mısın canım?
bende bugün azıcık kara üzüm kaynatıp suyunu verdim,pek sevmedi,içine pekmez katıyım bari...yumurta sarısına yarın başlıyım...eşimede keçi peyniri siparişi veriyim...nasılsa akşama kadar köylerde,güvendiği bi müşterisinden alsın...aslında köy yumurtası da aldırsam ne iyi olur...kuşum kesin...4. ayını doldurduğunda tam 7 kilo,70 cm'ydi...kilosunu falan da merak ediyorum kızımın...20 gün sonra aşıya gittiğimizde ölçtürürüm artık ama daha çooook var...

Canım üzümü kaynatma direk suyunu sık ver Dr un bana verdiği listede üzüm suyu 1. Aydan sonra azar azar verilebilir yazıyo bende bu akşam üzüm alıp yarın suyunu vericem.

Canım üzümü kaynatma direk suyunu sık ver Dr un bana verdiği listede üzüm suyu 1. Aydan sonra azar azar verilebilir yazıyo bende bu akşam üzüm alıp yarın suyunu vericem.

Ayrıca kızım uyudukça diğer verilebilecekleri ve çorba tariflerini yazarım :)

slm kızlar , hasta bebişlere geçmişş olsun uzun süredir sadece okuyorum
yazmıyorum.. çok koşuşturmaca içindeyim eşim yüz felci geçirdi biraz düzeldi şükür oğluşum okula başladı bende diğer oğluşumla abi götür getir hasta ziyaretine gelenler uğraşıyorum... bizde sürünme yok ama dönüyüruz sürekli.. babalamaya başladık anne çok anlaşılır söylüyoruz.....
dertsiz sana çok üzülüyorum okuyup allah yardımcın olsun.. bol bol dua oku...
yavrunun yüzüne baksın rabbim....

Sürünmeye mi başladı? Maşallah, Sanırım bizim oğlan çok hantal hiç o taraklarda bezi yok,babası da herşeyi geç yapmışmış herhalde gene bu huyu da ona çekti :)

evet canım maşallah 1 hafta - 10 gündür tv önüne kadar gidiyor halının üstünde dolanıyor:) ben zayıf hareketli oluşuna ve babası dedesi hemen yürüsün konuşsun hevesindeler sürekli bi hareket halinde oldular bende buna bağladım böyle erken sürünmesini :)

kızlar ben de okuyup da yazamayanlardanım... kızım huysuz bilgisyr başına oturdummu ağllıyo hep kucak istiyo herkes iyidir inş... dişi çıkanlara hayırlı olsun sürünenler yürür inş... ben de demire başlamadım kabız yapıyo diye... ek gıda işi nolcak bilmiyom maşallah kızım çok iştahlı 8800 bugün tartıldı ne versem yiyo maşallah meyveleri tattırdım ama hiç çorba vermedim bir kere peynir bir kere yumurta bir kere yoğurt verdm tadımlık yedi ama doğru drüst nasıl başlıcam bilmiyom sizler tam anlamı ile başladınız mı?? bi liste varmı saatli şöyle doktorunuzun verdiği... ben dağ başında çocuk doktornun olmadığı biryerdeym eşim asker... doğru düzgün soracağım kimse yok.. iyi ki net var size soruyom hoş benim elif hanım pek baktırıp okutmasa da ben ağlar falan geçiyom biraz nete listelerinize önerilerinize ihtiyacım var ek gıda için... yardım ederseniz sevirim... bi de kızım hep beni emdi bu kiloda obez olck die korkuyom....

dertsiz Allah yar ve yardımcın olsun yuvanızda huzur mutluluk olsun canım ne diyeyim.

zapzup maşallah canım çok marifetlisin ellerine sağlık

sağolun kızlar.inşallah herşey yoluna girer.

gulimier canım eşimin babası, dedesi, dayıları hepsi borsayı takip ediyor.
85 yaşındaki adam bile x hisse senedi ne olmuş diye soruyor
eşimde öyle bir ailede yetişince ne diyeyim ki

canım ben kullanmam o ilacı 1 çay kaşığından bişey olmaz diyen de var ama yine de kullanmam.

Dertsizcim benim bebiş de 6400 :))) kafama çok takıyordum bir ara zayıf zayıf diye.ama almıyor işte.çok aşırı hareketli ben ona bağlıyorum.bilmiyorum...
benim oğlumda çok hareketli canım.eller kollar sürekli oynuyor.

lena canım nasılsın? kızım adaşıyla aynı kilodaymış:) elif de 6400 kg dr.hareketliliğine bağladı maşallah kıpır kıpır bende kafama takmıyorum o yüzden sağlıklı olsunda
ay senin cimcimede bizim oğlanla aynı kilodaymış.

sen nasılsın canım
akşam ne yaptın, konuşabildiniz mi yoksa durumlar aynı mı?

oğluşun nasıl
canım değişen pek bişey yok.
oturup konuşmadım ama lafın yeri gelince pat diye söylüyorum
gideceğimiz fikri biraz etkilemiş gibi
10-12 gün çok uzun değil mi deyip duruyor
yarın başka ilden bir komutan geliyormuş
ona yoğunlaşmıştı bu akşam ezberlencek şeyler falan vardı
benimde 2 gündür misafirim geliyor
en azından tartışmasız geçti 2 günümüz

allah razı olsun canım. rabbim eşine şifa versin.
benim yerimde başkası olsa bu yaşadıklarımı yaşasa çoktan çekip gitmişti

arkadaşlar ben yoğurdu aptamil 2 ile mayalıyorum.
oğlum kabız hiç olmamıştı şimdi o problemimiz var
7 gün hiç yapmadı, sonra yaptı, 3 gündür yine yok
yoğurdun dışında meyve püresi veriyorum sadece
patates, muz bunlar kabız yapıyor diye hiç vermedim
mama hiç vermiyorum beni emiyor
devam sütüyle mayaladığım yoğurt kabız yapıyor olabilir mi?
zeytinyağ içiriyorum, poposunu uyarıyorum ama yine yok yine yok

bizim burda şap hastalığı çıkmış o yüzden açık süt almak istemiyorum
günlük şişe sütlerden bulmam da imkansız
pastörize sütle de mayaladım tutmadı

Son düzenleme:
voltajım canım benim hoşgeldin
sohbetini çok özledim arkadaşım
nolur tekrar bırakıp gitme...

anaa bizim kizlar burdaymis ya bende nere gitti bunlar diyodum
hoş geldin canım. eksiğimiz çok ama topiği boş bırakmamaya çalışıyoruz :)

ne güzel doğal şeyler yedirme imkanın var. biz düzenli ek gıda alıyoruz ama yediklerimiz ne kadars ağlıklı bilmiyorum.
geçen akşam yemeğin suyuna ekmek doğrayıp koydum ağzına. çiğneyebilecek mi diye, maşallah götürdü hepsini :)

biberon istemiyor, biz ne yesek takip ediyor bizi....

canım
sabah 8-9 gibi
yumurta sarısı (bir çay kaşığı ile başlayıp bir haftada tam sarıya geleceksin)
bir kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir (akşamdan kaynamış temiz su koyuyorum üzerine)
3-4 bebe bisküvisi
çay kaşığının ucuyla tuzsuz tereyağ
2 ölçek mama
bir çay kaşığı kadar pekmez

11 gibi meyve püresi

öğlen 1-2 gibi sebze çorbası
ilk 10 gün bir köfte büyüklüğünde tavuk göğsü ekledim, daha sonra yağsız kırmızı et kıyma çektirip eklemeye başladım.
bakla ve patlıcan dışında herşeyi katabilirsin çorbalarına dedi doktorumuz.
çorba piştikten sonra biraz sızma zeytinyağı ekliyorum üstüne. ( riviera olmasın)

5 gibi evde mayalanmış yoğurt. ama bunu yedirmekte zorlanıyorum. sevmedi bir türlü

şeker, tuz, bal,bakla,patlıcan yasak

arada akşam 7-8 muhallebi yapıp içine meyve rendeliyorum.

tüm gün boyunca 120cc lik biberonu zorla veriyoruz. sadece gece alıyor. oda iki defa 90-100cc kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…