ÇALIŞAN ANNE OLMAK

Çocuğa göre de değişir bence. Ben büyük oğlumda hiç böyle şeyler yaşamadım. 14 aylıkken bırakmıştım sadece ilk 2 gün ona görünmeden gittim. Sonraki gün el sallayarak yolladı ağladı ama aşırı ve peşimden kapılara gidecek kadar değil babanne kucağında kendi kendine hafif bi ağlamaydı. Sonra o da bitti. Ama şimdi yaklaşık 17 aylık var bi tane. Aynısını yaşamam imkansız. Geçen yıl uzaktan eğitim sebebiyle evdeydim. Bu yıl da ücretsiz izin alacağım. Eylülde 2.5 yaşında olup kreşe gidecek hemen. Çok zorlu bir süreç geçireceğimiz eminim.
Benim en büyük hatam haber vermeden kaçmalarım sanırım. Bunu değiştiricem. Gitmeden de olmaz ki diye düşünüyorum. Çünkü zamanım çok kalıyor onu özlüyorum
Kusura bakmayın da bu düşünceniz bencillik oluyor. Kendiniz özlüyorsunuz diye çocuğa tekrar tekrar hoşlanmadığı bir olayı yaşatıyorsunuz.

Hergün işten gelirken ona küçük birşey alın. Minik bir şeker mesela veya bir balon. Sabah evden çıkarken ben sana balon almaya gidiyorum deyin. Bu şekilde 2 çocuk büyüttüm.

Bende kitapları var, sosyal medyada da takip etmiştim bir süre. Bu yazdıklarınıza çok katılıyorum, yani günlük yaşantımızda bunları uygulayabilen var mı bilemiyorum. Bir de diyor ki çocuğa hiç kızmayın, babası kızsa da annesi hiç kızmasın ve sığınacak liman olsun çocuk için... böylece çocuk büyüdüğünde başkasını değil annesini dinliyormuş, onun gösterdiği doğrulara riayet ediyormuş. e hani anne baba aynı dili konuşmalı aynı kurallara uymalı diyenler, o yanlış mıydı yani... çocuk şımartmacı resmen ya biz de habire paralayıp pusturmuyoruz sonuçta ama ben kızmıyorum diyen var mı... konuyu sabote ettiğim için özür

Konuya gelince kayınvalideniz ne zaman başladı bakmaya? Bakmaya başlanadan önce yeterince zaman geçirdiler mi, yalnız kaldılar mı?

akşam gidin eve öğlen zaten git gel değmez , zamanla alışır merak etmeyin baştan ağlayıp bırakmak istemezler sonra yüzünüze bakmadan gitmenize izin verirler tecrübeyle sabit

Tamamını okumadım ama size öğle arasında gitmemeniz daha iyi olur deniyor genel olarak ama siz olmaz diyorsunuz. Konu açtıysanız bence fikirlere açık olun mantıklı şeyler söylenmiş. Öğle arasını kısa tutup akşam erken çıkabilirseniz kayınvalideniz de daha kısa durmuş olur, öğlen ekstra ağlayan çocukla uğraşmamış olur. Akşam da erken saatte günlük rutin etkinlikler koyarsınız, parka gidersiniz

Kesinlikle eski nesilin hastalıklı yetiştirme tarzı. Babayı dışlayan bir tarzı var. Halbuki çekirdek ailede anne ve babanın denge içinde huzurlu olması çocuğa daha büyük bir limandır bana göre. Kızan baba, korkutan baba daha çok hasar verir. Hiç bir düşüncesini sevmediğim çocuk yetiştirmede topluma zarar verdiğini düşündüğüm bir insan kendisi.

Ben dört yaşına kadar çocuğumun hayatında o derece önemli rol oynadığımı bilmiyordum. Güvenli bağlanmayı ondan öğrendim, onu tanıyıp takip etmeseydim belki bu kadar ilgilenmezdim ilk çocuğumla. O manada faydalı oldu benim için. Ama aynı yatakta falan yatmadım, ha onu adem güneş’ten duymadan yapanlar da vardır sonuçta, kişilik meselesi

İnanın ilk yılların önemini tek başına anneye yüklemeden de anlatan pek çok yabancı kaynak da mevcut.

Ögle araları gitmeyin o zaman iki defa ayrılık yasıyor gün icerisinde.

Konuya gelince kayınvalideniz ne zaman başladı bakmaya? Bakmaya başlanadan önce yeterince zaman geçirdiler mi, yalnız kaldılar mı?
aslında en fazla zaman geçiren kişi benden sonra görümcem. o da evde o da bakıyor. ve doğdugundan beri birlikteyiz denebilir. Ancak kayınvalideme görümceme olduğu kadar yakın değil malesef

çok teşekkürler, bugün deneyeceğim bakalım bunu
Büyüttüm derken şimdi biri ilkokula gidiyor diğeri kreşe başlayacak. Şimdi bunu yutmuyorlar tabi. Diyorum ki size şunları şunları almak için işe gitmem lazım. Gitme dedikleri de oluyor tabi "sana yeni boya takımı almak için gitmem lazım. Gitmezsem para kazanamam sana o istediğin elsalı elbiseyi alamam" diyorum. Öyleyse hemen git de maaşını al diyor

Benim kızım 7 aylık..ben de anneme birakiyorum..4 saat falan çalişıyorum gerçi ama üzülmeyin yani . Bebeginiz çalişan ayaklari üstünde duran annem var der ilerde.

öğle arasında gitmeseniz olmaz mı? yani böyle tam anne gelmişken hop geri gidiyo.
Bugün uyutup geri döndüm normalde uyanmasını beklerdim. Bakalım gitsem bile uyuttuğum gibi çıkma fikrim var bir de böyle deneyelim

Ah cok sukur su adami sevmeyen birini buldum. millet niye her dedigi kanun gibi 'Ama Adem Gunes oyle diyor' diye sorgulamadan her dedigini savunuyor anlamiyorum. Adam annelerin vicdanini somuren bir yeni donem *beepbeep* oysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…