- 30 Mayıs 2020
- 340
- 664
- 23
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Üyelik iptalinde dahi konu ve mesajlarımız silinemiyor. Zaten nick kullanmışsınız.Neyse zaten tanıdıklara ne olur ne olmaz deşifre olmamak için konuyu sildirteceğim.
Ben de devlet düşünüyorum zaten bu yıl üniler hazırlık yapmış bile muhtemelen online eğitim olacak.Odtü bile kazansam zaten en fazla yarım dönem gidecektim.
Ben de devlet düşünüyorum olmadı seneye tekrar sınava girerim çünkü bu yıl sınav günü bazı aksilikler yaşandı istediğim gibi yapamadım Ankara üni bile kazanabilirdim.Seneye tekrar sınava girer büyük şehirde devleti zorlarım.
Olmazsa da zaten hukuka kapağı atmış olduğum için problem olmaz.
Özelde rahat edemem bursum kesilmesin diye sınava çalışamam.
Şimdi şöyle ki ailem yaşadığı ilden taşınacak.Büyük şehir olacak muhtemelen Ankara olur.Belki bir ihtimal İzmir Bursa falan da olabilir ama galiba Ankara olacak.Ben de orada iş bulmayı düşünüyorum stajı da orada yapmayı düşünüyorum olmadı devlette şansımı denemeyi düşünüyorum kurum avukatlığı gibi.İşte bu tarz kararlar tanımadığın insan önerileri ile olmuyor
Bir süre özellerden kimseyi işe almama modası vardı ama bu eğitimi kötü diye değil bırakır gider diye
Zira tecrübe kazanayım kendi ilimi açarım diye başlar zora gelemez evde iki mızıkdar bürosu gıcır gıcır açılırdı
Lakin şimdi ekini sallasan avukata çarpıyor hukuk bitince planın ne yani şimdiki hayalin o bitinceye kadar hayal de değişir de sen şimdikini yaz
Yaşadığın şehirde büro açmaksa mesela kimse nereden mezunsunuz muhabbet dışında önemsemez
Lakin ben Ankara da kalayım büyük büroda çalışayım vs ise amaç o zaman oralarda okumak işe yarar ancak okul
bitince de finansman gerekir
Her okulu eleştirecek bulunur bu olağan hatta gidip bırakan da çok ama burs şartları ile ödeme gücünü iyi tart zira okul bitip tatminsiz olan o kadar çok mezun var ki
Bana da biraz öyle geldi zaten çok uç bir hayatım yok büyük şehirde yaşamıyorum yaşasam beklentim farklı olabilirdi.Benim yaşadığım yerde de konserler partiler falan yok.İçki de içmiyorum sigara da,kaldı ki bunlar her yerde içilebiliyor reşit olmak yeter şehir önemli değil.Özel üniversitede tek dertleri bugün babasının hangi arabasıyla okula gitmek hangi pahalı marka çantayı takmak olan pelinsular berkecanlar canını sıkabilir.gerçi devlet ünide de var bunlardan ama o kadar sinir bozucu olmuyorlar. Devlet üniversitesinde oku, memleketimizin her yeri güzel hiç tereddüt etme derim. Öğrenci hayatı yaşayamayacağım diye de korkma, önemli olan şehir değil yanındaki arkadaşların. Hangi şehir olursa olsun arkadaş ortamın iyiyse her türlü eğlenirsiniz.
MYok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.
Erzurum kadar değil. Bir Ankara da olamaz.2010da kurulmuş.Üniversitenin kendisi köklü ama.
Hocalar çok da deneyimli değilmiş Çankaya hakkında da çok iyi yorumlar yok.
Özellikle Malatya’yı merak ediyorum çok mu muhafazakar acaba ? Kızlar istediği gibi giyinir mi etek askılı falan ? Erzurum mesela bayağı tutucu onu biliyorum o yüzden yazmayacağım.
Ankara’da da çok öyle etek askılı falan giyme şansınız yok maalesef, kampüs içinde olabilir ama sosyal hayatta zorlar. Etekle askılıyla otobüs dolmuş zor, özel aracınız olacak bellli muhitlerde takılacaksınız ancak öyle2010da kurulmuş.Üniversitenin kendisi köklü ama.
Özellikle Malatya’yı merak ediyorum çok mu muhafazakar acaba ? Kızlar istediği gibi giyinir mi etek askılı falan ? Erzurum mesela bayağı tutucu onu biliyorum o yüzden yazmayacağım.
Ben de öyle düşünmeye başladım hukuk için özel değmez tıp olsa anlarım ama hukuka para verilmez zaten hukuk mezunları bile başka iş alanlarına yöneliyormuş.Bence çok fazla avukat var herkes hukuk okuyor
Ailenin yanindauniverste oku bence tereddut etme cok rahat edeceksin baskalari diger memlekette ac karnini zor doyururken tanimadigi insanlarla gecim kurmaya calisirken odaklanamadigi derslerinden olacak adapte olmasi zor.Hukuk yazıcam ama puanım doğuya tutuyor.Ailem de doğuda sayılır o yüzden batıdaki uzak yerlere yollamak istemiyorlar.
Çankaya üni düşünüyorum hocaları da iyiymiş ama bir yandan özeldeki öğrenci profilini merak ediyorum.
Doğuda yazsam da zaten doğudayım buralar biraz küçük.Büyük şehirde üni kazanmak istiyordum ama tutmadı puanım.
İstanbulu düşünmüyorum kesinlikle,orayı sildim.
Ya Ankara’da özel yazıcam ya da doğuda devlet.Doğuda devlet yazarsam öğrenciliğim aşırı renkli olmayacak ama zenginlerle okumayacağım.
Özel yazarsam da ticarethane gibi bir yerde okumuş olacağım ama büyük şehir imkânı yaşayacağım.
Siz olsanız ne yapardınız ? Seneye tekrar hazırlan gir demeyin bu zaten 2.yılım.
Malatyada okuyan çok arkadaşım oldu. Hep güzel bahsederlerdi. Öğrenciliği yaşadık derlerdi.Yok ben zaten kop kop istemiyorum amacım sadece özgür olmak doğuda kızlar için biraz muhafazakarlık var o yüzden.
Doğu dediğim Malatya İnönü bu arada.Hiç bilmiyorum orayı nasıldır acaba ? Ailem de oraya yakın sayılır ama pek bilmiyorum.
Etrafımda hiç yok ki öyle insanlar :/ İnternetten hukuk mezunlarıyla görüştüm geneli devlet yazmamı istiyor.Bilkent,Koç,Sabancı (onlar da uluslararası çalışıyormuş) dışında büroların işe alırken özel üniversitelere pek sıcak bakmadığını söylüyorlar.Hatta bazen cvyi okumadan vakıf üni görünce çöpe atıyorlarmış.Çevre vs varsa o ayrı tabii.
Devletler arasında da pek fark yokmuş.Marmara Ankara İstanbul ünileri de buna dahil.Oralar daha köklü ve hocaları daha kaliteli tek fark bu.
İnönü’de okuyan bir öğrenci varmış annem tanıyor,onu arayıp soracak.
Yol gösterici cevaplar almışsın
Bence sen çankaya yazma. Pelinsular seni yer.Biliyor musunuz Çankaya üniyi sizce iyi mi kötü mü genelde hocaları iyi diye duydum.Hukuk yazıcam bu arada.pelinsulardan berkecanlardan korkuyorum.
Erzurum o kadar tutucu değil hem oranın üniversitesi dediğin üniverstelerden daha iyi olur baya köklü bir üniversite eğitimide çok iyidir. Ben gayet oralarda askılı giyiyorum çoğu kişi giyiyor kampüs zaten merkezde çoğu öğrenci istediği gibi giyinir2010da kurulmuş.Üniversitenin kendisi köklü ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?