Çalışan anneler ne yapacağız?

Biz krese 15inden 15ine ödeme yapiyoruz. Bu ay ödemedik. Almadigim hizmet icin ödeme yapmak mantikli gelmedi.
Ogretmenlerin maasi icin kisa odenege başvurusunlar.
Is yeri kiralari var evet ama girisimcilik bu tarz riskleri de iceriyor. Hesaplayip girmislerdir bu ise.

Ben is kursam is kurmaya cok elverisli bir meslegim ve deneyimim var. Ama hic cesaret edemedim cunku ulkemizin ekonomisine guvenmedim. Bir cok arkadaşım benim yarim kadar deneyimliyken is kurdular. (Meslegimiz ascilik) ben bir kazanirken onlar 3 kazandi. Simdi zordalar. Tabi ki allah yardimcilari olsun. Onlar cok kazanmak icin, emir altinda olmamak icin riskli yola girmeyi goze aldilar. Simdi tepetaklak olmayi da kabullenmeleri gerekiyor.
Hatta bir cogu gelirini yanlis beyan edip sgkya düştükten ödeme yapmis. Suan ciddi ciddi dusunuyorlar.

Ben evde calisan temizlikci hanıma bu ay tam verecegim. Bir dahaki ay vermeyecegim. Sigortasini odedim hep. Kizi muhasebeci. Kisa odenek basvurusu yapicakmis biliyormus surecleri. Benim yapacagim bir sey olursa soyleyin dedim. Sigortasini yapmamis olsaydim mağdur etmemek icin ilerleyen aylarinkini de öderdim.

Keşke herkes oyle düşünse benimde cocuguma bakan bakici ki yakın arkadaşımdı bıraktı beni sonrasında olaylar patladı su an esim evde ben bi gidiyorum bi gitmiyorum 2 hafta idare ettik sonrası ne olacak belli değil büyük olasılıkla anneme yollayacağım annem başka şehirde çocuğum 3.5 yaşında kalbim mahsun birde şehirler arası seyahatte yasaklanacak oyle olursa toptan yandık herşey karman çorman

biz tam oduyoruz her yere, ama evden calisma imkanimiz var, gelirimizde simdilik bir azalma yok.
Ama tabi boyle devam ederse bir sekilde yansiyacak. O zamana kadar tam odemeye devam edecegiz.

Ama sizin geliriniz azaldigi icin bence okul yonetimi ile konusun, sizin gibi ebeveynlere belki devlet yardim edebilir.

Çalışan annelere hak vermekle birlikte bana sürekli isyan dolu mesajlar atıp, şaka yönlü ‘bıktık’ imalarında bulunanlar ne yazık ki ev hanımı velilerim... :) işte buna anlam veremiyorum. Üstelik ebadaki çalışmalara, paylaşımlara bir kez olsun bile bakmamışlar, özel olarak wpdan kendilerine paylaşımlarda bulunup etkinlik yolluyorum onu bile yapmıyorlar ama işte yine de ne hikmetse ‘Bıkıyorlar’. Bazı insanlar okulu çocuğu basından atmak için bir yer olarak görüyor (ne yazık ki). Çalışan anneler de bu süreçte ya izin hakkını kullanacak ya da ücretsiz izine ayrılacak (ne yazık ki). Güvenilir izole bir komşunuz varsa o da çok iyi bir seçenek, yardım istemekten lütfen çekinmeyin. Zira sürecin uzayacağı belli oldu

Teşekkür ederim.

Alys

Azalmadı ki bitti

Yeni iş ve para yok

Devam eden dava devam etmiyor ki karar olsun para gelsin

İcra dosyasında yatırılan parayı dahi ödemiyor sistem kısıtlaması var

Özetle gelir sıfır

Evden çalışma da devam, ofis kira fatura aidat vs de

Evi kira olanın kirası, kredisi olanın kredisi, faturalar yeme içme vs

Şimdi oğlumla konuşuyorduk aylık 150 piyano 350 spor parası 2250 okul parası

Bu miktarları ne kadar süre ödeyebileceğiz ki

Ben önümüzdeki 3-5 yıl herkesin birikmişini yiyeceğini harcamaların asgariye ineceğini düşünüyorum

Hatta yaz gelince kolu kısalan giysileri kesip kısa kollu yaparız dedik

Bu hali vakti yerinde tanımında olan benim durumum, asgari ücretliyken işsiz kalanın hali vahim

Ben iki haftayı mazeret izni ile geçirdim. Önümüzdeki hafta yıllık izin talep ettim ama müdürüm gel çalış esnek çalışma sistemine geçtik mağdur etmeyeceğim dedi. Pazartesi eşim izin alacak ben çalışacağım sonra süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum. Müdür bey halden anlıyor neyse ki..

Çocukları evde nasıl tutuyorsunuz. Şimdiki çocuklar dışarıya çok alışkın. Şimdiki çocuklar ilgiye de çok alışkın. İstediği herşeyin yapılmasına da.
Kolay gelsin demeye geldim. Anneler babalar çok zorlanıyorlar. Yalınız babalara söyleyin biraz daha sorumluluk alsınlar bu dönemde. Adam evde, ama yine çocuk ne olacak diye anne ortada koşturuyor

Çalışan ebeveynler ne yapıyorlar zaten aklım almıyor. Nereye bırakacaklar çocuklarını. Kreşler okullar kapalı. Bakıcılar karantina sebebiyle gelmiyor. İnsanlar izin falan aldılar ama gün yetmiyor. Karantina uzun sürecek. Kaç gün daha yıllık izin alabilirler. Ekmek parası. İşi bırakamıyorlar. Kariyer yaşamı zaten direk parayla da alakalı değil öyle terk edilmez. İşten geldikleri için Virüs bulaşacak korkusu üstüne biniyor hergün. Çok zorlandığınızı biliyorum ama ben ne çözüm üretilir bilemiyorum. Çocuklara virüsün zarar verme ihtimali düşük. Güvendiğiniz bir tanıdığınızdan yardım alabilirsiniz. İş saatlerinde. Tabi karantina kurallarına aykırı ama mecburi durumlar bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…