Evet niyese Türkiyede cocuklar geç yatiriliyor. Ben yurtdisinda yasiyorum, burda annelere "saat kaçta yatiriyorsunuz cocuklari" sordugunda cogu 19-20 arasi diyor. Saat 21-22 diyenler çok azdir.
Disarinin karanlik olup olmamasi niye bu kadar önemli? Cocugu sezona göre büyütmüyoruz ki, köyde yasamiyoruz. Yani saate göre. Bebekler gündüzde uyur mesela. Perdeyi örtüyorsun ve oda karariyor zaten.
Herkes kendi istegine göre cocuk büyütür fakat cocuk bence kendi düzenini seçmemeli. Kk'ündede fark ediyorum, herkes uyku egitimine çok tepkili. Ki bence çok önemli birsey. Nasil biz tuvalet egitimi veriyoruz, yada kurallar koyuyorsakta, uyku egitimide ayni sey. Anne babaninda kendina ait bir alani olmali. Tüm gece cocuk yatmaz yada geç yatarsa bu anne babanin kendine ait harcayacak vakittende çalar.
Ben bir aralar saat 18de, bazen 19de eve geldigimde oluyordu. Ona ragmen uyku saati ayniydi. Saatinde uyumayinca kizimda huysuzlaniyor, daha zor uykuya daliyor. Istisnai olarak kizim 20-20.30da yatar ama normalinde o saate kadar zor durur mesela.
Disarinin karanlik olup olmamasi niye bu kadar önemli? Cocugu sezona göre büyütmüyoruz ki, köyde yasamiyoruz. Yani saate göre. Bebekler gündüzde uyur mesela. Perdeyi örtüyorsun ve oda karariyor zaten.
dışarının karanlığı bebekte fark etmez de çocuklardan söz ediyoruz yani 6-7 yaşındaki çocuk daha akşam olmadı ki der örneğin
bir de sonuçta daha akşam bile olmamış, herkes dışarıda algısı var
yani apartman kuralları bile akşam 10 dan sonra gürültü yapmayın diyor akşam 19.30 da çocuğun yatacağına dair bir yöneliş yok
ben hep erken yatan bir çocuktum da ben de 19.30 da yatmazdım
bir de ilkokullar falan burada zaten o saatte okuldan geliyor yani yatması mümkün değil
geçen bu tarz konuda da vardı en geç 15.30 da eve geliyoruz, erken yatıyor diyen bir arkadaş yurtdışında demek ki oralarda yaşam öyle şekillenmiş
ama cidden merak ettim ne zamana kadar çocuk sayılıyor ve 19.30 da yatılıyor
yani ortaokulda da mı mesela daha geç yatıyorlar
eşimin kuzeninin Amerika'da büyüyen kızları 9 da yatıyordu benimki gibi mesela
Hayır kamudayım.idari izinlerin verildiği dönem hamilelik dönemime denk gelmişti. Ücretsiz izin de kredilerimiz olduğu için alamıyorum. Mecbur başlamak zorundayım3,5 ay korona idare etti mart nisan mayıs idari izin verildi bize biraz rapor biraz ücretsiz izin derken 13 ay oldu aslında 2 yaşa kadar ücretsiz hakkım var kararsız kaldım çok maddi kaybımız büyük olacaktı siz özel sektör mü
Yıllık izin vs kullansanız ya da heyet raporu fln ben yıllık izin de çok kullandım birikmişim vardı 3 ay da heyet rapor aldım 4,5 ay çok erken bari 7-8 ay olsaydıHayır kamudayım.idari izinlerin verildiği dönem hamilelik dönemime denk gelmişti. Ücretsiz izin de kredilerimiz olduğu için alamıyorum. Mecbur başlamak zorundayım
Ben de heyet raporu düşünüyodum ama müdürüm 1 haftalık rapor almama bile dünya kadar laf etti. Bide heyet alırsam sıkıntı çıkarabilir. Bebeğim şuan bensiz babasıyla bile durmuyo. Nasıl bırakıcam bilmiyorum. Analık izninin en az 6 ay olması gerekirken 2 ayda insanlar çocuklarını bırakmak zorunda kalıyorYıllık izin vs kullansanız ya da heyet raporu fln ben yıllık izin de çok kullandım birikmişim vardı 3 ay da heyet rapor aldım 4,5 ay çok erken bari 7-8 ay olsaydı
bende suan aglayarak yaziyorum. kizim 3,5 yasinda. home office seklinde calisiyorum.Sabah 8:30 akşam 18:30 c.tesi 13:00e kadar çalışıyorum.
akşam eve gitmem 19:00 çocuk yemek vs derken çocuga ayıracak ne halım ne vaktım kalmıyor oncekı konularım daha detaylı burada ogrenmek ıstedıgım çalışma saatı konusunda ne gıbı haklarım var.
Kızım 1 yaşına girdi ve süt iznim bitti 5te çıkıyordum 1 yaş dolmadan önce ve şimdi anlıyorum ki o günlerin değerini bilmemişim.
Ya işten çıkıcam ya iş saatine çözüm düşünücem.
Çünkü çocuga vakıt ayıramıyorum
Bir bayanla anlassaniz haftada 3gun mesela gelse silip supurse ütü ve yemek yapsa siz de gelir kızınızla ilgilenirsiniz.Çok zor durum yani kendimi ne işe ne eve ne kızıma odaklayamıyorum. Kafam karmaşık zaten mutsuzum. Önceki konuda ev yemek dert etmştim ama asıl mesele kızım. Çalışıcam diye ona ayıracağım vakıtten caldıgımı dusunmeye basladım.
1 saat işe erken gelsem 5te çıkmayı önersem diyorum ama çözüm olur mu emin değilim. Gece sürekli uykum bölünüyor kızım sayesinde 7:30 da zor kalkıyorum ki böyle durum da 06:30da kalkmam şart.
Evli, çocuklu kadın çalışıyorsa ev işleri için mutlaka düzenli yardımcı alınmalı aksi taktirde çok yıpranılıyor.
Eşler de yükü paylaşmalı.
Evde hayatı kolaylaştıran alet-edavat olmalı.
İyi bir elektrik süpürgesi, şarjlı el süpürgesi, kurutma makinesi vb.
Mümkünse toplu alışveriş yapılmalı.
Buzluk efektif kullanılmalı.
Bununla birlikte çalışan anne olmak hele de özel sektörde hiç kolay değil.
20 küsür yıldır çalışan bir kadın olarak söyleyeceklerim bunlar...
Uyku konusunda genel-geçer, kesin bir saat vermeyi çok doğru bulmuyorum.
Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da uykuya duyulan ihtiyaç ve uyku saatinin ritmi farklı olabilir.
Eltim, kızını her akşam saat 20:00 civarında yatırırdı.
Benim oğlum akşamları 21:00-21:15 civarında uyurdu ve buna rağmen 6:30-7:00 gibi kalkardı.
Anaokulumuzda 2017’li olup öğlen uyumayan çocuklar olduğu gibi 2016’lı olup öğlen uyumaya ihtiyaç duyan çocuklar da var.
Büyüme hormonundan yararlanmak ve ebeveynlerin kendisine zaman ayırabilmesi için akşam en geç 21:00’de çocukların uyumuş olması uygun olur diye düşünüyorum.
Yurtdışında yatma saati bize göre biraz daha erken.
Bunun farklı pek çok sebebi olduğunu düşünüyorum.
Yasak olarak doğru olanı bu değil on beş ay sonra biter on beş aylık olunca yaniSüt izni bebek 1 yaşına kadar kullanılıyor malesef
Şahsen yurtdışı deneyimim fazla yok.İşte ben o sebepleri merak ettim esasen
Bir kaç gündür konuştuk forumda bunu
Mesela ilkokul çocukları 19.30 da yatıyormuş 15.30 da eve gelip benim oğlum ilkokulda 19.30 da spordan çıkıyordu eve gelmesi 20 idi
Biz eve erken gelen ana babalarız İstanbul da 19-1930 öncesi eve gelinmez ki
Biz çocukken de çocuklar erken yatardı da 19.30 değildi bu erken 9 du
O zaman anneler daha çok evdeydi vs ama şimdi sanki aman yatsın dinlensin derken çocukların aile ile geçireceği zamanı azaltıyoruz gibi geldi bana da
Bnmki de rapor konusunda laf etti hepsi aynı sanırım bayan mı müdürünüz keşke anlayışlı olsalar bebeler anneye doysa bnse yine de konuşun durumunuzu anlayacaktır 6 ay dolmalı en az neyseki ben 13 aylık yapabildim ona bile kalbim acıdı şu an zaten esnek çalışma var kamuya haftada 2 gün gidyorum vakit bol en azından sizn için de vardır esnek çalışma ondan faydalanırsınız illa başlamanız gerekiosa kamuda herkes faydalanırBen de heyet raporu düşünüyodum ama müdürüm 1 haftalık rapor almama bile dünya kadar laf etti. Bide heyet alırsam sıkıntı çıkarabilir. Bebeğim şuan bensiz babasıyla bile durmuyo. Nasıl bırakıcam bilmiyorum. Analık izninin en az 6 ay olması gerekirken 2 ayda insanlar çocuklarını bırakmak zorunda kalıyor
İşte ben o sebepleri merak ettim esasen
Bir kaç gündür konuştuk forumda bunu
Mesela ilkokul çocukları 19.30 da yatıyormuş 15.30 da eve gelip benim oğlum ilkokulda 19.30 da spordan çıkıyordu eve gelmesi 20 idi
Biz eve erken gelen ana babalarız İstanbul da 19-1930 öncesi eve gelinmez ki
Biz çocukken de çocuklar erken yatardı da 19.30 değildi bu erken 9 du
O zaman anneler daha çok evdeydi vs ama şimdi sanki aman yatsın dinlensin derken çocukların aile ile geçireceği zamanı azaltıyoruz gibi geldi bana da
Benim kızım 5.5 yaşında, öğlen uyurken akşam 9da yatardı, şimdi öğle uykusu yok, 8 gibi uyuyor. Sabah da 6.30- 7 arası kalkıyor. Haftasonu sabahları çok zor
bende kizima, 6 haftalikken uyku egitimi vermeye basladim. 19,30 da uyumus oluyor, sabah da 6,30da kalkiyor. ben suan hala calisyorum, gece 12 ye kadar. sonra yaticam insallah 6 saat kesinisiz uyicam :) kizim 3,5 yasinda. mutlaka ister calisan ister calismayananne, cocuklarin kendi mutluuk guclu bagisiklik, istahi icin, mutlaka uyku egitimi verilmeli, erken yatirip erken kaldirilmali. aksam da kendine ya vakit ayirirsin, yada benim gibi calisirsin :)Bir de şu yatma saatini yazsana
Sizin kreşteki bebeler kaçta yatıyor
Bizimkiler 9.15 yatırın erkenden diyorlardı mahallenin en erken yatanıydı yıllarca
Yurtdışında yaşayan arkadaşlar hep 19.30 yazmışlar farklı ülkeler vs
Benden geçti benim oğlan 10 yaşında da ortaokullu artık en geç 10 da yatıyor da cidden merak ettim kaçta yatmalı bu sabiler
6 aylıktan beri her sabah 6.30-7 arası kalkıyor. İstisnasız, ben evde izindeyken de aynıydı, işe başladım o kreşe başladı aynı, hep aynı...Aslında 12 saat dahi uyumuyor sabah o kadar erken neden uyanıyor acaba
Çişi mi geliyor güneş mi vuruyor
Bizim kedi uyanıyor mesela o saatte neden neden dedik sonra buldum yan komşu sabah namazı için camiye gidiyor o çıkarken uyanıyor
Sizde de uyandıran bir etken mi var
Yani çocuk hafta içi hafta sonu aynı kaklar da o kalktığı saat erken sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?