Çalışan anne olmak

Asel159

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2022
58
36
18
32
Herkese merhaba pazartesi günü yeni işimin ilk günü… 2 yaşında bir kızım var sorunum şu ki kızımı bırakmak istemiyorum. Nedense 3 gündür bir suçluluk hissediyorum. 2 yıldır yanından hiç ayrılmadığım kızımı terk ediyormuş gibi hissediyorum. Kızımın emin ellerde olacağına eminim ama bu his neden bilmiyorum evraklarımı verdim SGK girişim bile yapıldı ancak gitmek hiç ama hiç istemiyorum. Durumumuz da iyi çok şükür aslında gitmesem gitmem ama ne yapmalıyım bilmiyorum. 29 yaşındayım ve 7 yıllık geçmiş bir iş hayatım var bir yandan kendi ayakları üstüne basan bir anne de olmak istiyorum ama karar veremiyorum. Verdiğim 2 yıl ara acaba beni zorlar mı ve kızımı biraz daha büyütmeli miyim? Türkiye şartlarına göre özel sağlık sigortam, hafta sonu tatillerim, bayram ikramiyelerim yılda bir bir maaş ikramiye gibi olanakları çok güzel bir iş. Buna benzer işi tekrar bulabilir miyim çünkü korkusu da içimi kemirmiyor degil….

Son düzenleyen: Moderatör:
Alışırsınız. 2 sene dile kolay, sürekli beraber geçmiş. Böyle hissetmeniz normal. Bir süre sonra o düzene de alışacaksınız. Baktınız hiç olmuyor, madem ihtiyacınız da yok ayrılırsınız. Ama çalışmak, eğer iş çok stresli değilse annenin de arada nefes alması için gerekli bence.

Çocuğunuz 5 yaşındayken de çalışmaya başlasanız aynı duyguları yaşayacaksınız. Doğal bir süreç bu, bence bu adımı atmışken geri dönmeyin. İşiniz hayırlı olsun.

Gelecek yil zaten krese gider . Az büyuyünce size o kadar ihtiyaç duymayacak. İşi kacirmayın derim ben. Ama bi aliştirma olarak işe baslamadan once gunluk az az ayrı kalip kizinizi aliştırsanız mı acaba, bor anda başlayınca ona da zor gelebilir. 2 yas sendromu da vardır

Gtmenizi tavsiye ederim alışırsınz, kızınızın eğitimi için gidin ,iş bulmak çok zor hemde imkanları Güzel mis işiniz

İleride daha zor olur bırakmanızz gidin gtmezsenjz daha pişman olursunuz, aldığınız maaşla güzel bir eğitim verrsnz

BAŞTA BU HİS OLUYIR AMA SONRA GEÇİYOR BANA İNANIN... KESİNLİKLE GİDİN.

SİİZN DE COCUĞUNUZDAN AYRI BİR HAYATINIZ BENLİĞİNİZ VAR. BUNU LÜTFEN UNUTMAYIN.

İLERİDE GİTMEDİM DİYE ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ.

İŞİN SİZE NASIL İYİ GELDİĞİNE SİZ BİLE ŞAŞIRACAKSINIZ....

Bende çalışmayı çok istiyorum, iyi tekliflerde alıyorum ama aklım kızımdayken çalışamam.
Çalıştığım yerde de kendimi rezil ederim. Videyosunu falan izlerim tüm gün o yüzden en aşağı 3 yaşı beklemeye karar verdim. Bir daha bu günler geri gelmeyecek. Hele ihtiyacım yoksa hiç gerek yok.

Yavru ile kim ilginecek

İhtiyacınız yoksa bence gitmeyin kendinizi hazır hissetmiyorsunuz da zaten dediğinize gore. Benim iki çocuğum var eşimle benim tercihim benim çocuklarımızı buyutmemiz şeklinde oldu. Bu şekilde idare ediyoruz çok şükür. Onlara imkan dahilinde gelecekte sağlıyoruz elimizden geldiğince. Bence çocukları anneleri buyutmeli en azından ihtiyaç yoksa biseyler için böyle olmalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…