Büyüdüm Büyüdüm Bende Anne Oldum

:) hayırlı olsun annesi ilk inciniz darısı bizlerin başına olsun böyle ağrısız ateşsiz çıksın inşallah

insallah canim, biraz huysuzluk yapti ama atesi olmadi cok sukur, zaten her buldugunu agzina gotururdu iyice kemirgen bisey oldu simdi:) dun iki kisi zor yikadik cocugu, banyo kuvetini kemiriyodu bi ara:) nasil kasiniyosa artik yavrum

sagol canim darisi basiniza insallah....

valla aynen ordan yetiyorlar:) bizimki annemi gorunce bi gulmeler bagirmalar, baska kimseye yapmiyo o kadar :) ee 3 ay ananesi bakti ona ne de olsa :)

Kızlar benim hazırladığım kahvaltı tarifi şöyle 2 cicibebe ister hazır ister ev yapımı , 1 çay kaşığı pekmez az süt ( tercihinize kalmış süt 1 yaştan önce öneriliyor ama yanlışta olsa ben kullanıyorum kişisel tercihim, su yoğurt veya elma armut meyve suyu da olur bisküviyi yumuşatmak için ) 1 küp şeker kadar keçi peyniri, 1 çay kaşığı kadar yumurta sarısı bu güne kadar 1 haftadır 2-3 çay kaşığı yerken bugün her yudum sonrası su verince tüm hazırladığım karışımı yedi :)

ayy ne güzel herkeste bir yoğurt kahvaltı çorba telaşı :))

heyy gidi heeyy.. geçen sene bu zamanlar hissetme muhabbetleri yaparken nerelere geldik.. çok şükür..

Merhaba canım benim oglum da yan yada yüzüstü uyuo artik kendilerini kurtardilar bisey olmaz sen yinede arada kontrol et...

Zapzup canim gorumcene cok kizdim okuyunca bogazlayasim geldi ne bicim anne yaa allah sana sabır versin benim gorumcem cok seviyor kendi cocugu gibi hergun video ve resim istiyor bende yolluyorum sirf onlari gormek icin geliyor bodrumdan allah razi olsun herkese iyi gorunceler nasip etsin...

Ofpufya kizinin iyi olmasina sevindim canim insallah 3 ayin sonunda hicbirseyi cikmaz sorunsusuz gecirirsiniz allah cocuklarimiza dert verip deman artmasın...

Eski gunleri bende cok ozledim sayfalara yetisemezdik bazen durup dusunuyorum cok guzel gunlerdi bu kulup karsima sizin gibi guzel insanlari karsilastirdi.duygusala bagladim yine
Bende dun tarhana yaptim bakalim nasil olacak ilk defa denedim allah agiz tadiyla yemeyi nasip etsin inşallah

Sabah kahvalti verdim kızıma yumurta peynir pekmez annesutu karistirdim bulamac oldu güzelde yedi.yarinda bebe biskuvisi ekleyip vericem:)

kızıma bebe bisküvisi vermek istedim, en azından geceleri tok uyur, sık uyanmaz emmek için diye düşündüm.
ülker hero baby aldım ama içeriğine bakınca vazgeçtim.
palm yağı denen ürün kullanılıyor ki çok sakıncalı.

Palm yağı gerçeği - Eko Zeyno- ntvmsnbc.com buradan detaylı okuyabilirsiniz.

ayrıca fruktoz şurubu da var içinde. onunla ilgili gerçek ise burada.

http://www.haberturk.com/saglik/haber/597195-fruktozun-3-buyuk-tehlikesi

yani evde hazırlamaya devam çoğu şeyi.

gün kurusundan yaptım bende canım, kükrtlü olan olmaz zaten
biz malatyalıyız, bizde pek sarı olan yenmez, hep gün kurusu olan yenir

3 gün boyunca öğlen hep kayısı püresi verdim, en cuma günü 1 haftalık kakasını yaptı ama ev felaket koktu, 1 saat havalandırdım mecburen,
bundan sonra cumadan cumaya yapacak heralde derken maşallah dün ikindi vakti yaptı kakasını
bakalım bugün kayısı vermiycem acaba yapabilecek mi?

ilk aylar sakıncalıydı, başlarını oynatamıyolardı yavrucuklar, şimdi çok şükür büyüdüler
benim kız gece emzirirken memem burnunu kapatsa (azcık büyükler de )
nefes alamayınca mememi sıkarak eliyle vuruyo uyku arası

bu arada kizlar oglumun ilk disi cikti dun

oyyyy maşallah paşayaaa, hayırlı olsun annesi

bana ülker hero baby den numune seti geldi,
içinde bisküvide vardı,

bunlar bebeğe zararlı olur hepsini biz yiyelim dedi aç gözlü kocam

bu hazır meyve püreleri neden salça gibi kokuyo yaaa poffff iğrenç

hayırlı pazarlar herkese,

kocişim gitti 1 saate gelirim dedi hala gelmedi,
kız uyurken yapsaydık kahvaltıyı iyi olurdu

Aaumut benim ablam bakıyor oğluma, o da ole davranıyor bazen, canını sıkma bosyere, sinirlerin bozulmasın.. hatta tel.de soruyu şunu verdin mi, bunu verdin mi.. kv ayarında:) biz korkuluk sanki. Kv de ole yapar benim. Daha hala bu bebegin benin oglum olduğunun farkinda değil:) geçen esim tel. De hoparlörü açmış konuşuyorlar. Mama veriyoruz, cicicbebe vs diye anlatıyor, soruya bak kv de : emiyor mu? Ben bunun nesinde iyi niyet anliym. Emzirmem batıyor resmen. Ama icimde birikiyo dag gibi, hissediyorum, patlarim yakında..

Zapzup geçmiş olsun çok, bişey olmamış Allahtan..

Ofpufya Allahın izniyle bişey cikmicak inşallah..

Esrasm hayırlı olsun ilk disiniz..

Burdayım canım, arada balkonda tuttururken bakıyorum yazilanlara, ama giriş yapıp msj yazana kadar bana ayrılan sürenin sonuna geliyorum. Sürekli erenli işler:)
Eren biraz daha alıştı sanki, aglamiyo pek ama huysuzluk yapiyo. Ben alışamadım ama çok zorgeliyo. Hem calismak, hem ayri kalmak.. bide ev alamadık ama ablamla aynı siteye taşınma ihtimali var. Benim okula da çok yakin. Inşallah olur. Arabayı değiştiriyoruz. Onun borcu bitince ev bakarız dedik. Hem belki ben başka bi okula tayin isterim, eren de okula başlayınca beraber gideriz. Oralarda ev bakarız bizde diye düşündük.. ole ışte.. senin oglus nasıl, düzene girdi mi?

Eren in uyku problemi had safhada. Zombi gibiyim. Gece 20 dk ile 1 saat arasında değişen sürelerde uyanıyor.acliktandir diye yatmadan once mama veriyoruz, farketmiyor.. kafayı yicem. Bu hafta asimiz var. Dr a gidince bi çözüm bulmadan cikmicam odadan.. gündüz de sürekli ayakta salliyoruz. Bırakmıyorum ayaktan. Gozler aralık zaten. Yavaş cikiym odadan diyorum. Bi bakıyorum açmış gozleri, bide sırıtıyor, kafayı yicem(

hayırlı pazarlar herkese,

kocişim gitti 1 saate gelirim dedi hala gelmedi,
kız uyurken yapsaydık kahvaltıyı iyi olurdu

Hayırlı pazarlar canım.
Benimki de 1 bardak limonata birakti yanıma, araba pazarına gitti. Saat bile belirtmedi. Akşama gelse bari. Kendini kaybeder orda şimdi..

sagol canim

uyku probelminiz icin bi ara tracy hogg yonetmini deneyebilirim demissin denedin mi

4. ayi bitince denedik biz yatir kaldiri, cok zorlanmadan ogrendi kendi yataginda uyumayi cok sukur rahat ettik ikimizde... haa sabaha kadar deliksiz uyumuyor ama bugunlere cook sukur diyorum cunku bende aynen her yarim saatte bir kalkip geri emerek uyumak isteyen bi meme canavarina sahiptim, zaten artik basedemeyip yanimda yatiriyodum, donmeye baslayinca kendi yataginda uyumasi farz olmustu...

bende devam sütünden yaptığım yoğurdu vermeyi kestim oğlum yaptı kakasını.inşallah düzene girer
bizim tayin isteyeceğimiz yerlerden biri malatya. doğuda görev yaparkende geçiyorduk il olarak çok güzel. keşke malatyaya gitsek...

arabanız hayırlı olsun canım. taşınırsanız daha iyi olur hem yol kısalmış olur. eren'e hergün daha çabuk kavuşursun. çalışanlar çalışmaktan şikayetçi çalışmayanlarda (ben) sürekli evde olmaktan...
resmen bunalımdayım ben. her işe herşeye koşmaktan, herşeyi dört dörtlük yapma telaşından yoruldum. oğlum sürekli kucağımda 5 dk kucağımdan inmiyor. gündüz uykuları yarım saat sadece 3,4 gündür gece uykumuzda yok.yarım saatte bir uyanıyorum. ne bulursa ağzına götürmeye çalışıyor.huysuzluğu diş yüzünden mi bilmiyorum.

bugün kesinlikle eşimin yanında ek gıda vermicem dedim. su veriyordum oğluma çay kaşığıyla. oğlumda suyu tam yutamıyor boğulacakmış gibi yapıyor. çay kaşığının ucuyla vermeye çalışıyorum zaten niye veriyormuşum diye tartıştık.kahvaltı masasında ağlattı beni.hiçbir şeye yardım etmez ama herşeye söyleyecek bir lafı var. salı günü ailem beni almaya geliyor. gidişim olucakta dönüşüm olur mu bilmiyorum???arayıp sormazsa gelmeye hiç niyetim yok.memlekete 2 günlüğüne giderken bile salya sümük ağlardım ayrılıyorum diye ama şu an bir an önce gitmek istiyorum.

Denemedim canım ya, onu denemek zor geliyor, biz sallamayla 45 dk da uyutabiliyoruz o yontemle 1 saat yatırir kaldiririm, 1, 5 saat dolar uyumaz bizimki gibi geliyor. O kadar bıktım ki uyutmaya çalışmaktan, her yontem zor geliyor. Dun biraz burnu akıyordu, gece rahat uyusun dedim calpol verdim. 1 saat uğraştım ve yaklaşık 3 saattir uykusuzdu, en sonunda attım babasına çıktım çamaşırları astım, geldim yarım saat daha ugrastim, uyudu, ama bırakır bırakmaz yine uyandı
Bide çalışmaya başladım, keşke yazin alsaydım o kitabı, vaktim vardı denerdim.
Birde bole dis cikarmada, büyüme ataklarında filan bozuluyormuş ya, ondan da pek denemedim. Herkesin hemen yoluna girer, bizim sipanin uzun sürer, hadi gene uğraş..

Canım ya, bunalım bende de var walla. Benim esimde oyle. Sabah emzirdim, hickiriyo diye, sonrasında kahvaltı ederken, esim diyo çok masum bakiyo, kahvaltı vermicen mi, tok o yemez dedim, uzatiyo, kalktım hazırladım, yemedi, bide eliyle bi çarptı, her yer battı, zaten uykusuzum, kızdım, ver ben yediriym diyo, tabi yemedi eren, ben aç, uykusuz bi şekilde sinirlendigimle kaldım. Teorik bilgi süper, uygulamaya gelince, ben altını alamam, şunu bilemem, şunu bi tut wc ye gidiym, bi sigara içiym geliym vs vs...

Bu huysuzluklari dis yüzündendir belki, bende bilmiyorum. Ama çıksın artık şu dis. 32 sinde de bole mi olucak bu arada

Arama sende gidince dertsiz, ne yaparsa yapsın. Hem böyle yaparak kendine yapiyo. Senin gibisini, ağzıyla kuş tutsa bulamaz. Sende dinlen ailenle, kafan rahatlasin biraz. Ev işlerini de artık takma o kadar. Ben dikkat ettim evde is varken, erenin uyumamasina daha sinirleniyorum, ama isim yoksa, daha rahatım. Karar verdim bende sallamicam işleri artık..

dertsiz
inşallah sen gidince eşin kıymetini anlar canım hem sana hiç yardımcı olmayıp hem de hiç takdir etmemesi çok kötü...ne diyim allah ıslah etsin inşallah
chosy'nin ve senin oğlunun uykusu bi an önce düzene girer de siz de rahatlarsınız inşallah...gündüzü geçtim de gece de sürekli uyanmaları sizi çok yıpratır...

az önce burdan aldığım cicibebe tarifini denedim...ilk olarak eşim denedi...o kolay kolay bi şey beğenmez ama bisküvileri çok beğendi...kızım uyansın denicem bakalım o da beğenicek mi? tarife bi tane de ceviz ekledim ben...
buraya bu yıl doğal gaz yeni geldi,ilçede yoktu...dün hemen bağlattık biz de...bi sürü iş çıktı...bu hafta sonu da dinlenemedim allahtan petek taktırma işi bari yoktu...

yaa ben bi şeyi çok merak ediyorum :26: voltaj falan topiği neden bıraktı :26:

chosy, bizim kızın 5. ayına girmesine 4 gün varken dişi çıktı...çıkmadan bi kaç gün önce gece mızmızlandı...çıktıktan sonra uykusu hemen düzene tekrar girdi canım...diş çıkarırken nasıl olsa düzen bozulucak diye düşünme...her bebek bir olmuyo...ikinci diş 3-4 gün sonra çıktı, anlamadık bile çıktığını...diş çıkarırken her zaman huysuzluk yapmicaklar galiba...yani öyle umut ediyorum

zaten uyku egitimi acayip sabir ve irade istiyor, hazir hissetmiyosan hic eziyet etmemek lazim cocuga yarim birakmak olmuyo cunku

ben iki hafta once ek gidaya basladigimda gazi oluyor diye kiyamadim her kalktiginda emzirdim bi gece o da sagolsun hemen eski aliskanligina dondu ve ertesi gece 1 2 saatte bir kalkmaya basladi yine... bu hatamin sonucu 20 dk aglamasina sebep oldu yavrumun, ama ondan sonra topladi yine cunku bi kere ogrenmis oluyorlar yataginda uyumasi gerektigini

bizim dis cikarma etkilemedi uykumuzu cok sukur belki size de etkilemez illa etkilicek diye dusunme, aslinda yeni 4 ayiniz bitmis olsa her gece 1 saat uyutmaya ugrrasacagina 2 gun ugras ve kurtul derdim ama 6 aydan sonra aliskanliklar kemiklesiyor ya belki daha uzun sure tepki verebilir uyumamak icin yani ne kadar gec o kadar kotu aslinda, sen genede uykusuz anneler kulubunu iyice incele belki gaza getirir seni:)

bana ülker hero baby den numune seti geldi,
içinde bisküvide vardı,

bunlar bebeğe zararlı olur hepsini biz yiyelim dedi aç gözlü kocam

bu hazır meyve püreleri neden salça gibi kokuyo yaaa poffff iğrenç

benim kocam da aynısını söyledi, iade etmedi, biz yiyeceğiz

Inşallah canım, aslında inşallah distendir, geçen cuma ilk defa gece mama vermeye başladım. 3 gece 1 1buçuk gibi, 4 buçuk, 5 gibi 2 defa uyandı. Üzüldüm acliktanmis diye. Yani bunca zamandır aç biraktigima. Ama 4. Gün yine basladi. Ölçeği arttirdim farketmedi. Suan toplasan 2, 3 saatlik uykuyla duruyorum, bölük, pörçük mama vermeden once kilosu iyiydi aslında, hatta biraz tombis bile. Ne biliym. Ben başka problemler cikar diye üzülüyorum. Keyfi yerinde. Uyutmasam hiç umrunda olmaz..

Evet, yarım birakirdim ben kesin. Bide sali günü 6 ay bitiyor bizim. Daha da zor olacak, kitapta yazan gore. Easy yöntemini zaten uygulayamam. Benim çıkış saatlerim bile aynı değil. Benim aslında vicdanım sızlıyor o kitabı okudukça, bıraktım bende okumayı. Bi düzen kuramadim oğluma..

Merhaba kızlar...
Öncelikle belirteyim,ben topiği bıraktım vs gibi şeyler olmadı,yada böyle bir vaadde bulunmadım kimseye.Sadece girmeyeceğimi düşündüm çünkü yazmak içimden gelmedi.Söylenecek çok şey kalmamıştı.

Burada vazgeçemediğim bazı dostlar var.Kibirsiz ,kinayesiz ,fırsatçı olmayan bazısı.Günlük zamanda aklıma gelen.Sağolsunlar zaten mesajlarla yanlız bırakmamışlar.
Ben buraya müsait oldukça girdim.Genelde de nickimle giriyorum ve dediğim gibi yazmak istemiyordum .

Burdan başlayayım;
Ben iyiyim.çocuklarla vakit geçiriyoruz.annem hala yanımda,iyikide yanımdaymış ve iyikide var...
Bir geldi pir geldi :) bayramda da beraberiz,babam da gelecek.en mühimi kardeşimde geliyor.çok özledim onu.3 ayım beraber geçti .okuluna başladı.ayrılığımız zor geldi.

Oğlum okula başladı,dersler yoğun.kızlarımla annemle geziyoruz vakit geçiriyoruz.miniğim biraz rahatsız.10-6 arası gece deliksiz uyuyan kızım son iki haftadır geceleri uyanmaya ağlamaya başladı.bu ara grip birde.ek gıdaya daha başlamadık.dr gerekli görmemişti.bu hafta aşısı var.dişi çıkmadı,zaten geç çıkar benimkilerin dişi.

Tatilde oğluma kına yaptım:)sünnet olmuştu geçen yaz.rahatsızdım,yapamamıştık birşey.Zaten ben rahatsızım diye yaptırmışlardı sünneti.
Eşim yine gelememişti işten :) istanbuldaydı.bende Küçük çapta bir yer ayarladım Ablam,kız kardeşim,kardeşim,teyzem ve kızları,akrabalar,arkadaşlarım...sevdiklerimle çok güzel eğlendik.Resimlerini çektirdim çocuklarımın albüm yaptık.içimde kalanlardan biri eksilmiş oldu.

Tatilde Sevmediğim insanları da gördüm ,değişen birşey yok hala sevmiyorum.

Evimde ufak tefek değişiklikler yaptım.
Zaman geçti işte.

Benden böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…