Calisan anneler

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Merhaba arkadaslar,
Ben ikinci cocugumdan sonra isi biraktim. Zaten hamilelikten sonra part time meslegimle alakasi olmayan bi iste calisiyordum. Haliyle 5-6 yildir kendi isimden uzak kaldim hamladim. Icim baslamak uzereyken biten kariyerime yaniyor. Surekli is bakiyorum. Esim bu konuda hic destek degil, part time calisabilecegim isler bakabilecegimi ama gerek de olmadigini soyluyor.

Kariyerli isler en iyi ihtimalle 8:30_5:30 seklinde ya da 9 -6
E ben o isten cikip eve gelene kadar saat 7 ye yaklasacak. Cocuklar en gec 9 da uyur. Gunde 2 saat mi gorusecegiz? Cok garip hissediyorum, esimin doldurmalarindan mi boyle oldum bilmiyorum ama sanki boyle hayat olmazmis gibi geliyor.
Simdi bazi isler buldum saat 4te evde olabilecegim ama kariyerime bi faydasi olmayacak. Bi nevi cakili kalacagim. Yasim da geciyor.

Bu cocuk da yaparim kariyer de isleri nasil oluyor arkadaslar? Cesarete ihtiyacim var

Maddi olarak bakicidan ve ben calismadigim icin esime yaptiklari vergi indiriminden sonra cok bi artisi olmayacak calismamin. Ama 5 yil sonra tabii daha rahat kosullarimiz olur simdi calismaya baslarsam.

Cocuklar biri 5 yasinda biri 3 e girecek.

çocuk da yaparım kariyer de olayları, anne, kv evine yakın ilişkisi güzel aileler de oluyor.
yada güvenilir bakıcısı olanlarda.
çocuğum ben işteyken büyüyüyecek, birşey paylaşamayacağız, sevgi bağı, özlem falan diye düşünenler de
evde çocuk bakıyor.
hangisi doğru bilmiyorum. ama kadının kazanması, gelirinin olması sanırım en doğrusu.

En azindan 6 da evde oluyorsunuzdur memur oldugunuza gore. Inanin calismamak da bunalimdan bunalima sokuyor.
Valla hic bunalima girmiyorum gecem gun esimle konustuk cocugum 16 aylik oldu baslayabilirsin dedi bence o bile beni gerdi. Istemiyorum ben ccouklarimin yaninda huzurluyum

Sevgili konu sahibesi bence yarım gün, 4te biten iş demişsiniz ya ona bakın. Hem alanınızdan uzak kalmazsınız hem de CV boşluğunuz daha az olur. Çocuklar daha da büyüdükten sonra tam güne geçersiniz.
Sanirim bu asamada boyle ypmam lazim. Pat diye 9-6 baslamak cocuklara da bana da sok etkisi yapacak
Valla hic bunalima girmiyorum gecem gun esimle konustuk cocugum 16 aylik oldu baslayabilirsin dedi bence o bile beni gerdi. Istemiyorum ben ccouklarimin yaninda huzurluyum
Bak ben 3 senedir hic calismiyorum.
Daha yeni bunalmaya basladim

Ben yorum yapmasam mı acaba :)
çalış arkadaşım çalış, sana iyi gelecek, sana iyi gelen çocuklara eşine iyi gelecek.
Baktın iyi gelmiyor istifa edersin, denemiş olursun en azından.
Sagol canim :)
Sen tam zamanli calismis miydin hic cocuktan sonra?

Çocuklarınız krese gitmiyor mu zira küçüğün bile sosyalleşme ve eğitim zamanı gelmiş. kreşe anaokuluna zaten tam gün gidiyorlar siz de çalışabilirsiniz. Ben de çocuğumu günde 2 saat görmemek için işi bıraktım. Ama kreşe verince geri döneceğim. İşinizin yakınına taşınırsaniz zamandan da kazanirsiniz

Buyugu anaokuluna gidiyor. 3 te bitiyor okulu. Kucugu de eylulde krese baslayacak.

Cocukta yapariz kariyerde ama hepsi yarim oluyo :) calismazsak gene yarim.. en guzeli haftada 2 tam gun calismak.. diger 4 gun full anne olursun.. tabii bole bi is bulursan

Ben de devlet memuruyum ama kızımdan sabah 8 de ayrılıyorum ve genellikle 7 de kresten alıyorum. Zor mu evet biraz zor ama kızım için kreşin daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
Çocuklarınız da kreş yaşına gelmiş bence tedirgin olacağınız bir durum yok.

Ben bu çocuk ve kariyer işini yapma niyetindeyim
Henüz sadece teori aşamasındayım tabi ortada çocuk olmadığından
2 yaşına kadar evde kendim bakarım (çünkü kimsemiz yok aile büyüğü olarak) izne ayrılıp benim bakmam ya da bakıcıya vermem lazım.
Sonra kreşe veririm diye düşünüyorum
Akşam 5 ten 9 a kadar görüşürüz haftasonları var
Sabahları kreşe bırakıp akşam alma var bu süreler değerlendirilebiir
Günde 24 saat beraber oturunca sanki nitelikli zaman geçiriyor muyuz ki?

Üstelik kadınların çalışma hayatına katılması mikro düzeyde bakınca kendisine ve ailesine, makro düzeyde bakınca ülkeye çok şey katıyor

ben hem cocuk hem kariyer yapan bir kadinim ve cok mutluyum
calisan annenin daha verimli olduguna inaniyorum ve cocuklariyla daha guzel vakit gecirdigine..

evet belki 2 saat goruceksiniz cocuklari ama 2 saati doya doya yasayacaksiniz

tabi bunun icin evde her isi yapan bir koca lazim ve iyi bir bakici , ben ikisine de sahibim ve zorlanmiyorum

Çocukları anaokuluna verin. Tam günlü bi okulla iş saatiniz arasında pek vakit yok zaten. Tek dikkat edeceğiniz şey eve yakın bi iş bulmak.

Artık çocuklar sosyalleşme çağında. Şu saatten sonra onları evde tutup başında oturmak fayda getirmiyor. Bırakın bol bol oyun oynayacakları bi anaokuluna gidip çevre edinsinler.

Çocuklar 2 yaşını geçtiyse, isteğiniz varsa yavaştan baslayabilirsiniz en azindan 4 te biten işe başlayın bu sene. Cocuklar büyüdükçe yatma saatlerini 22.00 a çekersiniz, gerçi çalışınca da çocuklar bi an evvel uyusa da dinlsem dersiniz.

Ama çalışmak gercekten kadinlar için külfet. Çalışmadan da olmuyor. Malesef ev hanimligi, kadinlik, annelik de bekleniyor ama dışarıda erkek gibi sorumluluk da alıyorsun. Hayat müşterek lafı hikaye Allah yardimcimiz olsun.

çocuklar okula başlayınca zaten evde olacaksın
bence çalışmaya başlayıp ingilizce eğitim veren bir kreşe yazdırabilirsiniz çocuğu (kreşde ilk zamanlar çok hasta olacak o yüzden izniniz sıkıntı olmayacak biryer olması gerekiyor)
ama çalışanların %70 i anneanne babaanne desteği alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…