- 10 Haziran 2010
- 1.795
- 2.362
- 333
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Birde kendi çevremde bile görüyorum erkek anneleri genelde aman çalışsın yapsınlar bize ne evlenirken bize mi soruyorlar diye ama maksat ortalık karıştırmak olsun bire birler.Ya en azından erkeğin babası emekliymiş emekli maaşı çok bişey değil ama oğluna diyebilir oğlum borçlu evleniyorsun 100-200 tl de benim katkım olsun bişeyde kullanırsın diye gönderebilir bence..Anadolu'da insanlar neye para harcar ki büyük şehir gibi geçim derdi Yok okuttukları çocukları da Yok ev kira değil ee daha ne
Arayıp söyleyemez demişsin ama söylese iyi olur diye düşündüm. Eve kız evi naz evi derler öyle olması gerekir de zaten. Ne bileyim ilginçYani açık açık niye aramıyorsunuz diyemez canım da sonuçta daha başında tepki de alabilir ama kız bi kaç kez aramış yaptıklarını üstüne basa basa anlatmış kv kp görümcesine..hani belki utanır da arar sorarlar ya da ilgilenirler diye ama Yok anlamamışlar
Anadolu'da hep bu tarz oluyo galiba..annem de diyor ki eskiden erkek tarafı kız tarafının peşinde koşardı şimdi tam tersi kendilerini Naza çekiyorlar diyor..zaten maddi bi beklentileri Yok
Bizim de yoktu ama manevi olarak yanında olamıyorlar hı damat adayına bakarsan hiçbir sorun yok gayet samimiymiş ailesiyle yani o da söylemiyor galiba arayın sorun dünürleri diye
Canım bizde tek başına koşturduk ,artık aileler böyle sanırım herkes aynı şeyden şikayetçi.kızlar arkadaşımın biri iki ay sonra evleniyor ve şundan dert yanıyor; kızın ailesi çeyiz di evdi eşyaydı evin temizliğiydi tadilattı kınaydı herşeyi ayarlıyor koşturuyor çaba gösteriyor ama erkek tarafı hiçbirşeyde Yok..
Erkeğin ailesi başka şehirdeymiş ama erkek tarafından teyzesi ve Amcası kızın oturduğu şehirdeymiş yanı isteseler yardıma gelebilirmiş ya da kayınvalidesi bir-iki haftalığına gelebilirdi ama gelmiyorlar biz de hiç çağırmıyoruz diyor..çünkü erkek tarafından kimse aramıyormuş bile naptınız salon tuttunuz mu eşya ev hallededildi mi yardım gerekiyor mu hiç sormuyorlarmış bile..kız üzüntüden 48kg ya düşmüş
Sizin nasıl oldu kızlar bu düğün süreci böyle tek başına mıydınız
Aynen düğünden önce 4 maymunu oynuyorla ( GÖRMEDİM , DUYMADIM , BİLMİYORUM VE ŞEYİMDE DEGİL ) düğünden sonra gelini hem hizmetçi hem düşman belliyorlar . uzak durmaları en hayırlısı .bu yeni moda duymadınız mı henüz.. artık erkek aileleri uzaktan bakıyorlar el gibi, ama nikahtan sonra can ciğer kuzu sarmasıelbette kimse kimseye bisey yapmak zorunda değil ama aile olmak demek evladının muruvetinde yanında bulunmak demek. maddi gücün varsa madden ve manen yoksa sadece manen. sorun insanlarin şeffaf olmaması.. kızım/oglum biz neler neler yapmak isterdik ama sartlarimiz bu ne maddi gucumuz ne sagligimiz yerinde degil fiziken de yaninizda bulunamiyoruz ama kalbimizde aklimizdasiniz deseler hic bir sorun kalmayacak.
Çok doğru yazmışsınız biz de aynen böyle düşünüyoruz ..48 kg çok iyi olmuştur kız fıstık gibi olmuştur diyorsunuz da kızlar arkadaşım iğne ipliğe döndü hep stres yapıyo herşeyi..eski kıyafetleri olmuyormuş artıkElinde olmayabilir hiç sorun değil tatlı dili yeterlidir arar sorar nasıl gidiyor hazırlıklarınız ya da ne bilim elimizde yok yardım edemiyoruz diye söylese bile yeterli aslında kişinin kendini değerli hissetmesi için.
Teyzesi en azından bi çay çorba yapmaya gelebilir yirmi dakika uzaklıktaymış..ama bence de fazla beklenti olmamalı sadece bi arayıp sormaları şartamca ve teyzenin ilgilenmesini beklemek bana abartılı geldi. evlenme sorumluluğunu alan insanlar, her işlerini halledebilmeliler. bu adetler gelenekler görenekler mutsuzluktan başka bir şey getirmiyor.
Birbirlerini çok seviyorlar bi kez ayrılık geçirdiler geri birleştirler nazar değmesinoğlan kızı seviyorsa böyle kçk sorunlarla üzülmesin
Damat yapıyorsa sorun yok. Kız ailesinin çok dolduruşuna gelmesin.Kızlar zaten herşeyi damat adayı yapıyormuş çocuk tek başına almış herşeyi,.tamam belki ailesinin durumu yoktur yapamamıştır ama bi arayıp sormak ta mı yapamıyorlar diyor kız..benim ailem diyor banyo tadilatına kadar babam ilgilendi nişanlısı çalışıyormuş ..yanı benim ailem mecbur mu bukadar diyor..
En azından arayabilirler ya da teyzesi bi uğrar ev temizliğine yardım edebilir ya da bize çay çorba getirebilir diyor ben de hak verdim
Karşılıklı anlaşıp ayrılmışlardı bildiğim kadarıylaerkek mı ayrılmıştı
Canım senin süreç te biraz sıkıntılı olmuşDamat yapıyorsa sorun yok. Kız ailesinin çok dolduruşuna gelmesin.
Erkek aileleri galiba düğün kız tarafının yaşadığı yerde olacak olunca böyle yapıyorlar. Benimkiler de öyle yapmıştı. Eşimden yana bir sıkıntım olmadığı için takmadım. Ama onun için üzüldüğüm zamanlar olmuştu ailesi destek olmuyor diye. (Para desteği değil, onu zaten yaptırmazdık karşıyız öyle şeylere ama mesela düğün günü sabahı kuaföre gitmek için eşim ailesi arabayla gelip misafirhanede kaldıkları halde bize taksiye binip gelmişti öyle tek başına) Yani yapacak bir şey yok.
Benim ailem mecbur mu ne demek acaba? Ona kızdım. Neden ailesine zorla mı yaptırıyor? İstemezlerse yapmasınlar. Benim babam da zaten maddi olarak bir şey yaptırmadığımız halde bir kaç yere gitti, salona falan baktı diye laf etmeye başlamış canımı sıkmıştı. Onu da mı biz yapacağız falan diyordu. Bütün laflarını tek tek ağzına tıktım. Sonra da zaten eşimi tanıdıkça bize ne ailesinden demeyi az biraz öğrendiler. Benim o dönemde asıl sıkıntım ailemin böyle saçma takıntılarıydı. Yoksa eşimin ailesinden yana pek bir sıkıntım yoktu. Karışmadıkları için daha rahattım. Kendi babam halı alırken bile saçma saçma laf sokmalarıyla beni ağlatabildiği için bir de onlar bir taraftan yapsa kaldıramazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?