Çalışan anneler ne yapacağız?

Bosver uzme kendini. Evde 1 cocuga tahammul edemeyen kadinlar varken cocuklarimiza ogretim egitim veren ogretmenlerimize saygim sonsuz. Yolunuz acik olsun hepinizin

Kızım devlet okulunda 4.sinif ogrencisi.Bu akşam 7:30 dan sonra zoom programı ile bağlanti yapacak kızımın ogretmeni..gündüz watsaptan gönderdigi soruları çözecek çocuklarla .Kızım hafta sonları bilindik dil üzerine eğitim veren bir derneğin ingilizce kursuna gidiyordu....ödemeyi geçen Mayıs ayından peşin olarak yaptık...o kurumdan bir mesaj bile gelmedi bundan sonra nasıl yol alacaklarına dair .

Çok ilginç, görüşmedin mi kurumla bir şey demiyorlar mı?
Zoom programını duydum ben de, kaç kişiye çıkılabiliyor en fazla acaba, bir araştırayım uyarsa biz de kullanalım. Soru çözmek bir yana çocuklar moral olarak kötü durumdalar, sırf sohbet etmek için bütün sınıfı bir araya toplayabileceğim görüntülü bir konuşma şekli arıyorum.

Şu an okuldaki her öğretmen arkadaş birer tur bu programla çocukları topladı.Ozellile 8 lerle sürekli bir araya gelinmesini istiyor mudurumuz. Bilgisayara kurarsaniz bağlanan tüm çocukları pencereler olarak görüyorsun cep telefonuna yüklersen 4lu pencerelerde görüyorsun ekranı kaydırman gerekiyor surekli.Bizim sınıf 20 çocuk kaç kişiye kadar kullanılabiliyor bilmiyorum ama çocuğum ogretmenini ve arkadaşlarını görmekten çok mutlu oldu

ÖZel bir anaokulunda müdürüm, yeminle okullar açıkken daha az çalışıyordum.
Bütün gün pc-telefon başındayız karı-koca, eşim de özel okulda/kursta matematik öğretmeni.
Çayı-çorbayı kim hazırlayacak diye birbirimizin gözüne bakıyoruz.
Okullar açılsa da hem biz, hem de öğretmen düşmanları rahatlasa.

100 kişiye kadar toplu görüşme yapabilirsiniz Hocam ama ses-bağlantı kalitesi için maximum 45-50 kişi derim.

Bir de zoom konferans görüşme interneti adeta içiyor, aklınızda olsun.
Bu ay fatura döneminin sona ermesine 3 gün kala kullanmaya başlamama ve evde wifi olmasina rağmen paketimi aşmışım,
faturam 2,5 kat fazla geldi.

bizimkilerde zoom la konuşuyor.
hatta bilsem dersleri zoom üzerinden devam ettiriyor.

Buna inanamiyorum.
Benim telefonuma da surekli mesaj geliyor.
Oglumun ogretmenleri adeta sanal siniflar olusturdular,cocuklari takip ediyorlar.
Bundan cok sevinciliyim,icim bir nebze rahatliyor.
Her yeni mesajdan oglumu haberdar ediyorum.
Bunlar emektir,keske boyle olmasaydi da ne ogretmenlerin ne de cocuklarimizin duzeni bozulmasaydi.
Bu mesajlar kimin iyiligine geliyor,evlatlarimizin degil mi?
Bazen duyduklarima inanamiyorum:/

Hocam özel anaokulu dediğiniz için özellikle size sormak istedim. Aylık ödeme yaptığımız kreşlerde ücreti naskl yapmamız gerekir bu süreçte?

İnanın doğru söylüyorum. Mesaj yetkisi sadece 3-4 öğretmende. Velilere sadece derslerle ilgili konuşacağımız zaman açacağız dememize rağmen birkaç saat durup çıkıyorlar gruptan. Sonra onların çocukları her şeyden bihaber oluyor. Herkes sizin gibi değil gerçekten çok değişik aileler var.

Tabi konu o değil hay Allah arkadaşlar konuyu neden saptırıyorsunuz ?

(ama MUHTEŞEM tespit valla..)
Öğretmenler de evdeyken maaş neden alıyor?

Ama Mune bir bakar mısın? :)

Öğretmen düşmanı arkadaşın saçmasalak mesajına muhteşemi basıp bunu yazmak da ne biliyim..

Valla yakından eğitim de çocuklarla uğraşıyorduk.
Uzaktan eğitimle velilerle.
İşin en sevimsiz yanı veli yanlış anlamayın da arkadaşlar :)
Ne istedikleri belli değil, çeşit çeşit tripler.

30 Nisan'a uzayınca tatil bir ton ahlayıp vahlayan, uzaktan eğitim mi olur,
yandık, bittik diyen veliye sordum pazartesi okul açılıyor deseler,
yollar mısınız çocuğunuzu? Cevap:
-Yok hocam yollamam ki asla!

İşin gerçeği bu.. Okullar yarın açılsa biz öğretmenler işimizin başına korksak da koşacağız.
Ama sınıflar yarı yarıya boş kalacak. Üstüne ders işlemeye devam ettiğimiz için bir kısım veliyi
yine memnun edemeyeceğiz. Kendi tercihiyle okula göndermediği çocuk geri kalacak çünkü.

Not: Bu arada zoom uygulamasına ben de denk geldim ama kullanışlılığından emin olamadım.
Eğer pratikse nasıl kullanılacağına dair aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar..

Hocam özel anaokulu dediğiniz için özellikle size sormak istedim. Aylık ödeme yaptığımız kreşlerde ücreti naskl yapmamız gerekir bu süreçte?
Günaydın yönetmelik gereğince (özel okullar yönetmeliğinde doğal afet, salgın hastalık vb diye bir madde var) biz önümüzdeki aydan itibaren ücret almıyoruz.
Okul öncesi eğitim zorunlu da olmadığı için veli devam konusunda zorlanamaz.
Okullar ne zaman açılırsa o zaman eğitim öğretime devam edeceğiz.

Anneler kadar babaların da bu meseleyi dert ettiğini düşünmüyorum. Yani okullar kapalı oluyor anne baba çalışıyor nedense hiç babalar ya çocuğum ne yapacak ben de çalışıyorum izin alıp evde çocuğa baksam demiyor gibi geliyor bana.

benim kızım kreş çocuğu, ben hala çalışıyorum, memurum,eşim evde. Bu yüzden sorunum yok çok şükür. Ama esnafları düşünüyorum hep

Herkese günaydın, azıcık gülelim.
'Öğretmenlere çifte mayış versinler' diyor teyzem, çocuklarından öyle yorulmuş....

https://www.facebook.com/
"Furuz" teyzenin tüm yaşam dengesini bozmuş Ama bana kurgu geldi biraz ...teyze 57 yaşında çocuklar kaç yaşında da okulların açılmaması nedeniyle evde demlik demlik çay iciyor,bulaşık cikariyorlar diye kafamda deli düşünceler dolanıyor

Muhtemelen kurgu Hocam öğretmenlere destek için çekilmiş.
Çocuklar da olsa olsa lise, üniversite öğrencisi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…