voltajım canım benim hoşgeldin
sohbetini çok özledim arkadaşım
nolur tekrar bırakıp gitme...
çok güzel bunu gördüm bende yapacaktım ama bu kadar büyük değil küçük olacak
evet nasıl tanımış artık beni aaumut taç ve yıldızla süper olur dene sende eminim çok güzel olurzapzup kesin bunu yapar :)
taçla yıldızda eklenir. magnetlerle bütün olur.
bende deneyeceğim. inşallah birşeye benzetebilirim
magnetler kolay aslında ayrıntıya girmek istemezsen diş yap kafasına taç yap gözlerini de iki siyah boncuk dik ağzını da keçeden göz kararı kes tamamdır bir kere yapsan anlarsın ne kadar kolay ben magnetleri dün işyerinde kestim dişleri de evde kestim bugün öğlen yapıştırıcı alacağım yapıştırdım mı bitecek :)benim ablalarda da iş yok :)
ama bunu gözüm kesti, yaparım.
magnete çok küçük ayrıntılar diye tereddüt etmiştim.
çok güzel bunu gördüm bende yapacaktım ama bu kadar büyük değil küçük olacak
evet nasıl tanımış artık beni aaumut taç ve yıldızla süper olur dene sende eminim çok güzel olur
magnetler kolay aslında ayrıntıya girmek istemezsen diş yap kafasına taç yap gözlerini de iki siyah boncuk dik ağzını da keçeden göz kararı kes tamamdır bir kere yapsan anlarsın ne kadar kolay ben magnetleri dün işyerinde kestim dişleri de evde kestim bugün öğlen yapıştırıcı alacağım yapıştırdım mı bitecek :)
hoş geldin canım. eksiğimiz çok ama topiği boş bırakmamaya çalışıyoruz :)
ne güzel doğal şeyler yedirme imkanın var. biz düzenli ek gıda alıyoruz ama yediklerimiz ne kadars ağlıklı bilmiyorum.
geçen akşam yemeğin suyuna ekmek doğrayıp koydum ağzına. çiğneyebilecek mi diye, maşallah götürdü hepsini :)
biberon istemiyor, biz ne yesek takip ediyor bizi....
canım
sabah 8-9 gibi
yumurta sarısı (bir çay kaşığı ile başlayıp bir haftada tam sarıya geleceksin)
bir kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir (akşamdan kaynamış temiz su koyuyorum üzerine)
3-4 bebe bisküvisi
çay kaşığının ucuyla tuzsuz tereyağ
2 ölçek mama
bir çay kaşığı kadar pekmez
11 gibi meyve püresi
öğlen 1-2 gibi sebze çorbası
ilk 10 gün bir köfte büyüklüğünde tavuk göğsü ekledim, daha sonra yağsız kırmızı et kıyma çektirip eklemeye başladım.
bakla ve patlıcan dışında herşeyi katabilirsin çorbalarına dedi doktorumuz.
çorba piştikten sonra biraz sızma zeytinyağı ekliyorum üstüne. ( riviera olmasın)
5 gibi evde mayalanmış yoğurt. ama bunu yedirmekte zorlanıyorum. sevmedi bir türlü
şeker, tuz, bal,bakla,patlıcan yasak
arada akşam 7-8 muhallebi yapıp içine meyve rendeliyorum.
tüm gün boyunca 120cc lik biberonu zorla veriyoruz. sadece gece alıyor. oda iki defa 90-100cc kadar
canım sen çalışmıyomuydun ne güzel saaati saatine verdiklerini yazmışsın
bekleyemedim ben tez canlıyım aklıma takıldımı birşey onu yapıp hazır koyacağım kenara yoksa rahat edemem çok kötü bir huy ama böyleyim örneğin eşime odadaki bardağı götür derim tamam 5 dk sonra der ben kafayı takarım hasta bile olsam kalkar onu götürürüm şimdi iyi de yaşlanınca bu huyum fena olacak sanırım yanımdakileri çıldırtacağım kesinçok hızlısın canım
diş çıkmasını bekleseydin :)
bekleyemedim ben tez canlıyım aklıma takıldımı birşey onu yapıp hazır koyacağım kenara yoksa rahat edemem çok kötü bir huy ama böyleyim örneğin eşime odadaki bardağı götür derim tamam 5 dk sonra der ben kafayı takarım hasta bile olsam kalkar onu götürürüm şimdi iyi de yaşlanınca bu huyum fena olacak sanırım yanımdakileri çıldırtacağım kesin
bekleyemedim ben tez canlıyım aklıma takıldımı birşey onu yapıp hazır koyacağım kenara yoksa rahat edemem çok kötü bir huy ama böyleyim örneğin eşime odadaki bardağı götür derim tamam 5 dk sonra der ben kafayı takarım hasta bile olsam kalkar onu götürürüm şimdi iyi de yaşlanınca bu huyum fena olacak sanırım yanımdakileri çıldırtacağım kesin
Ofpufya cnm ek besine basladin diye mama miktarini dusurdunmu yoksa aynimi?? Nezaman 1mama ogun yerine yemek verecegiz??
Ooo maşALLAH bebişine.Benimki poposunu kaldırıyor sadece.çok yüzüstü kalınca da ağlamaya başlıyor.
Kızlar arı mama kullandınız mı hiç? ben günde bir kere veriyorum.katı bir mama.hiç doktora da sormadım acaba kötü mü yapıyorum...
arkadaşlar ben yoğurdu aptamil 2 ile mayalıyorum.
oğlum kabız hiç olmamıştı şimdi o problemimiz var
7 gün hiç yapmadı, sonra yaptı, 3 gündür yine yok
yoğurdun dışında meyve püresi veriyorum sadece
patates, muz bunlar kabız yapıyor diye hiç vermedim
mama hiç vermiyorum beni emiyor
devam sütüyle mayaladığım yoğurt kabız yapıyor olabilir mi?
zeytinyağ içiriyorum, poposunu uyarıyorum ama yine yok yine yok
bizim burda şap hastalığı çıkmış o yüzden açık süt almak istemiyorum
günlük şişe sütlerden bulmam da imkansız
pastörize sütle de mayaladım tutmadı
şöyle hızlıca göz attım..
herkesler iyi.. bizde iyiyiz.. :))
kahvaltı, çorba vs tüm gün yemek moduna geçtik.. mama sayımız 4 ile kısıtlandı.. inşallah sorunsuz rahat bir geçiş dönemi olur hepimiz için..
şimdi benim aklıma takılıyor bu kahvaltıda cici bebe veriyorum.. hatta bugün yoğurduna da ekledim. çünki yoğurt yemiyor benim sıpacan. meyveli de denedim öyle de yemedi. doktorumuza söylediğimde hiç yemiyorsa hazır meyvelilerden dene hiç yememesinden iyidir dedi. bugün cicibebeyi yoğurda katmak geldi aklıma. ve yedi.. ee bu durumda hiç yememesinden iyidir mantığı ile vermemde bir sakınca olmaz herhalde değil mi :)
yaşlanınca öyle olmuyor, annemden biliyorum :)
ben tembel değilim ama elim el işine pek gitmiyor sadece. gerçi denemiyorumda. direk yapamam diyip geçiyorum.
laf aramızda bizim evde dikiş işleirnide eşim yapar
eski terzidir. işi sevmediğinden yapmıyor şimdi ama elinden gelir.
oo şanslısın yani o zaman ver eşine yapsın el işlerini :)
bende bebe bisküvisi tarifi var denenmiş bir tarif paylaşayım kendim yapmadım işallah güzeldirCanım benim evde 3 paket cici bebe var babam sağolsun :) içim rahat değil ama nette tariflerini gördüm bitince evde kendim yapmayı denicem
bugün burnumdan soluyorum resmen
dün akşam misafirim vardı benim görümcekte geldi. ben mutfaktayken o salonda misafirimle konuşuyor. kızım için annesine hiç gülmüyor diyip bi kahkaha attı. ben dönene kadar konuda değişmişti birşey diyemedim ama kudurdum.
sabahta eşim işten geldi, ben evden çıkıcam kızımı kucağına verip toparlanmaya başladım. hemde kızımı seviyorum onun kucağındayken bu hep dikkatini başka yöne verdiriyor. televizyona baktırıyor, camdan baktırıyor vs.
zaten sinirliyim açtım ağzımı yumdum gözümü
anası, oğlu, kızı bir olmuş sanki benim çocuğum değilmiş gibi muamele yapıyorlar.
şöyle yedir, şunu yap falan demeye de başladılar. bu sinirim yatışmazsa akşama kadar hepsini topa tutarım....
bende bebe bisküvisi tarifi var denenmiş bir tarif paylaşayım kendim yapmadım işallah güzeldir
BEBEK BİSKÜVİSİ
1 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı irmik
4 tatlı kaşığı pekmez
aldığı kadar un (pirinç ununun miktarı 1 bardak konulabilir 1 bardakta nişasta konulabilir)
bende sinirliyim ama ben geline sinirliyim dün işten çıktım annemlere gittim kzı almaya anakucağında oturur pozisyonda duruyormuş bana kapıyı açtılar oda da sadece gelin kaldı kucağında bebeği odaya bir girdim aa düştü dedi tuttum ben dedi ama yalancı öylece oturuyordu kızım boylu boyunca yerde yatıyordu ana kucağı bunun ayak ucundaydı düşünmek istemiyorum ama sanırım ittirdi kızımı bende anne bağlayrak oturtun dedim neyse kızımı aldım kucağıma seviyorum halası benim oğlumu da sev bizi sevmedin diyor öncelikle kendi kızım dedim neyse sonra yiğeni aldım kucağıma kızım istemiyor başka çocuk sevdim mi kıskanıyor kızım beni paylaşmak istemiyor bende annesine geri verdim sonra eve gideceğiz kızın ceketi yiyenin yattığı yastıkların altından çıkıyor valla parçalayı vercem artık ben özene bezene yıkıyorum ütülüyorum fesat gelin böyle yapıyor kıskançlıktan hemen hamile kaldı oda yetmedi çocukların her eşyasını aynı alıyor öfff bende bugün yolmazsa iyidir umuttt sakinleşmemiz lazım yoksa akşama ikimizde kavga edeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?