Canim neden birdaha haftaici gelmek istenyenlere "bir yere söz verdik" tarzinda dogru olmayan, hatta direkt yalan olan bir aciklama yapmak zorunda hissediyorsun ki kendini?
Bence dogruluktan vazgecme, haftaici cok yogun calisiyorum müsait degilim malesef, haftasonu buyrun gelin tarzinda, dogru olani söylemelisin.
Dogruyu söylemezsen, haftaici misafir istemedigini anlatamazsin onlara. Her seferinde "baska yere sözümüz vardi" diyemezsinki gelmek isteyen misafirlere. Sonunda anlarlar yalan söyledigini ve bence bu yogun oldugunu bu nedenle haftasonu gelmelerini rica ettigini söylemekten cok daha ayip birsey.
Evine misafir kabul etmiyor, yalan söylüyor diyecekler.
Acik acik söyle, hic öyle cekinme. Ev senin evin, misafiri agirlayacak olanda sensin, sen karar vereceksin tabi ne zaman geleceklerine.
Misafiri gercekten cok severim ama düsüncesizini hic sevmem kimse kusura bakmasin.
Hele bide yemege kusur buluyorlarmis. Ben kendi cevremde böyle birseyi ne gördüm ne de duydum. Yapilan yemege kusur bulup begenmemek, yok karpuzda olsa cocuklar severdi demek! Ne ayip ya!
Calisanida calismayanida genelde anlayislidir. Hatta calisan birine haftaici misafirlige gidipte gece 12lere kalanlari ayiplarlar. En gec 9 tas catlasa 9.30da evli evine köylü köyüne döner.