park süresini kısaltmak istemiyorum çünkü oglum parkta cok mutlu oluyor su an annem bakıyor.. kendi evinde bakıcı devam edecek daha dogrusu eşimin akraabsı alısma sürecinde oglum.. ev işi için yemek için onun oyun saatnden calmak istemiyorum ck mutlu oluyor parkta..Korktum açıkçası çalışan anne olmaktan. Park süresini kisaltamaz misiniz ? Hafta sonu daha fazla vakit geçirse parkta nasıl olur
işte sorun birazda oglumda.. babasında uymuyor ah keske uysa o uyuturken bende hemen yemeği yapabilirim aslnda bana 1 saat verseler ben herşeyi yaparm ama yok.. 1 saatm dahi yok herşeiy koştur koştur bazen yorgunluktan yemeği aksamdan yapamıyorum yetiştremiyorum zaten camasırlar hiç bitmiyor.. ser kurut katla hadi bida.. öle evmde dagınık mesela.. toplamam .. ay temz olsun söyle olsun demem.. haftada bir kere makine acılıyor zaten.. bilmiyorum ben neden 6 aydır bir denge kuramadm.. en cokta sucluluj duygusu ogluma yetememe duygusu beni kahrediyor dün eşim espiri yaptı iyi evde artık çay şeker bitmiyor die (=Kendinizi çok sıkmamaya çalışın bence. Bırakın bazı şeyler haftasonuna kalsın. Çamaşırlar vs. Akşam yemeğinizi önceki akşam 11 de hazırlayıp kaldırın o sırada eşiniz sallasın bebeği. Ertesi gün daha rahat edersiniz. Zamanla mutlaka oturuyor da. Pratik olmanın da çaresi gerçekten zaman. Öncelik bebeğiniz ve kendiniz. Kendinize de zaman ayırın ki diğer her şeye tahammülünüz olsun.
Sabah 8 akşam 5 ögle aram 12 - 1 30 arası eve gidiyorum evim yakın oglumu görüyorum emziriyorum yemek yiyip geri geliyorum hafta sonları ise tatil..
pazar günlrri zaten dediniz gibi yapıyorum.. ama camasırları hafta sonuna bıraksam camasırlk yetişmiyor.. havalar yagıslı.. dısarı seremiyorum çünkü renkliler beyazlar oglumun kıyafetleri dag gibi oluyor iki çamaşrlgım var yetmiyor.. zaten kuruması 1 günü buluoyor camasırlkta.. onuda denedim.. ogluma aksamdan bi corba yapıyorum öglen ben işteken corba içiyor.. aksamda işte yemekte ne varsa hani aman ona özel birşeyde yapmıyorm bi çorbasını özel yapıyorum..bu sorunları çalışan hemen her anne yaşıyor emın ol,sen şanslı azınlıktasın eşin yardımcı,bide tv karşısına geçip çay yokmu yahuu diye göbek kaşımıyo:)
bende 9 aylık bıraktım kızımı işe döndüm,şuan 29 aylık..daha kolay eskıye göre,ama evım her daım toplu değil..yeri gelıyo bulaşıkları bekletıyorum ertesi gün koyuyprum makıneye,kız özlüyor ilgi bekliyor..kızım beklemesın bulasıklar beklesın dıye:)
plan yapmak en güzeli..evi sil süpür ve çamaşır işlerini haftasonuna bırak..özellıkle cumartesiye..sen evdesin eşin yok sanırım o gün..
haftaiçi sadece akşam yemek yıyıp,hemen sonrasında masayı toplayıp,çocugunuuzn yemegını koyun ocaga ve onunla oynayın baska bişey yapmayın..
ctesileri kendınıze,evinize ve cocugunuza aytırın
pazar gnleri ailece ya etkınlık yada evde dınlenme şeklınde ailece geçirin gününüzü:)
bende öyleyim tükendimm yaa ciddi anlamda tükendm sizin oglunuz ne kadarlık ?Konuyu takipteyim aynı şeyleri yaşıyorum..yorgun..mutsuz..sinirli ve yine yorgun
yetişemiyorum hiçbirşeye..
gec yatırmasam gece uymuyor.. bu seferde onu denedm gece uyanıyor oyun oynuyor gec yattımı onu yapmıyor .. oglumun uyku düzeni hiç yok deerin uykuya gecene kadar sürekli sallanmak istiyor.. eşimi gördüüm aglıyor.. hani en azndan eşim sallasn ben yemek ypym diorum yok yahu illa beni istiyor..Çocuk çok geç yatıyor bence, 9da rn geç yatırmalısınız. Ondan sonra da eşinizle bşraz vakit geçirmelisiniz. Belki yemek işini haftasonu toplu yapmayı deneyebilirsiniz.
bütün aksesuarları kaldırdm süsleri cicekleri kaldırdm evim o kadar saadeki su an görseniz oglumun oyuncakları kıyafetleri bardaklar bi yandan dagınık.. hani aman toplu olacak temz olacak die ugraşmıyorum inanın .. hafta sonuna denk getirdm mi camasırlk yetmiyor canm yaMalesef çalışan anne olmak böyle oluyor. Neyse ki eşiniz yardımcı oluyormuş. Çamaşır işini haftasonuna bırakın bence. Kurutma makinasi da isinize yarayabilir. Haftaiçi bir gün zeytinyağlı ya da biraz uzun dayanabilecek bir iki çeşit yemekle etsiz corba falan yapıp tupperware gibi hava almayan bir kaba koyun. Mümkün olduğunca minimal bir yaşama geçmeye çalışın. Cok eşya çok iş demek oluyor
park süresini kısaltmak istemiyorum çünkü oglum parkta cok mutlu oluyor su an annem bakıyor.. kendi evinde bakıcı devam edecek daha dogrusu eşimin akraabsı alısma sürecinde oglum.. ev işi için yemek için onun oyun saatnden calmak istemiyorum ck mutlu oluyor parkta..
2.5 yaşında ve 2 yaş sendromunu çok şiddetli bir şekilde yaşıyor vurmalar kırmalar ağlama krizleri..yorgun mutsuz bir annebende öyleyim tükendimm yaa ciddi anlamda tükendm sizin oglunuz ne kadarlık ?
oglumun uykusu cok sorunlu dün 10 da yatırdm sürekli uyandı geri yattı uyandı geri yattı.. derin uykuya dalması cok gecikiyor o zamana kadarda benm halim kalmıyor eşim zaten cok tan uymuş oluyor..Hepimiz aynı yollardan geçtik, geçiyoruz sorun inan sende değil bende çalışan bir anneyim hatta ikinci yolda...
1. Oğlanı saat 5 den sonra 10 dk da olsa neden yatırıyorsunuz? o 10 dakika 2 saate eşdeğer uyku düzeninde sıkıntı var bence, en geç saat 10 da uyumuş olmalı ben öyle bir uyku düzeni yapmıştım ilk çocuğuma.
2. hafta sonları 2 saatte olsa siz temizlik yapmayın birini bulun düzenli yarım gün gelsin, bak o zaman nasıl vakit kalacak.
3. Yemek içinde 1 gece yap iki gün yiyin ben öyle yapıyorum, buzluğa köfte, bezelye, barbunya, enginar, doma biberi vs gibi pratik şeyleri koyuyorum geceden yapıyorum onlar pişerken eşimle vakit geçiyorum.
Çocuğun uykusunu ayarlayın inanın çok rahat edeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?