Büyük dert...

Birde kendi çevremde bile görüyorum erkek anneleri genelde aman çalışsın yapsınlar bize ne evlenirken bize mi soruyorlar diye ama maksat ortalık karıştırmak olsun bire birler.

Arayıp söyleyemez demişsin ama söylese iyi olur diye düşündüm. Eve kız evi naz evi derler öyle olması gerekir de zaten. Ne bileyim ilginç

bu yeni moda duymadınız mı henüz.. artık erkek aileleri uzaktan bakıyorlar el gibi, ama nikahtan sonra can ciğer kuzu sarması elbette kimse kimseye bisey yapmak zorunda değil ama aile olmak demek evladının muruvetinde yanında bulunmak demek. maddi gücün varsa madden ve manen yoksa sadece manen. sorun insanlarin şeffaf olmaması.. kızım/oglum biz neler neler yapmak isterdik ama sartlarimiz bu ne maddi gucumuz ne sagligimiz yerinde degil fiziken de yaninizda bulunamiyoruz ama kalbimizde aklimizdasiniz deseler hic bir sorun kalmayacak.

Canım bizde tek başına koşturduk ,artık aileler böyle sanırım herkes aynı şeyden şikayetçi.

Bazen erkek tarafının karışmaması daha hayırlı damat ve gelin kendi istediklerini yapsînlar keyfini çıkarsınlar .

Benim eşimin ailesi hiç destek olmadıkları gibi birde nişanda , düğünde kavga çıkardılar boşverin keyfinize bakın .

Aynen düğünden önce 4 maymunu oynuyorla ( GÖRMEDİM , DUYMADIM , BİLMİYORUM VE ŞEYİMDE DEGİL ) düğünden sonra gelini hem hizmetçi hem düşman belliyorlar . uzak durmaları en hayırlısı .

Ne güzel diyetsiz 48 gayet fit olmuştur. Bu kadar kederlenecek birşey göremedim ben. Eş adayıyla halletsin ne olacak?

48 kg az mı be
Millet 48 olmak için can atıyor:)
Üzülmesin bak sayelerinde fıstık gibi olmuş :)..hem evlenince o da onlara yüz vermez kafası rahat olur

Bende hakikatten dert zannettim ya gunumuzd zaten bu işlerle sadece gelin ve damat ilgileniyor ailelerin hep mi masallahi var zaten hepsi kendi kafasında takılıyor. Nişanlısı ilgilensin yeter hala dan sayıdan en fazla düğünde bir çeyrek altın beklesin çok bile

forumdaki çoğu hemcinsimin ortak sorunun evlilik ve eşlerinin aileleri olması cidden araştırılması üzerinde durulması gereken sosyolojik bir sorun bence.

Yani kızlar kiminiz boşver karışmasınlar daha iyi şimdi moda böyle demişsiniz kiminiz de araması sorması lazım en azından demişsiniz arkadaşım da böyle diyor zaten karışsalardı daha kötü diyo bence de karışmamaları yönünden iyi ancak en azından bi merak edip aranmaz mı ? Yani en azından manevi olarak oğullarının yanında olmaları gerekiyor bence

Çok doğru yazmışsınız biz de aynen böyle düşünüyoruz ..48 kg çok iyi olmuştur kız fıstık gibi olmuştur diyorsunuz da kızlar arkadaşım iğne ipliğe döndü hep stres yapıyo herşeyi..eski kıyafetleri olmuyormuş artık

amca ve teyzenin ilgilenmesini beklemek bana abartılı geldi. evlenme sorumluluğunu alan insanlar, her işlerini halledebilmeliler. bu adetler gelenekler görenekler mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor.

amca ve teyzenin ilgilenmesini beklemek bana abartılı geldi. evlenme sorumluluğunu alan insanlar, her işlerini halledebilmeliler. bu adetler gelenekler görenekler mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor.
Teyzesi en azından bi çay çorba yapmaya gelebilir yirmi dakika uzaklıktaymış..ama bence de fazla beklenti olmamalı sadece bi arayıp sormaları şart

Damat yapıyorsa sorun yok. Kız ailesinin çok dolduruşuna gelmesin.
Erkek aileleri galiba düğün kız tarafının yaşadığı yerde olacak olunca böyle yapıyorlar. Benimkiler de öyle yapmıştı. Eşimden yana bir sıkıntım olmadığı için takmadım. Ama onun için üzüldüğüm zamanlar olmuştu ailesi destek olmuyor diye. (Para desteği değil, onu zaten yaptırmazdık karşıyız öyle şeylere ama mesela düğün günü sabahı kuaföre gitmek için eşim ailesi arabayla gelip misafirhanede kaldıkları halde bize taksiye binip gelmişti öyle tek başına) Yani yapacak bir şey yok.
Benim ailem mecbur mu ne demek acaba? Ona kızdım. Neden ailesine zorla mı yaptırıyor? İstemezlerse yapmasınlar. Benim babam da zaten maddi olarak bir şey yaptırmadığımız halde bir kaç yere gitti, salona falan baktı diye laf etmeye başlamış canımı sıkmıştı. Onu da mı biz yapacağız falan diyordu. Bütün laflarını tek tek ağzına tıktım. Sonra da zaten eşimi tanıdıkça bize ne ailesinden demeyi az biraz öğrendiler. Benim o dönemde asıl sıkıntım ailemin böyle saçma takıntılarıydı. Yoksa eşimin ailesinden yana pek bir sıkıntım yoktu. Karışmadıkları için daha rahattım. Kendi babam halı alırken bile saçma saçma laf sokmalarıyla beni ağlatabildiği için bir de onlar bir taraftan yapsa kaldıramazdım.

Canım senin süreç te biraz sıkıntılı olmuş kızın ailesi kendilerini yapmak zorunda hissediyormuş , ben de dedim Esra bak karşı taraf yapmıyorsa bişey Bırak annenler de yapmasın bakalım nolcak dedim..babamla annem yerinde duramıyor dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…