anne ve babası neredeyse onun yüzünden boşanıyorlardı annesi torunlarına baktı bir sene bir sene eşi öğretmendi sabah eşi bakıyordu öğleden sonra çocuklarına kendisi baktı bir sene görümcesi baktı görümcesi eşi ve eşinin ailesiyle bu sebepten problem yaşadı bebeği arabada bırakıp sınava girip çıktığını biliyorum meselaPeki çocuklarına kim baktı?
Annelerin en büyük endişesi çalışmak değil aslında. O süreçte çocuk(lar) ne kadar ilgisiz kalır meselesi..
Annelik duyguları işin içine girince duygusal düşünme sadece neyi başaracağına ve başarıya odaklan olmuyor işte..
Tamam tanıdığınız çok güzel kotarmış da çocuklar o arada nasıl büyümüşler diye sorarım ben kendi kendime..
ben kendimde o gucu bulur muyum iste ? yorgun argin isten gel cocuklarla etkinlik yap falan sanmiyorum ancak haftasonlari. su an hergun en az 2 saatimiz oyunla geciyor.Söylediklerinizden çok daha kötü şartlarda çalışan binlerce kadın var.
Gerçekten istiyorsanız çalışın. İlerisi için başka planlarınız da var galiba. Eşimden ayrılmayı düşünüyorum yazmışsınız yanlış anlamadıysam.
Güzel geçirilirse 2 saat az değil hem.
Annem ev hanımıydı ama hiç bizimle ilgilenip etkinlikler yaptığını hatırlamıyorum mesela.
Ben çalışmıyorum 4 senedir. Ama sebebi çocuklarımın küçük oluşu değil. Onlarla daha az zaman geçirecek oluşum değil. Sonuçta annesi çalışan çocuklarda bir eksiklik göremiyorum. Varsa da başka hatalardan kaynaklanıyordur.
Fakat ben istemiyorum ve hatta nefret ediyorum.
30 yasindayim su an kritik donemdeyim. az daha calismazsam kariyer diye birsey olmaz. ancak sekreterya falan yaparimAynı sebeplerden ötürü bende 5 yıldır çalışmıyorum.Ben ufak bir firmada muhasebede çalışıyordum , çocuğumu kreşe versem maaşımın yarısından fazlası kreşe gidecekti.İş saatim 9-18 olsa sabah 7.30 evden çocukla çıkmam gerekecekti akşam eve gelişim saat 19.00.Okadar erken kalkan çocuk max 9 da uyur.Eeh ben saat 19 dan sonra üzerimi değişip yemek yapana kadar yiyene kadar kızımla iki laf edene kadar 9 olur zaten.Ne kızıma ne kendime bu eziyeti çektirmeye değmeğeceğini düşündüm.Kısa bir süre haftada iki gün part time çalıştım,gayet uygundu başka sebeplerden ayrıldım.Yaşınız kaç bilmiyorum,mesleğinizide bilmiyorum.Ben 35 yaşındayım zaten çalışsam daha 15 yıl anca çalışırım ,muhasebede aman aman kariyer zaten yapamam.Herkes para için çalışıyor sonuçta.Farklı işte olsa saatleri bana uygunsa ve ailem mutluysa benimde işime gelir.Sırf kariyer için kendimi ve çocuğumu perişan edemem.
30 yasindayim. hamlamis durumdayim zaten ancak baslangic seviyesinden is bulmam gerekecek tekrar. ve maasim cok dusuk olacak.Konu sahibesi kaç yaşındasınız?Ben de oğlum için isten ayrılmıştım oğlum 22 aylık oldu iş arıyorum artık zamanı gelmiştir diye düşünüyorum çünkü iş öyle pat diye bulunmuyor ben özel sektör calisaniydim 5 yıla yakın turkiyenin en büyük şirketlerinden birinde çalıştım evime çok çok uzaktı ben eve geldiğinde oğlum uyumuş olacaktı o yüzden kıyamadım istifa ettim e şimdi de büyüdü bakalim hayırlısıyla iş bulabilirsem başlayacağım hemen
anne ve babası neredeyse onun yüzünden boşanıyorlardı annesi torunlarına baktı bir sene bir sene eşi öğretmendi sabah eşi bakıyordu öğleden sonra çocuklarına kendisi baktı bir sene görümcesi baktı görümcesi eşi ve eşinin ailesiyle bu sebepten problem yaşadı bebeği arabada bırakıp sınava girip çıktığını biliyorum mesela
bu kadarı çok fazla dersiniz
canim sagol yorumun icin. yasadigim ulkede kres 3 saat oglan zaten zorunlu egitime basladi o da 6.5 saat.Bebekler küçükken tamam da şu an çalışmasan da zaten kreş yaşındalar. Sabah gidip onlar da 5te çıkacak gelecekler eve, gene aynı hesap olacak. Onların da sosyalleşmesi, yeni şey öğrenmesi, eğitime başlamaları lazım. Bu süreçte boş evi beklemek yerine gayet de uygun bir biçimde tam zamanlı kariyerine devam edebilirsin.
İş hayatı acımasız, donanımlı deneyimli gençler akın akın geliyor, ne kadar ara uzadıkça sıkıntılar artıyor. En basitinden insan köreliyor, unutuyor, yenilikleri tam randımanlı evden takip edemiyor.
Zaten iki çocukla işe alım bile sıkıntılı, aynı işi bekar birine vermek yerine sürekli izin alma ihtimali olan 2 bebekli birine vermek için bile 40 kez düşünecekler.
Biri 2 yaşında biri 4 aylık çocuğa sahip 2,5 yıl önce çalışma hayatına ara vermiş şahıs bebek kakasının olduğu yerden fikirlerini bildirdi.
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?