çalışan bayanım hafta içi yemeğe gelenlere....

Arkadaşım sana acımayana sen hiç acıma. Bunu söylemek gözünde büyümesin genel muhabbet ederken nasılsın iyi misin faslında araya serpiştir bir güzel çok yorulduğunu. Ben şimdiye kadar hep öyle yaptım ve alıştırdım ona göre geliyorlar. Hem böylelikle hizmet beklentilerini düşürürsün. Hem çocuk hem iş bana kim acısın değil mi canım?

ahh ahh,

okuyunca annemi gördüm. bize de her akşam bir sürü insan gelir. annemin yemek ya da temizlik yapma gibi bi sorunu olmuyor ama. çünkü kadının hayat tarzı bu oldu. zaten her an misafir gelecek tarzda bi sofra var evde. yani sen yine şanslısın canım. ola ki sofrada zeytinyağlı yok. babam hemen trip atıp kalkar. öyle bi karnıyarık bi pilav yapayım yok yani. her şey olacak. şimdi ben yalnızım elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama annem gibi olmuyor tabi.

ya şimdiden sınırlarını koyup arkandan laf edilmesini kabul edeceksin ya da boyun eğip kendinden fedakarlık edeceksin.

değmez gerçekten. en iyi ihtimalle "çok iyi misafir ağırlıyor" derler arkandan. bunun için kendini feda etmeye değmez. gerçekten şanslısın yani. bi de benim annem hemşire. çok zor bi mesleği var. ben öğretmenim ona göre şanslı sayılırım. gerçi sana söylüyorum ama ben de kimseye gelmeyin diyemem. cokacimcoook

böyle durumda söylenebilicek en güzel şey o gün müsait değiliz bi yere sözümüz var demek bence

Muhtemelen şuan yorgunluktan nasıl uyuduğunuzu bilmemiş bir haldesinizdir.

Misafirleriniz ise yemiş,içmiş afiyettedirler uykularında.

Neyse bu geceyi atlattınız ama genel olarak hayır diyemeyen biriymişsiniz madem bence biran önce öğrenin nazikçede olsa geri çevirmeyi.
Çalışırken özellikle yemeğe gelinmesi annemin yıllarca bana ahh ahh diye anlattığı günlere benziyor.
Tabii ki de zevkle çalışıyor olsa da misafir ağırlayanlar vardır.Ama zorla da olmaz ki bu işler.Misafirlik vazife değildir ki zaten hoş sohbet gönül işidir.Ne o yapacaksın birde beğenmeyeceklermiş.
Sen yazmışsın ben senden çok kızdım sanki:)
(Bu arada ben her zaman ohh be haftasonumuz bize kaldı diye düşünürüm bu da bir görüş)

Harap etmeyin kendinizi dışardan alın bir dahaki sefere,hazır mamaları yesinler.kaydirigubbakcemile2 Madem ince düşünce ve anlayış,nezaket yok !..sempatiksalakcinni

Ben de lirik guzele katiliyorum:)
Boyle durumlarda, hazir lahmacun iskender nasil olur?
Genelde bunlar istahla afiyetle herkesin yedigi seyler:)
Tabi kalp/seker hastasi olan yoksa..
Yanina da ayran ve/veya cay.
Bence harika...

bende çalışıyorum ve siz kadar yoğun olmasamda hafta içi bu şekilde misafirliğe bende tahammmül edemezdim ya sizi anlıyorum..çalışan çalışanın halinden anlar hem...bencede dışarıdan söyleseydiniz keşke...

benim annem de çalışıyor o da sinir olurdu. anlayabiliyorum szi.
annem söyleyemez ama babam söylerdi direkt, uygun değiliz die.
söyleyemezlerse de annem yorulmasın die babam dışardan söylerdi yemek.zemuszemus
kime ayıp olursa olsun boş verin.
onlar düşüncesizse siz daha düşüncesz olun.
düşünceli olsanız da anlamazlar çünkü.

ooo bunlarda birşeymi benim evde olmadığım halde bana yatılı gelior vatandaşlar eşimin ailesi halaları hiç farketmior onlar için evde olup olmamam zaten evdede olsam tüm gün yatıolar ee bana nie geliorlar anlamıorum çalışıorum bebeğiğm var birde tam kapılarından çıkarkar sana gelioruz derler 1,5 saatlik yok nasıl olsa evdeyimdir yada işteyimdir biliorlar birgün kapıda bırakıcam onları sabrım daha okadar taşmadı ama yakındır

çok çok ozel zamanklar dısında herkes yemegını kendı evınde yesın. calısan veya calısmayan onemlı degıl. ne o ole zıp pıt yemege gelmeler felan. ben cekemem valla bır demlık cay verırım gecer gıder.

Ben olaya çok başka bi açıdan bakıcam.
Kapınızı çalan birileri olduğu için ne kadar şanslı olduğunuzu biliyor musunuz?
Bilin bence... ve bunun için şükredin.

dur diyeceksin yoksa sana yazık olur! aklını kullan bacım... kimsenin seni üzmesine izin verme. senden büyükte olsalar düşünmeleri lazım belkide seni bıktırmak için yapıyorlardır belki...
karşı taraf düşüncesiz...

sonrada ah canım sen çok yoruldun keşke söyleseydin hafta sonu gelirdik derler bu tipler...klava: senin akrabalar tam dayaklıkmış kusura bakma :d:kedi:

Son düzenleme:

aslında en büyük süpriz hiç yemek yapmaman dışardan pizza sipariş vermen çalışan bayanım valla nacak oldu. önemli olan beraber olmak idyicen suraylarını görmek isterdim :d

of hakketen ne düşüncesiz insanlar... evinde ancak 1. derece ise o kadar uzun kalır. bu nedir. yaaa..

İNACILACAK gibi değil demi deryainci.ama bu bir gerçek öğlen 1 den gece 23 e kadar önce kendiler akşam eşleride geldi hepsi brilikte düşün işte ..

evet dün akşamı atlattım.
ama sinirimden kendimi yiyecektim
yok onda maydonoz var yemem bunda soğan var az koy
mız mız mız
sonra biz biraz daha kola içelim en azında şirşirir dedi bende börek var getireyim biraz daha dedim
bana verdiği cevap devamını çayla yeriz afiyet olsun dedim kalktık masan
sonra çay demledim börek vermedim tatlı yapmıştım onu ikram ettim
büyük demlikte sadece 1 er bardak içtiler ay çok sıcak çay içilmiyor dediler
gittim çayın altını kapattım mutfakta sessiz çığlıklar attım
hiç birşey yok gibi geçtim oturdum
ay keşke karpuz olsyadı meyve olsaydı çocuklar pek sever
evde olmayınca çürüyor yiyeceğimiz kadar alıp hemen tüketiyoruz dedim
paşalara bak neyse gece saat 11:30 gibi kalkalım dediler 12 de çıktılar ortalığı toparla yat saat yine 1 buçuk oldu çok yoruldum çokkkkk

iyi dayanmışsın..
ben tutamam kendimi öle durumlarda

ınsanlar artık o kadar yüzsüz olmuşlar ki maalesef onları mutlu etmek mümkün değil. O yüzden çaba göstermeye de gerek yok bence. Misafir umduğunu değil bulduğunu yesin. Ben kendimi yıllarca çok paraladım bu konuda.Taktir mi edildim hayır. Ama artık hiç umurum da değil. Millet çok kurnaz vallahi. Bulunca sonuna kadar sömürmeye çalışıyor.

Ben olaya çok başka bi açıdan bakıcam.
Kapınızı çalan birileri olduğu için ne kadar şanslı olduğunuzu biliyor musunuz?
Bilin bence... ve bunun için şükredin.

haftasonuda kapısını çalabilirler ama

konu sahibi arkadaşıma da gelince; ben olsam haftaiçi mesaiye kalıyorum ama hafta sonu mutlaka bekliyorum derdim
misafiri çok severim yedirmeyi içirmeyi:CüvCüv: ama kendimide çok düşünüyorum ben kendimi hırpalayamam kimse için kusura bakmasınlar
onlar düşüncesizse sen neden düşüneceksin ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…