Büyük Bir Boşluğa Düşmek...

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
28
Diğer
Merhaba hemcinslerim :) Beni dinleyip,bana yardım olacağınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üniversiteden daha yeni mezun oldum,öğretmenlikten mezun oldum. Devlete atanmam için kpss sınavını kazanmam şart :/ Kpss için hiçbir hazırlık yapmadım,yani kazanamayacağım,bu kesin. 2 aylık yeni bir ilişkim var ve evliliğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz,bir buçuk aydır sevgilimde kalıyorum,ailesiyle tanıştım,aileler de biliyor ve ağustos gibi isteme-söz olaylarını halletmeyi düşünüyoruz. Aslında birçok sıkıntım var,belki çoğu ufak tefektir ama yazmışken hepsini anlatayım,sorayım içim rahatlamış olsun en azından...

Sevgilim benden 11 yaş büyük arkadaşlar. Kafa olarak çok,çok uyumluyuz ama.Yaşıma göre biraz olgun düşünüyorum ve kafa olarak cidden sevgilimle iyi anlaşıyoruz,acaba bu yaş farkı ilerde bir sorun yaratır mı? :/ (Ben 22,sevgilim 33 yaşında) Üniversiteden yeni mezun oldum,okul hayatım artık bitti,işim gücüm de yok,resmen büyük bir boşluğa düştüm arkadaşlar. Sevgilim her gün işe gidiyor ve ben evde boş boş oturuyorum,ne yapacağımı bilemiyorum. Maddi anlamda da sıkıntı oldu,sevgilimle maddi sınırımızı aşamadık henüz,yani şöyle,benim hiçbir maddi gelirim yok sonuçta,yeni mezun oldum ve işsizim,sevgilimden de para falan isteyemem çok çekiniyorum ve bu durum benim çok zoruma gider :( Sevgilim de sürekli bu konuyu açıyor,işte para konusunda hiç rahat değilim,aramızda paranın lafı olmamalı,artık biziz bu konuda çekinme lütfen rahat ol falan diyor ama her ne derse desin ben yine de rahat değilim :( Evde durmak,çalışamamak cidden moralimi bozuyor. Durum bu kızlar,yardım edin :(

2 Aylıksınız, aileler biliyor, evleneceksiniz, aynı evde yaşıyorsunuz :53:

E bu kadar yakınlaştıktan sonra parayı da istersiniz bence. Yaşadığın boşluk içinse kpss ye hazırlanırsın ya da dershanede çalışırsın olay bundan ibaret.

2 aylık bir ilişkin var ve 1.5 aydır sevgilinle yaşıyorsun maşallah
neden ailenle kalmıyorsun?
ilişkimiz evliliğe gidiyor demişsin, bunun kararını vermek için de daha erken değil mi sence?
üniversite mezunusun. devlette kadrolu olmak için kpss şart ama sözleşmeli öğretmenlik yada dersanelerde öğretmenlik yapabilmek için bir yerlere başvurabilirsin, özel ders verebilirsin, ya da branşın dışında bir iş yapabilirsin. insan yeter ki çalışmak istesin.
11 yaş mevzusuna gelince. evet 11 yaş az değil. ama siz anlaşabiliyorsanız, aileleriniz de onaylıyorsa sorun yok bence.

2 aylık bir ilişkin var ve 1.5 aydır sevgilinle yaşıyorsun maşallah
neden ailenle kalmıyorsun?
ilişkimiz evliliğe gidiyor demişsin, bunun kararını vermek için de daha erken değil mi sence?
üniversite mezunusun. devlette kadrolu olmak için kpss şart ama sözleşmeli öğretmenlik yada dersanelerde öğretmenlik yapabilmek için bir yerlere başvurabilirsin, özel ders verebilirsin, ya da branşın dışında bir iş yapabilirsin. insan yeter ki çalışmak istesin.
11 yaş mevzusuna gelince. evet 11 yaş az değil. ama siz anlaşabiliyorsanız, aileleriniz de onaylıyorsa sorun yok bence.

Ailem uzak bir yerde,İstanbul'da okudum hep ve açıkçası İstanbul'dan sonra memlekete gitmek zor gelir. Evlilik kararına gelince,erken olduğunu düşünmüyorum,olaya hem mantıksal hem duygusal bakıyorum. 2 ay belki kısa bir süre gibi duruyor ama inanın o 2 ayda 2 yılda yaşanılabilecek hem güzel günleri yaşadık,güzel günleri geçtim çok,çok zor günler de (hastalık,kaza vs.) yaşadık ve 20 yıllık hayat arkadaşımmış gibi hep yanımda oldu,destek oldu. Kararımın yanlış ya da erken olduğunu düşünmüyorum,dediğim gibi yaşıtlarımla ya da benden 3-5 yaş büyük insanlarla bir çok ilişki denedim ama inanın anlaşamadım çoğuyla,ya bi beden küçük geldiler ya da iki. Şu anki sevgilimle sanki yıllardır tanışıyor gibiyiz,biz bir şey yapmıyoruz her şey kendiliğinden akıp gidiyor.

Sözleşmeli/dershane öğretmenliğine gelince... Sözleşmeli ve dershane öğretmenliğinde hem çok çalışıyorsun hem bu çalışmanın karşılığını maalesef alamıyorsun. Dershane öğretmenliği yapmayacağım. Belki kolej olabilir.

Ailem uzak bir yerde,İstanbul'da okudum hep ve açıkçası İstanbul'dan sonra memlekete gitmek zor gelir. Evlilik kararına gelince,erken olduğunu düşünmüyorum,olaya hem mantıksal hem duygusal bakıyorum. 2 ay belki kısa bir süre gibi duruyor ama inanın o 2 ayda 2 yılda yaşanılabilecek hem güzel günleri yaşadık,güzel günleri geçtim çok,çok zor günler de (hastalık,kaza vs.) yaşadık ve 20 yıllık hayat arkadaşımmış gibi hep yanımda oldu,destek oldu. Kararımın yanlış ya da erken olduğunu düşünmüyorum,dediğim gibi yaşıtlarımla ya da benden 3-5 yaş büyük insanlarla bir çok ilişki denedim ama inanın anlaşamadım çoğuyla,ya bi beden küçük geldiler ya da iki. Şu anki sevgilimle sanki yıllardır tanışıyor gibiyiz,biz bir şey yapmıyoruz her şey kendiliğinden akıp gidiyor.

Sözleşmeli/dershane öğretmenliğine gelince... Sözleşmeli ve dershane öğretmenliğinde hem çok çalışıyorsun hem bu çalışmanın karşılığını maalesef alamıyorsun. Dershane öğretmenliği yapmayacağım. Belki kolej olabilir.

tatlım bence 10 yaş sorun değil
kadın biraz daha erken yıpranıyor
hem genç eş daha kıymetli olur ;)
işle ilgili de kaygılanma
sonuçta diploman elinde eninde sonunda iş bulacaksın:)

tatlım bence 10 yaş sorun değil
kadın biraz daha erken yıpranıyor
hem genç eş daha kıymetli olur ;)
işle ilgili de kaygılanma
sonuçta diploman elinde eninde sonunda iş bulacaksın:)

İş konusunda erken davranıyorum sanırım,daha yeni mezun oldum sonuçta,herkes diyo ki biraz dinlen,iş hayatı bu çabuk sıkılırsın falan,evet,haklılar da. Ama insan cidden okul falan bitince de büyük bir boşluğa düşüyor,ne yapacağını şaşırıyor :/ Haklısın canım,sabretmek de fayda var ;) Teşekkür ederim...

senin için herşey yolundaysa güzelse ve doğru kararlar verdiğine inanıyorsan yardım istediğin konu yalnızca "acaba bu yaş farkı ilerde bir sorun yaratır mı?" kısmı mı?
eğer öyleyse bu biraz yaşam tarzınıza bağlı derim.
örneğin sen gezmeyi eğlenmeyi çok seven gencecik bir kızsındır, karşındaki adam görmüş geçirmiş ağır bir tiptir. bu birkaç sene sonra onun yanında sıkılmana neden olabilir. arkadaşların akranlarıyla evlenip daha renkli bir hayat yaşarken, sen belki de eşini alıp içlerine katılamayabilirsin. çünkü eşine hepsi çoluk çocuk gibi görünecektir, muhabbetleri geyik gelecektir. e tabi böyle olunca da senin canın sıkılacaktır. ama hayır sevgilim öyle biri değil bize ayak uydurabilir yada ben zaten yeterince ağır bir insanım arkadaşlarımla böyle aktiviteler yapmasam da olur diyorsan hiçbir sorun kalmıyor ortada.

2,5 aylık evliliğe emin adımlarla giden bir ilişki ??? Daha hangi adımı geçtiniz de emin olduğunu anladınız :53:

Canım neden boşluğa düştün anlamadım,ben de yeni mezun oldum,her gün tatilin keyfini çıkarıyorum açıkcası bence sen de öyle yapmaya çalış,ne bileyim,kendine bak saçını değiştir,spor yap,dans öğren,film izle,yemek yap istediğin gibi.v.s..

.İş konusuna gelince ,bir işe gir bu yıl, kpss ye hazırlan bir taraftan, ocak gibi filan da çıkarsın, tamamen kpss ye odaklanırsın..sevgilinle de umarım çok mutlu olursunuz..

Son düzenleme:
Canım neden boşluğa düştün anlamadım,ben de yeni mezun oldum,her gün tatilin keyfini çıkarıyorum açıkcası bence sen de öyle yapmaya çalış,ne bileyim,kendine bak saçını değiştir,spor yap,dans öğren,film izle,yemek yap istediğin gibi.v.s..

.İş konusuna gelince ,bir işe gir bu yıl, kpss ye hazırlan bir taraftan, ocak gibi filan da çıkarsın, tamamen kpss ye odaklanırsın..sevgilinle de umarım çok mutlu olursunuz..

Teşekkür ederim canım :)

Merhaba hemcinslerim :) Beni dinleyip,bana yardım olacağınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üniversiteden daha yeni mezun oldum,öğretmenlikten mezun oldum. Devlete atanmam için kpss sınavını kazanmam şart :/ Kpss için hiçbir hazırlık yapmadım,yani kazanamayacağım,bu kesin. 2 aylık yeni bir ilişkim var ve evliliğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz,bir buçuk aydır sevgilimde kalıyorum,ailesiyle tanıştım,aileler de biliyor ve ağustos gibi isteme-söz olaylarını halletmeyi düşünüyoruz. Aslında birçok sıkıntım var,belki çoğu ufak tefektir ama yazmışken hepsini anlatayım,sorayım içim rahatlamış olsun en azından...

Sevgilim benden 11 yaş büyük arkadaşlar. Kafa olarak çok,çok uyumluyuz ama.Yaşıma göre biraz olgun düşünüyorum ve kafa olarak cidden sevgilimle iyi anlaşıyoruz,acaba bu yaş farkı ilerde bir sorun yaratır mı? :/ (Ben 22,sevgilim 33 yaşında) Üniversiteden yeni mezun oldum,okul hayatım artık bitti,işim gücüm de yok,resmen büyük bir boşluğa düştüm arkadaşlar. Sevgilim her gün işe gidiyor ve ben evde boş boş oturuyorum,ne yapacağımı bilemiyorum. Maddi anlamda da sıkıntı oldu,sevgilimle maddi sınırımızı aşamadık henüz,yani şöyle,benim hiçbir maddi gelirim yok sonuçta,yeni mezun oldum ve işsizim,sevgilimden de para falan isteyemem çok çekiniyorum ve bu durum benim çok zoruma gider :( Sevgilim de sürekli bu konuyu açıyor,işte para konusunda hiç rahat değilim,aramızda paranın lafı olmamalı,artık biziz bu konuda çekinme lütfen rahat ol falan diyor ama her ne derse desin ben yine de rahat değilim :( Evde durmak,çalışamamak cidden moralimi bozuyor. Durum bu kızlar,yardım edin :(

bir insanı tanımak için ya yola çıkacakmışsın yada aynı evde kalacakmışsın eminim tanımaya başlarsın 17nde üniversiteye girmişsin herhalde maşallah eminim çook zeki bir kızsın bu sene olmasada seneye sıkı bir çalışmayla hemen atanırsın inşallah yaşında çok genç yaş bence anlaşabildikten ve kafa yapılarınız uyuştuktan sonra problem değil.ilerdede olacağını zannetmiyorum. aynı yaşta olsan senden küçük olsa yada aranızda bir iki yaş olsa bile her ilişkide problemler çıkabiliyo yani anlaşmanın yaşla alakası yok bence tamamen kafa yapılarınızın uyuşmasıyla ilgili yaşı problem etme bence üniversiteyi bitirince insan bi boşlukta hissediyo kendini hemen çalışmak istiyo ama bazen bu hemen olmayabilir bölümünde çok güzel bir bayan için en uygun meslek öğretmenlik zaten. ciddi düşündüğün bir ilişkinin içindesin her ikinizde çalışırken senin benim olmayacağı gibi sadece o çalışırken de sıkıntıya girmemelisin sonuçta sizin paranız.Hayatındaki kişinin dediği gibi rahat olmalısın sen sıkıntı yaşarsan bu karşı tarafada yansır rahatsız olur.okullardaki vekil öğretmenliğe falan başvurabilirsin aslında.hiç bir şeyi problem etme eminim zamanla herşey yoluna girer. herşey gönlüne göre olsun.

bir insanı tanımak için ya yola çıkacakmışsın yada aynı evde kalacakmışsın eminim tanımaya başlarsın 17nde üniversiteye girmişsin herhalde maşallah eminim çook zeki bir kızsın bu sene olmasada seneye sıkı bir çalışmayla hemen atanırsın inşallah yaşında çok genç yaş bence anlaşabildikten ve kafa yapılarınız uyuştuktan sonra problem değil.ilerdede olacağını zannetmiyorum. aynı yaşta olsan senden küçük olsa yada aranızda bir iki yaş olsa bile her ilişkide problemler çıkabiliyo yani anlaşmanın yaşla alakası yok bence tamamen kafa yapılarınızın uyuşmasıyla ilgili yaşı problem etme bence üniversiteyi bitirince insan bi boşlukta hissediyo kendini hemen çalışmak istiyo ama bazen bu hemen olmayabilir bölümünde çok güzel bir bayan için en uygun meslek öğretmenlik zaten. ciddi düşündüğün bir ilişkinin içindesin her ikinizde çalışırken senin benim olmayacağı gibi sadece o çalışırken de sıkıntıya girmemelisin sonuçta sizin paranız.Hayatındaki kişinin dediği gibi rahat olmalısın sen sıkıntı yaşarsan bu karşı tarafada yansır rahatsız olur.okullardaki vekil öğretmenliğe falan başvurabilirsin aslında.hiç bir şeyi problem etme eminim zamanla herşey yoluna girer. herşey gönlüne göre olsun.

Teşekkür ederim,yorumunuz benim için çok önemli,çok değerli. Bi insanı tanımak için ya yola çıkmalısın ya da aynı evi paylaşmalısın diye yazmışsınız ya,sevgilimle 2 ay içinde 4 defa uzun yolculuklara çıktık :) Yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim.

Yorum isteyip yorum yapana cevap vermeyen konu sahiplerine de hasta oluyorum :9:

bide bi arkadaş demiş genç eş kıymetli olur, ben bu teoriye katılamam çünkü kimi erkek var kendinden küçük olduğu için hep benim tecrübelerim, benim görüşlerim, benim fikirlerim der karşısındakini çok tınlamaz. kişiye göre değişir yani. benim eski erkek arkadaşım aynen öyleydi 8 yaş büyüktü benden ilk zamanlar ben de arkadaş gibi çok iyi anlaştığımızı çok uyumlu olduğumuzu düşünüyodum hayat tarzımız bakış açılarımız hep aynıydı ama büyüktü hep o yönlendirdi benim görüşlerim değil onun görüşleri vardı. şimdi nişanlıyım benden 10 ay büyük aynıyız, düşüncelerime önem veriyor benim fikirlerimi çok kolay kabul edebiliyor. bence yaş farkı çok olmamalı.

2 ay içinde 4 defa yolculuğa çıkıp,kaza ,hastalık vs vs mi atlattınız bi de..

biraz hızlı değil mi yahu..

arkadaşların da söylediği gibi daha mezun olalı en fazla bir ay olmuştur. boşluğa düşmenizin sebebi sevgilinizin iş sahibi olması olabilir..haliyle o biraz daha ileride yaşam döngüsünde..ama sizin şu an iş sahibi olmamanız kadar normal bir şey yok..

bence bir sürede uzak kalın..ilişkilerde uzak kalmak , özlemekte önemlidir..

zaten ilk 2 ay tüm ilişkilerde kafada her şey oturmuştur..bunun bi ekstra olduğunu düşünmüyorum..

bi ailenizin yanına gidin 1 ay da uzaktan yürütün..

yaş farkı sorun olmaz heralde.. yani bugüne kadar olmamışsa eğer..

ama tanıyın biraz pata küte evlenmeyin..yani ben olsam evlenmezdim..güvenemezdim de..

kpssyi kazana kadar dersanede çalış ne var evet zor ama sende kpssye çalışsaydın tmm bu sene çalışmadın kpssye maddiyatı sıkıntısı varsa tek çaren dersanede çalışmaksa çalışıcaksın cnm aynı zamandada kpssye hazırlanırsın

birincisi kimse kimseyi yargılayamaz
ikinciside ailelerde biliyormuş
bence fazla hızlısınız ve yaş sorunu da şuan için sorun değil gibi görünüyor
ilerde sıkılcağınızı düşünüyorum siz veya erkek arkadaşınız
bu ilişkinin sonu olduğunu düşünmüyorum kusura bakmazsan
ama inşallah mutlu olursunuzz ve devam eder
hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun
gençsiniz hayata hızlı başlayanlardansınız

Yargılamıyorum yanlış anlama ama;
1 aylık tanıdığınla nasıl aynı eve çıkmaya cesaret ettin? :ssz:

Biz tanistiktan 3 gun sonra evlenme karari aldik.
2 ay sonra evlendik.
3 ay sonra hamile kaldim.
8 yili gecti ve hala isten eve gelirken ilk gunku kadar heycanlaniyorum...
Ilk tanistigimiz an zaten anlamistim onu baskasina yaretmicemi:))
Bir an bile mantikli dusunme firsati vermedim kendime.

11 yas biraz buyuk bir fark ama biraz mucadele ile asabilirsin bunu.
Asla aradaki saygiyi zedelemeyin yeterli...
Para konusu zamanla asilir hatta onun parasina el koyma asamasina bile gelebilirsin:))
Ama su anda icine sinmiyosa eger
kendine ozel sektorde is ayarlama sansin var..
Mutluluklar

Back
X