:) hayırlı olsun annesi ilk inciniz darısı bizlerin başına olsun böyle ağrısız ateşsiz çıksın inşallah
canım hoşgeldin hep diyorum gurbette tek başına çocuk bakmak çok zormuş bi de çalışınca daha da zorlaşıyor allah yardımcın olsun.
canım ben de seni gördüğüme sevindim. diğer topiğe girmek istemiyorum hiç tanımadığımız bir sürü insan var. burda sayfalar çok yavaş ilerliyor ama yine de arkadaşlardan haber almak sevindirici.sen de gel ihmal etme. ilk dişinizde hayırlı olsun inşallah diğerleri de ateşsiz ağrısız gelir.şu skype olmasa ne yapardık bilmiyorum ya... ben de açıyorum annemler ordan bile avutuyorlar oğlumu ben de dinleniyorum biraz. en azından oda oda gezmiyorum oturuyorum pc başında.
chosy nerelerdesin canım. eren alışabildi mi?
ya kizlar bu benim bicir oglum yuzukoyun yatiyo , yataga tam kapanir bicimde ellerini de alninin altina koymus, ben kafasini yan ceviriyom uyaniyo yine boyle yapiyo, korkuyorum bogulcak diye kendini kurtarir duruma gelmisdir demi artikyatagi sert...
sirt ustu yada yan yatirsam donuyo hep gene oyle rahat ediyo sanirim nasil ediyo onu da anlamadim da kalktiginda yuzu iz icinde ellerden emzikten
habire basina gidipte yan mi cevirsem kafasini, uyaniyo oylede rezil ediyorum uykusunu..
yogurdu eşim sokakta satılan sütlere güvenmüyor öyle bildiğimiz biride yok o yüzden market sütü aldık pastörize edilmiş ve hazır yogurttan mayaladım ilk defa mayaladım böyle kalıp yogurt gibi olmadı ama kızım severek yedi inşallah böyle devam eder.
kahvaltıda dr. verdiği listede püre olarak yazıyor biraz anne sütü veya mama haşlanmış yumurta sarısı 1.4 kadar 2,3 adet bebe bisküvisi akşamdan suya ıslanmış pasrötize peynir 1 tatlı kaşığı pekmez.diye yazıyor bende kararsızım püre değilde peyniri yumurtayı ezip pütürlü halde versem olmazmı acaba
canım ben de kayısı püresi yaptım kuru kayısıdan.
gün kayısı olması gerekiyormuş, diğer sarı kayısılarda kükürt oranı fazlaymış
nerde okudum bilmiyorum ama diğer topiktede okumuş olabilirim
benim oğlumda 3 gün yine yapmadı sancıdan kıvranıyordu
annemlerin yöntemi uyguladım
ne kadar doğru bilmiyorum ama çok az sabun koydum makatına
küçük tırnağımın 1/4 i kadar kestim öyle koydum 2 saate kalmadı yaptı
canım eşimizi biz seçiyoruzda maalesef eşimizin alesini seçemiyoruz. akşama kadar iş yerinde nasıl duruyorsun kimbilir. iki güzel laf etseler nolur sanki.illaki bir çomak sokup sinirlendirecekler.
zapzup sizin gelininizin insanlığından şüphe ettim ben afedersin ama. itmek ne demek yaa...
canım bisküviyi evde yapmamız çok güzel olur
ama pekmez var bu tarifte
araştırdığım kadarıyla pekmez yüksek ısıda piştiği zaman kanserojen oluyormuş
onun yerine keçi boynuzu tozu koyuyorlarmış
aktarlarda varmış galiba denemek lazım
ben bişeyler düşündüm canım. aslında doğumgünlerinde yapılacak çeşitli tariflerim var.
tek porsiyonluk köstebek pasta,kirpi kurabiye, kaplumbağa poğaça, gazozlu poğaça,baykuş kurabiye, yelken salatalık,damla sakızlı turta,ıslak börek,muhallebili kadayıf daha bir sürü şey var...
ilk aylar sakıncalıydı, başlarını oynatamıyolardı yavrucuklar, şimdi çok şükür büyüdülerya kizlar bu benim bicir oglum yuzukoyun yatiyo , yataga tam kapanir bicimde ellerini de alninin altina koymus, ben kafasini yan ceviriyom uyaniyo yine boyle yapiyo, korkuyorum bogulcak diye kendini kurtarir duruma gelmisdir demi artikyatagi sert...
sirt ustu yada yan yatirsam donuyo hep gene oyle rahat ediyo sanirim nasil ediyo onu da anlamadim da kalktiginda yuzu iz icinde ellerden emzikten
habire basina gidipte yan mi cevirsem kafasini, uyaniyo oylede rezil ediyorum uykusunu..
bu arada kizlar oglumun ilk disi cikti dun
kızıma bebe bisküvisi vermek istedim, en azından geceleri tok uyur, sık uyanmaz emmek için diye düşündüm.
ülker hero baby aldım ama içeriğine bakınca vazgeçtim.
palm yağı denen ürün kullanılıyor ki çok sakıncalı.
Palm yağı gerçeği - Eko Zeyno- ntvmsnbc.com buradan detaylı okuyabilirsiniz.
ayrıca fruktoz şurubu da var içinde. onunla ilgili gerçek ise burada.
http://www.haberturk.com/saglik/haber/597195-fruktozun-3-buyuk-tehlikesi
yani evde hazırlamaya devam çoğu şeyi.
canım hoşgeldin hep diyorum gurbette tek başına çocuk bakmak çok zormuş bi de çalışınca daha da zorlaşıyor allah yardımcın olsun.
canım ben de seni gördüğüme sevindim. diğer topiğe girmek istemiyorum hiç tanımadığımız bir sürü insan var. burda sayfalar çok yavaş ilerliyor ama yine de arkadaşlardan haber almak sevindirici.sen de gel ihmal etme. ilk dişinizde hayırlı olsun inşallah diğerleri de ateşsiz ağrısız gelir.şu skype olmasa ne yapardık bilmiyorum ya... ben de açıyorum annemler ordan bile avutuyorlar oğlumu ben de dinleniyorum biraz. en azından oda oda gezmiyorum oturuyorum pc başında.
chosy nerelerdesin canım. eren alışabildi mi?
hayırlı pazarlar herkese,
kocişim gitti 1 saate gelirim dedi hala gelmedi,
kız uyurken yapsaydık kahvaltıyı iyi olurdu
Aaumut benim ablam bakıyor oğluma, o da ole davranıyor bazen, canını sıkma bosyere, sinirlerin bozulmasın.. hatta tel.de soruyu şunu verdin mi, bunu verdin mi.. kv ayarında:) biz korkuluk sanki. Kv de ole yapar benim. Daha hala bu bebegin benin oglum olduğunun farkinda değil:) geçen esim tel. De hoparlörü açmış konuşuyorlar. Mama veriyoruz, cicicbebe vs diye anlatıyor, soruya bak kv de : emiyor mu? Ben bunun nesinde iyi niyet anliym. Emzirmem batıyor resmen. Ama icimde birikiyo dag gibi, hissediyorum, patlarim yakında..
Zapzup geçmiş olsun çok, bişey olmamış Allahtan..
Ofpufya Allahın izniyle bişey cikmicak inşallah..
Esrasm hayırlı olsun ilk disiniz..
Burdayım canım, arada balkonda tuttururken bakıyorum yazilanlara, ama giriş yapıp msj yazana kadar bana ayrılan sürenin sonuna geliyorum. Sürekli erenli işler:)
Eren biraz daha alıştı sanki, aglamiyo pek ama huysuzluk yapiyo. Ben alışamadım ama çok zorgeliyo. Hem calismak, hem ayri kalmak.. bide ev alamadık ama ablamla aynı siteye taşınma ihtimali var. Benim okula da çok yakin. Inşallah olur. Arabayı değiştiriyoruz. Onun borcu bitince ev bakarız dedik. Hem belki ben başka bi okula tayin isterim, eren de okula başlayınca beraber gideriz. Oralarda ev bakarız bizde diye düşündük.. ole ışte.. senin oglus nasıl, düzene girdi mi?
Eren in uyku problemi had safhada. Zombi gibiyim. Gece 20 dk ile 1 saat arasında değişen sürelerde uyanıyor.acliktandir diye yatmadan once mama veriyoruz, farketmiyor.. kafayı yicem. Bu hafta asimiz var. Dr a gidince bi çözüm bulmadan cikmicam odadan.. gündüz de sürekli ayakta salliyoruz. Bırakmıyorum ayaktan. Gozler aralık zaten. Yavaş cikiym odadan diyorum. Bi bakıyorum açmış gozleri, bide sırıtıyor, kafayı yicem(
bende devam sütünden yaptığım yoğurdu vermeyi kestim oğlum yaptı kakasını.inşallah düzene girergün kurusundan yaptım bende canım, kükrtlü olan olmaz zaten
biz malatyalıyız, bizde pek sarı olan yenmez, hep gün kurusu olan yenir
3 gün boyunca öğlen hep kayısı püresi verdim, en cuma günü 1 haftalık kakasını yaptı ama ev felaket koktu, 1 saat havalandırdım mecburen,
bundan sonra cumadan cumaya yapacak heralde derken maşallah dün ikindi vakti yaptı kakasını
bakalım bugün kayısı vermiycem acaba yapabilecek mi?
ilk aylar sakıncalıydı, başlarını oynatamıyolardı yavrucuklar, şimdi çok şükür büyüdüler
benim kız gece emzirirken memem burnunu kapatsa (azcık büyükler de)
nefes alamayınca mememi sıkarak eliyle vuruyo uyku arası
oyyyy maşallah paşayaaa, hayırlı olsun annesi
arabanız hayırlı olsun canım. taşınırsanız daha iyi olur hem yol kısalmış olur. eren'e hergün daha çabuk kavuşursun. çalışanlar çalışmaktan şikayetçi çalışmayanlarda (ben) sürekli evde olmaktan...Aaumut benim ablam bakıyor oğluma, o da ole davranıyor bazen, canını sıkma bosyere, sinirlerin bozulmasın.. hatta tel.de soruyu şunu verdin mi, bunu verdin mi.. kv ayarında:) biz korkuluk sanki. Kv de ole yapar benim. Daha hala bu bebegin benin oglum olduğunun farkinda değil:) geçen esim tel. De hoparlörü açmış konuşuyorlar. Mama veriyoruz, cicicbebe vs diye anlatıyor, soruya bak kv de : emiyor mu? Ben bunun nesinde iyi niyet anliym. Emzirmem batıyor resmen. Ama icimde birikiyo dag gibi, hissediyorum, patlarim yakında..
Zapzup geçmiş olsun çok, bişey olmamış Allahtan..
Ofpufya Allahın izniyle bişey cikmicak inşallah..
Esrasm hayırlı olsun ilk disiniz..
Burdayım canım, arada balkonda tuttururken bakıyorum yazilanlara, ama giriş yapıp msj yazana kadar bana ayrılan sürenin sonuna geliyorum. Sürekli erenli işler:)
Eren biraz daha alıştı sanki, aglamiyo pek ama huysuzluk yapiyo. Ben alışamadım ama çok zorgeliyo. Hem calismak, hem ayri kalmak.. bide ev alamadık ama ablamla aynı siteye taşınma ihtimali var. Benim okula da çok yakin. Inşallah olur. Arabayı değiştiriyoruz. Onun borcu bitince ev bakarız dedik. Hem belki ben başka bi okula tayin isterim, eren de okula başlayınca beraber gideriz. Oralarda ev bakarız bizde diye düşündük.. ole ışte.. senin oglus nasıl, düzene girdi mi?
Eren in uyku problemi had safhada. Zombi gibiyim. Gece 20 dk ile 1 saat arasında değişen sürelerde uyanıyor.acliktandir diye yatmadan once mama veriyoruz, farketmiyor.. kafayı yicem. Bu hafta asimiz var. Dr a gidince bi çözüm bulmadan cikmicam odadan.. gündüz de sürekli ayakta salliyoruz. Bırakmıyorum ayaktan. Gozler aralık zaten. Yavaş cikiym odadan diyorum. Bi bakıyorum açmış gozleri, bide sırıtıyor, kafayı yicem(
Denemedim canım ya, onu denemek zor geliyor, biz sallamayla 45 dk da uyutabiliyoruzsagol canim
uyku probelminiz icin bi ara tracy hogg yonetmini deneyebilirim demissin denedin mi
4. ayi bitince denedik biz yatir kaldiri, cok zorlanmadan ogrendi kendi yataginda uyumayi cok sukur rahat ettik ikimizde... haa sabaha kadar deliksiz uyumuyor ama bugunlere cook sukur diyorum cunku bende aynen her yarim saatte bir kalkip geri emerek uyumak isteyen bi meme canavarina sahiptim, zaten artik basedemeyip yanimda yatiriyodum, donmeye baslayinca kendi yataginda uyumasi farz olmustu...
bende devam sütünden yaptığım yoğurdu vermeyi kestim oğlum yaptı kakasını.inşallah düzene girer
bizim tayin isteyeceğimiz yerlerden biri malatya. doğuda görev yaparkende geçiyorduk il olarak çok güzel. keşke malatyaya gitsek...
arabanız hayırlı olsun canım. taşınırsanız daha iyi olur hem yol kısalmış olur. eren'e hergün daha çabuk kavuşursun. çalışanlar çalışmaktan şikayetçi çalışmayanlarda (ben) sürekli evde olmaktan...
resmen bunalımdayım ben. her işe herşeye koşmaktan, herşeyi dört dörtlük yapma telaşından yoruldum. oğlum sürekli kucağımda 5 dk kucağımdan inmiyor. gündüz uykuları yarım saat sadece 3,4 gündür gece uykumuzda yok.yarım saatte bir uyanıyorum. ne bulursa ağzına götürmeye çalışıyor.huysuzluğu diş yüzünden mi bilmiyorum.
bugün kesinlikle eşimin yanında ek gıda vermicem dedim. su veriyordum oğluma çay kaşığıyla. oğlumda suyu tam yutamıyor boğulacakmış gibi yapıyor. çay kaşığının ucuyla vermeye çalışıyorum zaten niye veriyormuşum diye tartıştık.kahvaltı masasında ağlattı beni.hiçbir şeye yardım etmez ama herşeye söyleyecek bir lafı var. salı günü ailem beni almaya geliyor. gidişim olucakta dönüşüm olur mu bilmiyorum???arayıp sormazsa gelmeye hiç niyetim yok.memlekete 2 günlüğüne giderken bile salya sümük ağlardım ayrılıyorum diye ama şu an bir an önce gitmek istiyorum.
Denemedim canım ya, onu denemek zor geliyor, biz sallamayla 45 dk da uyutabiliyoruzo yontemle 1 saat yatırir kaldiririm, 1, 5 saat dolar uyumaz bizimki gibi geliyor. O kadar bıktım ki uyutmaya çalışmaktan, her yontem zor geliyor. Dun biraz burnu akıyordu, gece rahat uyusun dedim calpol verdim. 1 saat uğraştım ve yaklaşık 3 saattir uykusuzdu, en sonunda attım babasına çıktım çamaşırları astım, geldim yarım saat daha ugrastim, uyudu, ama bırakır bırakmaz yine uyandı
Bide çalışmaya başladım, keşke yazin alsaydım o kitabı, vaktim vardı denerdim.
Birde bole dis cikarmada, büyüme ataklarında filan bozuluyormuş ya, ondan da pek denemedim. Herkesin hemen yoluna girer, bizim sipanin uzun sürer, hadi gene uğraş..
Canım ya, bunalım bende de var walla. Benim esimde oyle. Sabah emzirdim, hickiriyo diye, sonrasında kahvaltı ederken, esim diyo çok masum bakiyo, kahvaltı vermicen mi, tok o yemez dedim, uzatiyo, kalktım hazırladım, yemedi, bide eliyle bi çarptı, her yer battı, zaten uykusuzum, kızdım, ver ben yediriym diyo, tabi yemedi eren, ben aç, uykusuz bi şekilde sinirlendigimle kaldım. Teorik bilgi süper, uygulamaya gelince, ben altını alamam, şunu bilemem, şunu bi tut wc ye gidiym, bi sigara içiym geliym vs vs...
Bu huysuzluklari dis yüzündendir belki, bende bilmiyorum. Ama çıksın artık şu dis. 32 sinde de bole mi olucak bu arada
Arama sende gidince dertsiz, ne yaparsa yapsın. Hem böyle yaparak kendine yapiyo. Senin gibisini, ağzıyla kuş tutsa bulamaz. Sende dinlen ailenle, kafan rahatlasin biraz. Ev işlerini de artık takma o kadar. Ben dikkat ettim evde is varken, erenin uyumamasina daha sinirleniyorum, ama isim yoksa, daha rahatım. Karar verdim bende sallamicam işleri artık..
Denemedim canım ya, onu denemek zor geliyor, biz sallamayla 45 dk da uyutabiliyoruzo yontemle 1 saat yatırir kaldiririm, 1, 5 saat dolar uyumaz bizimki gibi geliyor. O kadar bıktım ki uyutmaya çalışmaktan, her yontem zor geliyor. Dun biraz burnu akıyordu, gece rahat uyusun dedim calpol verdim. 1 saat uğraştım ve yaklaşık 3 saattir uykusuzdu, en sonunda attım babasına çıktım çamaşırları astım, geldim yarım saat daha ugrastim, uyudu, ama bırakır bırakmaz yine uyandı
Bide çalışmaya başladım, keşke yazin alsaydım o kitabı, vaktim vardı denerdim.
Birde bole dis cikarmada, büyüme ataklarında filan bozuluyormuş ya, ondan da pek denemedim. Herkesin hemen yoluna girer, bizim sipanin uzun sürer, hadi gene uğraş..
Canım ya, bunalım bende de var walla. Benim esimde oyle. Sabah emzirdim, hickiriyo diye, sonrasında kahvaltı ederken, esim diyo çok masum bakiyo, kahvaltı vermicen mi, tok o yemez dedim, uzatiyo, kalktım hazırladım, yemedi, bide eliyle bi çarptı, her yer battı, zaten uykusuzum, kızdım, ver ben yediriym diyo, tabi yemedi eren, ben aç, uykusuz bi şekilde sinirlendigimle kaldım. Teorik bilgi süper, uygulamaya gelince, ben altını alamam, şunu bilemem, şunu bi tut wc ye gidiym, bi sigara içiym geliym vs vs...
Bu huysuzluklari dis yüzündendir belki, bende bilmiyorum. Ama çıksın artık şu dis. 32 sinde de bole mi olucak bu arada
Arama sende gidince dertsiz, ne yaparsa yapsın. Hem böyle yaparak kendine yapiyo. Senin gibisini, ağzıyla kuş tutsa bulamaz. Sende dinlen ailenle, kafan rahatlasin biraz. Ev işlerini de artık takma o kadar. Ben dikkat ettim evde is varken, erenin uyumamasina daha sinirleniyorum, ama isim yoksa, daha rahatım. Karar verdim bende sallamicam işleri artık..
bana ülker hero baby den numune seti geldi,
içinde bisküvide vardı,
bunlar bebeğe zararlı olur hepsini biz yiyelim dedi aç gözlü kocam
bu hazır meyve püreleri neden salça gibi kokuyo yaaa poffff iğrenç
Inşallah canım, aslında inşallah distendir, geçen cuma ilk defa gece mama vermeye başladım. 3 gece 1 1buçuk gibi, 4 buçuk, 5 gibi 2 defa uyandı. Üzüldüm acliktanmis diye. Yani bunca zamandır aç biraktigima. Ama 4. Gün yine basladi. Ölçeği arttirdim farketmedi. Suan toplasan 2, 3 saatlik uykuyla duruyorum, bölük, pörçükchosy, bizim kızın 5. ayına girmesine 4 gün varken dişi çıktı...çıkmadan bi kaç gün önce gece mızmızlandı...çıktıktan sonra uykusu hemen düzene tekrar girdi canım...diş çıkarırken nasıl olsa düzen bozulucak diye düşünme...her bebek bir olmuyo...ikinci diş 3-4 gün sonra çıktı, anlamadık bile çıktığını...diş çıkarırken her zaman huysuzluk yapmicaklar galiba...yani öyle umut ediyorum
zaten uyku egitimi acayip sabir ve irade istiyor, hazir hissetmiyosan hic eziyet etmemek lazim cocuga yarim birakmak olmuyo cunku
ben iki hafta once ek gidaya basladigimda gazi oluyor diye kiyamadim her kalktiginda emzirdim bi gece o da sagolsun hemen eski aliskanligina dondu ve ertesi gece 1 2 saatte bir kalkmaya basladi yine... bu hatamin sonucu 20 dk aglamasina sebep oldu yavrumun, ama ondan sonra topladi yine cunku bi kere ogrenmis oluyorlar yataginda uyumasi gerektigini
bizim dis cikarma etkilemedi uykumuzu cok sukur belki size de etkilemez illa etkilicek diye dusunme, aslinda yeni 4 ayiniz bitmis olsa her gece 1 saat uyutmaya ugrrasacagina 2 gun ugras ve kurtul derdim ama 6 aydan sonra aliskanliklar kemiklesiyor ya belki daha uzun sure tepki verebilir uyumamak icin yani ne kadar gec o kadar kotu aslinda, sen genede uykusuz anneler kulubunu iyice incele belki gaza getirir seni:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?