ÇALIŞAN ANNE OLMAK

Gün içerisinde 2 defa bırakmış oluyorsunuz. Çalışma saatlerinizin çoook uzun olmadığını varsayarak öğle araları gitmemenizi tavsiye ederim. Hem enerjinize de yazık. Yani öğle arası dinlenmek için siz o süreçte eve geçip çocukla ilgilenip bir de ayrılırken kaotik ayrılarak ikinize de zorluk çıkarıyorsunuz. İş çıkışı çocuğunuzu alıp kaliteli zaman geçirebilirsiniz.(biraz yürüyüş sohbet ederek, parke gitme, eve geçip birlikte etkinlik yapma gibi)

merhaba, teşekkür ederim fikirleriniz için. Ancak kurumum ve kayınvalidemin evi yürüme mesafesi 10 dk kadar uzaklıkta. Hem özlüyorum hem de kayınvalideme bir nebze yardımcı olmak için 2 saat civarı evde oğlumla ilgileniyorum. Yani gitmeme gibi bir şansım yok

Öğle arası süreniz 2 saat kadar olmasaydı öğle arası gitmeyin diyecektim. Süt izni süresini mi birleştirip 2 saat yapıyorsunuz? Eğer öyleyse 1 saat normal öğle aranızı iş yerinde değerlendirir 1 saat işten erken çıksanız daha iyi değil mi?
Çocukla öğlen saatinde vedalaşmak daha çok etki yapıyordur

Sabah yasadıgınız krizi öglen neden yasatıyorsunuz birdaha?
Hem kendinize hem cocuga?
Benimki 2 yasında yarımgün calısıyoırm 1 yıldır,hala sabahları kaos yasıyorz.
Eylülde krese baslayacagız tek umudum orası.

22 aylıkken hala süt izni oluyor mu

merhaba, süt iznim bitti ancak çalıştığım kurumda esnek çalışma saatleri uygulanıyor. İşimi erken bitirdiğim sürece yokluğumda pek sorun yaratmıyorlar. En azından şimdilik. 11.30 11.45 gibi çıkıp yaklaşık 2 olmadan iş yerinde oluyorum. Bana da iyi geliyor eve gitmek. Oğlumla ilgileniyorum,uyuyoruz vs. Beni anlamamasını anlayamıyorum daha çok mu erken sizce?

Öğle aranız çok, özel bir durum mu bilmiyorum ama yine de bence çok yardımcı olamıyorsunuz, siz gittikten sonra da sakinleştirmeye uğraşıyor kadın. Bana daha travmatik bir durum geldi bu. Onun dışında bir fikir veremeyeceğim.

öğlen erken gitmek yerine erken çıkmayı deneyin
yine aynı süre vakit geçirirsiniz hem de gel ayrıl git ayrıl olmaz

Ayla alakası yok. Çocuğun yapısı ile alakalı. Benim oğlum hiç sorun çıkarmaz mesela, sabahları beni öperek uğurlar. Bazı çocuklar ayrılık kaygısını daha çok yaşıyor. O görmeden çıkmaya çalışmayın. Gitmeden her gün göz hizasına eğilip işe gittiğinizi, akşama geleceğinizi söyleyin. Akşam gelirken de sevdiği bir şeyler alabilrsiniz.

Cocuklar herseyi cok guzel anliyor ve hissediyorlar. Oncelikle siz kendinizden emin olun. Tedirginliginizi hissetmesin. Ona yilmadan anlatin, aciklayin. Sadece giderken degil onunla oynarken sohbet ederken de “anne ise gidecek, x babanediyle kalacak, is bitince anne gelecek x’i opecek. Anne x’i cok seviyor. Gitse de hep x’in yanina geri gelecek. Asla x’e gelmemezlik yapmayacak” gibi cumlulerle anlatin ona durumu ve guvende oldugunu

iyi de bu öğle gidişleri zarar veriyor. işinizi erken bitirince esneklik de varmış. akşam daha erken çıkıp kesintisiz zaman geçirmeniz daha mantıklı değil mi ?
sanırım siz özlediniz diye gidiyorsunuz ama çocuğunuz zarar görüyor.

Anlıyordur anlamama durumu olmaması gerek. Ben oğlum 10 aylık, kızım 9 aylıkken çalışmaya başladım. Her ikisinde de hep konuştum bırakırken hiç öyle bağırış çağırış bir ayrılma yaşamadık. Sadece bir defa oğlum kreşe giderken gitmemek için çok direndi sonra kreşti bir öğrenciden rahatsız olduğunu farkettik.

Müdür çocugum var diye bana yardımcı olmaya çalışıyor sadece. tam da dediğiniz gibi oluyor kayınvalidem arkamdan ağlayan oğlumu sakinleştirmeye çalışıyor. yine de fikriniz için çok teşekkürler

Eşim evden çıkarken, ben bir yere giderken hatta halası evden ayrılırken çok kötü ağlıyor. Ona asıl bakan kişi ben işte olduğumda halası çünkü. Kreşe seneye vereceğim inşallah. Ancak ayrılık sıkıntımız çok kötü durumda keşke benim oğlum da tepki göstermese

Öğle arasında gitmezseniz daha iyi olur diyenlere katılıyorum.
Tamam çocuğunuzu özlüyorsunuz iyi geliyor fakat onu tekrar bırakıyorsunuz bu durum kayınvalidenizin işini biraz daha zorlaştırabilir. Esnek çalışma saati gibi bir durum varsa bunu öğle arası değilde erken çıkma geç gitme olarak kullanabiliyorsanız bence daha iyi olur. Çocuğunuz yanınızdayken bile devamlı onu bırakıp gideceğinizi düşünecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…