Çalışan bayanın evine yardımcı bayan alması hakkı değil mi?

doğum iznindeyken ev hanımı komşularım soruyorlar;çalışmak daha iyi,evde olunca iş hiç bitmiyor diye.
onlarda haklı bıkmışlar ama çalışanın işi yine evde onu bekliyor.
dün sabah 1 saat evde iş yapıp çıktım.
yardımcı lazım.büyük temzillikde herkese lazım bence.:)

maddi durumum el verdikçe yardımcı bayan alırdım. 10 aylık evliliğimde maalesef 1 kez aldım ama o bile iyi oldu. şimdi hamileyim erken doğum riski var evi dağıttık herşeyi tekrardan düzenlemeyecektik ama ben yapamayacağım eşimde yaptığı kadarını yapar olmazsa tekrardan bayan alırım ne yapayım. öyle heriş hanımdan beklemek gerçekten eziyet.

Eve alınan gündelikçiye yan bakacağını düşünecek kadar güvenmiyorsan evlenme zaten canım :)

Yardımcı şart çocuğum yok ama zaten işte yeteri kadar yoruluyorum o yüzden bide ev işlerine enerjim kalmıyor iş yaparsam eşime enerjim kalmıyor 2 hafta da bir alıyorum ben dip köşe yapılıyor zaten ewim pek batmıyor çocukta olmayınca ütüyüde eşimle birlikte yaparız genelde bazen ben bazen eşim yapar

çalışan çalışmayan bence de imkanı olan bayan yardımcı almalı. ama her gün ama ayda bir.

ben bekarken de ilk evlendiğimde de alıyordum, yalnız evlendikten sonra gelen bayanlar pek içime sinmedi temizlikleri açısından. ben de baya sinirlendim söylendim falan eşime "kimseyi bulamadık yetişemiyorum" diye o başladı bu sefer yardım etmeye şimdi cam bile siler sağolsun. o yüzden bayana ihtiyacım olmuyor ama ilerisi için olabilir tabii neden olmasın.

eşiniz yardımcı olmuyorsa çağırın gitsin...

-

tabii ki almalısınız bunun için ayırabileceğiniz paranız varsa.
çalışıp da kazandığınız parayı ne için harcıyorsunuz, daha iyi bir hayat yaşamak için değil mi?

bence kesınlıkle hakkımız. ama maddıyatlada ılgılı mesela kızım yokken temızlıkçi arkadaslara verdıgım paraya acır kendım yapardım hıç çağırmadım.ama şimdi kızım oldu şu an çalışmıyorum ama çalışınca kesınlıkle çağırıcam 15 gunde bır .çunku bebekle temızlık -iş çok zor mumkun degıl.eee buda benım hakkım

iyide benim bildiğim erkekler temizlikçi bayan evdeyken başka yere giderler. yabancı bir bayanla bir evde olmazk istemezler aynı şekilde temizlikçi bayanlarda bu konuda hassas yada ben hep böylelerini gördüm tanımadıkları adamla aynı evde eğrilip doğrulup iş yapmayı kim ister ki.

Son düzenleme:
Ya kızlaaarrr üüfff anlamam ben bu ev işlerinden yaaa konusu açılmış bari sorim hele bi deyiverin..
Kim demiş şimdi alıntı yapmadan geçtim direk ama bi arkadaş demiş işte iki kişisiniz zaten 1 haftalık pislik birikmez evde 2 haftada bir alırsın temizlikçiyi.. temizlikçinin gelmediği haftalardada kendin sadece bi evi süpürür tozunu alırsın demiş

Eeee sorarm ben şimdi hatun temizlikçi yokken evi süpürüp tozunu alır sonraki hafta temizlikçi gelince peki temizlikçiye ne iş verilir??
Ayda iki kerede cam silinmez ki halıda aynı şekilde zaten evlenince ben direk halıları yıkamaya vermeyi düşünüyorum kendim uğraşamam valla
Peki ben ne iş vermem lazım yani nebilim benim yaptığımdan başka iş vermem gerekiyor sonuçta kadına ki geldiğine değsin ama evi süpürüp toz almaktan başkada neresini temizlicek ki evin..
Mutfak dolapları buz dolabı desek onlarda ayda bir falan işte...
Bir tek banyo kalıyor ordada duştur odur budur hep islandığı için her gün temizlik şart..
eee geriye benim bitek aklıma gelen halıları kaldırıp yeri silmek birde koltuklar kalıyor
Lütfen yaa aydınlatın beniii ne iş veriliyor bu temizlikçilereee

Turtum seni

Şahsen sadece erkekler değil ben de evde olmak istemiyorum. Başkası evimin işini yaparken ben oturamam. Ben oturmasam e ne anladım ben o işten.

2 haftada bir alıyorum ben ve baya iş kalıyor. Cam kapı sanırım bir sefer siliyor bir sefer silmiyor. Ev büyük sadece silip süpürmesi yarım gün. Tuvalet banyo fayanslarını falan ben yapmıyorum. Onları da o yapıyor. Bir sefer cam silerse sanırım diğer sefer dolapları siliyor (banyo mutfak). Ve tabi ki ütü. Bizim sadece t-shirt falan oluyor. 2 haftada pek ütü yapmıyoruz.
Geldiğinde hatta ihtiyaç görürse nevresimleri değiştirip yıkıyor. Perdeler kirlendiyse onlaru yıkıyor. Yani düzenli tuttuğun biri olunca yapacak iş çok. Keşke haftada bir gelse. Ama günleri müsait değil. Bu zamanda bu sektörde adam bulmak zor. Kara borsa resmen.

Sen bir evlen 2 hafta gecsın yemek yap camasir yika utu yap sonra anlarsin nereyi temizletecegini

Onu bunu bilmemde evde yardımcı gibisi yok, çocuğumun bakıcısı biz geldiğimizde bi bakardık ki evi toparlamış, ufaktan yemekte yapmış... Her akşam eşimle birbirimize bakıp aptallar gibi sırıtarak yemek yerdik...

sana bir kk klasiği ile cevap veriyorum evlenince anlarsın

şaka bi yana evde iş bitmiyor ya, kadın geldi evin tozunu aldı, koltukları sildi, balkonu yıkadı, evi süpürdü, banyoyu tuvaleti temizledi, yerleri sildi derken zaten baya zaman geçiyor. geri kalan zamanda ütüdür, buzdolabıdır, kapılardır bi yerleri sırasıyla temizliyor.

ben zaten evde çok büyük pislik (inşaat artığı vb) ya da çocuk yoksa iki haftaya bir tam gün değil de haftalık yarım gün alınmasını tavsiye ederim. hiç bir şey yapmana gerek kalmaz o zaman. normal temizliği yapar kalan zamanında da ufak tefek işleri yapar. cam falan silinecekse belki ayda iki ayda bir tam gün alınabilir.

Maddi imkanim olsa bende istiyorum 15 gunde bir gelsin simdilik kendim yetismeye calisiyorum ama cok yoruluyorum mutfak cam perde banyo tuvalet hali koltuk yemek bulasik camasir utu bezdim

eşin de sen de çalışıyorsan ve böyle olduğu halde evin tüm sorumluluğunu paylaşmak yerine eşin sana yüklüyorsa ve eve senin de paran giriyorsa kimsenin ağzını açmaya hakkı yok. otursunlar aşşaa

Bence kesinlikle hakkıdır.ben ev hanımıyım yeri geliyor biz bile dayanamayıp alıyoruz.siz çalışan olarak hem maddi hem manevi destek veriyorsunuz o eve zaten hâliniz olsa sizde yaparsınız temizliği.meraklı değilsiniz para vermeye.sonuna kadar hakkınız bu dünyaya sürekli herşeye yetişmek için gelmediniz kendinizi herşeye yetişmek zorunda hissederseniz tükenirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…