Buyuk konusmamak gerekmis dayak yiyip oturdum

Cok uzuldum Rabbim yardimciniz olsun ama imkaniniz varsa o evde yokken cocugunuzu alip gidin ve sikayetci olun dagbasi mi burasi!!
Omur boyu dayak mi yiceksiniz onun tehditleri yuzunden ya

İyi de Mune, burada eşinden şiddet görüp "ne yapayım" diye yardım isteyen çok kadına yardımcı olundu. Kimseye de tepki verilmedi. Aksine avukat üyeler bile başlığa dahil oldu, yazıp çizdi.
Tepki verilemez de zaten. Şiddet görmek, dayak yemek kadının suçu değil ki kadına tepki verilsin. Aksine gayet güzel yapabilecekleri anlatılıyor. Bunu çekmek zorunda olmadığı, varsa çocuğunun da nasıl etkileneceği vs hepsi sayfalarca yazılıyor. Buna kimsenin itirazı yok.

Ama "yok ben dayak yedim, affettim sustum senelerce de bakın eşim düzeldi çok mutluyuz", "efendim beni caddelerde kovaladı, ağzımı burnumu kırdı ama sonunda mutlu bitti çocuğumuz da var oh ne güzel" başlıkları bunun tam tersi.

Bunların hepsinde verilen mesaj -amaçlanan o olmasa da- "dayak yiyorsanız sabredin bak eninde sonunda düzeliyorlar" oluyor. O zaman daha önce yazılmış her şey de anlamsızlaşıyor çünkü sen de biliyorsun ki dayak yiyen kadınlar genelde "susayım affedeyim belki düzelir" eğiliminde oluyor.

Ben kendi adıma bu başlıkları okuyup "ağzımı burnumu kırsa da eşimdir, ben susayım dayanayım belki beş sene sonra dövmekten vazgeçer" diye düşünebilecek bir kişi bile olması ihtimaline karşın bu tip başlıklarda tepkimi göstermekten kaçınmak istemiyorum.

Kendileri isterlerse susabilirler, affedebilirler, dayakçı kocalarıyla barışıp mutluluk pozları da verebilirler, beni ilgilendirmez. Ama bunu "iyi örnek, mutlu son" olarak lanse ederlerse birçok kadının da günahına girerler.

Ne dünkü iki başlıkta, ne bu başlıkta yol gösterilmek istenen falan yok ki.

İyi de mune ablacım. Sapla samanı karıştırmamak gerekmez mi?
Bu kadın "şiddet gördüm napmam gerek" dese eminim herkes yardımxı olurdu. Avukat arkadaşlar bile süreci anlatırdı. Nitekim böyle konular da oldu.
Ama bu kadın resmen ben dayak yedim ama şimdi mutluyum dayak yerseniz susun oturun nasılsa düzelir diyor. Bunun aynısı iki konu daha açıldı. Şiddete ses çıkarın susmayın demiyorlar. Onlarca kamu sporu yapılırken aradan üç kişinin çıkıp ama ben dayak yedim şimdi mutluyum ehehe demesine sinir oluyor insanlar.
Kaldı ki kadın yardım istememiş ki bizden. Eşinin şimdi nasıl melake olduğunu anlatmış diğer iki konuda da olduğu gibi. İnsanların tepkisi buna

+1
buradan bir genç kız bu yazılanları okusa kendisine tokat atan nişanlısıyla nasıl olsa sonra düzeliyorlarmış diye evlenmeye kalkar
belki bir kadın defalarca şiddet gördüğü evde benimki de bir zaman sonra düzelir diye kalır
belki bir gün de kocasının elinde kalır
hiç yok mu her zaman ki gibi dövüyordum bu defa öldü açıklamaları kadın cinayetlerinden sonra

zaten boşanmaya öcü lanetlik sürünmek olarak gören ne yapılırsa yapılsın af eden kadınlarla dolu ortalık
bir de bakın af edince her şey çok süper oluyor
sabredin af edin artık çok huzurlu mutluyum konuları

+1
Yazmak isteyip Zaman bulamadım.uygun Zamanı bulunca ise zaten yazılmış olduğunu gördüm. Elinize sağlık aynen katılıyorum

sizin gibi insanlara çok sinirleniyorum.. bi de attığınız başlığa bakın.. öyle bi adamla evli kalmaya devam ettiğiniz sürece zaten gazete haberi olursunuz yakın zamanda.. Allah bize akıl vermiş fikir vermiş.. eliniz ayağınız tuttuğu sürece de çaresiz falan olduğunuza inanmıyorum.. kendinizi de bizi de kandırmayın.

O evden o gün çıkmadınız, iyi yapmışsınız. Ama sonra çıkmalıydınız.
Ertesi gün değil, bir hatifta sonra bile olsa, bir ay bile olsa hatta.

Adam zalim.. Tehdit etmiş, bıçak çekmiş, resmen hayatınız tehlikede.
Bu korku ile yaşanır mı.
Allah kolaylık versin.
Umudunuzu kaybetmeyin, kimseden çekinmeyin, gidin ailenize anlatın. Zaman geçmiş olması birşeyi değiştirmez

Yine celiskili havada kalan bir konu. Adam 2 yildir kufur bile etmeyen bir masal prensiymis ama aniden dovmus olduresiye dovmus sonrs bicak cekmis biz anlamazmisiz oldururmuste ? Ee hani prensti niye hirden bicak cekti. Hicbir kadin dayak yemem diyemez.Fiziksel olarak zayifiz maalesef yiyebiliriz sonrski surec onemli. Dayagi yemissiniz oturmussunuz gunler gecmis ben dayak yedim ee ne yapalim.evden gitcen.mi yok gitmicem bosanican mi yok. Ee konunun amaci ne ? Icini dokuyorsun birisi ciksin bende yedim ama simdi iyiyiz desin istiyorsun . Seni bicaklamak isteyen yarin cocugu bicaklarsa ne olacsk ?

Yalnız farkındaysanız bu konu sahibesi ben mutluyum demiyor, korkuyor.
Her erkek için geçerli değildir öyle arkanı dönüp gitmek, burada kaç kadının konusunu okuduk değil mi? Aslında kadın elinde olsa gidecek ama ailesini kendisini ölümle tehdit ettiği için adamla yaşamak zorunda kalan kadınların konularını yalnızca ben okumadım sanırım, hepimiz okuduk.

Hepimiz okuduk korunma talep ettim ama ortada bir eylem olmadığı için korunma verilmedi denilen yazıları.
Bazıları müstesna, dövüyor ama seviyor da bende seviyorum diyenleri ayrı tutuyorum fakat çoğu şiddet gören, tehdit edilen kadın arkasında dayanak bulamadığından gidemiyor, sürekli şiddet gören, hakaretlerle aşağılanan biri özgüvenini yitirdiği, yaşadıklarının kendi suçu olduğunu düşündüğünden öyle bizler gibi birden cesaret edip gidemiyor işte.

Ya bu kadınlar kocasının karşısına geçip bana niye vurdun, hatalısın demeye bile korkuyor, biliyorum çünkü var benim burada biri, adam kendi ana babasının lafını bile dinlemiyor, kocasını sevmiyor ama ölesiye korkuyor, anne babası olmadığı kardeşleri sırt çevirdiği için çekip gidecek cesareti bile kalmamış, o kadar sindirilmiş, bize tuhaf geliyor ama bu kadınlar kapıyı vurup cesareti bulsa gece nereye kalırım bana kim sahip çıkar endişesi yaşıyor, ya beni bulursa ya beni döverse ya zarar verirse endişeleri yüzünden en iyisi susayım, susar dediklerini yapmazsam belki düzelir deyip oturuyorlar.
Ben benim için dua et kocam düzelsin diyen kadınlar biliyorum.

Şurada kapıyı vur git diyoruz ya, hepimizin katılacağı bir test yapsak vur kapıyı git diyen 100 kadından ancak 20'si belki kapıyı vurup gider, bu bu kadar net.

O yüzden şiddet gören kadınların önce psikolojilerini düzeltmeleri, özgüvenlerini yeniden kazanmaları için uğraşmak lazım, ekonomik özgürlüklerini ellerine almaları için desteklemek, önlerini görebilmelerini sağlamak gerekiyor, yoksa biz çık git deyince gidemeyecek hiçbiri.

Bunu hiç düşünmemiştim. Arada çocuk yoksa ben genelde sert yazmamaya çalışıyorum ama çocuk olunca sanki onun hakkını savunmam gerekiyor gibi geliyor.
Ben çoğu kadının bizim tepkilerimizden korktuğu için hayatını anlatmadığını düşünüyorum gülüm, özelden bana yazan dertleşen kadınlar oluyor, bu çıkarımı onlara dayanarak yaptım aslında.
Zaten kötü giden hayatlarını çevrelerini anlatamayınca siteye geliyorlar anlatabilmek, seslerini duyurmak için tepki görünce susmayı tercih ediyorlar, güçlü gibi görünüyor bazısı ama yazdıklarıyla yaptıkları birbirine uymayan hayatlar olduğunu düşünüyorum.
Ki böyle birine de şahit oldum burada, kadın dışardan çok güçlüydü, dünyayı sallar diyordum ama konu eşinin yaptıkları olunca çocuğunun endişesiyle susup kaldı.

Sözlü şiddet BDV'deki hemen hemen her konuda rastlanan bişey. Bunları yapanların döven erkekten hiçbir farkları yok bana göre, herkes güçlü olduğu tarafını kullanıyor biri fiziksel gücünü öteki çene gücünü. İkisi de zaten kırılgan ve zayıf olan insanın ruhunu yaralar.

Başka bir yorumumda da bahsetmiştim, şiddet uyguladıklarını da asla kabul etmezler bizim kızlar cevapları da hazırdır: kendine gelsin diye sarsmak için öyle dedim, yersen tabi. Halbuki acı çeken insana o laflarla bir aydınlanma gelmez, olsa olsa zaten zarar görmüş özsaygısı daha da zedelenir.

Ego tatmin etmek için insanların zayıflıklarını ve acılarını kullanmak kötü niyetli ve düşük ahlaklı insanların işidir bana göre.

Ben elimden geldiğince genel durumunu öğrenmeye çalışıyorum. Mesleği var mı? Ailesi destek mi? gibi. Eğer bu gibi durumlar yoksa çok yüklenmemeye çalışıyorum. Herkes kadın sığınma evine gidemeyebilir çünkü. O baya cesaret isteyen bir şey.
Ama neredeyse eşinden fazla kazanıyor bazen konu sahibi, hatta eşi evde takılıyor. Her türlü kahrı da çekiyor. Orda neden diyorum. Bunu kendine neden yapıyorsun. Sert yazanlara da saygısızlık yapmıyorlarsa bir şey diyemiyorum belki kendine getirir diye.
Çocuk benim kırılma noktam sanırım. Eğer hatun kaçarak evlendiyse çok sıkıntıdaysa genellikle o konuları es geçiyorum ya da sadece lütfen korun yazıyorum. Onun dışında hayatı kendi aldığı bazı kararların sonucu ama çocuk öyle değil. Eğer şiddet varsa, çocuk da varsa çok üzülüyorum. Çocuğa çok yazık. O yetişkin değil çünkü.
Sürekli isteyen istediği yaşta/zamanda evlenir istediği zaman çocuk yapar siz karışamazsınız diye yazıp duruyorlar. Zaten benim de burdan yorum yapmaktan başka karışma durumum olamaz ama ben kendimde o hakkı görüyorum. Çünkü ben burdaki insanlar için cidden üzülüyorum. Eşim çocuğumu kaçırır diyince içim daralıyor. Sanki o çaresizlikteki benmişim gibi. Kaçtım kv kp ile yaşıyoruz bana böyle böyle yapıyorlar diye anlatınca küçük besleme dizileri geliyor aklıma ki en onları bile izleyemem gerilmekten. Hele çocukları da varsa, sevgisiz, saygısız tuhaf bir ortamda büyüyen çocuklar geliyor gözümün önüne. Babasının zoru ile 20 yaşında evlendirilen arkadaşın konusunda ben dertlendim. Tamam o eşarp falan takılmış o noktalara ama yaşayacağı daha neler var neler. Ben üzülüyorum.
Kaç kere bırakmaya çalıştım kkyı sırf bu yüzden. Çünkü o günkü ruh halimi etkiliyor resmen. Ben insanların hikayesini okuyup geçemiyorum ki. Belki de sorun bendedir. Ne yazacaktım, neler yazdım. Gereksiz destan olmuş ama demek ki içimi dökmeye ihtiyacım varmış.

Yazdıklarım yanlış anlaşılsın istemem, ben hiçbirinize neden bu kadınlara böyle diyorsunuz demiyorum, eleştireceğiz, soracağız, hayatı hakkında fikir edinmeye çalışacağız ama kadınların korktuklarını, cesaretleri olmadığını da hesaba katmamız lazım.

Evet benimde tuhafıma giden durumlar oluyor, hatta birkaç yıl önce gayet okumuş, yasaları haklarını bilen bir kadının kocasından gördüğü şiddete sessiz kalışını hayretler içerisinde okumuştum ama yazdıklarından anladığım kadın onca okumuşluğa, bilgiye, ekonomik özgürlüğe rağmen özgüvenini yitirmiş, cesareti kalmamış, psikolojik şiddetle sindirilip bastırılmıştı, ki ben şiddet olaylarında kadınların bedenlerinden daha çok psikolojik hasar gördüklerini düşünüyorum, psikolojileri alt üst olduğu için neyin doğru neyin yanlış olduğunu, ne yapmaları gerektiğini toparlayamıyorlar.
Buna bir nevi Stockholm sendromu diyebiliriz, açın okuyun psikolojide Stockholm sendromunu kimler yaşıyor, şiddet gören kadınlar başı çekiyor maalesef.
Bu tedavi edilmeden hangi kadın kapıyı vurup gidecek cesareti gösterebilir diyorum yalnızca, yoksa emin olun ben bu kadınların şiddet gördükleri adamlarla bir saniye bile aynı evde kalmalarına razı değilim, elimde olsa hepsini o evlerden bizzat kendim çekip alırım lakin ciddi ciddi böyle bir proje başlatsak elinden tuttuğumuz kadın bizim elimizi tutmadan birşey yapamayız, bunun içinde önce uzman yardımı almaları şart diyorum, aslında uzun uzadıya yazdığım yorumların temeli de özü de bu.

Son düzenleme:
Konu sahibi aynı zamanda en mükemmel sevişmelerini en şiddetli kavgalarından sonra yaşadığını da söylüyor Mune. Ben bunu anlayamam işte.

Evet imkanı olmadığı için gidemeyen çok kadın var. Maalesef varlar, bunu kimse inkar edemez.

Ama kendisine bıçak çeken, tekme tokat döven, çocuğuyla tehdit eden adam için en şiddetli kavgalarından sonra en mükemmel sevişmelerini yaşadığını anlatan kadına ben ne diyebilirim?

Ben mümkün olduğunca konu sahipleri özelinde yazmaya çalışıyorum. İçim acıyarak "o zaman kocanızın kızacağı şeyleri yapmayın, madem gitme imkanınız yok bari yok yere dayak yemeyin" dediğin konular da oldu. Olacaktır da.

Ama ne dayak yedikten sonra kocasına kahvaltı hazırlayıp akşam "gelirken yoğurt al" diyen insanları, ne de yediği dayak yüzünden kusan ama kavga sonrası yaptığı sevişmelerden aldığı zevki anlatan konu sahibini anlayabilirim.

Konu sahibi evet olay anında ve takip eden anlarda korkmuştur mutlaka. Kolay değil bıçak çekilmesi.
Ama kocasından bu boyutta dayak yiyen insan şiddetli kavga ettiğinde de korkar, sonrasında sevişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…