çalışan bayanım hafta içi yemeğe gelenlere....

Geçmiş olsun canım. Ya bi der hpsi ayrı ayrı gelselerdi bir seferde hepsini savmışsın işte. Yemekteyizdekiler gibilermiş resmen ne sinir bozucu

Bacılar bana yollayın şu misafirlerinizi yavvv... kaydirigubbakcemile3 len 4 senedir kapımı çalan yok, misafir ağırlamayı hem unuttum hem özledim aaaaa mafoldumben valla hafta içine de razıyım he sempatiksalakcinni yerizzz cokacimcoook içerizzz :içelim: dedikodu yaparızz :hulya: ayy herkesin derdi başka işte anam bunun ortası yok mudur yav kaydirigubbakcemile3

Ben böyle bir duruma düşüncesizlik demem, aksine bilinçli yapılmış diye düşünürüm,

çalıştığınızı bile bile emrivakimsi bir geliş yapıp sonra da hududsuz davranmaları, sizi isteyerek üzmek istediklerini düşündürdü bana
yanılıyorsam da kusura bakmasınlar onlar öyle davranmasaydı ben böyle düşünmezdim.

Gelmeyin demekten ziyade sürekli ertelerdim birdaha gelmek isterlerse.. İnanın üzüldüm canınıza yazık..

canım bende çok severim misafir ağırlamayı akşamları gelinsin oturulsun muhabbet edilsin çok hoşlanırım ama karşındaki insan seni enayi yerine koyuorsa canın sıkılıor habersiz gelmeler gelince oraya buraya bakmalar yemek beğenmemeler çocuklar heryeri dağıtır çıt çıkmaz sizide bekleriz deyip davet etmezler ee sen neyaprsın böle yoksa herkes kafa dengi arkaşı gelsin muhabbet edelim ister

ay bilmiyorum gçrgüsüzlüklerinden mi yaptılar
yoksa kasti mi yaptılar ama canımı gerçekten çok sıktılar
boşuna kendimi daha gelmeden önce sıkmamışım
pazartesi gününden beri uykusuz kaldığımamı yorulduğumamı emeğime saygısızlığamı üzüleyim bilemedim

bende canım keşke yaptıklarıma deyseydi iyi gelmişler iyi oldu diyebilseydim

canım benim yaaa allah yardımcın olsun inan seni okadar ii anlıorumki..
çnk aynı dertlerden bende müzdaribim..
sen baya geç çıkıosun ben 7 de evde oluorum ama ne olma haşat olmuş bi vaziyette yani..
heleki şu sıcaklarda daha beter..
ve bide misafir ağırlamak çok beter bi durum oluo..
bende özellkle cumartesi akşamlarına denk getirtmeye çalışıorum napımm başka türlü olmuoki bitanem yaa..
hangi biriyle ugraşıcan..
yemeklemi temizliklemi??

Ben de latife ediyorum zaten canım benim. a.s.
12 yıl yaşadım ben de senin yaşadıklarını, çok kolay olmuyor haklısın.
Tuhaf olan benim :) çünkü ben günün yorgunluğunu ev işiyle, misafir ağırlamakla, temizlik yapmakla vs. atan bi insanım, iyi geliyor bana, dinlendiriyor.
Hatta evliyken kayınvalideye yemeğe gittiğimizde bu espri konusu olurdu, bulaşıklar yığılırdı tabii yemek sonrası, bana "hadi sen git biraz dinlen" derlerdi, bulaşıkları yıkatarak :)))
Erken uyuma huyum da yoktur oldum olası, biraz da hiperaktiflik var serde :)
Ondan bana çok zor gelmiyor ama herkesin bünyesi, kaldırma eşiği elbette ki farklı.

valla kimse kusura bakmasın ama hafta içi yemekli misafire bende karşıyım. akşam 7'de işten çık 1,5 saat yol git ondan sonra birde misafir ağırla hele de böylesini yasakkelime.

bu dünyada kimsenin gönlünü yapmaya çalışmayacaksın... kimseyi memnun edemezsin uğraşmaya değmez...
ayıp bir kere meyve yok mu demek yuh artık? sen yeni gelin isen ayıp yani... yok öz dayın öz halansa neyse.. .. ama eşinin ailesi sana öyle bir aybı yapmamaları lazım...
annen babam mı mübarek! nerden bu samimiyet.

Son düzenleme:
bukadar dusuncesızlık olmaz ya gercekten ....
herkes ne kadar rahat...
bızım de bazı tanıdıklar sureklı gelsın gıtsın duzenlı ısterler...
bazı arkadaslar da kendımız cagırsak da gelmezler derler,sız yorgunsunuz,erken yatıyorsunuz..vs..solemesı,dıle getıemlerı bıle hoş.bolesını basımın ustunde agırlarım.
ama emrıvakı mısafırlık olmaz ayıp gercekten..
bu konuda esım gercekten dobradır...soyler..gec gelen mısafıre soylenır neden gec gelıyorsunuz ben zaten 1 saat sonra yatıyorum.. der ve ınanın hıc abartmıyorum bır kere arkadaslar varken gıttı yattı uyku saatı geldıgınde..napsın erken kalkacak adam..arkadaslar da saka yapıyor zannettıler..ama esım gelmeyınce anladılar kalktılar..ben ne yapacagımı sasırmıstım..oylesıne boyle..ıyı yaptı..

gelinim canım
bizimkiler olsa beni böle sinirlendirmezlerdi
gidip bakarlar varsa kendileri hazırlayıp getirilerdi

çok iyi yapmış

bu tip insanlara oldum olası sinir oluyorum.bu ne düşüncesizlik böyle..yani insanlar artık gezme olsunda millete gidip yiyip içelimde ne olursa olsun tarzında hareket etmeye başladılar.ama ben olsam direk derdim çalışıyorum hafta sonu buyrun gelin diye.böyle demezsen tepene çıkarlar.okuyunca bile sinir oldum:umursamaz:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ne iyi yapmış

benim hamileliğin ağır dönemleri ramazana denk gelmişti. eşim iftara bian önce bitsin diye hafta içi 12 kişi çağırmıştı hayır dediğimde de sen misafir sevmiyon olmuştu ne alaka dimi hem 7 aylık hamileyim hem çalışıyorum hemde hafta içi düşünün artık herşeyi ona yaptırdım bi çorba bide salata yaptım ben sadece sempatiksalakcinnibulaşıklarla da misafirler ilgilendidelikafadulden başka akşamlarda çağıracağı zaman nasıl olsa yemekleri ben yapıyorum diye çağırmıştı hep ama yinede yoruluyor insan ya çok can sıkıcı

niye kendinizi o kadar yoruyorsunuz ki millet biliyor sonuçta çalıştığınızı
en pratik yemekleri yapıp ikram edin
zaten fazlesını bekleyemezler
çalıştığımız için bu kadar hazırlayabildik kusura bakmayın dersiniz

Bence de çalışan bir bayanın evine haftaiçi geliyorlarsa, çay ve yanında bir şeyler ikram edin olsun bitsin. Haftasonu olsaydı yemekli alırdım felan dersiniz. Zaten anlamaları da lazım. Niye kendinizi paralayasanız ki. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer...

insanların senin çalıştığını bunu için sana saygı duyup hafta içi sana yemeğe gelmemelerini bekleme sakın akıllarına bile gelmez sen diceksin çalışıyorum şu saatte eve geliyorum haftasonu görüşelim
diye eğer şimdi bunu yapmazsan ilerde çocukların oluncada onların okuluymuş sınavıymış dersleriymiş hiç bişeyi takmazlar haftanın yedi günü misafir ağarlarsın ben bu konuda dertliyimde evdekilerden o yüzden fikrimi söylemek istedim.

kusura bakmayın ama aksamın bır saatı eve gelınce anca kendı yemegınızı yer mutfagı toplar ve dus alıp yatarsınız mısafır olmaz yanı acık sozlu olmalısınız ben hafta ıcı calısıyorum cok ısterdım ama mumkun degıl hafta beklıyorum cuma aksamı yada cts olabılır dersınız calısan kısıler ıcın bu ıkı gunden baska uygun olmaz bende boyle susuyorum zaman zaman ama sonuc kotu oluyor susmak care olmuyor hıc bırseye evlı degılım ama artık susmam evlensem sızın yerınızdede olsam kıbarca soylerım ınsan kahrı cekmek zor

yok ıllada hafta ıcı aksa gelınıyorsa esınız bır ıkı astaneden bısey alır bıde cay o kadar dahasıda olmaz kı ben bunu bıle kabul etmem gıder yatarım kımseden kımseye fayda yok ısızn saglıgınız canınız onemlı

valla ben de çalışan bayanım..mesaim 5 te bitiyor ama haftada 2 gün 24 saat nöbetim oluyor..ertesinde 2 gün iznim oluyor..haftada 3 gün işe gidiyorum ama bu günler cumartesi-pazara da rastlayabiliyor..haliyle insanların benim ne zaman müsait olduğumu bilmeleri imkansız..gelicek olan misafir benim nöbetime mi rastlıyo,en yorgun olduğum güne mi gelmek istiyor..direkt gelmeyin şu gün gelin diyorum..oluyor bitiyor..ayıp olacakmış falan filan bunları artık düşünmüyorum..benim belirlediğim günlerde gelen misafiri gerçekten hakkıyla ağırlarım..
Çünkü çalışan kadınların elinden doğru dürüst iş gelmez,,pratik yemek yaparlar,geçiştirme usulü yaşarlar gibi bir kanı var çoğunda..ki asla böyle değil..çalışan kadın daha tertipli,programlı olur..kısa sürede daha çabuk hareket etmek zorundadır..
Ancaaak..benim belirlemediğim günler dışında gelmek isteyip gelen misafir içinse kılımı kıpırdatmam..alırım pastaneden bişey tamam..şakkıdı
Hatta hafta içi gelip de 12 den sonra kalkmayanlar en sinir olduğum misafir profilidir..ki bunlara adab-ı muaşeret kurallarını öğretmek için uygulamalı olarak 12 den sonra direkt odama girip yatmışlığım vardır.sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…