çalışan bayanım hafta içi yemeğe gelenlere....

Bende haftaiçi yemeğe misafir gelmesini istemiyorum açıkçası
Zaten kendimize hazırlarken zorlanıorum yorgunluktan
Başkası gelince hem temizllk hem yemek yapmk oldukça zor oluo
Eşimnde bu konuda bikez dili yandı birdahada istemiyor
Bence bundan sonra gelmk isteyenlere başka işimiz war diyip ertelemeyin
Sizede yazık

haftaiçi misafirine ben de karşıyım... yorgunsun illaki, dinlenmek erken yatmak istersin illaki... gelecek olan haftasonu ya da cuma gelsin....

annen falan yakında oturmuyor mu? yakın olsa o yapardı sen işteyken yemekleri. ya da maddi açıdan sorunun yoksa dışardan hazır zeytinyağlı falan alsaydın.. "malum iş güç, ben de isterdim kendim yapayım ama zamanım yoktu yapmaya" derdin. belki anlarlardı...

sormayın aynı dertten bende muzdaribim,bi ara evimden yemekli misafir eksik olmuyordu,çalışınca hafta içi daha zor tabi,bi keresinde masanın yanına ek bi masa daha koyduk eşimin akrabaları topluca geldiler yaklaşık 16 kişi falandık düşünün yani,alkol,yemek vs.bi de fix menü gibi yaparım ben genelde,zeytinyağlı aperatifler önce,sonra ana yemek,sonra çerez sonra meyve ve en sonunda da Türk kahvesi derken ev evlikten çıkıyo,ama bi daha asla böyle bişey olmayacak dedim geliyorlarsa tek tek gelsinler sülalece değil...

en azından bu kadar çok çalışmanıza rağmen bir sürü şey hazırlamışsınız.geç giderseniz daha iyi olur.onlar anlar belki hafta arası müsait olamadığınızı.

en azından bu kadar çok çalışmanıza rağmen bir sürü şey hazırlamışsınız.geç giderseniz daha iyi olur.onlar anlar belki hafta arası müsait olamadığınızı.

Evet iyi fikir, işim uzadı deyip hiç değilse bir yirmi dakika geç gidin eve. Ev sahibinden önce eve girmek belki hatırlatır bazı şeyleri.

canım aynı durum bende de var bende gelmeyin diyemem hayatta. 6,30 evde oluyorum geçen kayınvalidemlerle günümüz vardı en sonuncudan bi önce benim sıramdı.neyse ben çalıştıığm için kimseye gidemiyorum doğal olarak bende yeni evlendim ya akrabalar görsün diye evimi paar günü yaptık günü geldiler öğlende gititklerinde gece saat 23,00 di düşün artık...benim ayaklarım titrediğini hisseettim..bide çok çay içerler 8 demlik çay demledim o gün offfofffff hiç düşünmezler yaa nasıl bi kafa yapısı anlamadım..:umursamaz:

Ben cumartesı gÜnÜ de tam gÜn ÇalıŞıyorum ve ıtınayla her cumartesı mısafırım gelır.ılk zamanlar ıÇım Çıkıyordu hazırlık yapmaktan ama Şımdı onlar anlamıyorsa durumu ben ne sıkayım canımı aperatıf hazırlıyom genel de kızartma falan yapıp koyuyorum ne yapayım yahu. Bır pazarım kalıyor o da neye yarıyor kı ev mı temızlesem dınlensem mı yoksa eŞımle vakıt geÇırıp dıŞarı mı Çıksam bırını yapınca bır dıĞerı ıllakı aksıyor bu yenı ıŞ benı mahvettı yahu.

Calısan bır bayanın evıne degıl hafta ıcı, hafta sonu dahı gıdılmesını pek uygun bulmuyorum. Hafta sonunu da yatarak gecırmıyoruz kı! Mutlaka yapacak ıslerımız oluyor. Belkı cay olabılır ya da sık olmamak kaydı ıle yemek davetlerı. Fakat her hafta sonu olmamalı.

Arkadasların verdıgı fıkır bence cok guzel. Eve bıraz gec gıdın, bır yerlerde oturup cay ıcın, dınlenın, stres atın. O ara gelenlerden bırını arar, elınızdekı ısın bıraz vakıt aldıgını soylersınız. Yalandan hoslanmıyorum, fakat kımı zaman gercekten ınsan ıhtıyac duyuyor. Eve vardıgınızda da, kucuk bır ozur ıle gecıstırır, cok yorgun oldugunuzu soylersınız. Belkı anlarlar, erken kalkmaları gerektıgını.

Bır daha boyle bır durum ıle karsılastıgınızda ıse yalana hıc bas vurmanıza gerek kalmaz, hafta ıcı musaıt olmuyorum, dersınız. Onlarda zaten tanıklık ettıklerı ıcın sorun etmezler.

Gercı ben bu kadar uzatmazdım, dırekt soylerdım.

Bende yenı evıme gectım. Mutlaka gelenler olacaktır. Esım zaten anlayıslıdır bu konuda. Yıne de, gelmek ısteyen olursa kesınlıkle hafta sonu kabul edebılecegımızı hatırlattım.

Evet yorgunum yalan değil gerçekten yorgunum söyleyeceğim

gerçekten bende üzüldüm kendi halime

Yeni evliyseniz başta gelen olur çok ama azalır ilerde.İlerleyen zamanda siz de eşinizle başka planınız olduğunu söyler mesajı iletirsiniz.

inşallah birgün yapacağım bunu

ayıp olur konuşurlar die elimden geleni yapmaya çalışıyorum
ama yine de arkamdan konuşacaklar biliyorum

ayyy 16 kişi deseler ben çıldırı evi terk ederdim sanırım 8 kişiyi kaldıramıcam die gerildim

iş yerim ters yerde servis götürüyo bir yere takılmam imkansız

Evet iyi fikir, işim uzadı deyip hiç değilse bir yirmi dakika geç gidin eve. Ev sahibinden önce eve girmek belki hatırlatır bazı şeyleri.
hatırlamzlar canım hatırlamazlar

8 demlik mi inanamıyorum bu sıcakta o kadar içeceklerini düşünmüyorum düşünmek istemiyorum

2 gün yetmezken 1 gün gerçekten zor
insan yaşamak için çalışmalı. çalışmak için yaşamamalı ama şartlar bizi böle yapıyor

keşke bu kadar dobra olup hemen söyleyebilseydim

aynı dert bendede var ya ben cumarteside çalışıyorum vede misafirler ne hikmet hafta içi sonu bilmiyor bende birşey diyemiyorum akşamdan hazırlanıyorum ama nereye kadar ki geç vakitte yatıyorum sonra işyerinde müşteriyle görüşürken uykum geliyorvallahi adamların anlattıkları bazen bana masal gibi geliyor ben 10 senedir evliyim ama hala aynı misafir eksik değil gelenler sağolsun ama aradada düşünsünler bizede gidecek vakit verseler ama yok
ben çare bulamadım ama belki arkadaşlarımdan bulan vardır
bide bana gelenler yerlerinden de kalkmazlar

Bu insanlar yemeğemi gelicez dediler yoksa oturmayamı gelicez dediler, çalışan biri nasıl yemek hazırlar işden gelip. Çaya gelicez dedilerse sizde bişeyler hazırlarsanız anlarım ama yemeğe gelicez diyen insana kusura bakmayında anlayışsız öküzmüş yani.

bence eğer hala bu yazıyı okuyabılırsen,onlara aslında ıs yerınde ne kadar yoruldugunu ev hanımlarının ne kadar sanslı oldugundan bahsetkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3ben ole yapıom hem mısafırler her ısıme yardımcı oluyo hemde bı daha uygun vakıtte gelıolar'dıyorum kı:komsularımla bıle gorusemıyorum su ev ıslerınden hıc vaktım kalmıo'..

Son düzenleme:
Arkadaşlar madem bu kadar dertlisiniz kabul etmeyin, çok mu zor ya müsait değilim diye bir yalan uydurmak, onlar düşünmüyorlarsa doğrucu davut olacaksınız.
Ben çalışmıyorum 1 yaşında br oğlum var uzaktan gelen misafirime bile dışardan söylüyorum. Yada kahvaltılık bişeyler hazırlıyorum. Bazı misafirleride uygun bir dille reddediyorum.

Siz durup dururken birilerini redetmiyorsunuz sonuçta.
Birileri sizi düşünmüyorsa, siz kendinize göre uygun olan günü, söyleyeceksiniz tabi.
Onlar size uymak zorunda. Kırılcak bir durumda yok ortada, kırmadan, o gün geç çıkmasanızda, bu aralar geç çıkıyorum, diyip haftasonuna kaydırabilirsiniz bundan sonra. Utanıcak sıkılacak bir durum yok.
Asıl utanması ve düşünmesi gereken onlar.
Böylelikle düşünmüş olurlar.

bu çok sık tekrarlanan birşey değilse bir seferlik müsamaa gösterin haklısınız sinir olmakta ama bu sefer böyle oldu diyelim...kendinizi üzdüğünüze değmez..evet çok yoruldunuz ama bi sonraki akşam telafi edersiniz...sık sıok tekrarlanan şeyler olmadığı müddetçe kendinizi sıktığınıza üzdüğünüze değmez...

bir de benim haftasonum zehir olmaktansa haftaiçi bi akşamı ayırmayı tercih ederim..haftasonu bana ait olmalı açıkçası..boşverin aradan çıkarlar işte:))

aynı durum dün bende de söz konusuydu
eşimin kuzenleri aradılar öğlen akşam sana gelcez
habrin olsun dedim olmaz
haftasonu gelin evim müsait değil geç geliorum eve hazırlanamam
yok illa geçerken uğrayalım yüzsüzlük işte
dedim çaya gelin bari..
neyse eve geldim haldır haldır evi topla temizle
bunlar geldi hep alışmışlar ya yemeğe fiks menüye
hazır pasta ve kurabiyeleri görünce şaşırdılar
ben de dedim çalışan kadın olmak zor yorgun argın
hele bi de haftaiçi..
elimden bu kadarı geldi kusura bakmayın..
onlar gidene kadar da esnedim durdum..
anlamışlardır umarım daha da açık olamazdım..

uff bende hiç sevmiyorum ohaoldumsmileohaoldumsmile haftaiçi hafta sonu farketmiyor çalışıyorum ve hafta sonuda dinlenmeye hakkım olsun dimi :sinifsinif: ben baktım olmuyor gayet özensiz hazırladım herşeyi ne derlerse desinler ya benim zamanımdan kıymetli mi dedim baktılar yeme içme hizmet yok gereksiz kişiler artık bana adım atamıyor:lepi: sevdiğim arkadaşlarım akrabalarımda ne yemek bekler ne hizmet her biri bişi kapar gelir bana doğrusu budur öyle insanı zora sokan yeme içme kendine hizmet etme derdinde olanlar gelmesin daha iyialsanaalsanasmile konu sahibi arkadaşım lütfen yapamam deme hayır de sana yazık değil mi gecelere kadar yoruluyorsun seni seven seni düşünen zaten sana zahmet ettirmez hayır de böylelerine atlat özensiz şeyler koy önlerine:hooray:

hem hafta ici gelip hemde tam tekmil yemek beklemeleri cok sacma
valla herhalde yerinizde olsam yaptiklarinizin yarisini anca yaparim
yüz vermeyin kendinizi düsünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…