Büyük dert...

Nişanlısı elinden geleni yapıyormuş ailesini niye takıyor ki o kadar kız ? Madem öyle o da ona göre mesafeli olur aileye.

Ben benim sürecimi çok sıkıntılı görmüyorum aslında. Annem babam ağzını tuttuğu sürece gayet iyiydik. Sadece düğüne bir kaç gün kala eşimin ailesine canım sıkıldı, son güne kadar gelmediler onu yalnız bıraktılar diye onun haricinde çok memnundum. Benim ailem de aslında ev tutarken, düğün salonu ayarlarken, ev eşyası alırken yanımızda olarak yardımcı olmuş oldular, çünkü arabamız yoktu, bunların bir çok kısmında eşim de yoktu ben tektim. (Çünkü o sırada başka ilde çalışıyordu o da, benim olduğum ile daha gelememişti işi açısından. İşlerin yarısında falan gelebildi.) Arabayla kolay halledildi. Neyse ki eşime çok yansıtmadılar o iğneleyici yorumları da ben hallettim. Yoksa araları kötü olabilirdi. Onlar yapmıyor biz de yapmayacağız deseler ben kendi kızınıza karşılıklı yardım edecekseniz defolun derdim şahsen. Muhtaç da değilim sonuçta.
Kim yardım etmek istiyorsa o etsin. Edene teşekkür edilir. Etmeyen etmez. Ayrıca teyzesinin temizliğe gelmesini beklemek abes. Kendi evini kendi temizlesin, ya da parasını verip temizletsin. Benim aklıma bile gelmezdi eşimin ailesini temizliğe beklemek.
Sonra gelip baş köşeye kurulurlar dediğiniz birlikte yaşamaksa tabi ki olmaz ama misafirliğe gelmeleriyse bu zaten doğal. Kin tutmanın manası yok böyle şeylerde. Kendini doldurmasın böyle. Bir yere varamaz.

karışsalar bi dert karışmasalar bi dert
karıştıklarında kavgalar tartışmalar oluyo genelde görüyoruz burda
damat adayı ilgilendiği için anne baba oğullarıyla konuşuyodur niye kız tarafını arasınlarki
amacası orda demişssiniz akrabalık bağları çok güçlü değilse amca niye karışssın
ben istemem hiç kimsenin karışmasını da yardım etmesini de
kızla oğlan halletsin işte her şeyi
bunun neresi dert anlamadım
armut piş ağzıma düş istiyosa gelin hanım bilemem

Merak ettim damatın ailesi karadenizli mi?benim eşimin aileside karadenizli ve düğüne bir gün kala geldiler evimize.kimse alınmasın ama çevremde gördüğüm karadenizli ailelerde bu tarz ilgisizliği çok gördüm.

Yok canım Ankaralı lar..karadenizi bilemiyorum ama bizim oturduğumuz yerde bi Karadenizli aile kızını evlendirdi de oooo görsen ortalığı ayağa kaldırdılar canım o derece kalabalık geldiler..hatta düğünü akrabalarının çay toplama merasiminden dönüş tarihine göre ayarladılar birbirlerine çok düşkünler diye biliyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…