İlk konu kv :)) kizlar sizin de kv ler cocuk sizin tarafa benzedigi halde israrla ogluna benzedigini soyluyor mu ve bunu hastalik derecesine getiriyor mu :)) su benzetme mevzusundan tiksindim yeminle
bir gün bu topiğe yazmak nasip olacak inşallah
Allah tamamına erdirsin sağlıkla,sıhhatle bebğinizi kucağınıza alın inşAllah,şimdiden gözünüz aydın diyeyim,az kalmış,bir avazda kurtulun inşAllah
Merhaba kızlar...
Öncelikle belirteyim,ben topiği bıraktım vs gibi şeyler olmadı,yada böyle bir vaadde bulunmadım kimseye.Sadece girmeyeceğimi düşündüm çünkü yazmak içimden gelmedi.Söylenecek çok şey kalmamıştı.
Burada vazgeçemediğim bazı dostlar var.Kibirsiz ,kinayesiz ,fırsatçı olmayan bazısı.Günlük zamanda aklıma gelen.Sağolsunlar zaten mesajlarla yanlız bırakmamışlar.
Ben buraya müsait oldukça girdim.Genelde de nickimle giriyorum ve dediğim gibi yazmak istemiyordum .
Burdan başlayayım;
Ben iyiyim.çocuklarla vakit geçiriyoruz.annem hala yanımda,iyikide yanımdaymış ve iyikide var...
Bir geldi pir geldi :) bayramda da beraberiz,babam da gelecek.en mühimi kardeşimde geliyor.çok özledim onu.3 ayım beraber geçti .okuluna başladı.ayrılığımız zor geldi.
Oğlum okula başladı,dersler yoğun.kızlarımla annemle geziyoruz vakit geçiriyoruz.miniğim biraz rahatsız.10-6 arası gece deliksiz uyuyan kızım son iki haftadır geceleri uyanmaya ağlamaya başladı.bu ara grip birde.ek gıdaya daha başlamadık.dr gerekli görmemişti.bu hafta aşısı var.dişi çıkmadı,zaten geç çıkar benimkilerin dişi.
Tatilde oğluma kına yaptım:)sünnet olmuştu geçen yaz.rahatsızdım,yapamamıştık birşey.Zaten ben rahatsızım diye yaptırmışlardı sünneti.
Eşim yine gelememişti işten :) istanbuldaydı.bende Küçük çapta bir yer ayarladım Ablam,kız kardeşim,kardeşim,teyzem ve kızları,akrabalar,arkadaşlarım...sevdiklerimle çok güzel eğlendik.Resimlerini çektirdim çocuklarımın albüm yaptık.içimde kalanlardan biri eksilmiş oldu.
Tatilde Sevmediğim insanları da gördüm ,değişen birşey yok hala sevmiyorum.
Evimde ufak tefek değişiklikler yaptım.
Zaman geçti işte.
Benden böyle...
bende devam sütünden yaptığım yoğurdu vermeyi kestim oğlum yaptı kakasını.inşallah düzene girer
bizim tayin isteyeceğimiz yerlerden biri malatya. doğuda görev yaparkende geçiyorduk il olarak çok güzel. keşke malatyaya gitsek...
arabanız hayırlı olsun canım. taşınırsanız daha iyi olur hem yol kısalmış olur. eren'e hergün daha çabuk kavuşursun. çalışanlar çalışmaktan şikayetçi çalışmayanlarda (ben) sürekli evde olmaktan...
resmen bunalımdayım ben. her işe herşeye koşmaktan, herşeyi dört dörtlük yapma telaşından yoruldum. oğlum sürekli kucağımda 5 dk kucağımdan inmiyor. gündüz uykuları yarım saat sadece 3,4 gündür gece uykumuzda yok.yarım saatte bir uyanıyorum. ne bulursa ağzına götürmeye çalışıyor.huysuzluğu diş yüzünden mi bilmiyorum.
bugün kesinlikle eşimin yanında ek gıda vermicem dedim. su veriyordum oğluma çay kaşığıyla. oğlumda suyu tam yutamıyor boğulacakmış gibi yapıyor. çay kaşığının ucuyla vermeye çalışıyorum zaten niye veriyormuşum diye tartıştık.kahvaltı masasında ağlattı beni.hiçbir şeye yardım etmez ama herşeye söyleyecek bir lafı var. salı günü ailem beni almaya geliyor. gidişim olucakta dönüşüm olur mu bilmiyorum???arayıp sormazsa gelmeye hiç niyetim yok.memlekete 2 günlüğüne giderken bile salya sümük ağlardım ayrılıyorum diye ama şu an bir an önce gitmek istiyorum.
dertsiz
inşallah sen gidince eşin kıymetini anlar canımhem sana hiç yardımcı olmayıp hem de hiç takdir etmemesi çok kötü...ne diyim allah ıslah etsin inşallah
chosy'nin ve senin oğlunun uykusu bi an önce düzene girer de siz de rahatlarsınız inşallah...gündüzü geçtim de gece de sürekli uyanmaları sizi çok yıpratır...
az önce burdan aldığım cicibebe tarifini denedim...ilk olarak eşim denedi...o kolay kolay bi şey beğenmez ama bisküvileri çok beğendi...kızım uyansın denicem bakalım o da beğenicek mi? tarife bi tane de ceviz ekledim ben...
buraya bu yıl doğal gaz yeni geldi,ilçede yoktu...dün hemen bağlattık biz de...bi sürü iş çıktı...bu hafta sonu da dinlenemedimallahtan petek taktırma işi bari yoktu...
yaa ben bi şeyi çok merak ediyorum :26: voltaj falan topiği neden bıraktı :26:
Merhaba kızlar...
Öncelikle belirteyim,ben topiği bıraktım vs gibi şeyler olmadı,yada böyle bir vaadde bulunmadım kimseye.Sadece girmeyeceğimi düşündüm çünkü yazmak içimden gelmedi.Söylenecek çok şey kalmamıştı.
Burada vazgeçemediğim bazı dostlar var.Kibirsiz ,kinayesiz ,fırsatçı olmayan bazısı.Günlük zamanda aklıma gelen.Sağolsunlar zaten mesajlarla yanlız bırakmamışlar.
Ben buraya müsait oldukça girdim.Genelde de nickimle giriyorum ve dediğim gibi yazmak istemiyordum .
Burdan başlayayım;
Ben iyiyim.çocuklarla vakit geçiriyoruz.annem hala yanımda,iyikide yanımdaymış ve iyikide var...
Bir geldi pir geldi :) bayramda da beraberiz,babam da gelecek.en mühimi kardeşimde geliyor.çok özledim onu.3 ayım beraber geçti .okuluna başladı.ayrılığımız zor geldi.
Oğlum okula başladı,dersler yoğun.kızlarımla annemle geziyoruz vakit geçiriyoruz.miniğim biraz rahatsız.10-6 arası gece deliksiz uyuyan kızım son iki haftadır geceleri uyanmaya ağlamaya başladı.bu ara grip birde.ek gıdaya daha başlamadık.dr gerekli görmemişti.bu hafta aşısı var.dişi çıkmadı,zaten geç çıkar benimkilerin dişi.
Tatilde oğluma kına yaptım:)sünnet olmuştu geçen yaz.rahatsızdım,yapamamıştık birşey.Zaten ben rahatsızım diye yaptırmışlardı sünneti.
Eşim yine gelememişti işten :) istanbuldaydı.bende Küçük çapta bir yer ayarladım Ablam,kız kardeşim,kardeşim,teyzem ve kızları,akrabalar,arkadaşlarım...sevdiklerimle çok güzel eğlendik.Resimlerini çektirdim çocuklarımın albüm yaptık.içimde kalanlardan biri eksilmiş oldu.
Zaman geçti işte.
Benden böyle...
Voltajımmmm hoşgeldiiiin :)
Öncelikle benden yana unutuldun sanma hep aklımdaydın ama kızçemle ilgili kendi derdime düşmüştüm şükür şimdi iyiyiz. Seninde iyi olmana anneciğinin yanında olmasına çok sevindim benim anneciğimde Ekim'de gelip 1 ay yanımda kalacak o geldiğinde biraz olsun dinleneceğim :)
Kızlar benim kızımın gece uykusuzluğunun sebebi sanırım eşimin horlamasıdün gece kızım 3 te uyandı mamasını yedi sonra bi türlü uykuya Dalamadı eşim işe gideceği için oturma odasına gidip yattı bende kızımı yanıma aldım sabah 8 e kadar deliksiz uyudu yavrucum bunu daha öncede denedim sonuç belli oldu neticede ya eşimle yatakları ve odalarımızı ayırıcaz Yada kızımı kendi odasında uyumaya alıştırıcaz bunun içinde henüz erken olduğunu düşünüyorum kızıma kıyamam tek başına bi odada bırakamam bu durumda tek şık kalıyor kocişkoyu yataktan şutlayıp ana kız yatağın keyfini çıkaracağız nihahaha :)
ben seni bekliyorum kapı süsünü aynı zamanda yapalım sen keçe al diye teşvik için hemen diş perilerini yaptım :)biz daha bir keçe parçası alıp denemeden sen bitirdin bile :)
pislik yapayım.... sen daha kapı süsünü yapmadın mı? aaaaaa
ben daha bir kağıt parçası ile bile denemedim. daha denenecek, malzeme alınacak. fırsat bulunacakta yapılacak.
kızımın 32 dişi tamam olmadan yaparım sanırım
ikramlık ne yapacaksın. menüyüde haızrlayalım beraber. ben ancak oynatırım bir tarafımı
bizim babaannemi parasız selam vermez insana canım. bırak yemek yapmayı, karnım burnumda hamileyken kahvaltı yapacak diye beni evinden göndermişti. sonra bir parça peynir yerim çay içerim. biter kahvaltılıkları
ah ah mecbur olmasam minnet etmem bunada, elim bağlı. en azından severek bakıyor aç bırakmaz diyorum. ( bu arada kızıma sıkacağı meyveyi bile haftalık pazardan alıp bırakıyorum. çorbasını yapıp veriyorum. yoğurdunu yapıp veriyorum. arada ben mayalayamazsam yada yoğurt eşkidiyse kendi evindekinden verir)
gözümle görmedim ama şüphe işte gelinimiz bana hiç güven vermiyor benim hislerim kuvvetlidir ama yanılmak istiyorum ayy ne güzel tarifler vardır sende şöyle fotosu da olsa tarifleri paylaşsan bizde ikramlıklar listesine eklesek :)zapzup sizin gelininizin insanlığından şüphe ettim ben afedersin ama. itmek ne demek yaa...
canım bisküviyi evde yapmamız çok güzel olur
ama pekmez var bu tarifte
araştırdığım kadarıyla pekmez yüksek ısıda piştiği zaman kanserojen oluyormuş
onun yerine keçi boynuzu tozu koyuyorlarmış
aktarlarda varmış galiba denemek lazım
ben bişeyler düşündüm canım. aslında doğumgünlerinde yapılacak çeşitli tariflerim var.
tek porsiyonluk köstebek pasta,kirpi kurabiye, kaplumbağa poğaça, gazozlu poğaça,baykuş kurabiye, yelken salatalık,damla sakızlı turta,ıslak börek,muhallebili kadayıf daha bir sürü şey var...
tamam şekerim çağırırım hepiniz davetlisinz hatta sen hangi şehirdesin ben izmirdeyim uzaktaysan sana daha önce haber vereyim :)Masallah sana.benide cagir partiye canim bende gelip bunlardan almak istiyorum :)
bu arada kizlar oglumun ilk disi cikti dun
ya ben çok mu caniyim
2 ayı az geçmişti oğlumu odasında yatırmaya başladığımda.. ki bizim odada yatarken de kendi yatağıma pek almıyordum.. park yatakta yatıyordu..
ben seni bekliyorum kapı süsünü aynı zamanda yapalım sen keçe al diye teşvik için hemen diş perilerini yaptım :)
ikramlık düşünmedim buluruz birşeyler
gözümle görmedim ama şüphe işte gelinimiz bana hiç güven vermiyor benim hislerim kuvvetlidir ama yanılmak istiyorum ayy ne güzel tarifler vardır sende şöyle fotosu da olsa tarifleri paylaşsan bizde ikramlıklar listesine eklesek :)
tamam şekerim çağırırım hepiniz davetlisinz hatta sen hangi şehirdesin ben izmirdeyim uzaktaysan sana daha önce haber vereyim :)
maşallah ilk inci taneniz çıkmış oğlun diş perisini hak etti
Eki Görüntüle 818072
gel tatlım gel özledik valla seni bende 1 ay oldu işe başlayalı böylelikle burada takılıyorum evde vakit bulup giremiyordumMerhaba kızlar...
Burdan başlayayım;
Zaman geçti işte.
Benden böyle...
aaa yazık adama aman boşver şutla gitsin en güzeli kızın ama işin kötüsü kızın yatağa alışırsa hep senle yatar eşinde yazık kanepede kalır kızın yatağına alışsın ben doğduğu günden beri kızımı yatağında yatırıyorum 40 gün onunla aynı odada yattık odası bizim oturma odamızdı köşe koltuk vardı oraya yatağını koyduk dolabını kpyduk onun odası oldu bizde 40 gün koltukta yattık ama sonra bel ağrım başlayınca yatak odamıza geçtik telsizi ayarlıyoruz ses çıkarınca koşuyoruz en güzeli kendi oda ve yataklarına alışmaları ayrıca ezilme tehlikesş falan da olmuyor ben yatakta kızımla yatmayı seviyorum ama unutur uyurum diye korkuyorumVoltajımmmm hoşgeldiiiin :)
Öncelikle benden yana unutuldun sanma hep aklımdaydın ama kızçemle ilgili kendi derdime düşmüştüm şükür şimdi iyiyiz. Seninde iyi olmana anneciğinin yanında olmasına çok sevindim benim anneciğimde Ekim'de gelip 1 ay yanımda kalacak o geldiğinde biraz olsun dinleneceğim :)
Kızlar benim kızımın gece uykusuzluğunun sebebi sanırım eşimin horlamasıdün gece kızım 3 te uyandı mamasını yedi sonra bi türlü uykuya Dalamadı eşim işe gideceği için oturma odasına gidip yattı bende kızımı yanıma aldım sabah 8 e kadar deliksiz uyudu yavrucum bunu daha öncede denedim sonuç belli oldu neticede ya eşimle yatakları ve odalarımızı ayırıcaz Yada kızımı kendi odasında uyumaya alıştırıcaz bunun içinde henüz erken olduğunu düşünüyorum kızıma kıyamam tek başına bi odada bırakamam bu durumda tek şık kalıyor kocişkoyu yataktan şutlayıp ana kız yatağın keyfini çıkaracağız nihahaha :)
ben çokkkkk caniyim o zman hep odasında yatıyor 40 günlüktü yanlız yatmaya başladıya ben çok mu caniyim
2 ayı az geçmişti oğlumu odasında yatırmaya başladığımda.. ki bizim odada yatarken de kendi yatağıma pek almıyordum.. park yatakta yatıyordu..
Zapzup sende gösterip durma şu perileri, ozeniyom:)
canım canilik değil ya bende 40 çıktıktan sonra kendi odasında yatrımaya başladım yanımda sepette uyuyodu sığmamayada başlayınca karyolasına koyduk Allaha çok şükür sıkıntı yaşamadık telsiz başuçlarımızda gık dese uyanıyorum bakıyorum o yüzden böyle daha iyi oldu çevredende çok duydum yanında yatırıp mağdur olanları 3 yaşına kadar ana babasının ortasında yatanı vs.bunun gibi çok şey duyunca ayırdık
canım ben de kayısı püresi yaptım kuru kayısıdan.
gün kayısı olması gerekiyormuş, diğer sarı kayısılarda kükürt oranı fazlaymış
nerde okudum bilmiyorum ama diğer topiktede okumuş olabilirim
benim oğlumda 3 gün yine yapmadı sancıdan kıvranıyordu
annemlerin yöntemi uyguladım
ne kadar doğru bilmiyorum ama çok az sabun koydum makatına
küçük tırnağımın 1/4 i kadar kestim öyle koydum 2 saate kalmadı yaptı
canım eşimizi biz seçiyoruzda maalesef eşimizin alesini seçemiyoruz. akşama kadar iş yerinde nasıl duruyorsun kimbilir. iki güzel laf etseler nolur sanki.illaki bir çomak sokup sinirlendirecekler.
zapzup sizin gelininizin insanlığından şüphe ettim ben afedersin ama. itmek ne demek yaa...
canım bisküviyi evde yapmamız çok güzel olur
ama pekmez var bu tarifte
araştırdığım kadarıyla pekmez yüksek ısıda piştiği zaman kanserojen oluyormuş
onun yerine keçi boynuzu tozu koyuyorlarmış
aktarlarda varmış galiba denemek lazım
ben bişeyler düşündüm canım. aslında doğumgünlerinde yapılacak çeşitli tariflerim var.
tek porsiyonluk köstebek pasta,kirpi kurabiye, kaplumbağa poğaça, gazozlu poğaça,baykuş kurabiye, yelken salatalık,damla sakızlı turta,ıslak börek,muhallebili kadayıf daha bir sürü şey var...
aynı işte...
bizde 8 gibi başlamıştık.
ben uykusu var sanmıştım meğerse derdi benle oynayıp, benden şarkılar dinlemekmiş.
çalışmaya başladıktan sonra böyle oldu.
nekadar huzurlu bir çocuktu eskiden herkes imrenirdi.
bu arada kizlar oglumun ilk disi cikti dun
kızıma bebe bisküvisi vermek istedim, en azından geceleri tok uyur, sık uyanmaz emmek için diye düşündüm.
ülker hero baby aldım ama içeriğine bakınca vazgeçtim.
palm yağı denen ürün kullanılıyor ki çok sakıncalı.
Palm yağı gerçeği - Eko Zeyno- ntvmsnbc.com buradan detaylı okuyabilirsiniz.
ayrıca fruktoz şurubu da var içinde. onunla ilgili gerçek ise burada.
http://www.haberturk.com/saglik/haber/597195-fruktozun-3-buyuk-tehlikesi
yani evde hazırlamaya devam çoğu şeyi.
Aaumut benim ablam bakıyor oğluma, o da ole davranıyor bazen, canını sıkma bosyere, sinirlerin bozulmasın.. hatta tel.de soruyu şunu verdin mi, bunu verdin mi.. kv ayarında:) biz korkuluk sanki. Kv de ole yapar benim. Daha hala bu bebegin benin oglum olduğunun farkinda değil:) geçen esim tel. De hoparlörü açmış konuşuyorlar. Mama veriyoruz, cicicbebe vs diye anlatıyor, soruya bak kv de : emiyor mu? Ben bunun nesinde iyi niyet anliym. Emzirmem batıyor resmen. Ama icimde birikiyo dag gibi, hissediyorum, patlarim yakında..
Zapzup geçmiş olsun çok, bişey olmamış Allahtan..
Ofpufya Allahın izniyle bişey cikmicak inşallah..
Esrasm hayırlı olsun ilk disiniz..
Burdayım canım, arada balkonda tuttururken bakıyorum yazilanlara, ama giriş yapıp msj yazana kadar bana ayrılan sürenin sonuna geliyorum. Sürekli erenli işler:)
Eren biraz daha alıştı sanki, aglamiyo pek ama huysuzluk yapiyo. Ben alışamadım ama çok zorgeliyo. Hem calismak, hem ayri kalmak.. bide ev alamadık ama ablamla aynı siteye taşınma ihtimali var. Benim okula da çok yakin. Inşallah olur. Arabayı değiştiriyoruz. Onun borcu bitince ev bakarız dedik. Hem belki ben başka bi okula tayin isterim, eren de okula başlayınca beraber gideriz. Oralarda ev bakarız bizde diye düşündük.. ole ışte.. senin oglus nasıl, düzene girdi mi?
Eren in uyku problemi had safhada. Zombi gibiyim. Gece 20 dk ile 1 saat arasında değişen sürelerde uyanıyor.acliktandir diye yatmadan once mama veriyoruz, farketmiyor.. kafayı yicem. Bu hafta asimiz var. Dr a gidince bi çözüm bulmadan cikmicam odadan.. gündüz de sürekli ayakta salliyoruz. Bırakmıyorum ayaktan. Gozler aralık zaten. Yavaş cikiym odadan diyorum. Bi bakıyorum açmış gozleri, bide sırıtıyor, kafayı yicem(
chosy, bizim kızın 5. ayına girmesine 4 gün varken dişi çıktı...çıkmadan bi kaç gün önce gece mızmızlandı...çıktıktan sonra uykusu hemen düzene tekrar girdi canım...diş çıkarırken nasıl olsa düzen bozulucak diye düşünme...her bebek bir olmuyo...ikinci diş 3-4 gün sonra çıktı, anlamadık bile çıktığını...diş çıkarırken her zaman huysuzluk yapmicaklar galiba...yani öyle umut ediyorum
Merhaba kızlar...
Burdan başlayayım;
Zaman geçti işte.
Benden böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?